-
PROHARDVER!
Lesz összefoglaló is előbb-utóbb. Becsszó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz #16820480 #1449 üzenetére
Alapvetően jogos Mondjuk a Pro 6 pont megkapott egy újabb droid verziót, ennél többet lehet várni, csak fölösleges. Amúgy piszok nehéz jó telefont venni, ezzel meg még mindig 90%-ban elégedett vagyok. Szeptember körül esedékes a csere, lövésem sincs, mit vegyek...
Ez a kis EarStudio a review-k alapján klassz lehet. Az AT PHA55BT tűnt még hasonló ldac képes megoldásnak, de a head-fi népe alapján az nem szól olyan jól.
-
monti0222w
addikt
Igen az egyik LG lenne a V30 személyében, vagy természetesen maradnék a helyedben a Meizu vonalon a M16, X8 valamelyikét választva, vagy a Vivo-k közül valamelyik jöhetne még szóba!
Persze tényleg nincs eleresztve a piac jó hangzású telefonokkal, már gondolkodok egy S9 meghallgatását is! -
darvinya
titán
És Monti, Meizu Pro 7 mennyire jó a Cirrus Logic CS43130 Spart PA chip?
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
Ha út közben jó a BT, akkor szerintem felejtsd el, hogy a telefon szóljon jól. Három hónapja megvan az OP6, és még nem is próbáltam a jack dugaszt rajta, annyira nem érdekel már
monti0222w: Én is bírom amúgy a Meizut, főleg régebben még vettem is tőlük telefont, de soha semmilyen termékem nem volt tőlük, ami hibátlanul ment volna, midneig voltak szoftveres gondok, és mostanra pedig jobban értékelem azt, hogy egy telefon naprakész és hibajavított szoftvert használ, mint hogy nem szól annyira rosszul
Lásd fentebb: a quad DAC-os LG-nél szerintem jobban szól egy XB10 modul, és akkor nem kell hang alapján válogatni telefont. Amúgy is, én nem veszek többet LG-t, a hulladék gyári szoftverükkel, amit még véletlen se frissítenének normálisan -
gianni85
veterán
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra. Pont kb egy hete figyeltem fel az ES100-ra, amikor a Bluewave GET-et nézegettem. Tök jó kis városban rohangálós cuccnak néz ki, és külön pozitívum, hogy van benne mikrofon, így kábelcserélgetéssel se kell szórakozni. Kb egy áron van a GET-tel, de a szimmetrikus kimenet és LDAC az ES100 felé billenti a mérleget.
-
Tulku
veterán
válasz gianni85 #1461 üzenetére
Ez nagyjából az XB10 de mivel nincs benne a dac után szinte semmi, így leírások alapján jobb hangot lehet kicsiholni belőle...viszont kerülni kell a feszültség alatti ki- bedugdosását a füles csatlakozónak, mert rövidre zárhatja a dac kimenetét és mivel nincs védelem, így elszáll az az oldal...ez megtörtént pár esetben, ezért óvatosan!
-
törölt tag
Egyébként a nagy BT lázban azért megjegyezném, hogy az ilyen vezeték nélküli cuccoknál néha nagyon kritikus tud lenni a közvetlen rálátás az adó és vevő között. Ha mondjuk egy téren vagy kicsit nagyobb, nyitott helyen mászkál az ember, akkor a jel nem tud honnan visszapattanni, és ilyenkor akadozhat a hang, ha mondjuk nyakban lógó (vagy fülben levő) vevőt használunk, a telefon pedig zsebben van.
-
törölt tag
válasz gianni85 #1464 üzenetére
Általában nincs is vele gond. Mondjuk szűkebb utcán, buszon, metrón, stb. Viszont a helyzet az, hogy a zsebed és a nyakban lógó füles közötti 1 méter nem levegő, hanem rengeteg (bőr)szövet, ami nagyon hatékonyan nyeli el a BT által használt frekvenciát. A rádióhullámok pedig nem tudnak kanyarban menni, csak egyenes vonalú mozgásra képesek, így ha a közvetlen útnál a tested elnyeli az adást, akkor csak a visszapattanó működik. Na most ha mondjuk 3-4 méteren belül nincs ilyen tereptárgy, akkor az gondot jelenthet közvetlen rálátás hiányában.
Ez egyszerű fizika, és nem nagyon van mit tenni ellene, nem lehet csak úgy görbíteni a rádióhullámokat. -
vicze
félisten
Az EarStudio-ról remélem délutánra lesz véleményem.
Amit még idén mindenképp ki fogok próbálni az az iFi xDSD, de ez Mojo leváltására lenne, ha van olyan hangzása. Vére elérhető Amazonon úgyhogy szerintem majd szeptember környékén próba. Sok minden jó benne, de a hangjától nagyon félek, akármennyire is írjanak jókat az iFi cuccokról.(#1462) Tulku: Tegnap kicsit utána olvastam a gyártónak(Redsone), az EarStudio fejlesztője, valamennyire besegített az XB10 feljelentésébe SW szinten, mivel olyan technológiákat használnak az XB10, ami az ő tulajdonuk. Plusz a Redsone tól licenccel több jitter és oversempeling IP-t a Qualcomm és a iRiver is. Szóval nem a szokásos "kínai" Kickstarter projekt. Nagyon negatívumot se olvastam róla olyantól, aki legalább a 3. FW updattel használta. Szóval eléggé reménykeltő.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz gianni85 #1468 üzenetére
Nyomd le, ha nem tetszik valaki úgy is megveszi itt...de látatlanban mondom hogy perpill a legjobb BT cucc...
XB10 pedig egyetlen egyszer sem hagyott ki...bekapcsolásnál 3x csinálja (majd mindegyik apt-x-es készülék) de ez kb 5 mp-ig tart, utána nálam meg sem reccen...
Na bezzeg most a Muse5 életéért küzdök...úgy néz ki a gyári antennáján kívül semmit nem eszik meg...a jobb oldalon nincs vétel, vagy baromi szaggatott utcán...beltérben jó...
-
törölt tag
Egyébként Amazon Prime Day kedvezmény az EarStudio cuccra: [link]
-
papelado
aktív tag
válasz #16820480 #1460 üzenetére
Konkrétan pár hete frissűlt a g6 oreora és 2 napja az is kapott thin q frissítést.
A g6 ot mivel hallgattad mert nagyon sokat szídod minden topikban?
Hulladék gyári szoft .Mesélj kérlek.Tök gyors fluid volt a g6 szoftja soha semmi megakadás.Egyedül a az akku volt vállalhatatlan nekem.Drágaszágom....
-
-
törölt tag
válasz papelado #1480 üzenetére
Nekem az ázsiai változat volt, quad DAC változat, arra nem jött se Oreo, se semmi más frissítés január óta. Tulku EU-s G6-ját próbáltuk összehozni BT-on több eszközzel, többnyire sikertelenül, egyedül a Bragi ment vele normálisan, ami AAC-t használ. Utána visszakapcsolni aptX-re már nem nagyon akart a telefon XB10-zel, a Shanling M0-ra meg eleinte csak SBC-vel csatlakozott, aztán már sehogy.
A quad DAC hangja szerintem nem volt különösebben jó, illetve eléggé válogatós volt, hogy milyen füleseket szeret. Audio-Technica E70 például elég gyengén szólt róla, semmi mély, csak visítottak a magasak. 64audio U6 már jobb, de az A&K XB10 szerintem szebben szól ezzel a fülessel (is), pedig az egy kis Pilóta keksz méretű valami.
Az már mondjuk szubjektív, hogy nekem az LG gyári szoftvere sem tetszik, tele van számomra felesleges appokkal, amiket nem lehet törölni, tiltani sem mindet, és van aminél még az értesítéseit sem lehet kikapcsolni. Üzemidő is elég gyenge, egyre kisebb akksit tesznek a telefonokba az LG-nél, nagy felbontású kijelző mellé, meg erős SoC mellé.
Ja és a legjobb, hogy mennyire nem ér szinte semmit a használt piacon... Februárban vettem 130-ért, 3 hónaposan akartam eladni, már 100-ért volt újonnan, tehát használtként 80-nál többet senki nem akart érte adni, pedig szinte még új volt. Amúgy is a kezdőárát nézve a 130 is már majdnem 50% csökkenés. -
darvinya
titán
válasz monti0222w #1483 üzenetére
Kösz.
A1-hez képest kerestem némi véleményt, hogy képet kapjak összehasonlításban.
A viszont ciki, hogy mostani telok alig tudják felülmúlni dedikált dac-al Xperia P-t.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
monti0222w
addikt
válasz darvinya #1484 üzenetére
Ahhoz képest jobb a hangja szerintem, a Pro 7-ről sem írtak rosszakat, az idei spaletta meg még jobb lehet!
Ez megint csak az én véleményem, de van egy-két mobil a piacon ami túllépi az Xperia P-t hangban.Sheratan: minden telonak vannak hibái tökéletes nincsen. Persze ezt te is tudod, pár telefon után! Neked amúgy is csináltatnék egy egyénit figyelembe véve az igényeidet.
Azért kivi leszek a Meizu 16-ra?![ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Tehát akkor EarStudio ES100 úgy ~8óra hallgatás után.
Sony-n LDAC-on hallgattam csak, próbáltam többi codec-et, LDAC ésAptX HD között nem hallottam különbséget, AAC egy fos meg AptX is. És ezeknél már egyértelműen kijönnek a codec gyengeségek.Röviden tömören előre veszem a hangot. Nem fog világot váltani és nem fog minden esetben jobban szólni mint a XB10. Nagyon nagyon függ a párosítástól. Majdnem összes fülesemmel végigpróbáltam, és van amivel kellemes és nagyon jó, de van amivel förtelmes és nem hajlandóak együttműködni. Általánosan a magas ellenállást jobban szereti és jobban hajtja, sajnos U6-tal(12 Ohm) elég rossz elveszik a szeparáció és a tér teljesen szétesik a zeneiség. Ellenben XBA300-on, ami csak 8ohm teljesen jó élvezetes, de a DD-s fülesek jobban fekszenek neki az biztos.
Legjobb balanced kábelen az F5 volt, egyértelműen a leghallgathatóbb, bár a mélye hosszútávon sok lehet(ez a füles érdeme), de X800, AX35 nagyon szépen szólt vele koherensen szép "laposan", úgy ahogy kell.
Ami általánosan hiányzik egy nagyobb DAC-hoz képest az a tér, szeparáció, részletesség(ez a 3 kb. egy dolog). És úgy ennyi, nem tudok többet mondani róla, a többi már csak ezoterika lenne.
Általánosan a leges leglaposabb BT hangzása van, amit hallottam, semmi extra mély.Doboz majdnem akkora mint az eszköz maga, egy miniatűr mini használati utasítással és egy 5cm-es USB kábel van hozzá és ennyi. Rettentő puritán. A többit told meg.
Szóval a használati utasítások letöltögetése után megtudtam, hogyan lehet az FW-t frissíteni, mivel ha áramot kap bekapcsol és párosodni szeretne a kis huncut. Lefuttatva a csoda DOS-os(parancssoros) frissítést, akkor kezdődhet a használat. Kicsit kultúr sokk volt, hogy külön van a hangerő és a számléptetés, 5 gomb áááá. Gombelhelyezés általánosan ergonómiai katasztrófa, de szokható. Párosodunk, eddig minden szép és jó hang ok, de úgy általánosan meh, sok idegesítő aprósággal, folyamosan villogó LED-del.
Ezután letöltöttem az appot hozzá. És WOW, tényleg WOW. Ennyi ba****ot beállítást rég láttam. Szinte minden porcikája állítható. Mit csináljon ha kábelre dugod, ha lehúzod, melyik jack mekkora outputot adjon, a LED, hogy világítson egyáltalán világítson. -52dB és +6dB között állítható az analóg hangerő 0,5dB-ként 108 analóg állás, és mindegyik állást 15 fokozatban tudod állítani a digitális BT hangerővel. Vagy 15percig csak ezzel játszottam. Állathatod külön az értesítések hangerejét függetlenül a zenétől.
Állítható melyik Codec-et használja, konkrétan kikapcsolható, az SBC és az LDAC kivételével mind. Itt van jeter redukció állítása is.
EQ 10 fázisú, elég jó és jók a preszetek. Ezután még van DSP 4 roll-off opcióval és oversample lehetőségekkel.
Végül pedig a külső környezett lehet bekeverni több módon.
És még amit kihagytam, a használati utasítás mindent tartalmaz részletesen és hosszan...Egyszóval SW oldalról messze (kilométerekkel) a legjobb, amit BT-ben eddig láttam.
Hangja szerintem nagyon esti és a fülestől fog függeni, hogy szereti-e vagy sem. Ettől is fog függeni, hogy a XB10 vagy ES100 fog jobban szólni.
-
Tulku
veterán
Ha kicsi az U6 impedanciája, a két meleg érre nyugodtan forrassz rá 20-30 ohm ellenállást a kábel csatlakozónál a kábelen...U12-nél megdöbbentő hatása lett, de több fülesnél kipróbálták illesztésekkor, nagyon hatásos tud lenni...
Mivel ez a kimeneti IC itt nincs, el is hiszem hogy nagyon válogatós tud lenni IEM fronotn (mondjuk XB10 is...)
XB10 hatalmas terét szeretem (több armatúrás füleseknél jön ki igazán...) meg akarom hallgatni az earstudiot, mit mutat ezen a téren...Nekem a magas-mély ügyek nem az erősségeim én mást hallok, nekem a tér ügyei a fontosak, ott az XB10 volt az eddigi áasz, de elfogadom, ha az earstudio lelépi..
-
vicze
félisten
Rendek egy 20-ast és egy 75-öst azt kiderül. Mojo-nál se tökéletes, de jobban szabályozza azért valamivel, eddig még minidig a HA2 tudta ezt a legjobban kezelni. Érdekes módon ott a XBA300 hangja esik szét, ami tök érthetetlen, mert általában semmivel se volt baja csak azzal. U6 meg nagyon primadonna.
Lehet csak elég sokáig kéne játsszak az analóg hangerő vs. digitális erősítés arányával akkor be tudnám lőni a megfelelő értéket U6-ra, de az tényleg sok idő, ez nagyon sok élhetőséget ad igazából.XB10-nél pont a térben rosszabb szerintem, és csak a SW oldalra írtam, hogy mocsok jó, a hangra nem.
Amúgy azért eljutottunk csak oda, hogy már a BT eszköz belseje számít nem azon vitázunk, hogy melyik codec. Ez szerintem elég pozitív, és általánosan AptX HD-tól felfelé lehet értelmes hangzás.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Hát én úgy nagyjából megnyaklottam, maikor az SP1000-et hallgattam a bragival...már AAC és AAC átvitel között is akkora különbségek vannak, hogy betojás...
Aztán a muse5-ből kibányászott és egybegyúrt elektronikát ráragasztottam a Laylára és meghallgattam...no ott volt még csoda...baromi jó hang...tehát a driverek is nagyon sokat számítanak...
Szerintem így a mostani átvitelek környékén az elektronika és a füles-fejes többet fog számítani, mint a hangzatos kodek nevek....
-
Tulku
veterán
Dehogynem...majd ha ráteszel a két testre egy-egy 100 ohmos tocost és elkezded csavrgatni, lesz majd dsp ezerrel...olyan hangkép eltolást tapasztalsz, hogy elájulsz....kimeneten végrehajtott minden pirinykó változtatás elég markáns bélyegeket hordoz...ezért is vannak illesztő ellenállások erőlködőkben...
-
vicze
félisten
Amit te mondasz, az az hogy a digitális jelet, átküldik a DAC-on és az egész végfokon, majd a kimentet visszaküldik egy ADC-ra és az a jel lesz újratömörítve és BT-n átküldve.
Ezen kívül csak SW-s DSP van, amit 100%, hogy használnak, mert mint írtam a EarStudio gyártójától licencelnek több algoritmust is. -
vicze
félisten
Esetedben csak az adó változott a vevő változatlan volt, így mivel a hang drasztikusan más lett, és adó oldalon nincs analóg jel továbbítás BT esetében, csak is SW DSP kerülhet a jelre, megint csak mivel a vevő azonos így ugyan azt csinálja, mindegy mi adja a jelet, csak az adó változtathat rajta, így SP1000 SW DSP-t rak a BT jelre, valószínűleg általánosan is.
Én csakis erről az estről beszélek, semmi másról.
-
Tulku
veterán
Ja...félreértettem...az SP1000-ről van szó....én azt hittem az XB10 vs Earstudio kimenetéről...
Az nem DSP volt, hanem tér és rend...ahhoz képest a G6 egy brutális katyvaz...szerintem inkább ott lehet machináció, az SP1000-nél a tisztább kiolvasás és a jelút továbbá a BT adó minősége játszhat szerepet...ez nem EQ volt az biztos...EQ-val kiemelhetsz bizonyos dolgokat mások rovására, de ha egy nagyobb, tágasabb térbe lépsz be, ahol minden természetesebb, akkor élsz a gyanúperrel, hogy ott valami más van...
-
vicze
félisten
"tisztább kiolvasás és a jelút továbbá a BT adó minősége játszhat szerepet"
Tisztán digitális jelről van szó, nincs jitter semmi, csak puszta adatcsomagok, vagy odaér vagy nem. Amit írtál az analógra lenne igaz, digitális esetén bizony SW-s jelfeldolgozás felelős a különbségért.
-
fericske
addikt
Érdemes időt szánni rá: CanJam London 2018
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs