Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdanesz

    senior tag

    válasz Tsebacsi #47966 üzenetére

    Köszi! :) Szalonban volt, ez a szerencse.

    @Qru: 1.0-ás motor, Comfort felszereltség...és white orchid pearl szín. Nem tudom mi kellhet még. :) 2017 májusi forgalombahelyezés....de februárban gyártották.

    Egy kis összefoglaló az eddigi 360 km-ről. A Jazz után kicsit morgósabb motor, de inkább csak 1 ill. 2 fokozatban. Alapjáraton is picit didergősebb...de ezt tudjuk be a három hengernek.Ha eléri az utazótempót, akár 50-60-at, 90-et vagy 130-140-et....akkor már csendes és csak siklik mint egy hajó. A 129lóerő, 200nm nyomaték bőven jól mozgatja az autót...milyen lehet az 1.5? :D Mivel elég új..még nem nyomtam ki a szemét, de nagyon élvezetes ahogy viszonylag alacsony fordulatról is már ugrik.

    Ami elsőre kicsit fura volt, hogy a gumik/kerekek hangját eléggé hallani...főleg a régebbi, nem tudom pontosan milyen utakon...tudjátok az a zörgősebb, durvább felületűn. De ami még érdekesebb városban jobban hallani mint országúton 90-el. Most erre 1tippem van: nagyobb a motor/szélzaj picivel 90-nél és ez tompítja a gumik zaját. 90-nél hatodikban 2ezret forog a motor, 130-nál milliméterrel 3ezer alatt.

    A csend áldás...és csapás egyszerre. :D Annyira csend van benne országúton, hogy a táskám 'mocorgását' hallottam a mellettem lévő ülésen. Ha már..ülés, a huzat tényleg kissé eltér a legtöbb autóban használtaktól, de nem vészes..szokható. Olyasmi anyaga van mint a 15-20évvel ezelőtti öltönyöknek....csak sistergősebb.

    A kormányzás a Jazz-hez képest eléggé direkt. A legtöbb ember aki ült mellettem ezt a következőként érzékelte: durvábban kanyarodok. :D Pedig csak a kormány áttételezése teszi. 2-3nap után kezdem megszokni és óvatosabban kanyarodok.

    Eddig két hátrányát tapasztaltam:
    1. Nagyon sokan megnézik. Én pedig nem szeretek középpontban lenni. Azt hiszem idővel ha több ilyen autó lesz az utakon, majd megszűnik. (Szombaton megállítottak a zsaruk...de csak azért mert még nem láttak ilyet közelről....semmi papírt nem kértek.se szondázás nem volt. :DDD )
    2. Az autósok egy része...márkákat és sofőrtipusokat direkt nem írok...állandóan vagy versenyezni akar...vagy le akar tolni az útról és bömbölteti a motort mögöttem.

    És még valami: élőben szerintem iszonyatosan szép. A netes képek, videók...nem igazán adják vissza milyen élőben. Főleg fehérben komoly.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák