- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
"Újabb Android 7.0 alapú firmware tölthető le a Pro modellekre! Még lehetnek benne hibák, így azoknak javasoljuk, akiknek az Android 7-re szükségük van, illetve szeretnek tesztelni, kísérletezgetni" – HiMedia Magyarország fb oldala
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
"Újdonságok:
– Nem működött a RECENT gomb.
– Bizonyos HDD-ket nem ismert fel a rendszer.
– Lassú volt a hálózati másolási sebesség SMB-n keresztül.
– Gond volt a videó pufferolásával gyors előre tekerés esetén.
– Kikapcsolása után a Bluetooth nem kapcsolt be automatikus módban.
– Bizonyos alkalmazásokat nem lehetett telepíteni.
– A Wrapper-rel nem lehetett lejátszani NFS megosztáson lévő videókat.
– KODI 17.0 támogatása.
– Airplay támogatás iOS 10.2 esetén is.
– Widevine L3 szintű biztonság támogatása.
– HDMI-kompatibilitás javítása.
– Részletesebb leírások az Advanced settings menüben.
– Jobb wifi-kezelés.
– Gombok érintésének hangjelzése kikapcsolva."Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz szepi0808 #3055 üzenetére
Az OTA-frissítés lehetősége mindig később érkezik. Hogy mennyivel később, az változó. Van, hogy csak napokat, de van, hogy heteket kell rá várni... És olyan is van, hogy soha nem érkezik meg.
Most ráadásul bonyolítja a képletet, hogy párhuzamosan fut az 5.1-es és a 7.0-ás Android alatti fw-ek fejlesztése, és a két főrendszer közötti váltás biztos nem fog menni OTA-módszerrel.csabi63: Lehet, hogy én tovább is várok, mert nekem igazából a 2.0.0-ás is mentes a komolyabb problémáktól. Igazából amiket itt írnak a changelog-ban, azok többségéről eddig nem is hallottam...
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
aelfwine
tag
– Lassú volt a hálózati másolási sebesség SMB-n keresztül.
Erre már rég van patch a futeko fórumon, örülök, hogy végre belerakták a fw -be.– Gond volt a videó pufferolásával gyors előre tekerés esetén.
Ez mindig szörnyű volt, ez az egyik ok, amiért MX Playert használok.– Kikapcsolása után a Bluetooth nem kapcsolt be automatikus módban.
Erre is sokat panaszkodtak a futeko fórumon.– KODI 17.0 támogatása.
Kíváncsi vagyok mit értenek ez alatt. Valahogy megoldották hogy menjen a HD audio Kodi 17 alól?– Részletesebb leírások az Advanced settings menüben.
Ezért day1 óta könyörögnek kb– Gombok érintésének hangjelzése kikapcsolva.
Erre meg nem volt gomb a 2.0.0 -ban.Nem örülök viszont, hogy nincs semmi a felirat kezelési problémáról (nem csak az overlapping feliratokat nem mutatja a lejátszó, hanem ha csak pár századra vannak egymástól már azt se). De igazából annyival jobb az MX Player egyelőre, hogy nem hiszem hogy visszaváltok a HiMedia lejátszójára... Meg nekem a 2.0.0 óta rendszeresen nem veszi be a lenyomott gombokat, és duplán kell nyomni egy csomó mindenre. Ha ez megmarad az új fw -ben is, sztem megyek vissza android 5.1 -re. A külső billentyűzet nyelvének változtatásáról nem is beszélve. :\
-
bigdigit
addikt
válasz aelfwine #3058 üzenetére
Meg nekem a 2.0.0 óta rendszeresen nem veszi be a lenyomott gombokat, és duplán kell nyomni egy csomó mindenre.
Nos megmaradt...eddig azt hittem csak nálam van ilyen gond.
Én már felpattintottam és számomra se történt semmi előre lépés.Mondjuk ezen a dupla nyomásos új szarságon kívül továbbra is a 23-976-os 3d.iso lejátszást várnám.Más ami engem érint nincs számomra.De mindig csak majd next..next... -
SunMount3r
Topikgazda
Hát, engem sem érint semmi a listáról. Max ez a KODI 17-es dolog lehet érdekes, de az sem a HD hangok miatt (nekem), hanem, hogy Jukebox-ként stabilan működjön a Wrapper-al. (Az Android-os KODI-nak alapból gyengébb a képe, mint a HiPlayer-nek és ez nem is igen fog változni.)
Amúgy ez a KODI "kompatibilitás" is elég furcsa, mert a 16-ossal is vannak gondok pl. ha Skin-t cserél az ember és még egy-két apróság.
Én továbbra is ajánlom az 5.1-es fw-eket, szerintem jön majd az 1.1.0 is nemsokára.
(A 3D iso kadenciahelyességet meg gondolom lepasszolták a HiSilicon-nak, ahonnan semmi konkrét infó sincs azóta se, hogy legalább dolgoznának rajta. Áldom is a TV-m, hogy nekem nem tűnik fel. )
[ Szerkesztve ]
-
Pupi1973
csendes tag
válasz aelfwine #3048 üzenetére
Szia!
Végig csináltam amit írtál egy dolog volt furcsa, hogy az " adb shell reboot " után csak villogott a kurzor a parancssorban.Az install-recovery.sh ha jól értettem akkor ezeket a sorokat kell tartalmaznia ugye :
adb connect 192.168.1.50:5555
adb root
adb remount
adb push install-recovery.sh /system/bin/install-recovery.sh
adb shell chmod 0755 /system/bin/install-recovery.sh
adb shell rebootMivel nem láttam újra indulást ki kapcsoltam a boxot.
De a Kodiban nem tudom felcsatolni a /mnt/nfsShare/nfs_share0/ megosztást.
Mit hagytam ki?üdv
-
csabi63
senior tag
Hogy ne reagálna gombnyomásra, az nekem is új. Egyszer sem tapasztaltam hasonlót. (fw: 2.0.0.)
Amit viszont észrevettem, az a gyenge wi-fi kezelés. Kíváncsi leszek, valóban javítottak-e rajta a 2.0.1-ben. Jelenleg a telefonom ezt hozza, és a tablet is szinte ugyanezt az értéket mutatja. A Q10 Pro-n pedig a download nagy ritkán éri el a 20-at, most éppen ennyi. Mérhetem bármikor, ez a különbség mindig megvan.
-
aelfwine
tag
válasz Pupi1973 #3066 üzenetére
Nem, ezek a sorok, amiket a CMD ablakba kell bepötyögni, vagy egy batch (*.bat) file -ba kell berakni. Amit itt látsz, csak annyit, csinál, hogy bemásolja az install-recovery.sh file -t, ha létezik. Az install-recovery.sh nekem ezt tartalmazza:
install-recovery.shÉrtelemszerűen irkáld át az eléréseket, usernevet és a jelszót és töröld ki, ami neked nem kell.
Ez 2 share -t csatol fel, először SMB -vel (cifs) majd NFS -el is.
Az mkdir -p résznél látod hogy a dobozon hova hozza létre és a mount -t -s sorban látod, hogy honnan (hálózatról) hova (eszközre) mount -tol.Ha nem érted mit csinál, inkább írj egy privát üzenetet és elmagyarázom részletesebben.
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz aelfwine #3061 üzenetére
Tegnap este feltettem én is az új fw-t.
Nekem viszont a készülék újra beállításakor a szöveg bevitelnél (gyári távval) rögtön feltűnt, hogy reszponzívabb, mint a 2.0.0-val volt (ott meg tudott őrjíteni, a jel bizonytalan vétele). Egy betűre se kellett duplán nyomon, mindent bevett elsőre. Szóval nekem pozitív.
Eddig úgy tűnik az smb is használható sebességűvé vált, de ennek tartósságát majd a használat fogja megerősíteni.
Kodi-ból már alapból a 17-es van rajta. A beállítás menü talán jobban szervezett, funkcionalitásban azonos. Viszont pozitívum, hogy ezzel a 2.0.1-el a q5pro-ra dugott vinyót végre nem látja duplán, tehát ezt javították.Szóval nekem eddig 3-ból 3 pipa.
-
captainnemo
aktív tag
válasz sebgutkopf #3071 üzenetére
Az smb megosztáson a szabad helyet mutató hibát is javították?
-
dota1
aktív tag
Srácok, q5 pro-m van 1.7-es fw-vel. Még nem próbáltam de ezzel az fw-vel rendben van a 3d lejátszás? Bd frame packing és sbs is? Korábban olvastam, hogy valamely fw-vel voltak 3d gondok.
-
SunMount3r
Topikgazda
A 3D frame packed (iso) 23.976 helyett 24Hz-en megy, ez a jelenlegi összes fw-el azonos bug.
A TV-dtől függ, hogy ezt mennyire fogod érzékelni. Speciel én a H6400-as Samumon egyáltalán nem érzékelem (jól kompenzálja a TV és ez nem placebo, hanem tényleg), de itt is vannak, akiknek másik TV-vel érzékelhető a meg-meg röccenő kép.
HiSilicon SDK-s (kb. "alap fw")-es probléma, amit a chipgyártónak kellene korrigánli, elvileg már le van nekik adva a lecke, de a Himedia ezzel nem is tud mit kezdeni, amíg ők nem javítják. Szóval lutri, de azt ígérik meg lesz oldva.
[ Szerkesztve ]
-
szrobert
tag
válasz captainnemo #3072 üzenetére
Jó kérdés, ez engem is érdekelne!!
-
sebgutkopf
őstag
válasz captainnemo #3072 üzenetére
Azt tegnap nem próbáltam, majd ma megnézem.
-
dota1
aktív tag
válasz SunMount3r #3074 üzenetére
Köszi. Sajna nekem látszik, mert egy benq w2000-el vetítek amiben nincs interpoláció.
-
csabi63
senior tag
Futeko is közzétette az új fw-t.
-
sebgutkopf
őstag
válasz sebgutkopf #3077 üzenetére
Megnéztem. A jó hír, hogy a wifi adatátvitel sebessége az új fw-el sokkal gyorsabb mint a korábbi bármelyikkel volt, viszont az smb-nél sajnos továbbra is fenn áll, hogy rá másolva a tárterületet hibásan látja és vagy az írja egy idő után, hogy megtelt, vagy írásvédettnek jelöli.
FTP-vel viszont minden rendben, azzal is ki lehet használni most már gyorsabb wifi átvitelt.Szóval a fele már meg van csinálva, de azért nem kéne itt megállni a hibajavítással
Összességében egyértelműen jobb a 2.0.1 mint a sima 2-es. -
eumano
tag
válasz sebgutkopf #3081 üzenetére
Gyárilag van benne FTP kliens?
-
szrobert
tag
Milyen FTP klienst használsz?
Én próbáltam a Primitive ftpd-t ,de az nem működik továbbra sem... -
csabi63
senior tag
Nálam a wifi ugyanolyan mint volt. A negyedét hozza download speed-ben, mint a fél méterrel odébb lévő tablet. Pedig az antennája áll mint a f@sz.
A másik. Megőrjít, hogy nem tudok semmilyen launcher-t default-nak beállítani. Már amelyik elindul egyáltalán, és nem fagyasztja le a lejátszót. A telefonra felraktam már 50-et is, ezen meg 10-ből 8-nak baja van. Nem létkérdés, de utálom a kezdőképernyőt.
-
szrobert
tag
válasz SunMount3r #3084 üzenetére
Köszi, macerás a konfigurálása?
-
Joshi
titán
-
-
csabi63
senior tag
Nagy a forgalom itt is. Panelban mást nem is nagyon várhatok. De igazából nem zavar, fájlokat úgysem mozgatok wifi-n. Az egyetlen amiben akadályoz, az a stream. Eurosport Player addig használható, amíg VPN trükköt nem alkalmazok. Márpedig muszáj, mert most is angol Eurosport HD-n nézem az Afrika kupát.
-
szaszapi
őstag
Az új frissítésben Kodiban, ti hozzá tudjátok adni a HDD tartalmát? Én nem! gyökérkönyvtár sda2 rámegyek üres, nem tudom frissíteni sem a tartalmat, borítót semmit. Előzőnél nem volt ilyen gond. Legfrissebb nugáton vagyok q10 pro-n.
Meglett, más az útvonal...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ennyire gyenge lenne a Wifi?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joshi
titán
Ez "sima" 2,4Ghz N-es wifi nem AC (Tp-link 1043), amire kell arra tökéletes minden másra ott a kábel.
(#3096) csabi63 kábelt erőltesd, egyébként nekem volt Gigabites switch-em, már nagyon bánom hogy eladtam mert már én is kezdek kifogyni a csatlakozó helyekből.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nemrég teszteltem le a lejátszóim WIFI képességüket és mindegyik hozza a maximumot, 240/20 Mbps net, 2,4 és 5GHz-en is (ac), 2,4 GHz-en 80-90Mbps, 5GHz-en 240-245 Mbps, ettől függetlenül a kábeles kapcsolatot tartom jónak.
(#3100) Joshi
Nem hiába, kiváncsi voltam, hogy mire képesek, ennyi. Tudják a maximumot és ez nekem elég.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joshi
titán
Hiába tesztelted, ott kell tesztelni ahol én is lakom. Láthatod hogy elég zsúfolt nálam az éter. A telóm egy Oppo R7 Plus, ok hogy nem egy csúcskészülék de annál se sokkal jobb a helyzet.
ui.: egyébként én itthon soha semmilyen wifis eszközzel nem tapasztaltam 2MB/s-nél magasabb adatátvitelt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- Vicces képek
- Diablo IV
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Formula-1
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Ukrajnai háború