-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre33
addikt
Nekem gyorsan lejött.
Elsőre menü kezelés jóval gyorsabb.
Sajnos RGB BUG nem lett javítva, szóval 2160P és 60hz beállítás tartósan továbbra se beállítható.
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
SunMount3r
Topikgazda
Nem tudom ki fordította ezeket angolra (gyanítom, hogy egy csájnéze a Himedia-nál a guglival), de ezt így felrakni a legnagyobb nemzetközi -!UK!--s székhelyű!- forgalmazó hivatalos letöltő oldalára, hááát...
Mind 1 van benne valami a SAMBA-ról, remélem az én problémámat is megoldja... Fingers crossed...
(#2201) Joshi : nekem is gyorsan szedi...
[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
Magyarul:
Újdonságok:
– Működik az Imprex 2.0 PQ képjavítás minden videólejátszóban (YouTube, KODI)! Állítani csak a MEdia Center-ben lehet, de ahogy hagytuk, azután úgy működik minden videó alatt (sőt, még a bootképernyőn is
– Blu-ray filmek gyorsabb indítása (saját tesztjeink alapján kb. kétszer gyorsabb lett).
– HDR videók lejátszásának optimalizálása, bizonyos filmek villogásának megszüntetése.
– Nem működött AUTO módban a HDR fájlok lejátszása, csak HDR módra váltva.
– A Media Center fejlődött, módosult az betűméret, és korábban nem működő feliratok is mennek már. Kilépéskor elég kétszer a BACK gombot nyomni, nincs felugró ablak a kérdéssel, hogy biztos ki akarunk-e lépni.
– Nem működtek a külső billentyűzet F1–F4 gombjai.
– Bizonyos esetekben a Media Center nem tudta betölteni a videó és audió fájlokat USB-s háttértárról.
– Bizonyos esetekben a beállítások nem úgy működtek, ahogy elmentettük őket.
– SMB és NFS megosztások parancsikonjának változott az elnevezése, pontosabban tetszés szerinti nevet adhatunk nekik.
– Optimalizált főmenü és teljes rendszer, folyamatosabb és stabilabb működés navigálás, használat közben.ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
emre33
addikt
válasz Vincent45 #2205 üzenetére
2160p felbontás és 24Hz rakd és YCbCr444 10bit (vagy 8bit...)
Ne 60HZ-rePontosan az a baj, 60hz beállítás esetén folyamatosan RGB-re rakja.
Ha 24HZ állítasz be, akkor jó.Egy baj van ezzel, 30FPS-nél magasabb film nézése esetén kézzel kell átállítani.
Popocorn VTEN jobb lejátszó, el kell ismernem.
Persze kivéve HDR, 4K 60FPS és HVEC 10bit mert a magas bitrátájú HVEC filmeket nem játssza le.
Ugyan ez a baj 4K H264 esetén is, van elmebajos film, aminek az átlag bitrátája 100Mbit felett van, ezzel nincs baj, de pár pillanatra felmegy 150Mbit fölé, akkor akad...[ Szerkesztve ]
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
-
Vincent45
tag
Az rendben van de nekem elég lenne a 4:2:0 10 bit is mert a legtöbb anyag ilyen színtérrel rendelkezik és emellett mennie kéne a 2160/60p-nek is. Mit csináltak az elmúlt 2 hónapban? Mi lesz itt novemberben amikor elvileg jön a 7.0 alapú firmware? Teljesen haza fogják vágni az egészet? Tényleg jobb volt a Popcorn jukeboxos menüje. A legnagyobb gond az android maga.
-
emre33
addikt
SD anyagok esetén Pocpron VTEN felskálázása jobb.
i anyagok esetén a deinterlace VXP sokkal jobban müködik.Popcorn esetén a feliratok sokkal szebbek, akár mit állíthatok, szebb.
És nem beszélek pl: </i> tag felesleges megjelenéséről.
Mert ez durva hiba.Van mindkettő, szóval van tapasztalat.
De beszélhetünk apróságokról. Film időre ugrás, %-ra ugrás, sokkal jobban működik.
Jó igaz Popcorn esetén hosszú évek óta fejlesztik a lejátszót, és nagyon értenek hozzá.
VTEN és Q10pro esetén is első magyarországi vásárló voltam (lejatszo.hu) egyenlőre mindkettőt használom.
Még nem döntöttem el melyiket adom el, de RGB bug javítására asszem tovább nem várok.ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
SunMount3r
Topikgazda
2160p felbontás és 24Hz rakd és YCbCr444 10bit (vagy 8bit...)
Ne 60HZ-re-> No ez az, 24Hz-en fusson a GUI?! "Csodás lehet"...(Bár 4K TV híján engem nem érint).Továbbá (ami viszont érint): A Fuetko-s report-ok alapján továbbra sincs YCbCr 4:2:0 8 bit 1080p-ben, csak 4K-n. -> Ez pedig kardinális!
És a 3D stuttert sem javították (az eddigi beszámolók alapján).
Gondolkozok van e egyáltalán értelme felrakni...
-
kezo0
addikt
Sziasztok,
az új fw "nyomógombos", vagy gond nélkül rátelepíthető a korábbira? Ha nem muszáj, nem állítgatnék be újra mindent minden egyes fw-frissítés után...nlpK: "És a 3D stuttert sem javították" --> úgy érted, a 3D-s anyagok 2D-ben történő lejátszásakor jelentkező stuttert.
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
"Sajnos RGB BUG nem lett javítva, szóval 2160P és 60hz beállítás tartósan továbbra se beállítható. "
Nem akartam elhamarkodottan válaszolni ezért teszteltem, beállítottam a 2160p60Hz-et és az YCbCr 4:2:0 8bitet(nekem ez a max amit enged). Ezután mindent kikapcsoltam még a TV-t is, ~fél óra kikapcsolás után bekapcsoltam mindent a következő sorrendben: TV -> Erősítő -> Q5 Pro. Minden beállítás megmaradt. Eddig mindig visszaállt 1080p60Hz-re. Még tesztelem más sorrendben is a bekapcsolásokat.(#2210) emre33 nyilván kinek mi a fontos, de egy BD50 ISO-nál teljesen jók a feliratok és ugye ez képviseli a minőséget. Ha én filmet nézek max a Pause gombot nyomom meg míg kimegyek pipilni vagy harapni valóért.
(#2214) kezo0 valószínű hogy az 1.0.8-al se szűnt meg a stutter akinél volt 1.0.7-nél, mert ez nincs feltüntetve a changelogban.
[ Szerkesztve ]
-
captainnemo
aktív tag
Szerintetek reset nélkül rá lehet tenni a CFW-re? vagy érdemes megvárni abból ami kijön ezen alapulva?
[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok.
Holnap érkezik a Q5-öm. Sokat agyaltam rajta, hogy Popcorn legyen vagy ez. A régi lejátszóm A210 volt. Remélem jól döntöttem. Kiderül.
A kérdésem az az hogy van-e valami amit tudnom kéne a gép beállításával kapcsolatban. Itt főleg a NAS-sal való összekötéstől félek. Popcornnal sokat szoptam.
Lehet hogy majd lesznek kérdéseim -
sebgutkopf
őstag
Leszedtem tegnap a q5-re az új 1.0.8-as fw-t.
Első estés tapasztalat alapján szerintem megérte frissíteni. A menü és egyéb működési animációkat rövidebbre (gyorsabbra) vették, ami miatt a kezelés jóval pörgősebbé és reszponzívabbá vált.
Az pedig a legfontosabb változás, hogy most már a Kodi-nak nem kell átadnia a lejátszást a media centernek, tudja azt amit kell, az mc-vel azonos képet produkál. Így már teljesen ízlés kérdése lehet, hogy ki melyik kezelőfelületet szereti.Magából a himedia készülékekről ennyi idő után azt a kritikát tudom megfogalmazni, hogy nekem nagyon hiányzik a távirányítóról a stop gomb. És mivel ezt a funkciót nem is ismeri a készülék más távirányítóra se lehet ezt felprogramozni. A Kodi legalább rendelkezik ezzel a funkcióval, de használni csak több gombnyomás árán (a kezelőfelületről) lehet, mivel a távról nem érhető el közvetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
Azur76
tag
válasz sebgutkopf #2220 üzenetére
A dedikált stop gomb, tekerés, ill PQToll menü előhívás, egy patch felrakásával orvosolható.
-
captainnemo
aktív tag
válasz sebgutkopf #2220 üzenetére
Nekem Q10 van, de ez ugye teljesen ugyanaz mint a Q5, és 1.0.7 custom firmware volt fenn, erre tettem fel a gyári 1.0.8-ast. Én egyből custommal kezdtem így meglepett, se kodi, se wrapper, de a kodit feltettem a playstroeból, ill. a wrappert ("Wrapper-1.0.1_HMD_0628_Release.apk"). Érdekes mindig azt írja ki nem tudja váltani a fekit. Az előző 1.0.7 CFW alatt ez ment. Minden beállítást újra kellett csinálnom lehet valamit elmulasztottam. A képminőséget nem teszteltem figyelmesen, de valóban úgy tűnik, mintha kodi belső lejátszója alatt is menne az imprex.
-
blakey
titán
válasz captainnemo #2222 üzenetére
CFW-ről nem szabad simán telepíteni a gyárit, azaz kell a nyomógombos megoldás. Gyári 1.0.7-ben benne volt minden, nem hinném, hogy az 1.0.8-ból kihagyták. A helyedben megvártam volna az 1.0.8-as CFW-t.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok.
Ma jön meg a Q5. Kérdésem az az hogy NAS-sal való összekötést Samba vagy NFS szerverrel csináljam? Melyik a stabilabb, jobb?
Köszönöm -
blakey
titán
válasz Gulyopapa #2224 üzenetére
Ha jó a hálózatod akkor lényegében mindegy, ha nem vagy ebben biztos akkor NFS. Mindkettővel tökéletesen kommunikál.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gulyopapa
addikt
-
blakey
titán
válasz Gulyopapa #2227 üzenetére
Az amit a szó jelentése, ha nincs gondod az SMB-vel akkor nem is lesz, nekem évek óta nincs gondom az SMB-vel ezért nem álltam át NFS-re, de ha az elején vagy, akkor próbáld ki az NFS-t.
A 240-es net nem érdekes ebből a szempontból viszont a router és a kábelezés már igen, a kábelek rendben vannak a router kérdéses, nálam nem egy TP-Linkkel voltak inkompatibilítási problémák igaz nem a Himediával, mert már nem volt meg a router, OpenWRT ez megoldotta, gyári szoft meg nem a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
captainnemo
aktív tag
Elolvastam figyelmesen a leírást és valóban úgy telepítettem ahogyan kell, megjelent a kis android robot más semmi várni kellett egy ideig és elindult a a q10, de hiányzott pár program, mint kodi, wrapper, skype stb. Lehet, hogy csak reseteltem és gyárira állt vissza? Azaz még mindig az 1.0.7 van fenn. Megnézem otthon majd. Az a gond nincs fatra formázott pen driverom, csak ntfs-re és nem volt üres sem a pen drive.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz captainnemo #2229 üzenetére
Elképzelhető, hogy csak resetelted, ilyenkor valóban eltűnnek az általad említett programok. Mindenképp Fat32 kell.
-
papaizmir
újonc
Üdv!
Két napja egy Q10 Pro-m van.
Néhány dologban kérném a véleményeteket ill a segítséget.
Telepítés rendben, upgrade rendben.
Nem látja a külső USB-ken a 3TB-os Toshiba wincsit. Behelyezve, minden OK. ???
Azokat a videó fájlokat amikben a hang AAC kódolású nem ismeri fel 5.1-nek hanem csak sztereónak. A ISO fájlokat primán viszi, 3D rendben.
KODI és a Media center is látja a hálózaton a NAS-t, lejátszás nekem jó.
Ha az AAC hang problémára lenne javaslat (újra kódolás ismert, de több száz fájlról van szó), szívesen venném.
Kösz! -
Gulyopapa
addikt
Sziasztok!
Kodiba belépve error vár
Cannot download obb.
Ami jó hír hogy azonnal megtalálta a NAS-t és szépen le is játszik róla
Azt írja hogy a legfrissebb fw van fent.
Röviden ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
1.0.3 van rajta...online miért nem frissít a legújabbra?
Mi ez a Cannot download obb. ?
Köszi! -
SunMount3r
Topikgazda
válasz Gulyopapa #2235 üzenetére
Nekem is volt ilyen, tán épp ezzel a firmware-el. Nincs az egész KODI előre telepítve, ahhoz még le kell töltenie valamit a net-ről ami a Play Store-os verzióhoz kell neki.
Ha van neted a Q10 Pro-n, elvileg le kellene tudnia töltenie.
Ha nincs, akkor unistalláld a KODI-t és ted fel megint a Play Strore-ból, ha úgy se megy, akkor szedd le az egész apk-t, amiben már minden benne van, az ARM-es Android verzió kell. (Végül is kezdheted is ez utóbbival.)
De a legjobb, ha máris frissítesz firmware-t, abban már alapból installálva kell lennie a KODI-nak. Hogy a legújabbat, vagy esetleg az 1.0.7-est teszed e fel, az már rajtad múlik.
Honnan vetted a lejátszót?
[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
válasz SunMount3r #2237 üzenetére
A legújabb 1.0.8-as fw-t csak manuálisan lehet fölrakni q5 pro-ra? 1.0.7 van rajta de ha rányomok a lejátszón az online update-ra azt írja, hogy nincs frissebb.
-
blakey
titán
Az update később jelenik meg OTA-n.
-
emre33
addikt
-
kezo0
addikt
válasz Gulyopapa #2240 üzenetére
Szerintem abban a firmware-ben még nem működött az OTA update. Szedd le a futeko.com-ról a legfrissebbet, és pendrive-ról telepítsd, a hátsó pöcök benyomása mellett, mert ez túl nagy ugrás lenne ahhoz, hogy csak úgy simán rátelepítsd a meglévő fw-re.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
emre33
addikt
2160p 60hz beállítom a 4:4:4 8 bitet.
És mi történik 24hz film lejátszásakor? Átvált RGB 8bitre, miközben müködik a kézi 2160p 24hz 4:4:4. !
Na ez a nagy hiba, amit ha így megy sose fogják kijavítani.
-
Vincent45
tag
Ebben a firmware verzióban ígérték a javítást. Többször is volt szó róla a Futekon. Nem csináltak semmit.
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
Asszem én most kihagyom ezt a firmware frissítést, amit a Futeco-n olvastam azok alapján semmi lényeges változás nincs. Nem oldottak meg semmi nagyobb problémát, bár nekem eddig se volt semmi bajom a lejátszóval (3D, 4K nálam nem játszik).
-
greike
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene! Felraktam az új firmwaret 1.0.8. és a 3d nem működik! Átvált 1280x1470-es felbontásra és kettéosztja a képet! 1.0.3-as firmwarrel nem volt gond a 3d! Mindent ugyanúgy állítottam be az újnál is mint előtte! Hozzáteszem tök hülye vagyok ehhez a készülékhez!
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
Hali!
Van aki itt IP TV-zik néha KODI alól? Én az Simple IPTV Add-on-t használom és nem működik valami jól. Részletek lásd itt.
Van aki tapasztalt hasonlót?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest