- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4
őstag
válasz SunMount3r #3551 üzenetére
Ezért írtam: "bátraknak".
Nem is értem, miért lett publikus.. Nő a nyomás rajtuk... -
emre33
addikt
Én kb 1 órája felraktam.
HDMI-CEC végre megjavult. Már ezért megérte felrakni.
imprex direkt kikapcsolták.
Gyári medialejátszó szerintem sokkal gyorsabb mint eddig.
Ezenkívül kb semmi javulás nincs.
Rossz képarány. (lucy bug)
Feliratkezelés botrányos.
stb.. stb..ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Vincent45
tag
-
emre33
addikt
válasz Vincent45 #3554 üzenetére
Én megbántam már, hogy megvettem.
Popcorn VTEN is van, azt hittem kiválthatja.
aztán megbékéltem ,hogy csak 4K HDR fogom használni, de arra is alkalmatlan.
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
emre33
addikt
-
c4
őstag
Mikor nálam volt, nem ment a TrueHD, de a minap épp kikerült prohardver teszt a nagytesóról, annál is gondok voltak . Olvastam olyat is, hogy letiltották a TrueHD hangot a VTEN-nél, a core szólt csak... De annyira nem érint, én simán visszaküldtem. Egy Yamaha CX-A5000 zörög nálam, nem tudom, mi számít jónak neked.
Ha a Himedia és/vagy a Hisilicon kijavítja a "Lucy bug-ot" - találó elnevezés -, akkor már elvagyok vele. Mindent játszik, ami nekem kell. A feliratok 99,99%-át így is, úgy is megnyitom, mert nem bízom a warezes munkákban, többnyire notepadban átírják a scriptet, tele helyesírási hibával, nem nézik és ellenőrzik az időzítést, SubRip esetén már az időzítés jobb, de ott se javítják sokszor a riphibákat, az esetleges tekercsváltási anomáliákat... A maradék 0.001%-ot meg én csinálom.
-
Mulholland
tag
válasz SunMount3r #3548 üzenetére
Őőő, minek kell neked az analóg hangfeldolgozás egy digitális médialejátszónál???? ezt sosem fogom megérteni. HD hang sosem megy analógban. Nincs fizikai lemez vagy kazetta amit beletehetnél. Tehát csak digitális file formátumok vannak. Minek is van akkor szükség analóg jelátalakítóra? Ami HDMI-n az erősítőmre van kötve az azért elég jól szól tekintve a tényt hogy van mellett egy annó 200 e Ft Blu Ray lejátszóm és az sem szól jobban pedig az erősítőmön azért ez nem múlna . Szóval megint egy olyan feature van számonkérve amit manapság asztali szinten elég ritkán van használva. Bár persze, vannak ortodox vérhifisták nagyon nagyon vájt füllel de azok meg biztos, hogy nem egy ilyen ketyerét vesznek, hanem egy többszáz ezer Ft-os célszerszámot.
ARCAM AVR20, LG C8 oled TV, Monitor Audio GS 10+polk LSIM703 szett, Monolith 12THX sub
-
emre33
addikt
Azt a tesztet had ne kommentáljam, nem értenek hozzá.... Több hibas megállapítast is tartalmaz.
Te lehetsz szórakozol a feliratokkal, felesleges, popcorn lekezeli, hibák nagyrészét, talán az egyetlen lejátszó a piacon
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
aelfwine
tag
Nekem ha gyorsabb, és nem kell csomó mindenre 2x rányomnom, hogy bevegye, akkor már jobb. Úgyis MX Player -t használok lejátszónak, azzal meg minden megy hibátlanul, Kodi -t meg downgrade -elem egyből 16.1 -re database miatt.
Ettől függetlenül nem annyira vagyok megelégedve a fw életciklusával...
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz Mulholland #3559 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Mulholland
tag
válasz SunMount3r #3562 üzenetére
Nos nekem is sajnos azt kell mondanom, hogy "olcsójánosként" akarsz mindent egy gépbe, ami kb fele annyiba kerül egy olyantól amiben van Dac. A minőségi zenehallgatásnak sajnos vagy nem sajnos de ára van. Viszont digitális téren meg ez a gép ott van szeren hidd el. Főleg a régi realtek chipes médialejátszómhoz képest. Öröm vele a zenehallgatás is.
Azoknak meg elmondom, akik szerint a Digitális hangátvitel (még ha csak úgymond 'átengedi" magán a hangot") ugyanolyan egy fapados prüntyörgőn is mint egy komolyabb medialejátszón. Hát azok nagyon nagyon tévednek. Itt is nagyon sokat számít ugyanis, hogy milyen eszközökből is áll az a fránya digitális hangátvitel...
[ Szerkesztve ]
ARCAM AVR20, LG C8 oled TV, Monitor Audio GS 10+polk LSIM703 szett, Monolith 12THX sub
-
nadtom
tag
válasz Mulholland #3563 üzenetére
Teljesen egyetértek.
Több, mint egy éve használom a Q10 pro-t és elégedett vagyok vele, amire kell nekem tökéletesen megfelel. Rendszeresen olvasom a fórumot és sokszor nem értem a "nagy" problémákat. Azzal szerintem mindenki tisztában van, hogy tökéletes lejátszó nincs, kompromisszumokra szükség van. A Dune, Popi ilyet vagy rosszabat kínál dupla áron.A Yami CX-A51000-as proci medialejátszója és a Q10 pro szinte teljesen azonos minőségben játsza le a zenefile-okat a NAS-ról, a Yami viszont nem játszik le mindent amit a Q10 igen. Ezen a területen is megállja a helyét a Q10. Vakteszten simán összekeverném a két lejátszó hangját.
DE még külső DAC sem kell hozzá, hogy rájöjjön az ember, hogy bizony van ettől jobb hangminőséggel bíró lejátszó. Egy hete megvan a Bodor féle HTPC-m ami szintén hdmi-vel van kötve a Yami procihoz (tehát ugyan azt a DAC-ot használja, mint a Q10) és mégis nagyságrendekkel jobban szól, mint a Yami saját medialejátszója vagy a Q10 (igaz nem is annyiba kerül).
Számomra nagy meglepetés volt, mert azt gondoltam digitális jelet olvas le a lejátszó a NAS-ról, digitálisan küldi tovább, csak a DAC határozza meg milyen lesz a hang minősége, de nem így van, ez nagy tévedés...Ugyan ez igaz a kép minőségre is a HTPC (az mpc-hc+madvr kombóval) sokkal jobb képet ad, mint a Q10, olyan mintha projektort cseréltem volna (tűéles, kontrasztos a kép).
Ezzel együtt a Q10 egy nagyon jó lejátszó azért az árért, amibe kerül, szvsz.
-
Mulholland
tag
Hm, pedig nagyon kiváncsi lennék, hogy mely megállapítással is van probléma? Mert kb az a lényeg, hogy igényesebb hangminőségért perkálni kell többet. Ezzel vitázni, hááát valóban hiábavalóság
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
Egy rendszer sohasem az egyik napról a másikra alakul ki. Én például a végén kezdtem, egy jó végfokot vettem először, a végére maradt a megfelelő forrás beszerzése (HTPC).
A Himedia képével elégedett voltam/vagyok de a a zenei teljesítményével már nem, ami nem csoda, mert nem egy kategóriában van a "lánc" többi tagjával.
-
SunMount3r
Topikgazda
Egy kis infó morzsa: A Futeko-soknak azt mondták a Himedia-sok, hogy mind a KODI 17-es, mind pedig a HDR képarány probléma SDK szintű, tehát a Hisilicon-nak kell javítani. Persze ők továbbra is bizakodóak... Ennyi.
(Annyi biztos, hogy ez a "nesze semmi" új Android 5-ös fw, a kozmetikázott Media Center-el és a 0 releváns bug fix-el eléggé kivágta a biztosítékot a Futeko fórum-on... )
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz SunMount3r #3572 üzenetére
Nem igen jött a 7-es frissítés.
-
c4
őstag
válasz SunMount3r #3572 üzenetére
Persze, a Hisilicon meg tolja a Himediára a hiba okát. Ismert jelenség ez már a nagy elődöktől... Sigma vs Popcorn, Dune, Megoldás többnyire nem is lett.
Két éves kis gondok nincsenek megoldva... -
SunMount3r
Topikgazda
Azt írták, hogy valószínűleg az az új SDK amire a Himedia "beígérte" az új 7-est nem igazán váltotta be a reményeket a javítások terén, ezért most visszadobták és várnak egy még újabbra...
Jövő karácsonyig szerintem biztos kijön, úgyhogy nem kell pánikolni...
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz SunMount3r #3575 üzenetére
Nekem nem is hiányzik, egyedül a felirat kezelésben lehetne fejlődni egyébként már most is kiváló a Q5 Pro.
ui.: most itt van nálam egy Minix Neo U1, de a Q5 Pro-nak nincs szégyenkezni valója.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
Azért még van hova... Meg is írtam most (már vagy 4-edjére), hogy ha már új SDK van terítéken akkor ne hagyják ki a korrekt DVD és 3D iso fps-t, az intelligensebb auto felirat kódolás felismerést, és végre valahára már rakjanak egy normális screensaver/dimmer-t a HiPlayer-be...
Engem ezek amik a kezdetektől fogva zavarnak egy szinten (kivéve ugye 3D iso-s dolog, mert az nálam így is patent), de az is igaz, hogy most viszonylag az 1.0.9-es már jónak mondható.Kis jóindulattal megkapja tőlem a "megfelel" plecsnit... Ez nem 2-es, hanem kb. jó 3.8-as osztályzatnak felel meg, mert az anyagok 80%-ával, amiket lejátszok így sincsen semmi gond. Ezért sem fogok addig frissíteni (valószínűleg), amíg ezeket nem javítják ténylegesen (anélkül, hogy valami más fontosat meg megint elbaltáznának)...
[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
HDM CEC miben javult meg a Himedianal ?Csak abba hogy nem zavar be ? Vagy müködik a CEC normalisan es TV taviranyitojaval lehet hasznalni .
[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
djpundro
aktív tag
Minix Neo U1, de a Q5 Pro-val nezted a tesztvideot?Mennyire savos es lepcsös ?Mivel nalam a 905 ös nagyon savos .Most egy Popcorn a-500 at rendeltem ,kivancsi leszek mit tud?!
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
emre33
addikt
-
SunMount3r
Topikgazda
A Futeko-s infók szerint elméletileg lehetséges lehetne megvalósítani a full CEC működést. De az alapján, hogy az ütközéses bezavarás javítása is eddig tartott, ez elég "lufi" remény.
Viszonylag elég bőséges a bug lista így is az új SDK-ra, szóval ez sem éppen holnapután várható, ha egyáltalán. De már ősidők óta le lett kérve a Himedia-tól a CEC support és ki tudja, mikor, mivel lepnek majd meg minket.
(Elég "zsákbamacskás" ez az egész Himedia firmware dolog nekem egyébként...)
-
c4
őstag
válasz SunMount3r #3581 üzenetére
"(Elég "zsákbamacskás" ez az egész Himedia firmware dolog nekem egyébként...)"
Nagyjából mindegyik cégnél ugyanez vár. Én már úgy vagyok ezzel a kérdéssel, hogy a megvásárláskor kielégíti-e az igényeimet az éppen kiszemelt lejátszó, ha nem, nem is veszem meg; az egyszer majd jó lesz, "Jönnek a javítások" szöveget már nem kajálom be... Mindenkinek csak azt tudom javasolni, vásárlás előtt alaposan tájékozódni, ha itthon veszi, van elállási joga, amivel élhet és élni is kell, így lehet a legkisebb a csalódás.
-
Joshi
titán
Akik komolyan gondolják a DVD minőséget(pl. DVD gyűjtemény) azoknak van normális DVD lejátszójuk. Ha viszont DVD minőséget töltenek torrentről, akkor meg is érdemlik. A 3D röccen, de valaki észre sem veszi vagy csak egyszerűen nem jelentkezik nála drasztikusan. Akinek meg kell a DVD, BD menü az vegyen asztali lejátszót.
-
c4
őstag
Médialejátszó. Ezzel nagyjából leírtam mindent a kérdésről. És márkafüggetlenül. Nem készülékgyűjtő szeretnék mondjuk lenni, hanem egy ma már nevetségesnek tűnő feladatot bíznék egy olyan készülékre, ami 10 éve nem okoz gondot egy 5000 forintos kínai DVD lejátszónak, de még agy no name DVB-T boxnak sem. Mint az előzményekből láthatod, alapjaiban megelégedve használom a Q5 és Q5 Pro lejátszóimat, de azokat is megértem, akik benyalták a gyártó: "Majd javítjuk" szövegét. A Q5-re 0 FW frissítés a Pro széria kiadása óta, és ha jön az újabb széria, a Pro modellek is hasonló sorsra számíthatnak. Ezért tanácsoltam, amit.
-
c4
őstag
Tény. Elhallgatni sem érdemes. Ott kezdődik az ön és vevőbecsapás, ha az ilyen gondokról nem tud a vásárlás előtt álló.
Azt azért ne határozza meg nekem senki, hogy mit nézzek egy dedikált médialejátszóval (hájpolt és elég "felfuttatott" készülékről van szó), pláne, ha a lejátszható fájlok közt fel is sorolják a termékspecifikációban. A 4K (HDR) egy remek, de ma még igazán kihasználatlan formátum - gond is akad vele szép számmal -, míg a régebbi szabványok nem kéne, hogy kihívást jelentsenek, ezek a hibák ma már inkább nevetségesnek tűnnek. A Futekon is már csak védekezik a forgalmazó, hogy ő nem a gyártó, ne őt szidják, mint a bokrot.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
Speciel én szívesen megnéznék a "régi nagy retro" kedvenceim közül jó párat (amiket kb. már sehol nem lehet elérni máshogy) a hozzáférhető legjobb minőséget képviselő DVD iso "kiadásukban". Azért, mert egyeseknek nincs erre (ezekre a 70'-es, 80'-as, 90'-és évek béli, főleg európai produktumú média termékere) igényük (lehet a generációs szakadék miatt is), még nem kellene a nézeteiket másokra is alapból érvényesnek tekinteniük...
És szerintem korán sem vagyok egyedül ezen igényeimmel...
Egyetértek tehát abban, hogy ez egy "alap elvárás" egy -akármilyen hyper-szuper, über 8K-s playa'-nak is dedikált- korrekt média lejátszóval szemben....
[ Szerkesztve ]
-
coreska
aktív tag
Már régóta nem nézek DVD.iso -t, de most kipróbáltam, és simán lejátszotta.
Mi is akkor a gond vele? -
SunMount3r
Topikgazda
válasz coreska #3594 üzenetére
A DVD-ket 50 helyett 25 és 60 helyett 30 fps-vel játssza le. Ez így meg is látszik a képminőségen is a deinterlaceing hiánya miatt.
Igaz van rá egy lelkes user által készített és működő patch, ami csak egy kis mókolást igényel, de ez azért mégsem ugyan az, mintha alapból implementálva lenne a fw-ben. Megjelenés óta folyamatosan kéregetett már rá a javítás, erre pl. legutóbb azt az infót dobta a Himedia, hogy ezt is SDK szinten kell javítani. Ami a működő patch ismeretében több, mint furcsán hangzik...
De egyébként írtam már azt is, hogy anno volt egy DVD-s .vob file, amit nem tudott lejátszani (PC-n hibátlan volt). Igaz mostanában nem teszteltem rajta DVD-ket, de mihelyst összeáll a gyűjtemény és eljön az ideje, valószínű azért még jó párat megfogok (szeretnék) nézni...
A DVD menü pedig így csak a hab lenne a tortán.
-
Joshi
titán
válasz SunMount3r #3593 üzenetére
Pont azért írtam, hogy akinek igénye van DVD filmet nézni az ma már fillérekért beszerezhet minőségi DVD lejátszót. De ami DVD isoban fent van a virágboltban, az nagy valószínűséggel ott lesz Xvidben de akár h264-ben is.
-
SunMount3r
Topikgazda
Az ilyen "régiségek" esetnén sokszor elég nehéz helyzetben van ember a rendes forrás fellelésével kapcsolatban. Xvid-et már amennyire lehet kerüli az ember az agyontömörítés miatt (nálam csak a végső esetben). A h264-es verziók a jobbik esetek lennének, de sokszor még így is láthatóan elmarad a DVD minőségtől, mivel azokról konvertálták őket és többnyire ott is a minél szolidabb méretet szem előtt tartva, meg "kitudja milyen" beállításokkal és igencsak ritkák amúgy is, ami ezen jellegű tartalmakat illeti.
(De nekem még a MakeMKV-val egy-az-egyben áthúzott anyagok végeredménye is, mintha némileg elütne az eredeti DVD minőségétől (bár lehet ez nálam már csak valami placebo )).
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz SunMount3r #3597 üzenetére
DVD-ből lehet mkv veszteségmentesen is. Persze no menü, de alapjaiban marad interlace 25 fps..
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
szevasztok,
vki feltette az új fw-t az 5-ös androidra? a saját lejátszó jukebox-a érdekel h mennyire működik.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Formula-1
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók