- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gulyopapa
addikt
Egy kérdés : android 7 és 2. 0 frissítés után látja a gép az smb megosztást, vagy baszakodni kell vele? Köszi!
-
dreampost
csendes tag
válasz Gulyopapa #2702 üzenetére
Csak akkor kell ha jelszóvédett sharejeid vannak, ha igen, akkor azt úgy kell:
A KODI indítása előtt a Media Center-ben kattintsunk a könyvjelzőre, hogy felcsatolja, mountolja a hálózati megosztást! Ezután a KODI-ban a Helyi fájlrendszer/mnt/nfsShare vagy SMBshare mappákban találjuk a mountolt megosztások elérési útját, ezeket adjuk hozzá a KODI videók forrásaként! Ha nem tudunk a KODI fájlböngészőjében az Android 7-es rendszerrel belépni az nfsShare mappába, akkor manuálisan adjuk meg a megosztás elérési útját (pld. /mnt/smb/mountpoint_01/, mnt/smb/mountpoint_02, stb.)
-
Gulyopapa
addikt
Apropó, nincs olyan backup program, ami mindent ( hálózati beállításokat is ) elment, majd visszatölt?
Nem akarok frissíteni, addig amíg nem tudom biztosan, hogy nem fogok szopni vele órákig
Ráadásul 1.0.8-ra nem is tudok majd visszaállni, ahogy olvastam... -
SunMount3r
Topikgazda
válasz Gulyopapa #2705 üzenetére
Van Backup Add-On KODI-hoz, de én sem kaptam még rá választ, hogy a hálózati dolgokat elmenti e.
És bármelyik firmware-re vissza lehet állni a 2.0.0-ás után is, csak követni kell PONTOSAN a downgrade procedúrát. Ezen az oldalon a második bejegyzés: How to downgrade from Android 7 to Android 5.1?-> Q5 Pro-hoz és ez pedig a Q10 Pro-hoz. -
Gulyopapa
addikt
válasz SunMount3r #2706 üzenetére
Köszi!
Te frissítettél már, vagy te is kivársz ? -
Gulyopapa
addikt
válasz SunMount3r #2708 üzenetére
Én most frissítem. Eddig nem lett tégla
-
Gulyopapa
addikt
Na sikerült a frissítés. Eddig szépen működik minden.
-
the_stig
tag
Sziasztok!
Valami igényesebb androidos lejátszót vennék, és két Himedia került a képbe:
Q5 pro, illetve az olcsóbb megoldás a H8plus.
A Futeko oldalán látom az összehasonlítást, hogy a nyers android teljesítményben a H8 veri a Q5-t.
Amennyiben nincs igényem a jobb képminőségre (csak a családi 4K felvételek miatt keresek 4K lejátszót), csak a jó support-ra és a felhasználó barát felületre, elégséges lenne-e a H8 is? Vagy az egy elbaltázott modell?
Itt az oldalon nem sokat és nem sok jót lehet róla olvasni.Kösz.
-
Shokkolo
addikt
válasz the_stig #2711 üzenetére
szerintem megéri a Q5 "felára"
De ha nem kell ennyi minden, a "Milyen asztali médialejátszót vegyek" topikban tudnak ajánlani olcsóbb alternatívát a 4k-hoz[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
the_stig
tag
válasz Shokkolo #2713 üzenetére
Ok, egyébként mi a zűr a H8plus-al?
Egyéb androidos alkalmazásokra is használnám, netezés, youtube, figyelő kamera képét is nézhetném stb.
Azért itt kérdezem, mert Himedia lejátszó az is.
Nézegettem, hogy a ua rockchip-es de más gyártói megoldások sem olcsóbbak mint ez.
Van valami kimondottan gagyi hibája? -
Gulyopapa
addikt
Egyébként a frissítés után semmi változás nincs. Vagyis én nem láttam...
Azon kívül hogy android 7 és 2.0.0 van fent. Csak a számok változtak. -
Joshi
titán
-
nadtom
tag
Nálam még mindig az 1.07-es van fent. 4k cuccot nem nézek, amire nekem kell tökéletes ez is.
-
fgo
tag
Kodit lehet magyarositani ?
-
blakey
titán
Telepíted a Kiegészítők alól.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joshi
titán
Az 1.0.8 menükezelése érezhetően gyorsult az 1.0.7-hez képest, plusz a filmből való kilépésre se jelenik meg az Igen vagy Nem gomb csak egyszerűen 2x meg kell nyomni a vissza gombot. Azért vannak hasznos funkciók amik ugyan úgy vannak az Android 7-nél is. Reméljük lesznek még hasznosabbak is.
-
SunMount3r
Topikgazda
Bocsi, de, ja "igen nagyon hasznos funkciók". -> Hát a felsoroltak nem sok mindent adtak hozzá a "média player" funkcionalitásához. Persze, hogy jobb, ha gyorsabb a menü, cetele... (Nem is vitatkozni akarok, de az eddig se volt lassú. ) De erre a 2.0.0-val kapcsolatban sorra olvasom a panaszokat, hogy a távkapcsoló (nem csak a gyári, egyéb USB-sek is), már nem úgy reagál ahogy kellene, több egymásutáni, gyorsabb gombnyomásra már rendre kihagy, míg ezzel a korábbi fw-ekben semmi gond nem volt. (Próbáld csak ki pl. KODI tallózás alatt).
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz SunMount3r #2725 üzenetére
Szerintem az hasznos funkció, ha a menüben navigálás piszok gyors, eddig pont ez volt a médialejátszók egyik gyengéje.
"De erre a 2.0.0-val kapcsolatban sorra olvasom a panaszokat, hogy a távkapcsoló (nem csak a gyári, egyéb USB-sek is), már nem úgy reagál ahogy kellene, több egymásutáni, gyorsabb gombnyomásra már rendre kihagy"
Én nem vettem észre ilyen anomáliákat, főleg úgy hogy közben arról regélek, hogy mennyire gyors a menükezelés. A gyári táv egerére váltás nagyon gáz, de ez a régi fw-kel is így volt. -
Vicarious1
aktív tag
Ha a képminőséget félreteszem és csak a hangminőség szempontját nézem, van különbség pl. egy Dune HD Solo Lite és egy HiMedia Q10 Pro között? (Csak HDMI-n keresztül) Árban azonosak kb. Zenére és filmre is használnám, de egyenlőre csak HDMI-s kapcsolattal.
-
nadtom
tag
válasz Vicarious1 #2727 üzenetére
A Q10 pro képminősége jobb, mint a Dune Solo 4k-é, Szepi mester erről váltott Q10pro-ra, akkor a Dune kistesója sem lehet jobb képminőségben.
A hangminőségben nem lehet különbség HDMI-s összekötés esetén, mivel mindkét eszköz digitális jelet küld az AVR-nek. Az AVR-ed és annak a DAC-ja fogja meghatározni a hangminőséget, illetve a hangfalkábeled és a hangfalad. Én nem gondolkodnék helyedben a Q10 pro teljesítmény-ár arányban verhetetlen jelenleg.
Ha egyszer cserélni fogom akkor majd csak az Oppo 205-re, de csak ha lesz hozzá CFW. -
csizo
aktív tag
Az új frissítés megoldotta a kadenciahelyes lejátszást?
-
Joshi
titán
válasz Warlordkill #2734 üzenetére
Igen vannak lemezeim is, és úgy voltam vele ha már veszek lemez lejátszót akkor legyen minőségi és tudja az új ficsöröket. Eredetileg Oppo 203-at akartam venni, de az egy százassal ennél is drágább lett volna.
-
Shokkolo
addikt
Urak,
Szoktátok film mellett zenelejátszásra is használni a médialejátszót?
Ha igen, ki milyen appot használ?
Gondolom playről kb bármi feltehető, ami egy átlag tabra / telefonra.
Melyik vállt be? Elsősorban olyan érdekelne ami megbarátkozik a lossless formátumokkal is,
és nem igazán nyúl bele a hangokba (semmi felesleges crystalizer és hasonlók, hanem tényleg "pure" módban működik)."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
eumano
tag
Sziasztok!
Q10 Pro alatt szükségem lenne egy tutorial-ra amivel be tudnám lőni a médiaplayer-be rakott merevlemezt, hogy lássa a Windows és ne csak 2-3 mb/s-el másoljon át mert ez agyhalál
Köszönöm előre is a segítséget!
-
blakey
titán
Primitive ftp-t kell feltenni, lényegesen gyorsabb lesz a hálózati másolás.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
captainnemo
aktív tag
Gondolkodom azon felteszem a Kodi 17-et, de nem tudom milyen esetleges hibái vannak. Ha kipróbálom, mivel ugye csak béta még, akkor ugye újra kell állítgatnom mindent. A lejátszó részét nem használom csak a "wrapperelt" belsőt, illetve feliratletöltésre szoktam elindítani. A másik dolog meg a tidal plugin amit használok, és annak is a béta verzióját. Szóval van ismert hibája a 17-es Kodinak ha csak jukeboxként használom ill. még arra a két funkcióra amit fentebb említettem?
-
blakey
titán
válasz captainnemo #2743 üzenetére
Én nem tenném még fel, elég sok hibáról olvasok, napi használathoz még nem jó, de persze ha ki szeretnéd próbálni akkor semmi akadélya.
A wrapper is kérdéses, hogy mennyire hajlandó a Kodi 17-tel együttműködni.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Shokkolo
addikt
válasz csabi63 #2740 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Nem gond a fizetős verzió, megveszem, csak nem akarom végigpróbálni az összes appot a storeból...@Joshi
Sajnos nem...
Jó lenne, ha nem csak 1 mappa zenéit tudnám hallgatni, hanem egyszerűen kezelhető playlisteket gyártani vagy valami...[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
fgo
tag
HiMedia Q5 Pro van.Egy külső 2TB HDD van USB 3.0 csatlakoztatva.A Windows alól nem látom a külső HDD csak a Q5 prot ,valahogy elő lehet varázsolni?Másolni szeretnék rá hálózaton de a TC sem látja.
-
eumano
tag
Sziasztok!
KODI alatt van lehetőség 3D frame packed tartalmat lejátszani 3D-ben vagy mindig ez a kiválasztós megoldással lehet ügyeskedni miszerint SBS v HALFOU?
A beépített médialejátszója viszont szó nélkül viszi a frame packed-et. Érdekes!
-
RedCat
senior tag
Mennyiért tegyem fel a hardveraprora a lejátszót? 40-42 az reális lehet? 2-3 hónapos lehet, a lejatszo.hu-ról vettem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Formula-1
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók