Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz AMDFan #87484 üzenetére

    "ha tudná, hogy mi is az valójában" ?

    Lehet olyan MP3, ami szebben-jobban szólhat akár, mit egy EQ-zott, vagy elbaltázott módon készített FLAC, vagy Waw vagy bármi.

    Ennek semmi köze a formátumhoz, inkább a belenyúlás mentessége és a forrás számít. Ugyanaz az album akár lényegesen jobban szólhat más kiadásában és ha ezeket a különböző kiadású albumokat még más-más formátumban és módon készítjük el, akkor biza lehetnek égbekiáltó különbségek is. Ez a teszt sem mond semmit, mert nem tudhatjuk honnan, milyen kiadásból származnak a felvételek. És természetesen a digitalizáló szoftver sem mindegy, meg az sem, hogy pl eredeti albumról, vagy eleve másolatról készült a tesztfájl. Szóval bocs, de ez az okfejtés is fals és csak azokat téveszthetné meg, akik szerint egy MP3 csak rosszabb lehet mint pl. az FLAC.

    Egyetlen példa... Fleetwood Mac Greatest Hits albuma Warner és Japán kiadásban. Egyik eredeti, másik "feljavított". Mondanom nem kell hogy a feljavítottnak a még a tere sem olyan, mint az eredeti Warner albumnak. Dinamikusabb (?), de tényleg semmi tere nincs. Töpörödött színpadon egymás mellett ülnek a zenészek és kelletlenül játszanak. Ergo, ha erről a két albumról beraknék tesztfájlokat, jól kiszúrnék mindenkivel aki nem tudja, hogy két telesen eltérő hangzású albumot digitalizáltam. Ja és az életben nem fogják megtudni, hogy miért-mitől vannak azok a különbségek amit hallanak, pedig pofonegyszerű lenne ha ismernék a forrást. Dióhéjban.. :)

    [ Szerkesztve ]

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák