Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    válasz andorra #44704 üzenetére

    Pongyola fogalomhasználat az zavart kelt.
    Szerintem van komolyzene.
    Annak korszakai. Szerzők munkássága, halála, műfajok, műnemek megjelenése, mint útjelzők a zenei áramlás idejében..
    Középkor, reneszánsz, barokk, klasszikus, romantikus, 20.század, kortárs komolyzene.
    Természetesen idő és műnem közti átfedésekkel, párhuzamosságokkal.
    Egy érdekesség, hogy a máig fennmaradt munkásságú, elfogadott szerzők mellett alkotó de elfeledett muzsikusok műveiben olyan hangzási, zenei megoldások találhatók, amit az adott kor kivetett, mi viszont rácsodálkozunk, mennyire szép és érdekes a mai fülnek. Akkor meg legyalázták, elfejtették. Van olyan felvételem, ami közben röhögtem, hogy te ez tiszta Satriani. (Georg Christoph Wagenseil szinfónia)
    ..Gyakran kijelentem, hogy nagyon utálom a mai kortárs zenét, mert akusztikus neuraszténiának hallom őket. Hallgathatatlan hasfájós rémület. Aztán egyszer csak hallok valamit és a francba, ez szép... Szóval a kortársakat csak az idő rostálja meg, jól-rosszul.

    kammerer (#44702)-re
    Én úgy vettem észre, hogy az elektronikus hangszerekkel megjelenő basszushangok támasztanak speciális követelményt az erősítő tartalékai, impulzusválasza, tranziens viselkedése iránt.
    A mesterséges mély hangok hű leképezése érdekében olyan paraméterek szükségesek, főként a sugárzó oldaláról, ami átlagos európai akusztikus hangszernél fizikailag nem jelentkezhet természetes módon, kivéve mondjuk a villámot, robbanást, főként víz alatti robbanást.
    Egy szépen csattogó Moog basszus finoman legyilkolja a gyengébb nagy membrános, kis kitérésű mély sugárzókat, mondjuk egy nagy kónuszú, hosszú kitérésű, nagy tartalékú társához képest. Amik amúgy szépen muzsikálnak akár orgona zenén is. Persze kivételekkel.
    A magasak kezelésében nincs ilyen különbség. Amin egy angolkürt jól szól felül, azon nem lehet gond a technikai alapokkal. A többi ízlés és hangzásfilozófia (akartam mondani -ficam :)) kérdése.

    [ Szerkesztve ]

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák