Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    Eddig nem gondoltam, hogy ennyit számíthat a lemezjátszó kivízszintezése, ma nagyjából vízszintesbe hoztam (persze eddig sem függőlegesben volt, de egyértelműen nem vízszintes, ha rátett az ember egy vízmértéket), eléggé megérte vacakolni vele. Sok kis apró részlet került elő, és mintha a lemezzaj is kevéssé lenne hangsúlyos, a zene meg inkább. Egész halk kis hangok is hallhatóak.
    A cinek sem sziszegnek annyira, illetve kb. annyira (ahol épp sziszegősebb a hangja), mint cd-nél, mert bizony ott is van felvétel, ahol olyan a hangja. Csak LP-nél hangsúlyosabb még, de a továbbfejlesztés alatt álló mos-fetes riaa-m hangja jóval testesebb, tehát szubjektíve kevesebb magas lesz, ha minden igaz. Aztán azt is illik hozzátenni, hogy LP-n a hangszerhangok sokkal magukkal ragadóbbak, a fafúvósok, a rezesek, a zongora, az ütősök (nagyon élethű volt a távoli dob most este a sötétben egyik bartók felvételemen) stb., CD-n azért fakóbbak mindezek. Tehát most jó az analóg újra, megéri LP-zni.
    Érdekes, hogy a lencózott (az ilyenek jellegzetesen sercegnek, gyakorlatilag úgy, mintha épp sütnének valamit) lemezemen is most mennyivel kevéssé volt hangsúlyos a zaj, el is bizonytalanodtam, hogy az volt-e lencózva. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák