Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • The DJ

    addikt

    Sziasztok!

    Mindig is imádtam a zenét, tizenévesen a minél nagyobb hangerő és basszus volt a lényeg, huszonévesen már az is számított hogy szól a rendszer, de még nem volt rá keret, hogy bármi komolyat is vegyek. A harmincas éveim végére meg eljutottam oda, hogy már nem a nagy hangerő vonz, hanem az, hogy élvezni tudjam, amit hallgatok. Hogy legyen kiegyensúlyozott, dinamikus, életteli, valódi, részletgazdag hangzás.

    A napokban teljesen véletlenül hozzájutottam 2db Dali Zensor 5 hangfalhoz. Tisztában vagyok azzal, hogy ez totál belépő szint, de atyaúristen... a leggagyibb 20 éves oxidálódott kábeleimmel és a szintén hasonló korú buta Kenwood erősítőmmel is teljesen elvarázsolódtam, hogy így is szólhat valami. Azóta itt bambulok előttük és újra hallgatom megállás nélkül a régi kedvenceim és újabb meg újabb részleteket veszek észre a dalokban. El nem tudom mondani mennyire finoman és szépen szólnak, nem harsány, nem akar túlozni, nem nyom el a mély, nem cincog a magas... nekem ez tökéletes... lenne, ha nem kapott volna el a gépszíj és nem jött volna rám, hogy akkor adjunk melléjük rendes körítést is, hogy semmi se hiányozzon ehhez a kis kezdő setuphoz.

    Úgyhogy a kérdéseim: Kellene normális kábel. Tudom, hogy itt nagy vita megy időtlen idők óta, hogy mennyit és milyet és mennyiért, és hogy egyáltalán érdemes-e drágább kábelre költeni, de nekem muszáj lesz, mert ami van, az tényleg a legalja és ez a szett ennél többet érdemelne. Úgyhogy milyen kábelt ajánlotok és honnan? Milyen végekkel? Banán dugó?

    A keményebb dió pedig, hogy kellene egy erősítő is, de akkor már legyen modern és okos és tudjon mindent, ami kell. Szolgálja ki a Philips 55OLED807/12 4K TV-m, legyen HDMI, optikai, RCA bemenete, tudjon BT-t, wifit online streaminget, szóljon szépen és dinamikusan, ha pedig később bővítenék esetleg, akkor Dolby Atmos és DTS sem hátrány. Az is cél, hogy passzoljon a Dalihoz karakterisztikában, ha lehet.

    Nézegettem most pl. egy Pioneer VSX-932-t, ez így paraméterekben és tudásban egész szimpatikus volt, de nem tudom mennyire jó vétel.

    Bármilyen hasznos tanácsot és tippet elfogadok. Nem célom milliós meg teljes audiofil rendszer összerakása, sem helyem, sem lehetőségem nincs rá, de szeretném minőségibb módon élvezni a zenéket, a filmeket, az online streaming szolgáltatásokat és videókat.

    https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

Új hozzászólás Aktív témák