Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz liksoft #7448 üzenetére

    Egy kijövő szektorhiba akkor okoz problémát, ha a tartalékterület megtelik és nincs hová áthelyezni ugye.
    Van a tányérral valami probléma, adott rajta x hibás szektor, gyorsformázod, elkezded használni. Használat közben ugyanúgy áthelyezi a hibás szektort a tartalékterületre, mint formázás közben, csak nem tudsz róla (ahogy formázás közben sem tudsz róla, amikor végignézed a winfosban a lemezkezelőben, ahogy elmegy 100%-ig), mivel csak akkor ír tényleges szektorhibáról ha a tartalékterület már megtelt, addig hibáról egy átlagfelhasználó nem is tud.

    Az nem vili, hogy mi köze a formázásnak ahhoz, hogy hány szektorhiba jön ki, azaz megtelik e a tartalékterület és bad szektoros lesz e a HDD? Szerintem semmi.
    Azt mondjuk értem, hogy ha a HDD mechanikai hibás akkor maga a fej károsítja a tányért mondjuk úgy "belekarcol" és emiatt keletkezik egyre több szektorhiba a használat során, de ha a tányér gyártási vagy anyaghibájáról van szó, akkor nem tök mindegy hogy rendesen vagy gyorsan formáztad e meg? Ígyis-úgyis adott számú szektorhiba keletkezik rajta adott időn belül. Mitől lenne több a gyorsformázás miatt? Ha egy új vincsi szar, akkor az rendes formázással is ugyanúgy beszarik adott időn belül, mint gyorsformázással nem? Max ha gyorsformázod, akkor később kezded írni-olvasni a hibás szektort és emiatt később derül ki, hogy a tartaléktár méreténél nagyobb a hibás méret ergo bad sector-os a HDD-d.
    Viszont az annyira szar vincsi tényleg ritka, aminél már rögtön az első formázásnál több a hibás szektor, mint a tartalék, szóval nem értem miért ez a hozzáállás, hogy "ne sajnáljátok az időt a formázásra új vincsinél mert én gyorsformáztam és ennyi meg annyi bed szektorom lett," nem attól lett, ha rendesen formázza meg akkor is lett volna, max hamarabb szembesül a ténnyel, hogy szar nem? Honnan ez a dolog, hogy a hibás szektorok szaporodnak? Ha jó a HDD számuk a gyártást követően adott, erre van a tartaléktár. Miért ne lehetne gyorsformázni? Én spec mindig csak a rendszerpartíciót formázom rendesen, ami 50GB, a többit meg gyorsformázom és még soha nem volt gondom ebből. Egy TB-os HDD-nél tod ki malmozzon órákat... Mi értelme van ennek? Ígyis-úgyis megszívod ha szar a HDD, mert első formázáskor még nem derül ki, csak csurig pakolja a tartaléktárat, ami miatt meg nem viheted vissza mondván, hogy rossz, mivel gyakorlatilag még nem az. Most minek idegesítsem magam? Semmi értelme, csak egy rakás idő.

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák