- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
@matthew@
őstag
-
djculture
félisten
válasz @matthew@ #32803 üzenetére
Megkellene nézni a naplófájlokba (felügyleti eszközök/esemény napló/windows naplók/rendszer van e valami bejegyzés ami pirosal van jelőlve. Lehet elektronika hiba és elveszíti a vezérlő a kapcsolatot a hdd-vel néha. De az lehet hogy a chipszet/ vezérlő inkompatibilis a win8-al. Nem egyedi eset.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz @matthew@ #32805 üzenetére
Ott van az illesztő program vezérlési hibát talált akövetkezőn:device/harddisk2 . Magyarán a vezrlő drivere szivat. Ha az alaplap win8 kompatibilis (gyártó oldalán megtalálod) akkor keresni kell másik drivert rá, ha viszont nem kompatibilis akkor a win8-t elfelejtheted.
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
válasz djculture #32806 üzenetére
Aha, most h ezt leírtad eszembe jutott h amióta ez előfordul, előtte tettem fel új AHCI drivert a meghajtókhoz ezzel mit tudok csinálni, rendszer visszaállítást próbáljak vagy vhogy le tudom törölni, mert Programok és szolgáltatások résznél nem látom
Ilyen lapom van: [link], itt nem találok róla infót h kompatibilis-e mondjuk driver-t keresve van olyan lehetőség h Win8-at választom ki, de amikor részletezni h milyen OP rendszerhez van, akkor a Win7 a "legnagyobb": [link] ez akkor azt jelenti h itt a probléma, és Win8 bye-bye?
[ Szerkesztve ]
Matthew 24:42
-
_DiEGO_
őstag
válasz OgKush #32799 üzenetére
Még mindig RAW -ba van ? Leformáztad és úgy próbáltad visszanyitni ... a progival .
De ez a :
EASEUS.Data.Recovery.Wizard.Professional.v5.85 is tökéletes segítőtárs a bajban... de sok jó proggi van már ilyen gond esetén...Felnyitás esetén egy másik HDD-re kell ám menteni a feltárt adatokat !!
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz @matthew@ #32807 üzenetére
Hát ez a lap korlátozottan alkalmas windows8-ra, a windows8 képes chipszetszinten támogatni maga a gyártó csak win7-ig támogatja a használatot. Pont emiatt van a hülyeség mert csak a windows8 támogatott alap drivereit szabad ennél használni win8 esetén.
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
válasz djculture #32811 üzenetére
Eszközkezelőben minden rendben van, ott azt írja h a megfelelő illesztőszoftver van feltelepítve hozzá és nincs sárga jeles eszköz sem, így akkor merjem hagyni a rendszert? Illetve rendszer visszaállítással érdemes megpróbálnom megszabadulni az általam utólag feltett AHCI driver-től, hátha az segít, mert előtte nem emlékszem h lett volna ilyen gond
Matthew 24:42
-
StSanya
senior tag
válasz @matthew@ #32812 üzenetére
Ha azt telepítetted fel, ami a Gigabyte oldalán van, az jó régi... Telepítsd az AMD oldalán lévő 13.4-es chipset drivert:
Ebben a 11/30/2012-ei,1.3.001.0068 verziós AHCI driver van Win8-hoz.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv Szaktársakat.
Syno nasba vennék 2-3 tb-s hdd-t.
Mit érdemes most venni, melyek azok a típusok amik nem sz@rnak be 1-2 hét után? -
djculture
félisten
válasz Mezga Aladár #32815 üzenetére
wd red az kifejezetten abba való
-
Vertigo18
addikt
Újabb kérdésem lenne.
Kaptam egy WD1600 as vinyót (Western Digital Caviar 160 Gb), és amikor elindítom, akkor 3-at sípol. Egyik sípolás sem hosszabb, vagy hangosabb, mint a többi, egyszerűen csak sípol 3-at, és ennyi, Kb. 10 mp után újra 3at sípol, ezt 5x ismétli.
Jah, természetesen nem ismeri fel a gép.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz liksoft #32821 üzenetére
Az a vinyó kaphatott hideget-meleget, ócska tápot, kutyakorbácsot meg rugdosást is.
Elég jól és sokáig bírták/bírják az IDE-s WD Caviarok. Csak egyet láttam megdögleni, de azt 24/7-ben hajtották szerverként funkcionáló gépben Win2000 alatt 3 évig. Azért akkor még minden lementhető volt róla (2003-2004).
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
djculture
félisten
válasz Mezga Aladár #32817 üzenetére
van de alkalmatlan a folyamatos működésre...
-
djculture
félisten
válasz Zsivaagoo #32823 üzenetére
Nekem van 32db wd1600aajb meg 12db wd2500aajb 2009-2010.be vettem őket, ezek még a régi jó ide wd blue. Ezeknél nem az van mint a mostaniaknál hogy ha felpörög az energiagazdálkodás idle módjából visszatérve reccsen egy nagyot, nem is hallani hogy működik.
[ Szerkesztve ]
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Van egy őskori 80 gigás vinyóm,ezen van az oprendszerem is.Általában naponta kétszer lefagy,de nem mindig dobja ki a kék halált.
Viszont az az érdekes,hogy miután újraindul/újraindítom,nincsen internetem,tehát a net ikonon piros kereszt van.Azt írja,hogy nem érzékelhető modem.Ekkor újraindítás és megint van net.Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
@matthew@
őstag
válasz StSanya #32814 üzenetére
Azt tettem fel, és a Win8-ashoz valót, de azzal nem jó a dolog, fura
Sztem megy vissza hétvégén a Win7, nem szeretnék tovább szenvedni, mert néha meghal a rendszer és csak reset segít rajta, olyankor amikor a HDD-t használná vmi, pedig tesztek alapján hibátlan a cuccMatthew 24:42
-
djculture
félisten
válasz @matthew@ #32833 üzenetére
Azért irtam neked nem érdemes olyan rendszert használni amit az adott eszközön nem támogat a gyártó. Én ezt megtanultam az ősidőkbe mikor kijött a win98 rengeteg olyan alaplap volt amire nem létezett támogatás csak win95. Hiába működött a beépitett alap driver fel lehetett ismertetni mindent fél napos melóval, fagytak a gépek meg volt ezer anomália.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Doblós #32830 üzenetére
Én azt az "Excelstore" vinyót is lecserélném egy 500 Gigás WD Blue AAKX-re - miután átklónoztam a rendszert -. Vagy legalább egy 60 Gigás SSD-re. Bármelyik verzióban ég és föld lesz a különbség.
------------------
Egy tápszaki véleményét azért kikérném a tápról, mert nem biztos hogy az a bűnös. Pl. a HWSW fórumáról Didyman-ét.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
@matthew@
őstag
válasz djculture #32834 üzenetére
Igen, sajna ez van, mondjuk a Win8-ban csak 1 dolog tetszett ami miatt megvettem és feltettem, mégpedig a gyors indulás meg mondjuk a karakteresebb nem kerekített téma is jól néz ki, bár ez sztem Win7 alatt is pótolható lesz egy témával
Már csak az a kérdés h mit csináljak a Win8-al ha már megvettemMatthew 24:42
-
Zsivaagoo
őstag
válasz @matthew@ #32836 üzenetére
Eláll az a spájzban az új konfig bejöveteléig.
De én vennék a helyedben egy Giga GA-970A-UD3 lapot + DDR3 memóriát, oszt erre már felmászhatna a Win8. Az AM2+ -os lap, meg a DDR2-es memók meg mehetnének a spájzba, jobb időre várva.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
@matthew@
őstag
-
Zsivaagoo
őstag
-
Mik_i
tag
Sziasztok! Egy filmet nem tudtam rendesen lejátszani a gépemen, mert a közepén mindig lefagyott. Leellenőriztem a fájlt egy programmal és a közepe tájékán elakadt "Hiba: I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani. (Check)" üzenettel.
Ezek után ránéztem HD Tune programmal ami az alábbi eredményeket adta:Mit lehet ilyenkor csinálni a vinyóval? Mehet a levesbe, vagy használható még azért? El lehet különíteni valahogy a hibás részt, hogy a jövőben ne történjen rá adat írás és ezáltal ne vesszen el adat?
És a lényegi kérdés: ez előjele annak, hogy a közeli jövőben meg fog dögleni az eszköz, vagy ez azért ennyire nem egyértelmű és nem kell egyből a boltba rohanni cserélni az eszközt (jó lenne, ha nem kéne...)Köszi előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
A filmed közepén kialakult egy hibás szektor(csoport).
Az az "Interface CRC error count" kábel és/vagy tápellátás hiba is lehet. Csurig van az a vinyó?
Gépbe van építve, vagy külső vinyóként funkcionál?
Konfigleírásod? Oprencered?Még nem biztos, hogy azonnal cserélni kell, de ami infót rendelkezésre bocsátottál, az hiba detektáláshoz édeskevés.
-
Mik_i
tag
válasz Zsivaagoo #32841 üzenetére
A vinyó gépbe van építve és 2 részre van particionálva 300 - 1060 Giga arányban. A rendszer rész 75%-a szabad, viszont a második az rendszeresen tömve van, általában olyan 30-50 Giga körüli szabad hellyel.
A konfig i7, 8GB RAM, Win7 Ultimate 64, a vinyó pedig egy Samsung 1,5TB (lentebb az info kép)A második partíció egyébként már régen volt formázva, mert rendszer újrarakáskor nem szoktam bántani.
Az "Interface CRC error count" újraindítás után is változatlan értéket ad, nem változik. Vagy ennek nem kell folyamatosan növekednie bootolás után az idő előrehaladtával ha valóban kábel hibáról van szó?
Milyen további infora lenne még szükség? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
killer2
tag
Üdv emberek!
Adott egy vinyóm (Toshiba, 640GB-os 2.5ös laptop HDD), kb 3 éves lehet. Alapvetően nincs vele gond, szépen stabilan működik, nem veszik el róla adat, stb.
Pár hónapja volt egy anomália, amikor is nem akart bootolni. Akkor chkdsk talált rajta pár hibás szektort. Ezeket elvileg jelölte és helyreállította, azóta semmi ilyen panasz nem volt, tesztprogramok se jeleznek hibás szektort.Nem rég feltettem egy Win8at a laptopra. SZépen megy, de pár nap után feltűnően lassú lett. Nem mindig, van, hogy minden rendben, de időnként netről csak 200-300 kb/s-el tud szedni, lassan jelennek meg dolgok és lomha az egész rendszer. Régebbi Win8 telepítésnél is volt már ilyen, de akkor betudtam annak, hogy csak béta. Win7 esetében nem volt feltűnően ilyen gond, de azért ott is időnként lassult. Van fent dual bootban egy ubuntu is és azon is tetten érhető, hogy pl netezni sokszor alig lehet vele, mert nagyon lassan tölt be oldalakat, főleg képeket. Ezen felbuzdulva kapott egy pár tesztet. Mindenen átment, semmi nem jelzett semmit, leszámítva a HD Tune-t, ami dobott egy attentiont az Interface CRC Error Countra. Ez HD Sentinelben is látszik, csak az nem szól érte. Erről nem tud valaki valamit, hogy mitől lehet? Igen, tudom, hogy kábel, alaplap, RAM, de nem az. Mert:
kivettem a laptopból a HDDt, most másik gépre van kötve. Ugyanúgy ott van az a szép magas CRC error érték, szépen nő, ahányszor csak belenézek a driveba.
Ebben kéne segítség, hogy ilyenkor mi is van. Van bármi teszt, amivel tetten érhető egy ilyen vagy bármi egyéb hiba, ami összefüggésben lehet ezzel? Teljes teszt rég futott rajta, de amikor legutóbb ment rajta chkdsk, az nem dobott semmi hibát, minden a legnagyobb rendben volt. SMART és egyéb gyors teszteken gyönyörűen remekel, csak ez a retek CRC hiba nő folyamatosan függetlenül attól, hogy egy teljesen más gépre van kötve (laptopnál eleve kábel sincs, szóval az nem lehet gond).
A laptop amúgy egy Dell N5110, de ez szerintem elég lényegtelen most.Képek HD Sentinelről és HD Tune-ról:
Tippek?Köszönöm!
-
Livius
őstag
Hello!
Van egy MAXTOR STM3320820AS 320GB-os SATA2-es HDD-m, és nem túl bíztató kiírásokat kapok a HD sentinelnél az állapotára már sajna. Mennyire lehet veszélyes az állapota, és van tippetek mivel lehetne egy kicsit javítani rajta ha lehet ilyet? Nyáron már a HDD regenerator USB boot verziót egyszer próbáltam rajta, de a Scan-el nem talált javítani való szektort akkor rajta, viszont a teljes felület regenerálást akkor nem akartam elindítani, mert gondoltam az iszonyat hosszú idő lett volna míg végez.Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
KatonaT
aktív tag
Az természetes hogy Sentinel destrukti veszt után eltüntek a particioim?
-
KatonaT
aktív tag
Na sikerrel jártam a winchester kijavításában (vagyis remélem)
Köszönet érte djculturenek illetve a Bootolás megoldásához Warternek!
Röviden leírom hogy mi is volt a megoldás mert amint látom elég sokan fordulnak ilyen problémával ide.
Tegnap kerestem fel a Topicot ezzel az írással.
djculture mondta is a megoldást miszerint Hard Disk Sentinellel ÍRÁS + olvasás DESTRUKTÍV tesztet csináljam meg a winchester-en!
Mivel ezen a merevlemezen van az OP így nem tudtam megtenni ezt olyan egyszerűen.A merevlemezt nem akartam elvinni sehova és másik gépem pedig nincs amivel meg tudtam volna ezt a tesztet csinálni ezért gondoltam hogy pendrive-ra teszek egy wint és meg is van oldva a dolog
De jó lett volna ha ilyen egyszerű lett volna!
Mint később megtudtam a kollégáktól nem lehet csak úgy pendrive-ra felrakni windowst!
Ekkor tanácsolta Warter hogy Hirens BootCD-vel megoldható a bootolás!
Na gyorsan kírtam egy CD-re, Pendrive-ra meg feltettem a HD Sentinelt és nekiestem.
A Hirens BootCD-nél nagy meglepetésemre van egy olyan lehetőség hogy mini XP.
Elindult az XP és tehettem is fel a Sentinelt és futtattam az ÍRÁS + olvasás DESTRUKTÍV tesztet!
Ha jól emlékszem négy és fél óra volt a teszt (reggel csak kinyomtam a gépet a teszt lefutása után)
Azért a végeredményről csináltam egy képet.
Most ahogy hazaértem melóból gép bekapcsol és nem indul a win
Felvilágosítottak hogy ne lepődjek meg törlődött a partíció!
Gyors windows telepítés után HD Sentinel és láss csodát
Még egyszer köszönöm a segítséget!
Remélem csak ennyi volt a baja![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest