- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz S. Szabi #33097 üzenetére
Lehet Blue-nál másképp működne, ki kell próbálni, v először csak megnézed gyárilag mennyire van állítva, topicban ha beleolvasol, másoknál működött rendesen 2,5"-os WD-nék is.
A fejparkolás szükséges művelet, olyamit is hallottam, ha egyáltalán nem parkol az se jó, jobban melegszik, v ilyesmi. + inkább rendszervinyónál aggasztóbb túl sok parkolás, sima adattárnál kevésbé, külső 2,5" cuccaim javában is van több 10k érték, v legelső passprtomban 100k körül, kutya baja.
Amit linkeltél WD adatlapot, azon is látszik 600.000 értékig mehet hivatalosan Blue-nál, persze ez vsz kicsit túlzás, de ilyen érték eléréséhez amúgy is kell néhány év...
Parkolást lehet tiltani (minmalizálni) Sentinelben, HDDScan [link] progikban is, de szerintem gyári wdidle beállítást érdemes megnézni először. -
pjen
félisten
válasz StSanya #33100 üzenetére
Szia.Ezért irtam érdemes lenne beruházni egy tapintó hőmérőre,vagy egy infrásra,de még akkor is csak felületi hőt mérnénk.Én nem akarom bántani a sentinelt de ugyanarra a HDD re egy hétig 97% kondíciót ir aztán 2 hétig 10at utánna megint valamit aztán ujra 100at az nekem azt jelenti:Az adatok tájékoztató jellegűek.
-
törölt tag
Üdv Mindenki,
Nem értek hozzá, de létezik olyan program, ami teljesen lenullázza a winchestert a HD sentinel szerint?
Tegnap vettem egy gépet, és van benne egy 2002-ben gyártott winchester, ami hd sentinel szerint 3 órát ment...ma fura hangok jöttek belőle, lefagyott a rendszer, újra kellett telepíteni, most megnéztem megint a hd sentinellel, és lett 124db hibás szektor, hátralévő élettartam 5 nap...
Köszi. -
törölt tag
válasz JackFeryll #33104 üzenetére
Értem, köszi a gyors választ. akkor ezt beszívtam megint.
-
törölt tag
csak kissé dühítő, mert itt vagyok a préri közepén, nincs tartalék hdd.
Tegnap vettem a gépet, az eladó meg nem szólt róla, biztos variált vele valamit.
Nem értek ezekhez a HDD matató dolgokhoz.Azt észrevettem, hogy a maxtor vinyók rettenet módon melegednek.
Eddig csak azokkal volt bajom. -
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Leírom a történetemet, hátha valaki találkozott már ilyennel. Talán okosodunk belőle, és a segítségetekkel én is rájövök a titok nyitjára.
Adott egy asztali gép, amin bedöglött a Windows XP. Gondoltam, újraghostolom. A ghostfile a notimon volt, így hát az IDE-s, 3,5-ös vinyót rádugtam egy IDE-USB átalakítóval a notira. Felmásoltam a ghostfile-t az egyik partícióra, eltávolítottam a vinyót a notiról, majd visszatettem a gépbe, betettem a Hiren's BootCD-t, indítottam a Ghost-ot, és azt az üzenetet kaptam, hogy "The following drives were not mounted cleanly", és nem volt hajlandó megnyitni a partíciókat a lemezen.
Előkaptam a PartitionMagic-et, ő viszont "Partition table error #110 found" hibát dobott. Elszállt volna a partíciós tábla? Ugyan mitől?!Gondoltam, ráfér egy tisztítás a mervlemezre, így a WD saját alkalmazásával tisztára gyalultam a lemezt. PartitionMagic elindít, most már nem dobott hibát. Készítettem rá 2 partíciót, egy Primary-t és egy Extended-et, előbbit aktívvá is tettem. Még nem másoltam fel a ghostfile-t, de próbaképpen elindítottam a Ghost-ot. Hiba nélkül láttam mindkét partíciót. Örült a fejem - megvan a hiba!
Ismét rákötöttem az IDE-USB kábellel a notira az IDE-s vinyót, ismét rámásoltam a ghostfile-t, ismét szabályosan eltávolítottam, ismét visszatettem a gépbe a vinyót. Indítom a Ghost-ot, megint ugyanaz a hiba: "The following drives were not mounted cleanly".
A PartitionMagic is ugyanazt dobta: "Partition table error #110 found".A csavar a történetben, hogy egy régebbi verziójú Ghost hiba nélkül kezelte a partíciókat, viszont azzal nem tudtam megnyitni a fájlt, mert az újabb verzióval készült. Egy másik partíciókezelő program szintén látta a vinyón lévő partíciókat, hibát sem dobott.
Végső elkeseredésemben indítottam egy WinXP Preinstalled Enviromentet. Szépen láttam a partíciókat. Nem csináltam vele semmit, újraindítottam a gépet, majd megint indítottam a Ghost-ot, és most hiba nélkül sikerült újrahúzni a rendszert.
Akkor most mi van?!
Tegyük fel, hogy egyik esetben sem távolítottam el szabályosan a vinyót a notiról, és ezért dobta a hibát a Ghost és a PartitionMagic is. A kérdésem ebben az esetben csak annyi, hogy eddig hogyhogy nem találkoztam ezzel a hibával? Pedig elhihetitek, mindig így járok el.
A gép azóta is jól üzemel. Ha tudtok mondani bármi okosat, szívesen fogadom!
Köszönöm a válaszokat előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Melyik most a legjobb ár-érték arányú 1TB-os 7200-as hdd? WD Caviar Blue? Ez lenne az egyetlen merevlemez a gépben.
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
törölt tag
Üdv!
Van kettő darab régebbi Western Digital HDD-m 160GB satás 2004-es kiadás, nincs velük semmi gondom, sentinel szerint is 100/100 hibátlanok.A gond csak az, hogy nem tudok rájuk win7-et tenni mert a telepitő nem látja a hdd-t.A bios látja, de a telepitő nem!Ha beleteszem egy másik gépbe az is látja!
Mi lehet a gond velük?[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz #96630784 #33118 üzenetére
Üdv!
Próbáld meg a SATA vezérlőt IDE-ként használni. Kell lennie valamilyen erre vonatkozó beállításnak a BIOS-ban...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
törölt tag
válasz csabyka666 #33119 üzenetére
ez az AHCI beállitásoknál van ugye?Asrock alaplap.
-
törölt tag
válasz csabyka666 #33121 üzenetére
ok!
kipróbálom.köszi! -
Vole
aktív tag
Skacok, gyors segitseg kene:
Adott egy regi vinyo, amin 3 particio van ( c -vel egyutt ), es le akarom formazni az egeszet, hogy ne legyenek rajta particiok, csak a "C".
Win 7 -en belul viszont csak kulon a particiokat tudom formazni, hogy kell kiirtani a particiokat?
-
csabyka666
veterán
Nem tudom, jól értem-e. Neked az kellene, hogy a "C" maradjon meg, és a másik 2 partíciót összesíted, és leformázod? Tehát magyarán a jelenlegi 3 partícióból 2-t akarsz csinálni, ahol az egyik marad a régi "C", a másik pedig a 2 maradék partíciójának összege?
Ha ezt akarod, akkor a Sajátgép -> jobb klikk -> Kezelés-en belül a Lemezkezelés pontban tudod megtenni.
Az egyszerűség kedvvért a partíciók legyenek C,D,E. A C-t hagyd figyelmen kívül, a másik kettőt pedig töröld. Ezután hozz létre egy új partíciót a D és az E által létrejött helyből, és ilyenkor automatikusan összehúzza egy partícióba, ami eddig külön volt.Jól értettem?
MOD: Ilyenkor a "C"-n megmaradnak az adatok, de értelemszerűen a D és E partíció tartalma elveszik.
[ Szerkesztve ]
-
Vole
aktív tag
válasz csabyka666 #33124 üzenetére
Nem, en az egeszet torolni akarom.
Ez egy regi vinyo, ami 3 fele van particionalva. Le akarom formazni az egeszet ugy, hogy ne legyen rajta semmilyen extra particio, egy lemezterulet legyen az egesz.A particiokat elvileg el tudtam tuntetni, de a meglevo "C" poarticiot csak a mostani meretre tudom formazni, nem tudom kiterjeszteni a teljes lemezre.
Ime egy screen:
http://img545.imageshack.us/img545/8895/fhmv.jpg
A kepen a Disc2 -rol van szo.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Oks, értem. A folyamat akkor is ugyanaz, mint amit leírtam, csak a C-t is töröld. Persze ezt csak akkor tudod megtenni, ha nem arról fut a rendszer.
Ha Windows-ban nem sikerülne, akkor tölts le egy Hiren's Boot CD-t, és az azon lévő PartitionMagic, vagy bármelyik lemezkezelő program jó erre a célra.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Vole
aktív tag
válasz csabyka666 #33126 üzenetére
Most eltuntettem mindent, leformaztam egy nagy egysegre, de most meg nem latja se a win7 a tobbi lemez mellett, se a totalcommander.
-
Vole
aktív tag
válasz csabyka666 #33128 üzenetére
Aktivva tettem, de tovabbra se latja a gep.
-
-
Vole
aktív tag
válasz csabyka666 #33130 üzenetére
Nem kerdezett ra ilyesmire.
Itt az aktualis helyzet:
http://img43.imageshack.us/img43/2245/586x.jpg
Most nezem, hogy igen, Primary.
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
Ha már törölted az összes , az összes partíciót és logikait is , akkor egybefüggőnek kell lennie ... ekkor ujra : partíció létrehozása és kell adni neki betükiosztást is , illetve névátírás, ha akarod ... és csakis elsődleges lemeznek ! A zöld az a Logikai partíció ott még.
Ha jól látom az egy 250GB -os HDD
JOBB klikk a mezőbe és adj neki BETŰ kiosztást .... Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása .... itt ! !!
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Nem tudom, ez így látszatra rendben van. Futtass egy PartitionMagic-et, abban több lehetőség van, mint a Windows-os lemezkezelőben...utóbbi eléggé fapados.
-
_DiEGO_
őstag
Látja , max más betünek fogja a sorrendben ... itt ebben a gépben az a betükisztása csak .
De telepítéskor egybe marad , vagy szintén darabolod ??? De mindenképp érdemes úgy kezdeni , hogy partíció törlése , majd létrehozása, hogy windóz a rejtett partíciót tudja létrehozni !!! Win7 esetén ez 100MB !
Láthatod - mint a Disk0 esetén is látható ! ! ! úgy kell csinálnod
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
Még egy dolog :
Látom több HDD is van a gépedben ....és elég össze-vissza van már a betű kiosztás !!!
Nos , ha sorba szeretnéd rakni C, D , E , F , G stb
Fogod az E meghajtót és ugyanott átteszed D-nek ... NEM , NEM fog ezzel veszni , vagy módosulni HDD-n adat csak nem összevisszaság lesz gépeden !!! Magadon is segítesz ezzel....ha rádugsz valamit akár USB-re , akkor azután a soron következő Betűt fogja neki adni .... és nem a D helyére D -ként...
1000% -os biztonsággal mondom ilyenben NEM szokásom tippelgetni
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Tapintásra jó forró volt az 50 fokosnak jelzett HDD-m, de akkor a venti nem volt rajta, ráadásul egy rosszul szellőző házban volt.
(#33099) beldeczki
Szóval nem elég hogy már egyszer becserélték, de most a gariwinyód is gyengélkedik.
Nálam először csak néhány gyenge szektor volt, majd heteken belül meghaladta az ezret, végül működésképtelenné vált.
Szerintem mielőbb meg kéne tőle szabadulnod. Nehogy az adataid elvesszenek. Jó egy nagy hulladék a HD103SJ.
Én garanciálisan cseréltettem, és a bolt volt olyan rendes, hogy kérésemre egy WD-t adott helyette, 2 év garival.
(#33100) StSanya
Nálam bekapcsoláskor minden biosban kijelzett hőérték megegyezik a szobám hőmérsékletével. A windowsos értékek is olyasmik. Kivéve a hűtött vinyó: az úgy 5 fokkal hidegebb.[ Szerkesztve ]
-
Vole
aktív tag
válasz _DiEGO_ #33138 üzenetére
"Látom több HDD is van a gépedben ....és elég össze-vissza van már a betű kiosztás !!!"
Ja, van par vinyo, de tudom melyik-melyik. Amugy 4 hotswap van a gep elejen, azert kusza kicsit a kiosztas most. A formazni valo vinyot egy masik helyett dobtam be, es van meg ketto ami nincs mindig a gepben, ugyhogy a beturendszer marad igy.
Koszi megegyszer.
-
LonGleY
veterán
Még mindig nem tudtam megoldani az 1500 GB-os winyó problémáját. Továbbra is csak 500-at látok a tárhelyből. Az az ajánlott Samsung vagy milyen tool nem akarta a boot indítást, és firmware-t sem tudtam frissíteni. A Seagate cuccai rendszerint azt dobják, hogy a termék Samsung, húzzak el (érthető). Tudtok erre valamilyen egyéb eszközt, amivel resetelhetném szerencsétlen winchestert?
Model: Samsung HD154UI aka Seagate ST1500DL004
Firmware rev.: 1AG01118
Serial: S1XWJ90Z102991Bónusz kérdés:
Mennyire érdemes foglalkozni a hot swap funkcióval? Néhol látni olyan házat, amiben ilyen nyákra köthetők a lemezek, és én elég sokszor kihasználnám a funkciót (házat meg amúgy is vennem kéne már). Mennyire befolyásolja a sebességet / működést / kompatibilitást / élettartamot?
Kell-e hozzá külön driver és milyen rendszerek támogatják megfelelően? Windows 7-8, Ubuntu és Fedora főleg a kérdésesek, de az is érdekelne, hogy gond lehet-e a mindenféle alapú boot-lemezekkel. Milyen chipeseket érdemes keresni hot swap-nél?
Vagy esetleg helyettesítheti a dolgot egy alaplapi feature? Mintha már láttam volna ilyesmit az nFore-omban is, sőt, használtam is párszor a menet közbeni átdugást (aztán lett is ebből baj :Đ). Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Kaci84
(kvázi-tag)Sziasztok!
Tud valaki valami olyan programot amivel le lehet zárni a hibás szektorokat a merevlemezen.
Van egy kis 80GB 2,5 Hdd-m amin vannak rossz szektorok, amúgy tök használható lenne.
Lehet nincs ilyen, de valaki halott olyanról, hogy láttak olyat aki ismert olyat akinek rémlett, hogy van ilyen. Legalábbis ez dereng nekem... -
Zsivaagoo
őstag
válasz Kaci84 #33143 üzenetére
A SMART gyárilag megoldja (ha engedélyezve van). Ha van még tartalék terület akkor átirányítja a hibás blokkokat, ha nincs akkor megjelöli a további írás elkerülése miatt.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
kotovics
tag
Sziasztok
Van egy lenovo laptopom, amin gyárilag volt win8 64bit (UEFI bioszos)
volt rajta 4 partíció gyárilag. Amit én windows alatt láttam az 2 volt csak (C, és D)
Gondoltam áttelepítem win7-re. Átálítottam a biosban az UEFI módot legacy-ra, és elkezdtem a
win7 telepítést. A telepítővel letöröltem minden partíciót kivéve a számomra értékes adatokat tartalmazó
4. patríciót, amit és a windowsban D-nek láttam eddig.
A telepítő persze nem engedte a további telepítést, de itt még megvolt a (fontos) partícióm.
Sebaj van egy másik winyóm betettem azt, és szépen felment a win7.
Itt jön a probléma: Az általam nem törölt partíciót sehogy nem tudom lementeni, mert nem látja
semmilyen partícionáló program sem. Azt mondják az "okosok" hogy az egy guid partíció.
Hogyan tudnám ezt könnyen, egyszerűen lementeni?? -
liksoft
nagyúr
válasz Kaci84 #33148 üzenetére
Ezzel a fekete-fehérrel semmi gond.
A színes viszont több sebből vérzik. Szerintem ez már nem lesz stabil. Viszont tápellátás, hűtés, mechanikai behatások(utazás, ide-oda pitty-potty, "lelkesebb" lecsukása a fedélnek) volt az életében. Ha egyidős a lapossal, akkor ott a tápellátás, hűtés terén lehetnek problémák.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest