- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz 800.henrik #32248 üzenetére
Ez semmit se jelent induláskor kellene multiméterrel rámérni minimum, kodegenből egy viszonylag értelmeset láttam a dupla 12v-os 12centis ventiset, ha a régi kék matricás vagy narancs matricás 8 centis akkor vehetsz másikat...
-
djculture
félisten
válasz 800.henrik #32252 üzenetére
Most nézem hogy Intel Pentium D 945 hd4650-ed van... ezzel a táppal isteni csoda hogy még működik a géped...
-
Zolee11
senior tag
válasz xy2003 #32250 üzenetére
Ha a sentinel szerint minden okés, akkor nagy baj (még) nem lehet.
Ha rendszerlemezként használod, akkor normális, hogy szinte folyamatosan dolgoztatja a win, nem hinném, hogy abnormális jelenség lenne. Nemrég tudtam meg az önteszt nevezetű dolgot is, amit állítólag idle állapotban végeznek a merevlemezek, és néhányuknál már új korban is hallani, hogy ez mennyire valós vagy nem azt nem tudni, mivel hivatalos információ nincs erről. Ez már gyártási titok.
Nézd rendszeresen a sentinellel, én is azt teszem.no brain, no problem
-
addikt
válasz 800.henrik #32255 üzenetére
Döglik a tápod. Gyorsan cseréld, már nekem már elszállt egy 30GB-os Maxtor IDE vinyóm egy vargáné féle csodának köszönhetően.
-
djculture
félisten
Cseréld ki a tápodat mert induláskor egy csattanás lehet a jutalmad, ami miatt vehetsz új komplett gépet...
-
xy2003
tag
OK,viszont iszonyat idegesitö ez az állando kerregés,lehet inkább veszek egy ssd-t rendszernek.
-
800.henrik
senior tag
Ok, cserélek, de venni nem tudok másikat... Van még egy 420w-os mecury-m.
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
djculture
félisten
válasz 800.henrik #32260 üzenetére
Ha a régi mercury nem az m-tech akkor még rosszabb ennél. Az újabb m-techbe legalább már zárlat meg túl terhelés védelem van mert európai unió területén már nem lehetett anélkül forgalmazni...
-
Zolee11
senior tag
válasz xy2003 #32259 üzenetére
Nem lehet, hogy rezonál a házad? Sokan csak egyik oldalon fogatják (csavarozzák) fel a hdd-ket és a másik oldalon hol érintkezik a tartó lemezzel hol nem, így érdekes hangok születnek működés közben. Csak mint tipp.
Nekem tényleg teljesen hangtalan, a wd greeneknél halkabb.no brain, no problem
-
fidor2
tag
válasz 800.henrik #32248 üzenetére
Kedves 800.henrik igen nekem is Codegen 400W -os tápom van és volt egy Maxtor HDD -m.Állandóan Újra kellet telepíteni mert vagy ez volt a jó vagy az végül le cseréltem a HDD -t (mert így olcsóbban jöttem ki mint,hogy vegyek egy új tápot) Segate -re ezzel kompatibilis is.
-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok. megcsináltam egy ahci állítást biosban.Mivel most vettem uj cput meg alaplapot javasolták másik fórumban,hogy állítsam át ideről erre az AHCI-ra,mert lassú volt a Win7 bootolás.Ez megtörtént.Most viszont a windows nem érzékeli két vinyomat.Jobban monvda egy vinyot amit 2 részre van particiozva,meg egy másik vinyó másik particioját.A vinyót látja de a rajt levő adatokat nem,vagy kiirja nincs ilyen meghajtó.Megoldás?
Dio3 Battletag:Wukodlak#2377
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Lehet baja egy winyónak, ami kikapcsolt állapotban kb. 15 cm magasságból leesett? (Kicsúszott a helyéről, mert nem volt becsavarozva, nc...) Most telepítenék rá rendszert, és nem szeretném, ha emiatt bármi gubanc előjönne.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Zolee11
senior tag
válasz pocokxx #32265 üzenetére
Ha az elektronika nem sérült (fizikailag látható módon), akkor nem lehet semmi baja. Nyugodtan telepíts rá.
Álló állapotban, ha 15-20 cm-t zuhan egy merevlemez sima felületre, mi sérülhet meg? A fej áll, parkoló pályán van, minden más mechanikai alkatrész ennél sokkal többet kibír, egy ekkora esést legtöbbször még működés közben is kibírnak tudtommal. Ekkora G gyorsulást minden méteren kapnak szállítás közben a magyar közutakon...
[ Szerkesztve ]
no brain, no problem
-
liksoft
nagyúr
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy 2 éves Dell notebbok, amin tegnap telepítettem újra a windows-t, mert kegyetlen mód belassult az utóbbi időben.. A friss windows egy ilyen hibaüzenettel fogad most, ha elindítom a gépet: KÉP A telepítés előtt természetesen formáztam azt a partíciót, ahova került. Feltettem a HD Sentinel-t, hogy megnézzem az mit ír: KÉP2
Szerintetek mi lehet a gond? Csak valamit a windows kever össze, vagy tényleg hardveres gond lehet? A laptop még majd egy évig garis, így én magam nem nyúlnék hozzá. Előre is köszi!
-
FReak_
tag
Sziasztok !
Ma beleraktam egy új 2 Tb-os winchestert a gépembe , csak egy gondom van , hogy a bekapcsolás után vár egy fél percet az "Asus" logonál,és csak ezután kezdi el tölteni a windowst. Ezelőtt egy pillanatra felvillant a logo , és már töltötte a windowst . Valami javaslat?
Előre is köszi !steam id : FЯeak_
-
fidor2
tag
Sziasztok egy HDD mi miatt nem pöröghet fel?
-
Zolee11
senior tag
válasz fidor2 #32276 üzenetére
Ha a tápellátással nincs gond, akkor merevlemez hiba.
Igazából nincs sok opció, ha tápfeszültség eljut a merevlemezig , akkor annak mennie kéne. Viszont ha tönkrement az elektronika a merevlemezen, aminek lehet pár oka, akkor meg se nyikkan. Irány a garanciáztatás, ha nincs égési nyom (vagy ha bizonyíthatóan nem a táp okozta a sérülést), vagy kuka, esetleg nagyon fontos adatoknál adatmentő cég.no brain, no problem
-
MiszterQ
csendes tag
Sziasztok!
Winyó problémám lenne.
Ez egy elég hosszú folyamat volt amíg eljutottam idáig, az volt a gondja hogy a BIOS nem mindig látta a Primary Master vinyómat (WD1600AAJB), vele egy (PATA) kábelen van egy 160-as Seagate Barracuda, azt mindig látta...de, ezt a problémát pár újraindítás, vagy áramtalanítás-újraindítás után meg sikerült oldani. Az alaplap egy AsRock G41m-vs3, ezen egyetlen árva IDE csati van.
Telt az idő, és egyre több időt töltöttem el a restartos játékkal, mire észrevette a BIOS a vinyót...oldalához hozzáértem a vinyónak és nem tudom hogy ez számít valamit de úgy éreztem hogy néha felpörög, néha meg mintha nem is menne...
Jumperelést nem használok, automatikusan a WD a master és a Seagate a slave. Játszottam már a jumperekkel de nem segített.
Volt úgy hogy sokat ki volt kapcsolva és emellett áramtalanítva is a gép, gondoltam BIOS beállítás "elfelejtésre" például, ezt most kizártam mert új elem került bele, a BIOS-ban többször is csináltam resetet úgyhogy minden oké a beállításokkal de ez sem segített, továbbá kicseréltem az IDE szalagkábelt úgyhogy ezt is kizárhatjuk, a probléma továbbra is fennáll.
Most beüzemeltem egy régi vinyómat egy 20G-s Maxtort, amin Windows is van, arról bebootoltam, és egyszer csak kiírta hogy -új hardver- és ott volt a WD vinyóm, ekkor újra működött. Ez csak egyszer sikerült, azóta sem.
Megjegyezném, hogy ha a WD vinyómat a BIOS, vagy mint legutóbb a Windows felismerte, akkor restart után vígan működött, csak arra kellett figyelni hogy ne legyen leállítva.
Egyszer megnéztem HDSentinellel, de semmi problémát nem mutatott, minden happy volt a program szerint.
De tényleg, ha működött, akkor abszolút semmi baja nem volt!
Sokat olvasgattam mindenféle fórumokban a bootolás helyett "Reboot and select proper device...bla bla" és a "Primary Master Hard Disk Error, Press F1 to resume" felbukkanó hibaüzikről...és nagyon sok esetben WD tulajok írták, ez kicsit gyanús. Nem úgy tudom hogy ezek olyan rossz vinyók lennének!Köszi a segítséget előre is, remélem lesz valakinek valami jó ötlete. Remélem nem pusztult meg a HDD-m.
Update: még annyi, hogy táp gond sem lehet, mivel egy jóféle fél éves HKC 5550-m van, úgyhogy ez is kizárható.
[ Szerkesztve ]
-
MiszterQ
csendes tag
válasz djculture #32279 üzenetére
Háát...utánajártam és valami táp-szaki fórumon találtam egy listát amiben az állt hogy melyek a veszélyes tápok (miket ne vegyünk), a HKC meg a vásárlásra ajánlottak közt volt. Az ára is erre enged következtetni. Na mindegy.
Kérdésedre: a csati illeszkedik rendesen. Most is fel van dugva a 'beteg' vinyó, és működik, forog. De semmi detect nincs. Bár, érzésre mintha jobban rezonálna mint a régi Maxtor. Furcsa. De lehet csak azért mert 1 csavarral fogattam bele -
djculture
félisten
válasz MiszterQ #32282 üzenetére
Nem nyúlt bele rosszba nálam már a szervizbe is pukkant el kettő is 115v ment kifele a tápcsatikra... Ellenségemnek se ajánlom. Rá kell mérni ha a tied is ezt csinálja hogy 9v-ot ad le induláskor meg egyebek akkor ne csodálkozz hogy hol indul hol nem.
[ Szerkesztve ]
-
Mándor
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire lenne egészséges egy 3-4 éves konfigot egy 8-azaz nyolc- éves sata vinyóval párosítani?
Mit szólnának egymáshoz?
Konfig: 760GM-P21+Athlon x2 280 3,6GHz+HD6670
HDD: 160 GB/8MB sata[ Szerkesztve ]
"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."
-
HookR
addikt
HDD-t szeretnék gombnyomásra leállítani, illetve elindítani, amikor szükséges, tudtok rá ajánlani valami programot?
A Windows energiagazdálkodásában a kihasználatlanság esetén időzített leállítás nem az igazi, mert vélhetően valami program folyton zaklatja, ami miatt nem áll le a beállított idő elteltével.
Mobilrack és külső tároló sem opció. Kimondottan valami software-es, kényelmes megoldás kellene.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
malgab01
csendes tag
sziasztok
A hdd mel az a gond adódott hogy mivel csak adattárolás céljából van a gépben(ssd mellett) ezért gyakran leáll illetve elindul (fura hangot add és nem tudom mennyire káros) pedig a merevlemez leállítást sohára állítottam (Win7)
természetesen 100% állapotban van és teljesítménye igen jó olvasás írás értéke(150-170MB/S)
merevlemezem típusa: http://www.pcx.hu/termek/western-digital-500gb-wd5000azrx-64mb-sata3-winchester-99992
biosban kéne vmit állítani vagy ez nem káros a lemeznek? vmi ötlet h mi lehet ez? -
MiszterQ
csendes tag
válasz djculture #32287 üzenetére
Köszönöm a segítségedet.
Ma reggel új fejlemény, hogy megint jó a vinyóm, és sokat nem is kellett szenvedni vele hogy elinduljon.
Na, ez hogy lehet? Túlmelegedés??? Ma már hűvös van, a kánikula elmúlt.
A HDSentinel és a WD Data Lifeguard Diag is mindent okésnak ír. Kondíció 100%, Teljesítmény 92%...
Everestet is végignéztem, különösen a feszültségeket, de ott sincs semmi geb@sz...bár tudom, ezeket csakis műszerrel lehet pontosan mérni. -
pjen
félisten
Szervusztok.Tanácsot kérnék.Adott 1 500gb s WD hdd.Usb külső házban lakik,ahányszor csatlakoztatom a géphez és futtatom a sentinelt mindig több hibás szektort mutat,viszont ha beteszem a gépbe 100/100.Dobjam ki a külső usb tokot?
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, mert tanácstalan vagyok.
Mi olyan tud történni egy HDD-vel (1 éves WD Caviar Blue 1TB), hogy ha beteszem a gépbe, nem indul el a windows (vadonatúj konfig, ssd-n az OS, csak egy ODD van még benne azon kívül)...
Természetesen BIOS-ban a boot sorrendben leghátul van a HDD.Előre is köszönöm.
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
Rossi
addikt
SSD-ről vígan fut a rendszer (csütörtökön lett összerakva a gép, meg telepítve jogtiszta win8), ezt a HDD-t betéve meg bemedvézik.
Előző konfigon is ezt csinálta (win7).Boot logo megvan, a win8-as homokóránál akad el, és nem lép tovább...
Ha olyan kedve van, akkor kiírja hogy megkísérli a javítást, vagy valami hasonló, de tovább akkor sem lép."Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
HookR
addikt
És a HDD-re amúgy nincs oprendszer telepítve? Azaz elméletileg is kizárható, hogy onnan próbálna indulni?
Van olyan konfig, amiben a merevlemez jelen állapotában jól működik?
BIOS-ban megnézted, hogy nincs valami elállít(ód)va (IDE/AHCI) mód?
Ha más nem, bootolj be valami rendszerdiagnosztikai lemezről/pendriveról (pl. Hiren's BootCD) és teszteld le, nincs-e valami gond a merevlemezzel.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Rossi
addikt
Amikor a korábbi konfiggal először produkálta a problémát, akkor próbáltam rá telepíteni, de nem sikerült, valahol közben megszakadt.
Szóval oprendszer "kezdemény" lehet rajta, de amúgy nem azon volt az OS.
BIOS-ban most ahci-re van állítva az ssd miatt, de egy másik (a WD-nál régebbi) HDD gond nélkül üzemel.
Legariztatom, gondolom csere lesz belőle...
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest