- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Adott egy SAMSUNG HD163GJ 160GB/7200rmp winchesterem kb 5 hónapja vásároltam.
A napokban nem jött be a windows... Telepítésnél kékhalál jelentkezett mely a winchester hibájára utalt.
Másik gépben szerettem volna megnézni de kifagyasztja folyamatosan a gépet nem indúl el a másik gép rendszere. Levételkor megy minden rendesen.Most rádugtam egy hordozható usb tárolóra... A hdd sentinel ezt a képet adja mely számomra elég elkeserítő 100/51 %
Adatokat menteni ily módon tudtam róla...
Szerintetek garanciáztatható így vagy felejtős az egész még?
Köszönöm a válaszokat!!
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz huliganboy #25901 üzenetére
Ha kifagyasztja a gépet akkor nincs miröl beszélni, használni nem tudod igy garanciában kell cserélniük.
-
djculture
félisten
válasz huliganboy #25905 üzenetére
Ez akkor jön elő ha megváltoztatod a sata vezérlő beállitásait pl ahci-t ki vagy be kapcsolod.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz huliganboy #25907 üzenetére
Bosba nem lehet állitani de hogy tudja az 100% mert "NCQ and "Hot Plug" functions" felvan tüntetve a lap oldalán is.
Most jó lenne tudni ez a több vinyóval jön elő ez a képernyő mit takar... Telepiteni akartál rá vagy mi? Vagy mindig az az egy vinyó volt a rendszer.
Mert ha telepítés közben ez jön elő és resetelve van a bios akkor alaplappal van valami.[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
válasz djculture #25908 üzenetére
Bocs tényleg nem írtam le rendesen!
Az eredeti winchester ami bad sectrors és a kondíciója lement kivettem....
Bele raktam egy a htpc -mben lévő 500gb WD winchesterem amin van egy xp.... Bootolni nem tudott mert újraindult mielőtt még az XP logó megjött volna..
Gondoltam feláldozom a cél érdekében és feltelepítem rá az xp-t hogy lássam a lap+proci+ram jók e.... na ekkor ugrik ez a kék halál be..
UI: A régi winchesterre való telepítésekor is ugyan ezt csinálta....
A WD 500gb winchester hibátlan!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Undreds
csendes tag
Hali mindenkinek, ma vettem egy Samsung SpinPoint F3 (HD103SJ) HDD-t, és tökéletesen működik is, csak ahogyan elindul a winchester egy meg nem szűnő halk zúgással indít, de elég fülsértő zaj, igaz hogy halk de rendesen idegesít mert a mellette lévő hitachi hdd-m teljesen halk, a hdd mind 2 oldalt rögzítve van 2-2 csavarral, próbáltam hogy a sata kábelt leszedem a vinyóról de akkor is ilyen zaja volt, jó lenne ha megszűnne ez az fülsértő halk zúgás, remélem valaki tud segíteni ebbe a témában(a hűtéssel nincs baj mivel végig 25C°-os a hdd).
-
Undreds
csendes tag
válasz liksoft #25911 üzenetére
a HDD csinálja szerintem mivel ha leveszem ezt a vinyót akkor teljesen csend van, inkább sípolo hang, nem olyan mint egy ütvefúró elviselhető, de azért hallatszik :S Olyan mint az ilyen telefonra kitalált sipolok amik valamennyi hertzen mennek és ilyen idegesítő hangot nyomnak, tehát elég éles hang de halk :S
[ Szerkesztve ]
-
Undreds
csendes tag
válasz liksoft #25915 üzenetére
igazából lehet hogy a táp adja ki ezt a hangot, de furcsálom hogy eddig nem adott ki hangot és ha leveszem a HDD-t akkor nincs ilyen hang:S megpróbálom lekötni a másik vinyót és csak ezt engedem tápról, hungarocellt tettem a gép alá, segíteni nem sokat segített tehát nem rezonancia, megpróbálom még a tápegységnél is meghúzni a csavarokat ha mégis táp baja lenne
-
Undreds
csendes tag
válasz djculture #25920 üzenetére
nem vagyok egy számtech zseni, mi az a gumi heveder? és hogy működik? az 5,25 hely pedig az a hely ahova winchestert teszem be a gépen belül? bocs hogy ilyen sok a kérdésem, csak tényleg zavar ez a probléma:S de nagyon köszönöm az eddigi segítségeket, legalább nem a sötétben tapogatózok
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Undreds #25921 üzenetére
Nem az 5,25 hely az ahova a dvd irót teszed és ilyen nagyobb méretű cuccokat. Oda szokták vastagabb befőttes gumival felrögziteni a vinyót hogy ha rázködik. Most nincs rá időm megkeresni, de a fórumon is sokszor megcsinálták már ezt és leirást is közétettek.
Egyik meg is van: [link][ Szerkesztve ]
-
fracture333
aktív tag
hi everybody!
van egy 40 gigás külső vinyóm, na most a probléma vele hogy nem működik (ki gondolta volna). az a helyzet hogy tök jól működött egy ideig, aztán amikor megint rá csatlakoztattam a gépre akkor már csak nem akart elindulni, felpörgött és aztán leállt, a kis lámpácskálya se ég ha jól emlékszem (nyaralok szal nem tom leellenőrizni, csak most valamiről eszembe jutott). kipróbáltam másik USB csatlakozóval, de azzal se ment, szal nem hinném hogy az a baj (ha csak 3 különböző csatlakozó is sz@r). én vigyáztam rá, nem emlékszem hogy valaha is leejtettem volna. el szeretném adni mert nekem nem kell már de nem szeretnék fizetni a javíttatásáért, hátha valami olyan baja van amit meg lehet otthon is csinálni. valaki tud valami tippet adni?KEEP UP MOTHAFUCKA!
-
Undreds
csendes tag
válasz liksoft #25925 üzenetére
felgumiztam meg minden, itt lóg mint egy döglött tehén xD de szerintem majd a tápra is ráfér egy csere, mivel az is 4 éves mint minden a gépembe :S de a táp felől vagy a proci ventije felől is hallok zúgást, lehet hogy eddig is főként ezt hallottam, de csak akkor ha az 1TB samu rávan kötve, próbáltam hogy csak az 500gb hitachi, semmi zúgás, utána külön a 1Tb samu, és zúg, egyébként codegen 400W-os táp van benne
[ Szerkesztve ]
-
Undreds
csendes tag
válasz djculture #25927 üzenetére
Le is kapcsoltam az új samsung vinyót most a gépről, tápot meg próbálok minél hamarabb beszerezni, csak pénzhiány miatt most elég nehéz :S Milyen tápot tudsz ajánlani? És akkor valószínű hogy ez okozza a samu hdd mellett a zajt? Mert amikor hallgattam akkor a táp és a proci venti felől hallottam, csak tisztán nem tudtam kivenni melyik :S
-
droving
aktív tag
Találtam egy 320gb.os caviar blue hdd a polcomon.
Megráztam és zörögnek benne a tűk.
Van értelme kiprobálni ?
droving felhasználónak 145 pozitív értékelése van a fórumon!
-
droving
aktív tag
Persze egy made in hungária felvétel.
de a kérdésre nem nagyon kaptam választ.
[ Szerkesztve ]
droving felhasználónak 145 pozitív értékelése van a fórumon!
-
liksoft
nagyúr
válasz droving #25931 üzenetére
Persze. Mert nincs mire válaszolni! 2,5" vagy 3,5" a drive? Hogyan zörög? Ugyanis 2,5" esetén van menne egy mozgó alkatrész, ami zörög. Ezen kívül ha nem próbálod ki, ki tudja megmondani, hogy jó vagy rossz? Vagyis a kérdés elvi hibás!
U.i.: Ja, és erősen célszerű rángatni, rázni, hátha a fejek a parkoló pozícióból elmozdulnak, és a drive letapad. Na akkor megmondható, tovább nem érdemes használni. Ez tuti.
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
djculture
félisten
válasz Undreds #25928 üzenetére
Sajnos nehéz dolog manapság a tápegység választás, ha kevesebb pénzből akarja megoldani az ember.
Nekem amúgy a hipró/chicony/ tápok jöttek be. 430w os ilyen 6200ft körül van és fényévekkel jobb mint a lcpower meg codegen mercury és hasonszőrű alja cuccok. 3 év gari is van rá. Persze hatásfokuk nem 80+ de nem is kerül 20-30 ezerbe. Ami fontos hogy normálisan vannak méretezve, bár manapság kinába vannak ezek is gyártva de többi márkásakat is ott gyártják.
De jellemzően ezt rendelni kell mert mindenhol az alja dolgokat tartják a kereskedők meg a 20k+-s fsp corsait stb tápokat.[ Szerkesztve ]
-
Undreds
csendes tag
válasz djculture #25933 üzenetére
Igen, erre én magam is rájöttem az idő teltével, hogy a kereskedők a "szar" gyenge de drága árukat tartják, míg 1000-2000 ft-tal jóval minőségibb terméket lehet venni online ha utánanéz az ember...
Valahogy próbálok pénzt keríteni rá, valamit majd eladok, megint... :S[ Szerkesztve ]
-
fracture333
aktív tag
KEEP UP MOTHAFUCKA!
-
liksoft
nagyúr
válasz fracture333 #25937 üzenetére
Van!
.
.
.
.Kábel, drive, USB áramkör hibás. Ne add el, mert morcosak lesznek.
U.i.: Esetleg több pontos műszaki adat vem lenne jó? Esetleg drive típusa, USB ház típusa? A HDD kiszerelve jó-e? Stb....
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
fracture333
aktív tag
válasz liksoft #25938 üzenetére
adatokat mot nem tok mondani (épp nyaralok, mint azt már korábban is írtam)
és akkor akom eladni amikor már működik és jó állapotban van ha haza érek mondok adatokat, de biztos nem az USB a hiba. mint már korábban is írtam 3-at is kipróbáltam, 2 gépben ráadásulKEEP UP MOTHAFUCKA!
-
djculture
félisten
válasz fracture333 #25939 üzenetére
Usb hiba címen a kolléga nem a gép usb portjának/vezérlőnek a hibájára gondolt.
Hanem minden ilyen külső megoldásnak vagy egy saját usb -sata/ide átalakitó áramköre. 90%-ban ez szokott tönkremenni a maradékban a rákötött hdd/ssd.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz liksoft #25941 üzenetére
Á akkor én mit mondjak ma akkorát röhögtem hogy leestem a székről.
Hoztak egy 1 terás hdd-t amire ráfurtak egy piher potit mert olvasták hogy a motort igy lehet szabályozni, rendesen belekötötték a motor vezérlő körébe a potit azután meg csodálkoztak hogy elkezdett izzani a panel meg minden
Mondam a srácnak hogy ez harmadik típusú kókánykodás és mi a fenét csináljak vele, tegye fel a falra[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
uTorrentom extrem lassan "checckel" be dolgokat. Keresve ezt talaltam:
http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=41942
Utolso hozzaszolas az volt,hogy HDD PIO mod csinálja ezt. Megneztem es talan nekem is ebben van a hdd.m.
Tenyleg abban a modban van es mit kezdhetek vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest