- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
ntomtb
tag
Sziasztok!
Nekem is hasonló a problémám mint Pinyának a #46-os hozzászólásában. Bár az enyém egy 3-4 évesHitachi 1 terrás. Régebben még elvolt vele a gép, aztán egyre többször fagyott ki, most egy másik vinyón van a rendszer, de nem tudom elérni a Hitachi-t, bármit próbálok elindítani a gép kifagy. Lenne még pár adat ami kéne róla, de még megnyitni sem tudom a mappákat, persze bármilyen tesztet indítok, akkor is kifagy. És mivel csak a reset gomb a megoldás, kezdi tönkre tenni a mostanit, amin a rendszer van.
Valaki valamilyen megoldást tudna javasolni?
Előre is köszönöm a segítséget. -
bpx
őstag
válasz djculture #24951 üzenetére
ma volt időm foglalkozni vele
a hutil-t máshogy "varázsoltam" fel pendrive-ra, így már voltak további menüpontok - amelyek egyébként nem csináltak semmit, mert hogy ő nem támogatja az én HDD-met
ekkor találtam rá az ESTool-ra, ami ugye egy az egyben a HUtil, csak újabb
ebben elindítva a diag tesztet, a READ DMA ok, aztán a következő fázis, CHECK S.M.A.R.T., no és itt kapok egy olyat, hogy:
Service Code => AJ38 : SMART Error.
úgy látom ez a hiba már itt is előjött, meg a neten keresve is tapasztalom, hogy az F1-es Samsungoknak van ez a betegsége
azt hiszem akkor viszem vissza a boltba, októberben fog lejárni a 3 év garancia
-
Chaze120
csendes tag
Mellesleg a chkdsk D: /f /x /r parancs azt írja nincs hibás szektor mégis fagy a gép ilyenkor mi van ?
-
keke69
őstag
Nem külső a hdd!Valami ötlet?
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
-
Alex123
senior tag
-
JoinR
őstag
válasz Alex123 #25062 üzenetére
Szerintem nemcsak akkor lehet gariztatni egy winyót, ha tele van bad sector-ral...ha az olvasó egység adta meg magát, az is lehet ok. Szerintem próbáld meg gariztatni, ott megnézik a hivatalos WD tesztprogrammal, és az megmondja mi a helyzet.
Amúgy nekem ilyen állapotban kb. fél évig ment a WD-m mielőtt megdöglött.
-
liksoft
nagyúr
válasz pinnacle #25048 üzenetére
A particionálásnak semmi köze a drive készenléti (pihenő) üzemmódjához. Abban az esetben, ha valami a drive-ot folyamatosan megszólítja, a drive nem fog szundizni. Vagyis ezt a gép oldaláról célszerű ellenőrizni, de okozhatja az USB hídchip is (feltételezés csak), meg a drive beállításai is. Ugyanis a drive megy szundiba, ha nem használják. Ennek ideje sok drive esetén módosítható.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz klambi #25058 üzenetére
Ha nem változik a drive állapota, akkor az íróáramkör mehetett tönkre. Ha viszont változik, elképzelhető, hogy több menetes javításra van szükség. Sok hiba nem stabilizálódik egy írás/olvasás művelettel. Ez fokozottabban igaz az új 4kB szektorméretű drive-okra.
-
liksoft
nagyúr
válasz Alex123 #25064 üzenetére
Minden gyártónak van saját tesztprogramja. Ha az a tesztprogram hibakódot ad, akkor vált garanciára éretté a drive hivatalosan. Így ha ezt nem teszed meg, és a Sentinel nem 0%-nak mutatja (gyári progi teszt nélkül hibakódot ad ilyenkor), a garanciáztatása lutri. Mivel a drive a működési paramétereit rögzíti, így a "kihajtás" sem mindig előnyös.
Gyakorlati tapasztalatom, hogy a meghibásodások legalább feléért nem a gyártó a felelős. Szállításkor, üzemeltetéskor is mechanikailag is, meg elektromosan / megfőzve meghibásodhat.
-
Alex123
senior tag
válasz liksoft #25068 üzenetére
Ezt a programot szedtem le: Link
A gyors teszt le sem futott, mert olvasási hibát írt ki, a részletes teszt kb. 1 óra után kiírta, hogy error code: 08- és nem írtta pontosan ki, mert az is olvasási hibát jelzett...
Esetleg más programmal nézzem vagy ne win7 alól hanem próbáljam DOs-ból bebootolva?
(eddig 200 nap az üzemórája és csak mostanában jöttek elõ a hibák, hûtéssel nincs gond, sosem melegedett fel, minõségi a táp és van szünetmentes is rajta, meg a gépet is fanatikusan takaritom, mert tech. mániás vagyok..., szerintem sajnos csak ennyit bírt...)
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Alex123 #25069 üzenetére
Az a program jó lesz, ha WD-ről beszélünk.
A haver látott múltkor egy lovat. Megkérdezte, ha jobbról, távolról, közelről, felülről nézi, lehet-e, hogy sárkány lesz? Az OS teszt alkalmával nem befolyásolja az eredményt. Adatmentés esetén viszont lehetnek gondok, hiszen az OS NEM piszkálhatja a mentendő drive-ot, de ezt egyre nehezebb elérni, mert egyre uralkodóbb típusúak a megjelenő OS-ek.
-
liksoft
nagyúr
válasz klambi #25070 üzenetére
Akár a HDSentinel írás/olvasás (újrainicializálás) tesztje is jó. Míg a SMART nem stabilizálja a drive állapotát, és nem lesz az elérhető adatterület hibátlan, nem tudsz mást csinálni.
Természetesen menteni kell az írástesztek előtt!
Ha viszont semmi sem segít, akkor sikerült a drive-ot hazavágni valahogy. (Tápellátás, ütás, megfőzés,....)
-
Alex123
senior tag
válasz liksoft #25071 üzenetére
Na, most elbizonytalanítottál....
Mivel nem ír ki a program konkrét hibakódot "csak" azt, hogy olvasási hiba, szerinted bepróbálkozzam a garival vagy 0-24-ben járassam a vinyót pl. hdd öntesztekkel, stb. és várjam, hogy hátha lesz valami "kézzelfoghatóbb" hibajelenség is?
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz klambi #25081 üzenetére
A Regenerátort soha nem használtam. Még tesztre sem. Írás/olvasás teszt során a drive SMART-ja leteszteli, és cseréli a szektorokat. Így nem láttam soha szükségét, valamint adatmentéshez nem túlzottan javallott. Volt már több drive is, mely utána landolt nálam.
-
pinnacle
nagyúr
válasz liksoft #25065 üzenetére
Köszi! A drive beállítását, hogy lehetne megnézni? Megnéztem különböző rendszer alól, más gépről, XP-n, Win7-en, de nem megy készenléti üzemmódba. A WD programjával egy kis időre leáll, de azután újra aktiválja magát. Ha leállítom, a "kiadás" vagy a gyári programmal, nem áll le, csak a hőmérséklet kijelzés tűnik el. Arra gondoltam, hogy a HD Senitel piszkálja, (igaz ez korábban is fent volt, de nem okozott problémát), de amelyik rendszeren nem volt, ott sem működött a készenlét. A külső merevlemez is akkor megy készenléti üzemmódba, ahogy az "Energiagazdálkodási lehetőségek"-nél van beállítva?
[ Szerkesztve ]
-
Thrawnad
senior tag
válasz liksoft #25026 üzenetére
Nos a bal oldali lett megfejelve. Megnéztem 2 A a kimenő teljesítménye a külső tápnak. Megy is tökéletesen. Most 42-44 között van a hője nagy használat közben.
Volt egy döglött Saphire kártyám annak a hűtését tettem rá. Belül a fém tokozásra nem hőszigetelő ragasztóval feltettem a bordát, majd a tokozás elektronikájához hozzá forrasztottam a venti tápkábelét. A borda tetejét vissza kellett tenni mert így fúj keresztül rajta a venti.
Jobbról a régebbi Fujitsu van az már egy éve kapott egy bordát.[ Szerkesztve ]
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
kmisi99
addikt
Üdv! Lenne egy 500gb os sata seagate hdd. 100/100% os volt majd egyszer csak lefagyott a gép és onnantól a bios nem látta a hdd-t nem tudott bootolni más gépben is ugyan ez a bios nem látja csak annyit hogy valami van a sata portra kötve a windows nem látja szóval semmi. A hdd fel van pörögve szóval az működik. Van valami ötletetek?
-
liksoft
nagyúr
válasz kmisi99 #25086 üzenetére
Hiába kint vagyon nyávogva macsesz, bizti tuttera nem HDD lehetni hibának okozni valója.
Attól, hogy a drive lemezei forognak, még lehet hibás. Le kéne tesztelni egy másik gépben, és akkor derülne ki, a gép, vagy a drive a hibás.
-
liksoft
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
válasz liksoft #25093 üzenetére
Köszi! Csak az a furcsa, hogy azon a rendszeren sem megy készenléti üzemmódba, ahol nincs HD Senitel, ráadásul idáig nem volt gond, pedig fent volt a program.
Egyébként ez garanciális probléma? Idáig gond nélkül készenléti üzemmódba váltott, most meg sehol sem sikerül. Egyébként a vinyónak mi a jobb, ha folyamatosan megy 40-45C°-on vagy időnként azért kikapcsol?
-
antivirtuoz
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám az egyik HDD-vel.
A Crystal Disk Info veszélyesnek ítéli az állapotát.Tudtok nekem segíteni, hogy mi is a probléma, és mit lehet tenni?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Üdv,Antivirtuoz
"A legfontosabb: nem szabad abbahagyni a kérdezést." - Albert Einstein
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest