- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirdond
őstag
válasz PartyShan #4647 üzenetére
szia
mivel azóta nem volt időm jobban tesztelni a programot,így erre nem tudok most mit mondani
szerintem attól is függ, hogy melyik beállítást használod (én az elsőt nem tudom az spdif miatt),de próbálj ki pár értéket és oszd meg velünk a tapasztalatokatCPT.Pirk:
szerintem az direkt olyan a grain miatt
[ Szerkesztve ]
-
bubuka71
aktív tag
Hali vettem egy asus 3450 karit ami elvileg támogatja a hd lejátszást . De szerintem nem működik , mert szaggat a film . Km playert használok
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
band1103
őstag
válasz bubuka71 #4652 üzenetére
Igen ahogy mondják, az 1.hsz-ben lévő linkben megtalálod hogy mit és legfőképpen MIÉRT javasoljuk azt a playert amit javasolunk és hogy hogyan kell azt beállítani.
Psych0: Sejtésed beigazolódott. Ha netán lesz sejtésed a lottószámokról megosztod velem?
Egyébként érdekes ez a rar-ba csomagolt filmek lejátszása bár igaz hogy a büdős életbe még nem hallottam ilyenről, sem mint lehetőségről sem mint igényről de azért igencsak érdekes[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
bubuka71
aktív tag
Köszi mindenkinek !
-
band1103
őstag
válasz sirdond #4658 üzenetére
Sajna nem tudok angolul. Megtennéd hogy 2 mondatban összefoglalod hogy mi ez és miért vagy mikor jó?
Előre is köszönömCPT.Pirk: Ejnye ! Még el sem bírálták a feltöltést tehát még kérdőjeles de te már le is szedted ?
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Psych0
őstag
digikamera ccd-je szar, mert kevés fényben zajt produkál...
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
band1103
őstag
Ez a film érdekes mert az nfo-ja azt írja hogy:
Source : Blu-Ray Disc BD-50Ennek ellenére a mérete kevesebb mint 25GB ami inkább BD-25 mint BD-50. Tehát ha a Source valóban egy teljes értékű BD-50-es volt akkor ez a release biztos nem érintetlen.
Psych0: Ha csak ennyi akkor teljesen érthető
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz band1103 #4659 üzenetére
Elgondolkodtam, hogy ennyi idő után megnézem h. mi az a killbill, de ilyen képpel nekem nem kell.
sirdond: Jah, majd szedek össze még anyagot, és beteszem.
Amúgy pl. az új startrek a moziban miért nem volt ilyen grízes (2x megnéztem moziban)? Most kaptam le szintén BD lemezről, és ott is tökre graines a kép...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ArGab
őstag
válasz CPT.Pirk #4663 üzenetére
Akárcsak a Star Treknél, a Kill Billnél is sima celluloid filmzajról van szó, ami kicsit erősebb a szokásosnál, valószínűleg a rendezői koncepció részeként. Igazán pocsék képe akkor lenne, ha ezt megpróbálnák leradírozni valami digitális zajcsökkentővel (amit sajnos több BD-nél meg is tesznek, főleg ha régebbi transzfereket használnak újra).
Itt van a képkocka az eredeti BD-ről: [link]
És még pár másik a filmből: [link] [link] [link] [link] -
ArGab
őstag
Két mintakép a DNR (Digital Noise Reduction) használatáról: [link] [link]
Első kép az első kiadású T2 BD-ről készült, ahol már szintén használtak némi DNR-t a szemcsézettség eltüntetésere (Cameron filmjeire különösképpen jellemző ez a zajosság, kivéve a Titanic), a második kép az új Skynet Edition kiadásról származik, ahol még durvábban használták több helyen is. Főleg a háttéren látható, hogy a szemcsézettséget eltünteti, de mellette teljesen elmossa az összes részletet is a képen.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Nekem sem a képek jönnek be hanem a főoldal a "http://www.dvdbeaver.com/"
Szvsz szedd le a képeket és külön töltsd fel egy képfeltöltő oldalra és utána azt linkeld[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
band1103
őstag
Köszi a képeket! Mintha le vettem volna a szemüvegem a 2. képnél.
Most hogy látom a 2 képet azt kell hogy mondjam hogy az aranyközépút lenne a legobb vagyis az első kép. Szvsz pont egy full HD-nál nem kellene túlzásba vinni egyes technikákat mert csak ronthatnak az élményen. Inkább nézzek egy kicsivel több (de ne zavaróan sok) hangyát a homogénebb képterületeken minthogy egy igen jó kijelző esetén tök homályba süllyedjenek a részletek.[ Szerkesztve ]
-
bbchris
senior tag
válasz CPT.Pirk #4625 üzenetére
Igen ezt is megcsináltam , ez SD felvételnél működik is csak annál a fránya HD-s felvételnél nem . Az a legbosszantóbb hogy a kamera lejátsza de ha rácsatlakoztatom a számítógépre akkor viszont nem látja a kamerán át a file-okat sem és még a Picture Motion Browser sem és hiába is zárom le . Majd ma megpróbálom a HQ-SP felvételt , talán azzal sikerrel járok .
-
SzlobiG
félisten
Nekem a Media Player Classic - Home Cinema-val olyan problémám van, hogy egyszerűen nem indítja el a fílmeket rámegyek, hogy lejátszás és csak áll a kép el se kezdi a fílmet, de közbe belepörgetni meg tudok, mi lehet a gond vele? Bsplayer megy simán. Nemtudok rájönni, hogy miért halt meg mert régebben jó volt és igencsak kéne mert a bsplayertől jobb.
Már letöröltem a codeceket is az se segített.
-
band1103
őstag
-
Raikkönen
tag
sziasztok
nos először is nem tudtam melyik topic-ba írjak..
adott egy laptop amin még nincs hdmi kimenet de szeretném rácsatlakoztatni az lcd tv-m-re
mindezt úgy hogy nekelljen külön hangfalat használnom, szoval a hangot is a tv-re kötném.
hogyan oldható ez meg hdmi kimenet nélkül?
a sima vga kimenetet átlehet alakítni rgb-vé?"Milyen sivár az a kor, melyben könnyebb egy atomot szétrombolni, mint egy előítéletet!" - Albert Einstein
-
sirdond
őstag
válasz SzlobiG #4678 üzenetére
akkor vagy töröld le amit nem használsz, vagy mpc hc-ben blokkold a codecjeit,mert valószínűleg azok zavarnak be
Raikkönen:
van vga to rgb átalakító,de amúgy milyen kimenetek vannak a laptopon?
ja és van egy ilyen topic is, szerintem olvasgass ott is,hátha találsz valami hasznos infot[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Raikkönen #4676 üzenetére
vga-rgb átalakítás meglehetősen nehéz, mert teljesen más, jóval magasabb frekvenciát használ a monitor függőleges és vízszintes szinkronizációs jele. Ha nincs közvetlen VGA bemenet a TV-n, vagy nincs valamilyen analóg videó kimenet a laptopon, mint pl. S-Videó vagy RCA, akkor nem tudod rákötni. Emellett ha analógon megy be a kép, akkor tudod a hangot is rávinni a TV-re, ha van külön bemenet erre a célra a TV-n.
Nekem pl. nincs analóg bemenetem a videokártya számára, de hang bemenetem igen, ami működik akkor is, ha HDMI-n viszem be a képet.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
PuMbA
titán
válasz SzlobiG #4683 üzenetére
Szedd le a gépről az összes kodeket(kivéve az AC3 Filtert), az ffdshowt + feliratozót ha van. Frissítsd a DX-edet [link],videókártya drivered és szedd le az 1290-es svn-t [link]. Ha így nem megy akkor valami kodek,lejátszó belerontott a registrybe csúnyán.
[ Szerkesztve ]
-
hesszan
aktív tag
Sziasztok!
kérdésem lenne pls segitsetek. tegnap sikerült 5.1 hangrendszeren kereszül filmezni, dxva gyorsítás megy, mpc-hc + ac3 filterrel. Win alatt 5.1 beállítva, mpc-hc ban való filmnézéskor óra mellett van kodek (sztem az ac3)
abban kimenetnek 3.1/5.1 sw van kiválasztva, szól is minden hangfal, de mivel a bemenetnél látszólag csak 2 csatorna mozog, a kimenetnél pedig mind a 6. Megnéztem a gépemen lévő 4-5 filmmel, melyeknél volt angol ill magyar 5.1 is ac3 dts vegyesen. mindet lejátsza, mindent a 6hangszórón keresztül, de a filter szerint a bement minden esetben csak 2csatorna, hibába van a .mkv ben leirva hogy 5.1 angol magyar hanggal. Sajnos a térhatás igy elmarad továbbra is sztereóban hallom a filmet csak több hangfalról.Hol lehet beállitani azt hogy a mpc-hc "érzékelje" hogy a film 5.1 és a bemenetnél is
Hangkártyán 3 jack dugó kimenetnek állítva (Front L/R, center/sub, Rear L/R) hangfalak bemenet 6rca szintén ugyanebben a leosztásban. Win alatt a légy ott zümmög ahol kell. eredeti dvdt lusta voltam elővenni kipróbálni
Sungdurung
-
hesszan
aktív tag
válasz SzlobiG #4688 üzenetére
Szia.
thx igen ez az amit az óra melett találok ac3 kodek
az output részével nincs gond, ott be van állitva a3/2+SW 5.1 channels
DE: jobb oldalon kis zöld csíkok.
Bemenet/Input: akármelyik filmet nézem angol magyar ac3 dts 2.1 5.1 nekem sajnos nem olyan mint neked kizárólag a L R csatorna ugrál.
alatta
Kimenet/Output levels: valóban annak függvényeként változik ahogy a lenyitható menüben állítgatom.Nekem az kéne hogy az inputot ismerje fel rendesen az mpc-hc. (eddig 6db film *2audiósáv kizárólag 2db csik ugrált)
cikkben is csak az van hogy : a felsőn látjuk a film saját hangzását. Látom hogy 2.0 mikor a leirásban fáljnévben 5.1 van irva :S nem értem én ezt.... nah majd otthon meg gyömöszkölöm úgy hogy.....
[ Szerkesztve ]
Sungdurung
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz hesszan #4689 üzenetére
Az ingyenes mediainfo progival küldj nekünk azokról a filmekről egy elemzést, hátha csak valami közös codec dolog van.
Egyszerű progi, tud magyarul is, csak meg kell neki mutatni filmeket: [link]
Amúgy az alsó rész azért mutat 5.1-et, mert az ac3 felkeveri a te esetedben elvileg sztereó bemeneti jelet. Én spec mindig AS IS állásban használom, n em szokott tetszeni, ha sztereóból 5.1-et csinál valami.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
válasz SzlobiG #4692 üzenetére
Hát ez úgytűnik szórakozik velem. Megnéztem a fílmeket és a media info DTS-nek írja 6 csatornával és most jók is a fílmek nem kell felkevertetni őket 5.1-re alapból úgy megy és nem csináltam semmit, pedig délután a Transformers 2-nél csak 2 csatorna ment és csak úgy ment a többi ha átlőttem 5.1-re nem értem mitől javúlt meg, na de mind1 végre jó, remélem a házimozival is jó lesz úgy mint a bsplayeres korszak előtt...
-
Psych0
őstag
amúgy biztosen 1000szer le volt már írva, de a 100% windows media player experiencért milyen filtereket kell használni? Tehát csak dshow a wmplayerben és nem mpc-hc.
Ffdshow vagy mpc-hc filterek, haali media splitter,vagy más mkv source, esetleg coreavc, meg valami jó subtitle filter."As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
andris21
tag
az alábbi paraméterekkel kódolt film szerintetek DXVA képes? nekem nem használ DXVAt az mpc-hc :S
Kép
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4.1
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 12 képkocka
Keverési mód : Container profile=Unknown@4.1
Kódek azonosító : V_MPEG4/ISO/AVC
Időtartam : 2 óra
Adatsebesség : 5 851 Kbps
Névleges adatsebesség : 6 000 Kbps
Szélesség : 1 280 képpont
Magasság : 534 képpont
Képarány : 2,35:1
Képkockasebesség : 23,976 fps
Felbontás : 24 bit
Színkódolás : 4:2:0
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.357
Adatfolyam mérete : 6,12 GiB (77%)
Cím : Video: x264_L4.1 @ 6000 Kbps
Kódoló könyvtár : x264 core 68 r1179M 96e2229
Kódoló könyvtár beállításai : cabac=1 / ref=12 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=9 / psy_rd=1.0:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=32 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-4 / threads=24 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=8 / b_pyramid=1 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc=2pass / bitrate=6000 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:0.80
Nyelv : angol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest