- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ti írásaitok olvasottsága is elég nagy már!
Megjelenések: 41223
1. DXVA 15 303
2. Telepítések, alapvető beállítások 9 096
3. DXVA beállítása és használata 8 196
4. Hang beállítása - AC3Filter 5 830
5. CUDA - Mi a csuda az a cuda? 1 802
6. Ha nincs más, akkor izzadjon a CPU! 1 506
7. Ha nincs más, akkor izzadjon a CPU! 2. 1 239
8. Ha nincs más, akkor izzadjon a CPU! 3. 1 175
9. Zárszó 4 856Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!!..
Tudom ismét nem a megfelelő topikban érdeklődöm...de hátha ..
Ha két kijelzőt szeretnék használni natív felbontásukon ...egyszerre...két asztallal...IGP-vel, /DVI és D-Sub/ illetve később belépőszintes VGA-val / mindkettő DVI-on/ akkor fontos, hogy azok n. felbontása megegyezzen...mármint, hogy mindkettőn ökéletes legyen a kép...Nemrég hallottam egy ilyet...Tehát FullHD Tv mellé szintén FHD monitor kell, hogy mindkettőn normális legyen a kép??
Köszönöm!!.. -
Gombinyó
őstag
Hi!
m2ts filmeket PowerDVD 7-tel szoktam lejátszani. Meg lehetne oldani azt valahogy, hogy a MPC HC vigye ezeket is? Mondjuk hozzáadnánk a PowerDVD kodekjeiből valamelyiket, mint az AC3Filtert meg CoreAVC-t. bocs, ha hülyeséget kérdeztem
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz user137 #5205 üzenetére
Megpróbáltam, de valahogy nem állt össze a kép, főleg h. szerintem user specifikus az a regedit kulcs.
Gombinyó: MpcHC-t az 1. hsz. szerint állítottad be?
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
PuMbA
titán
Milyen beállításoktól függ a h264-es filmek CPU kihasználása? reframes? b-pyramid? cabac? Érdekes,hogy egy ~2000kbps-es film tud 50%-ot terhelni a procin,míg egy ~6000kbps-es csak 50-60%-ot használ.
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
Akkor NVidia alatt megy... Mondjuk eleve "szemétségnek" tartom, hogy ha már csinálok egy ripet és megpróbálom DXVA-san csinálni, akkor vegyem a fáradtságot és próbáljam meg úgy csinálni, hogy az mindenhol DXVA-s legyen...
Az Ati-t sem értem, hogy ha az NVidia meg tudta ezt a "szélesebb körű" támogatottságot csinálni, akkor ők miért nem? Szóval ez gáz.
szerk: a desktop gépemen (QuadCore 3GHz-re húzva) nekem sem szaggat!
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
FF23
senior tag
válasz iMaverick #5216 üzenetére
MCE-ben szaggat, WMP12-ben jó, MPC-HC-ban az MS videó-dekóderével is jó. Azt nem tudom, hogy az MCÉ és a WMP hány bites, ez a béta Haali splitter van fent, ami 32 és 64 egyaránt.
Tesztre jó, de nem kell foglalkozni az ilyen egyedileg kódolt bohócságokkal. Szívfájdalom nélkül dobom ki, és keresek másikat
Annyira nem rózsás a helyzet egyelőre. W7 alatt tapasztalok némi V-sync(vagy tearing?) hibát -Vista alatt nem volt- de D3D-ben minden rendben.
RT-AX58U v1
-
veterán
A killa sample tesztre készült és nem DXVA-s. Elég sok kikötést megszeg, kezdve a ref_frames értéktől. Hogy miért ír az MPC-HC DXVA-t, azt nem tudom, de ezt a CUDA tudja dekódolni egyedül GPU gyorsítással, ezért nem megy ATI-kon. Ha az ATI Stream is hasonló szinten lesz, mint a CUDA, akkor nem lesz gond egyetlen elborult kódolással sem.
-
veterán
Ez nagyon sok dologtól függ, de van 1-2 tipikus...
A legjobban a CPU-tól függ a dekódolás, illetve a cache elérésétől (1 út, két út, stb.). Ezért minden CPU-n eltérő lehet a kihasználtság. Emellett a codec is sokat számít. A CoreAVC-ben x86 idct8 viszonylag lassú.
A kódolás szempontjából a legköltségesebb a CABAC és a deblock. A ref_frames ezeknél kevesebbet számít. Enek a DXVA-ban van inkább szerepe, de pl. a b-frames is tud hozni sebességben és a 8x8dct is. A deblock kikapcsolásának hatása kb. a CABAC, b-frames és 8x8dct hatásával mérhető össze, de a képminőség persze nagyon eltér mindkét esetben és ezek erősen függenek a bitrátától (CABAC).
-
veterán
Én általánosságban írtam a CUDA dolgot. Valamiért a CUDA által dekódolt filmekhez is DXVA-t ír az MPC-HC, pedig az más folyamat - bár ez legyen a legnagyobb baja . Az nem csoda, hogy nálad megy, ha CUDA egységeket tartalmazó VGA van a gépben. Ez így van rendjén.
[ Szerkesztve ]
-
fefe172
tag
Üdv a fórumozóknak!
Segítséget kérnék mkv-s filmek lejátszásában. Természetesen elolvastam az első oldalt de nem boldogulok a mph-c lejátszóval nem tudom elővarázsolni a DXVA működést. Korábban K-lite packot használtam , azt letöröltem, de jelenleg KMPlayerrel tudom csak nézni a filmeket.
Mi az amit esetleg nem jól csinálhattam?
Előre is köszönöm a segítséget. -
veterán
-
veterán
válasz fefe172 #5224 üzenetére
Minden codec pack és annak maradványai felesleges az MPC-HC mellett. Győződj meg róla, hogy az MPC internal codec-et használjon és hogy a renderer jól legyen beállítva. Ezek az 1 hsz cikkében képekkel is illusztrálva vannak. A KMPlayer sajnos nem tud hardveres gyorsítást, így abban hiába is keresnéd, csak CPU-ból dekódol.
bocs, kettőbe ment szerkesztés helyett
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Szvsz meg megint alakított a W7 a saját DXVA API-ával. Volt már olyan "csoda" hogy olyan kariból tudott DXVA-t csiholni ami nem is VP2-es (GF7600GT) Akkor ez a jelenségnek az oka is a W7 lehet nem?
Tehát elmondható hogy nVidiával a W7 egészen jól dolgozik. Szinte "csodára" képes.Egyébként nem is csoda! Elfelejtettétek már hogy a W7 DirectX-ébe már van saját GPGPU támogatás Compute Shader néven? Mi van ha a W7-es DXVA a Compute Shader miatt képes többre? Persze kell hozzá hogy jól meg legyen írva a VGA driver is. Ezt viszont az ATI hanyagolja de ezen jelek szerint az nV rágyúrt a W7-es driverre így lett jobb.
fefe172: Na most akkor mpc-t vagy mpchc-ből próbáltál ki több verziót?
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
FF23
senior tag
válasz band1103 #5229 üzenetére
Nem lehetetlen, mert a WMP12 is ugyanilyen jól viszi a saját MS dekóderével, csak a Haali-t tettem fel mellé az mkv miatt.
...És Vistán tényleg nem ment ezzel a killa cuccal a dxva, igaz elég rég próbáltam, de nem hiszem, hogy változott volna.[ Szerkesztve ]
RT-AX58U v1
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Az MPC HC-ban nem lehet valahogy kitenni az eltelt, vagy hátralévő időt, úgy mint BsPlayernél?
A Ctrl+I -re ír valami ilyesmit, de sajnos nem megy.Köszi
-
-
-
FF23
senior tag
válasz fefe172 #5228 üzenetére
Megpróbálom összefoglalni röviden:
-A sok verzió meg a pack-ok után előbb készíts egy .reg fájlt és futtasd le, vagy keresd ki kézzel és töröld a teljes Gabest bejegyzést:
---------------------------------------------------
"Windows Registry Editor Version 5.00[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Gabest]"
----------------------------------------------------friss DirectX és driver
-MPC-HC legújabb fejlesztői build [link]-ha ezt akarod alapértelmezett lejátszónak, a formátumoknál jelőlj ki mindent
-kimenetnél XP-n állítsd be a WMR9 renderless-t
-a belső szűrőknél jelöld ki mindet
Okézd le
Majd jobb klikk a lejátszó ablakban:
Video átalakító beállítások-> alaphelyzetbe állítás, előbb válaszd az Alapértelmezett videó.....visszaállítást, azután ugyanitt klikkelj az Optimális videó....visszaállításra. Lépj ki.Próbálj ki több formátumot, nem biztos, hogy minddel megy a dxva.
[ Szerkesztve ]
RT-AX58U v1
-
iMaverick
addikt
Próbálj ki több formátumot, nem biztos, hogy minddel megy a dxva.
Gondolom itt inkább release-t akartál írni? Mert ugye nem mindegyiket tömörítik úgy, hogy DXVA-s legyen.
Szóval próbáljon ki a kolléga többfajta letöltött filmet, hogy biztos legyen benne: van köztük DXVA-s...
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
-
veterán
Nincs nV kártyám, így ebben kicsit le vagyok maradva, de a legutóbbi infóm szerint nincs CUDA támogatás az MPC-HC-ben. Azóta már lehet, hogy van.
A CUDA nem közvetlenül a renderer felé küld adatokat, így ahhoz mindenképp kell egy codec, ami ki tudja szolgálni a CUDA egységeket és a renderert is. A DirectX csupán a renderer felőli API-t adja, az biztosan nem oldja meg maga a lejátszhatóságot.
-
Pityke78
őstag
válasz CPT.Pirk #5235 üzenetére
Hi!
Olyat tapasztaltam, hogy MPC-HC-nél Kimenet -> DirectShow viedó beállításnál ha Alapértelmezésre tettem, akkor lejátsza a filmet, de nem tudok infot kirakatni a képernyőre (hátralévő idő Ctrl+I). Ha átrakom vmr9(renderless)-re, akkor megy az info kijelzés, de a filmből eltűnik a kék szín. Csak akkor jön elő a kék, ha nyomok rajt egy jobb klikket,d e akkor meg a kegördülő menű elfedi az egész képet.
Mi lehet a baj, mi a különbség a két beállítás között?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én a [Usite]-ról szoktam hozzájutni mindig a legfrisebb mphc-hez. Hozzá használok még dvobsubot és tökéletesen meg is vagyok vele elégedve, hd-val és sima avival sincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
válasz fefe172 #5239 üzenetére
Nem tudom mi lehet sajnos. EVR csak akkor lehet XP-n, ha te tetted fel, vagy egy codec pack, de hardveres gyorsítás nem lesz vele -ahogy tapasztaltad is.
Szóval nincs több ötletem (azaz annyi, hogy legközelebb mikor új rendszert raksz, ne tegyél fel semmilyen packot, és felesleges lejátszó programot. Elég az ami az 1hsz-ben le van írva.)RT-AX58U v1
-
FF23
senior tag
ForceWare 195.55 WHQL-candidate driver
-Adds GPU-acceleration for smoother online HD videos with the new Adobe Flash 10.1 beta.
RT-AX58U v1
-
FF23
senior tag
Tényleg megy hardveresen vele a YouTube HD
Adobe Flash 10.1 betaRT-AX58U v1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest