- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssolitude
őstag
720p-s mkv-knál érdekes "villódzások" vannak a gyors jeleneteknél, vagy ahol hirtelen színváltás van(pl. villámlás). Leginkább a v-sync hiányára hasonlít, nem nagyon zavaró, de én látom. KMPlayer és MPCHC is csinálja. Lehet valahol ezt állítani az említett lejátszókban?
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
Cseneles
őstag
válasz band1103 #5949 üzenetére
Ahhoz hogy halható legyen 1 DTS , DTS HD közti külömbség....ahhoz 30-40m2 kell legalább... és minőségi hangrenszer! De az erősítőn sok múlík... ajánlani tudom a YAMAHA és DENON okat! Ár érték arányban ritka az amelyik veri , hangzásuk 1 jó hangfalszettel(200.000kb) isteni...közel 500.000 és máris halható a külömbség
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
ITT 1 kis DTS HD és rengeteg 1080p HD DEMO!
http://rapidshare.com/files/331088286/1080p_High_Definition_Trailers_Collection_-_HDDemoWorld.torrent.htmlRunco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Moric
aktív tag
válasz Cseneles #5952 üzenetére
Evvel ezért nem értek egyet. Közel sem kell félmilliós rendszer ahhoz, hogy hallani lehessen a különbséget. Nekem sincs ilyen drága rendszerem, még is hallani a különbséget DTS és DTS-HD között.
Aki a rendszerén a cd és a 160kbit-es mp3 között hallja a különbséget, az fogja hallani a HD hang különbségét is. -
band1103
őstag
válasz ssolitude #5951 üzenetére
Az MPCHC -ban tudom hogy lehet a beállítások- lejátszás-kimenetnél
Moric: A cd és 160-as mp3 között sokan meghallják a különbséget. Az én véleményem az hogy az hallja meg a hd különbséget aki meghallja a CD és a 320-as mp3 között is. Mert hogy van.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
ssolitude
őstag
válasz band1103 #5956 üzenetére
Köszi, megszüntettem.
Olvasgattam DXVA ügyben. Gef6600-al reménytelen a DXVA használata? Számokban kifejezve (%) mennyit segítene egy CUDA-képes vga használata?''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
band1103
őstag
válasz ssolitude #5957 üzenetére
Nem lennék hiteles ha úgy határoznék meg számokat hogy nem tudom hogy konkrétan milyen környezetre kell érteni ezért csak egy példával tudok élni. A sajátommal:
AMD x2 4000+ (2100Mhz) GF8400GS (G98 512MB)
op.sys: Windows xp Prof. SP3
Film: sample-cars.1080.hun-ill-arpi.mkv AVC - 10,6 Mbps - 1920*800 - 11 ref.frames (nem DXVA ready)MPC(DXVA):9-22% (C&Q aktív)
MPC(FFMPEG):58-77%-on ritkán megáll - nem folyamatos (C&Q kikapcsolt)
CoreAVC Cuda: 10-28% (C&Q aktív)
CoreAVC(CUDA off):32-59% folyamatos lejátszás (C&Q kikapcsolt)Fontos momentumok:
- Ha nincs dxva vagy cuda akkor sokkal jobban jártam ha a CoreAVC-t használtam az MPC-hc saját belső szűrője helyett.
- Ez a teszt xp alatt volt egy nem dxva-ra kódolt filmmel. Ezért lássunk egy másik példát:Minden összetevő u.a mint fent, de a film:
Planet_Earth_From Pole_to_Pole_1080p_sample_16ref.mkv AVC - 18,6 Mbps (ez sem dxva-s sőt még rosszabb)XP:
MPC(DXVA): Kép nem jelenik meg
MPC(FFMPEG): Folyamatosan szaggat, lassú, meg-meg áll nézhetetlen
CoreAVC -nál nem kapcsol be a CUDA tehát a cuda tehetetlen: CPU load:53-95% csak a részletes és mozgalmas képeknél szaggat be - nem folyamatosWindows7:
MPC(FFMPEG): Folyamatosan szaggat, lassú, meg-meg áll nézhetetlen
CoreAVC -nál nem kapcsol be a CUDA tehát a cuda tehetetlen: CPU load:92-100% csak a részletes és mozgalmas képeknél szaggat be - nem folyamatos de magasabb az fps mint az XP-nél
MPC(DXVA): 24fsp-el megy a film tehát tökéletes CPUload:20-28%[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
válasz band1103 #5958 üzenetére
Ebből én azt szűrtem le hogy a CUDA nem tökéletes de a legjobb aletrnatíva XP-re ellenben a Windows 7 tökéletes. Fontos részlet hogy amennyiben egy nem cuda és nem DXVA képes nV karit (pl.:gf7600) használ az ember W7 alatt akkor is le tudja a legdurvább filmeket is játszani 24 fps-el (és közben kiírja hogy (DXVA))
Az általad említett Gef6600 szvsz W7 alatt már tudna gyorsítani. Ki kellene próbálnod[ Szerkesztve ]
-
ssolitude
őstag
válasz band1103 #5958 üzenetére
Közben elolvastam a Logoutos írásod.
Jelen pillanatban X25000+, 1GB 800MHz (2x512 DC) és az említett Leadtek 6600, 690G-s alaplappal, analóg (D-sub) kimeneten. A killa sample 71-88%, folyamatos lejátszás, nem szaggat, a samsung teszt 75-90%, folyamatos, nem szaggat.C&Q természetesen kikapcsolva.
Mennyit lehetne ezeken az értékeken csökkenteni egy CUDA-s vga-val.Passzív 8400GS-eket már nézegettem régebben is.
Másik dolog. RAM mérete mennyire befolyásolja a sebességet?''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
band1103
őstag
válasz ssolitude #5960 üzenetére
Ja igen még azt kifelejtettem hogy 98%-ban elmondható hogy ha egy kari nem PCI-E2.0-és hanem csak sima PCI-E-os akkor se DXVA se CUDA. Ezt ne felejtsd el megnézni vásárláskor mert sok nV karit adtak ki kétféleképpen még a drágábbakból is és ha nem nézed akkor beleválaszthatsz.
De W7 alatt ez sem számít. Elég ha GPGPU képes a kari és van DXVA. A 6600-osod GPGPU-s.De ha nem akarsz váltani w7 re akkor csak XP-ről beszélek innentől kezdve.
Látszik a példádon hogy a CPU viszi a hátán a filmet. A rendszer memória mérete ilyen mennyiség körül már szvsz egyáltalán nem számít. Ellenben a igp vagy a vga memória mérete sokat. Minimum 256 kell de ha 512 az a legjobb.
Mennyit lehetne azt értékeiden csökkenteni? Mivel az én cpu-m lassabb ezért úgy vélem hogy amennyiben a cuda képes bekapcsolni az nálad, az én értékeimhez képes még -2 -8% ot jelenthet de lehet jobb is. Tehát a C&Q folyamatosan aktív lehet ami sokat jelent."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
ssolitude
őstag
válasz band1103 #5961 üzenetére
A win7-től annyira nem tartok, ez a gép direkt a TV-hez van, gyakorlatilag semmi nincs rajt, csak ami a filmnézéshez kell. Volt már rajt win7 is, igaz, más megfontolásból, de ezek után kipróbálom.
Az alaplap nem PCI-E 2.0. Ezek szerint nem sok értelme a CUDA-val foglalkozni?
Az említett 2-8% csökkenés akkor a C&Q által visszavett órajelen értendő? Ez a valóságban akkor fogyasztás csökkenést is jelentene?''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
band1103
őstag
válasz ssolitude #5962 üzenetére
A fogyasztás csökkenés csak a C&Q-ból fakadna és igen a C&Q után még + annyival csökkenhet a load de szvsz a fogyasztás már nem csökken tovább. A PCI.E2.0-át a vga-ra értettem nem az alaplapra. Az nem baj ha az alaplap nem 2.0-ás elég ha a vga az mert annyira nem szoros az összefüggés a PCI-E2.0 és a CUDA között. Pl.: a Gigabyte kínálatában is van 2 olyan nem 2.0-ás vga ami CUDA képes. De ez fehér holló kategória.
Ha XP esetében veszel egy PCI-E2.0-ás karit tudni fogod használni a CUDA-t abban az alaplapban is. De mielőtt kinyitod a pénztárcád próbáld ki a W7-et. Persze ne felejts el frissíteni a DX-et a websetuppal mert a W7 alapból nem a legfrissebb és nem a teljes összetevős DX-el települ. + friss driver + legújabb MPC-HC béta.
Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz asadasad22 #5966 üzenetére
Nekem is megvolt a 43GB-os Full Blu-ray csak nincs sok helyem ezért letöröltem. Egyébként referencia anyag.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz band1103 #5959 üzenetére
Ez így nem igaz, egy ellenpélda:
Én pont a DXVA miatt próbáltam ki szeptemberben a Windows 7-et, mert XP alatt nincs és néhányan azt mondták, hogy Win7 alatt menni fog. Nos, nem így történt, sőt még egy kicsit magasabb is volt a CPU terhelés Win7 alatt, mint XP alatt.
Egy Geforce 7600 GS-ről van szó és egy Athlon XP 2400+-ról. WinXP alatt a 720p filmek is csak CoreAVC mellett mennek tökéletesen, bár az MPCHC saját filtere sem rossz (FFmpeg)
ott egy kicsit magasabb a CPU terheltség, viszont ugyanúgy folyékonyan mennek a filmek.
Bizonyos esetben a CoreAVC durva képhibát csinál, ilyenkor FFmpeg filter-el nézem.
Természetesen amikor Win7 volt a gépen, mindenből a legújabb driver volt fent és a legújabb béta lejátszó.
Ráadásul WinXP alatt van hardveres audio gyorsítás, ami Win7 alatt nem volt és valamennyire ez is segít a procinak.
Szóval csak egy tökéletes ellenpéldát akartam felhozni, hogy a Win7 önmagában nem oldja meg a DXVA gondot.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
band1103
őstag
válasz huskydog17 #5969 üzenetére
A te példádra is van ellenpélda. Ha visszaolvasol egy hasonló kártyával értek el DXVA-t w7 alatt. DX-et is frissítetted?
Szeptemberben volt már végleges kereskedelmi forgalomba helyezett W7 verzió? Mert én ilyenről beszélek. Lehetnek különbségek.[ Szerkesztve ]
-
Advent
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni h jelenleg mi a helyzet a CUDA féle hw videogyorsítással ha vsfilter(directvobsub) használatban van?Az ati videokarimban (hd2400pro) rögtön elfelejthetem ezt a ficsőrt ha vsfilter-t használok. Jelenleg oprendszer alatt(XP) mpchc-val tökéletesen mennek a megfelelően kódolt mkv-k és a vsfiltert sem kell használnom mert az mpchc beépített felirat kezelője hw gyorsítás elvesztés nélkül feliratoz , nade a htpc program(MediaPortal) nem rendekezik ilyen beépített felirat kezelővel és kénytelen vok vsfilter-t használni de van egy pár 1080p-s filmem(bluray m2ts formátum) ami egy picit beakaszt a core 2 e6300nak.
Psn ID: Muki-13 , Btag : LiquiDSuN#2963 , Steam : Liquid_Sun
-
band1103
őstag
Nem használok vsfilter-t mert nekem nincs szükségem rá de szeretnék segíteni neked azzal hogy kipróbálom a CUDA-val. Viszont nem szeretem a codecpack-okat ezér kérdem tőled hogy tudom minden pack-mentesen csak és kizárólag ezt a vsfiltert feltenni? Nyomj egy linket, én letöltöm és felteszem és kipróbálom a CUDA-val.
-
Moric
aktív tag
válasz Cseneles #5967 üzenetére
Igen, írni is akartam, hogy az AC3 - DTS - DTS HD különbség csak akkor hallható igazán, ha össze lehet hasonlítani. Meghallgatsz egy ismeretlen filmet, szerintem nem sok ember mondja meg róla, hogy milyen formátumban szólt.
A minap láttam a Harry Pottert magyar hanggal, ami Ac3 volt. Még az is rendesen megmozgatta a bútorokat, rezgett az üveg rendesen. Utána rányomtam a DTS-t kíváncsiságból, egyből előkerültek addig 'elveszett' hangefektek.
-
band1103
őstag
Csak ha a CUDA-t számolásigényesebb munkára fogjuk A filmlejátszás nem ilyen. A filmek enkodolása transzkódolása vagy biztonsági kódok feltörése stb... már ilyen. Ezeknél számíthat.
-
band1103
őstag
Sikerült kipróbálnom ezt a vsfiltert. Ráadásul olyan filmen ami nem DXVA-s.
Windows7 alatt CoreAVC-vel tehát CUDA-val szépen együtt dolgozik a vsfilter. Vsfilter nélkül is pont ugyan akkora a CPU load mint vele tehát a CUDA-nak nem jelent gondot W7 alatt..
De meg kell hogy jegyezzem hogy a Coreavc csak akkor jobb alternatíva ha se DXVA se cuda támogatás nincs mert kevesebb cpu-t "eszik". Ellenben ha már van DXVA és cuda is akkor viszont az én gépemen olyan 10%-l eszik több CPU-t a cuda mint a dxva.
De ha nem lehet DXVA-t használni csak a CUDA-t (CoreAVC-n keresztül) akkor az még mindig jobb mintha nem lenne még a CUDA sem. És ahogy leteszteltem nem jelent gondot a vsfilter a CUDA-nak, megy szépen vele.
A legolcsóbb CUDA-s vgak: GF8400gs (csak ha PCI-E2.0) vagy GF210-es.[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
Igen igaz ....Nekem 1 yamaha cuccom van 5.1 szintén yamaha hangfalakkal ....kb 400.000 volt 5éve. De van külömbség még optika kábelek között is!! olyan hangok külömbségek vannak 1 adott jelenetbe mejjek az olcsóbb kábellel nem hallacottak Haveromnak van Home cinema studiója és higgyétek el sokmindent meglehet hallani egy jóbbféle rendszeren ami az olcsóbbon nem! A DTS és a DTS HD közt én csak dinamikusabb efekteket és nagyobb hangerőt észleltem.... de az erősítőm csak DTS-t írt ki rá mivel ezt még nemtudja
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Cseneles #5979 üzenetére
Két üvegszál között eltérést hallottál? Nem volt benne egy kis placebo hatás?
DTS-HD -t min hallgattad meg?
Nem rég akartam venni egy ilyen mindent tudó 7.1-es Onkyo full tranyós házimozit, HDMI bemenet DTS HD és BD Master Audio tmogatással, kalibráló mikrofonnal, stb. Aztán végül inkább nekiálltam csöves 5.1 építésének.
Nem bántam meg a döntést, most berhelem szét a régebbi házimozimat, hogy legyen külső DTS dekóderem, ne csak hangkártyáról tudjam küldeni a filmek hangját.[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
PuMbA
titán
válasz huskydog17 #5969 üzenetére
"Ráadásul WinXP alatt van hardveres audio gyorsítás, ami Win7 alatt nem volt és valamennyire ez is segít a procinak."
7 alatt is van. MPC-HC-ban mindent SPDIF-re kell rakni az Audio Console-ban pedig use built-in decoder és így az Audigy dekódol ,mert analógon jön ki a hang. -
band1103
őstag
Érdekes jelenséget vettem észre ami már tart egy ideje. Egyesek nem általadnak 720p-be tehát 1280*720-as felbontásba készíteni filmeket úgy hogy Xvid-et használnak.
Ja! Xvid 720p-be."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Larry303
addikt
hello,
megpróbálkoztam az első hozzászólásban leírtakkal, mpchc ac3 kombóval, de lejátszás közben amikor ellenőriztem azt írta nem használja a dxva fícsört...
leírtak alapján elvileg beálítottam mindent, (túl sok mindent nem hinném, hogy el lehetene baltázni) de nem megy...
szerencsére a cpu simán megbírkozik az 1080p tartalmak lejátszásával, de szeretném, ha a videokártya besegítene!
32bites xp a vga pedig egy 4870, dx lefrissítve, ac3 külső szűrőként beállítva, illetve leképzésnél vmr9renderless
Ha vkinek lenne vmilyen ötlete még...előre is köszihttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
band1103
őstag
válasz Larry303 #5984 üzenetére
A következő ötlet hogy a film aminél nem írja ki hogy DXVA az sajna lehet hogy nem úgy készítették el hogy ati vga-n is használható legyen a dxva. Ellenőrizd le hogy a film DXVA ready-e vagy sem. Filmlejátszás közben shift+f10 (tulajdonságok) ->mediainfo fül-> video bekezdés alatt a "Format settings, ReFrames" sornál mekkora értéket ír ki.
Illetve ugyanott az "Encoding settings" sor van-e és ha van akkor van-e benne b_pyramid és ha van akkor mekkora az értéke.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Larry303 #5984 üzenetére
Minden kodek,feliratozó,lejátszó le van törölve a gépről? Ha így sem megy akkor valami már nagyon belerombolt a gépbe és újratelepítés kell (ilyen jó géphez én a Win7-et ajánlanám,mert az XP már nem használja ki a géped tudását)
band1103: ja igen,először az jön amit te mondasz
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Van valakinek tapasztalata abban hogy melyik kóddal lehet minőségibb filmet készíteni ugyanakkora felbontásban (főleg HD-ban) és ugyan akkora célmérethez? Xvid vagy x264?
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Larry303
addikt
válasz band1103 #5985 üzenetére
kössz a gyors választ..a killasamplet próbáltam amúgy...de megnézem akkor más filmmel is
Amúgy külső codec nincs, kmplayer és vlc van telepítve a gépre, nem tudom ezek mennyire szólhatnak bele...
win7 lesz a köv oprendszer, de minden működik már 2éve tle van pakolva a gép lusta vagyok nekiállni egy reinstallnak, majd ha vmi megborulhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz band1103 #5987 üzenetére
Érdekes eredmények születtek.
Forrás fájl:
Format : MPEG-4 at 24.0 Mbps
Length : 172 MiB for 1mn 0s 200msVideo #0 : AVC at 23.3 Mbps
Aspect : 1280 x 720 (1.778) at 30.000 fpsAudio #0 : PCM at 705.6 Kbps
Infos : 1 channel, 44.1 KHz
Language : enxvid:
Format : AVI at 8 919 Kbps
Length : 64 MiB for 1mn 0s 200msVideo #0 : MPEG-4 Visual at 7 496 Kbps
Aspect : 1280 x 720 (1.778) at 30.000 fpsAudio #0 : PCM at 1 411.2 Kbps
Infos : 2 channels, 44.1 KHzx264:
Format : AVI at 4 209 Kbps
Length : 30 MiB for 1mn 0s 200msVideo #0 : AVC at 2 785 Kbps
Aspect : 1280 x 720 (1.778) at 30.000 fpsAudio #0 : PCM at 1 411.2 Kbps
Infos : 2 channels, 44.1 KHzMindkét codec alap beállításon volt. Az xvid gyorsabb, de kicsit több, mint 2x akkora fájlt csinál. Az x264 lassabb, de kisebb lesz a végső fájl, és DXVA képes. A képük totál egyforma, szóval szerintem mindenképpen x264 győzött.
Amúgy a rad video toolsal konvertáltam a kamera mov fájlát, mindkét fájl avi lett.
Ha érdekel a 3 videó, dobd az email címedet, és átküldöm toldacuccot.hu-val. Legalább látod működni a csöves erősítőmet, a hangját is felvettem.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
huskydog17
addikt
válasz band1103 #5970 üzenetére
Tudom és olvastam is azokat a hozzászólásokat, ezért is próbáltam ki én is a Win7-et hátha nálam is összejön, de nem jött össze, ennyi.
Amúgy természetesen a legfrissebb DX9 volt feltelepítve és a végleges Win7 futott, eredeti, a 90 napos Enterprise.PuMbA:az SPDIF ha jól tudom csak digitális hangrendszerrel működik, de ha nem javíts ki. Nekem analóg hangfalam van, továbbá egy X-Fi Xtreme Gamer hangkártya.
Anno a Win7 alatt mindenfélét próbáltam, hogy csökkentsem a CPU terheltséget, de nem jött össze, vagyis így is magasabb volt, mint XP alatt. Majd ha lesz egy új gép, akkor mehet a Win7.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Cseneles
őstag
válasz CPT.Pirk #5980 üzenetére
Azt hangártyán keresztül optika kábellel továbítva! de csak DTS-t írt ki rá az erősítóm......mondjuk HD-t nem ismer
-
band1103
őstag
stevve: Hát ezért állok értetlenül a jelenség előtt.
Larry303: Ja hogy a killa volt az? Az nem csoda hogy nem megy! Amíg az ati nem fog rendes drivert írni a kártyáihoz addig nem is fog menni és addig megmarad az att kariknak a ref-frames-re való érzékenysége.
CPT.Pirk: Hűű! Köszönöm a fáradozást. Általában azt a címet használom ami a profilomban van de nem kérem a fájlokat elég ha azt mondod hogy a te tapasztalatod az hogy jobb az x264
huskydog17: Akkor random hogy kinek jön be és kinek nem. Jó lenne tudni mitől függ addig is most már inkább azt mondom hogy próbálja ki a kolléga mert az semmibe nem kerül.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz huskydog17 #5992 üzenetére
"az SPDIF ha jól tudom csak digitális hangrendszerrel működik, de ha nem javíts ki."
Audigyknál kijön a hang anaglón is,mert a hangkártya dekódolja ilyenkor a hangot és nem a processzor.band1103: Mivel az xvid már elég régi és elavult ezért meglepő lett volna,ha nyerne CPT.Pirk tesztje jól szemlélteti a 2x-es különbséget (eddig csak olvastam róla,de most meg is van erősítve). Hagyni kéne az xvidet már a fenébe,mert mostanában elkezdték nyomatni a 2-3GB-os BRripeket amik beleférnének 1-1,5GB x264-be.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Engem valójában nem is az érdekelt hogy melyik kód nyer hanem az hogy az xvidesek milyen megfontolásból milyen motivációból gondolták azt hogy bizony az ő 4GB-os xvides "termékükre" szükség van ha 2x jobb minőséget lehet elérni x264-el ugyan úgy 4GB-os fájlmérettel azonos felbontáson. Mert egy régi 1 magos gépet az ember nem szívesen cserél le ha van benne egy HD2400-as, mert sok x264-e filmet tud vele jól megnézni, de azt a gépet egy ilyen xvid megeszi reggelire mert nincs hozzá DXVA.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most próbálom ki nagyban, egy 1G-s xvides avit küldök át x264-be, majd beteszek képeket, hogy milyen lett, csak még kell 35 perc.
Cseneles: ha minden igaz, a hangkari nem fog kiadni optikán keresztül DTS-HD, vagy Master audio hangsávot, úgy tudom, ahhoz 1.3-as HDMI-s összekötés kell, amit vagy az Asus Xonar HDAV hangkártya tud, vagy egy 5-ös szériás Radeon vidkari.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Nem az a kérdés hogy SD-ben miért erre kódolnak hanem hogy HD ben? Próbálta már valaki egy sokat tudó asztali DVD lejátszóban megnézni az ilyen 1280x720-as xvid-t. Úgy tippelem hogy a lejátszó kiakadna tőle mert nem ekkora felbontáshoz van szokva. Vagy ha ki nem akadna de a tv-nek nem a rendes felbontást küldené hanem levenné a kiküldött jelet DVD felbontásra, és ekkor máris értelmetlenné válik ekkora felbontású Xvid készítése.
Győzzön meg valaki ennek az ellenkezőjéről! Én nyitott vagyok.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz band1103 #5999 üzenetére
Nincs ellenkezője. Egy asztali DVD 720*480-as képet tud kiadni, ez alól kivétel, ha upscalinget is tud, bár annak meg sok értelme nincs, csak rá tudják írni, hogy 1080p. Vagyis a TV helyett a dvd fog upscale eljárást csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs