- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbi0604
aktív tag
válasz urbanjozsi #19251 üzenetére
Igényesebb videó renderer a minőségre kihegyezve. Egy mondatba összefoglalva a lényeg ennyi.
-
tdd587
őstag
válasz urbanjozsi #19251 üzenetére
Mivel ingyenes és elég jól támogatott, a kipróbálása szabadon választható kötelező tárgy mindenkinek...
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Tomykj
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lenne több kérdésem:
Létezhet e holyan hogy x264.es tömörítésű egy fullhd film?
és ha igen tudtok nekem mondani egy jó konverter programot ami át tudná nekem konvertálni ezt a formátumot H.264-be vagy mpeg 2-be vagy VC-1 be?A harmadik kérdésem hogy ezek közül melyik az a formátum amivel a legjobb minőséget érem el!
Azt is megmondom hogy miért érdekes ez az egész, ugyanis vettem egy samsung blu ray lejátszót egy régebbi szériát de elvileg premium kategoriás leértékelve 12 hó garival.Igen ám, de elég kevés formátumot kezel és az x264-es formátumot lejátsza de időnként szaggat. Új lejátszóba nem nagyon szeretnék befektetni viszont szeretném a HD filmjeimet lemezeken tárolni illetve tokba ezért sajnos csak a konvertálás marad!
Lécci ha van rá öttletetek hogy mi a megoldás vagy netán valaki tudja is azt akkor irjatok!
Előre is köszönöm!
Nincs kedvem ma italozni, dehát az élet nem kívánságműsor!!!
-
mg105
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni a madVR-t, de amikor a MPC-HC-ban az outputnál ki szeretném választani, **unavailable**. Nem értem miért. Kicsomagoltam a fájlokat, lefuttattam az install.bat-ot, és nem töröltem ki, ott vannak a helyükön. Tudnátok segíteni? -
Tomykj
csendes tag
válasz Valdez #19257 üzenetére
Akkor miért van az hogy kiirom blu ray lemezre és lejátszom blu ray lejátszóval és akadozik a kép?
Beállítás probléma esetleg a lejátszón?
esetleg ha átkonvertálom avchd Mpeg -2 re?
Vagy mi tévő legyek?
vegyek egy új blu ray lejátszót?Nincs kedvem ma italozni, dehát az élet nem kívánságműsor!!!
-
galaxy_ace
csendes tag
Sziasztok!
Nemtom jó topicban teszem e fel a kérdésem, de legalább annyiban ide tartozik, hogy köze van a HD-hez és a Samsung TV-hez. A pc-m monitorát jelenleg kiadtam "albérletbe" (tesom használja), én pedig a TV-met használom monitorként. Az utóbbi időben többször előfordult, hogy a mellékelt képen látható beállítás esetén elmegy a kép, úgyértem lefagy az egész cucc és csak a reset segít.
Átnéztem már a CCC minden beállítását, de nem jöttem rá a hibára (ha beállítási hibáról van szó). Esetleg a vidókari a ludas?
Videókari: Ati Radeon HD7750
Tv: Samsung UE32EH6030a hdmi kábelhez nem tok hosszászólni, a végei aranyozottak és 1.5m.
-
Anthony001
senior tag
Helló!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért lehet az, hogy ha 720p vagy 1080p-s filmeket nézek, néha bele-bele szaggat a lejátszásba? A gépemnek bírnia kéne, egy Lenovo Ideapad Y570-em van, Intel Core i3-al.
Köszi a választ! -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Ez az MPC-BE mit tud? Tud róla valaki valamit? Jobb/rosszabb mint az MPC-HC?
Véleményem szubjektív...
-
norbi0604
aktív tag
válasz hackeeeee #19267 üzenetére
Csicsásabb a GUI, azon kívül nem tud többet mint egy normál x64-x86 mpc hc. Szvsz nem sok értelme van.
Az meg, hogy jobb-rosszabb, így nem lehet összehasonlitani. Tudásban ugyan ott vannak, bár valószínűsíthető, hogy a BE fel van pakolva pár extrával, ezt nem tudom, soha nem próbáltam/használtam.[ Szerkesztve ]
-
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok!
Nos kérem nem kiröhögni, laikus vagyok átolvastam a fentebb található leirásokat és hd beállitásokat, azonban egy olyan kérdésem lenne, hogy az MPCHC egyenlő értékben tudja e megjeleniteni a Full HD filmeket akárcsak egy Power DVD 12 verzió vagy magasabb szintű? Régebben pár hónapja próbáltam a Power DVD valamelyik 12nél találn nagyobb verziót és amikor néztem rajta mkv-s vilmeket annyira simán játszott és olyan képet produkált hogy például egy gyűrűk ura film egyenesen kosztümös film hatását keltette...
A kérdés oda irányul kicsit összetetten, hogy ezt a beállitást be lehet-e lőni a media player classic-nál?Várom kedves válaszaitokat. Köszönöm előre is.
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok,van egy kis laptopom ami egy dell inspiron n5110 r15,ezen szoktam mostanában mkv fájlokat mpc hc progival lejátszani,1366x768 a max felbontása,az lenne a kérdésem hogy szerintetek van-e minőségbeli különbség ha 720p vagy 1080p játszok le rajta?Gondolom nem véletlenül van 720 meg 1080,csak van valami különbség közte?
-
Valdez
őstag
válasz becsitibi #19270 üzenetére
Ilyen felbontásra csakis 720p-t 1080-nak nincs értelme, mivel jóval kisebb a felbontásod annál, és emellett pedig jóval több helyet foglal és erőforrást igényel mint egy 720p-s változat. De ezt csak magad tudod eldönteni, szedd le ugyanazt mindkét változatban és lesd meg melyik a szebb a te szemednek
-
Valdez
őstag
válasz Ezekiel Ston #19269 üzenetére
Próbáld ki a madVR-t, elég jó cucc.
-
becsitibi
senior tag
válasz Valdez #19271 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ,közben meglestem két ugyanolyan filmet csak a 720 és az 1080 volt a különbség,szinte semmi különbség nem volt a kettő között,közben találtam egy blogot,ott azt írták,hogy 42"-ig a HD Ready lcd-plazmáknál teljesen felesleges 720p-nél nagyobb felbontással nézni a filmeket,szinte semmi különbség nincs.
Üdv:becsitibi
-
csenzi2
tag
Üdv! Segítséget szeretnék kérni! Van egy VAIO HTPC, E6300 proci, 3GB Ram, HD6450 VGA, Win7 prof. Szeretnék full 3D BluRay filmeket, Isokat lejátszani, de a TMT 5 szaggat, és a proci 100%-on megy.
Szerintem nem, vagy nem jól használja a GPU-t, mert ugyanez a konfig BD50 filmeknél 10-12% CPU használattal megy / XBMC /. Mit kellene tennem, hogy a full 3D is szépen menjen? Köszönöm előre is!! -
VGYke
addikt
Sziasztok! Fogalmam sincs hogy a kérdésemmel jó fórumban járok avagy nem, minden esetre itt próbálkozom először. Mivel nem tudom melyik fórum az "illetékes" így elnézést kérek az itteni visszaolvasás hiányért.
Adott egy "régi" Samsung B7000 TV belső média lejátszója, WiFi+DLNA kapcsolattal. Minden lejátszás renben (ami meg nem, itt a megoldás).
Kérdésem AVI fájlokkal kapcsolatban:
Némelyik avi-ba bele tudok tekerni a filmbe, megállítani a lejátszást majd elindítani a TV távirányítójával, de a többségében nem.
Gondolom hozzá nem értőként, ez az AVI formátumától és a TV médialájátszó által megkajálható formátumtól függ.
Ha jól gondolom:
* Ha tudom hogy mi a "beletekerhetős" és a "nem beletekerhetős" AVI fájl, milyen ingyenes (lehetőleg nem telepítős) programmal tudnám kideríteni hogy mi az egyiknek és a másiknak adata? Milyen adatokat, formátumot, stb. is kellene néznem?
* Milyen programmal tudnám átkonvertálni a "nem beletekerhetőset", "beletekerhetőssé"?Nagyon nem értek hozzá!
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
WhiteWalker
nagyúr
Ha jól sejtem a Total Media Theater 5-ös kezeli a BD iso-t ugye? Tud e 24p-s lejátszást?
-
Tejes Pite
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy 720p-s filmet egy kisebb felbontást produkáló projektoron vetítek, lesz valami csúnya a képben? Filmklub miatt fontos...
Köszi a segítséget!8 Hobbits = 1 Hobbyte ### cool guys don't look at explosions!
-
VGYke
addikt
válasz galaxy_ace #19265 üzenetére
Szia! Szerintem (ha még nem késői a válasz), próbálkozz kérdéseddel HD 7950/7970, vagy Catalyst fórumokban. Én a helyedben először az elsőbe írnék, aztán ha nem jön válasz, a kérdést átlinkelve a másodikba.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
tdd587
őstag
válasz Tejes Pite #19277 üzenetére
Nem lesz vele gond, csak tartsd meg a képarányt. Persze lehet, hogy fekete sávok lesznek, de az amúgy is szinte mindig probléma lesz, amíg ennyi féle képarány van forgalomban.
VGYke: ha nem tévedek nagyot, akkor ez a key frame nélküli videók sajátja. Mediainfo szerintem kiírja, bár ebből nincsen portable verzió. Van egy olyan tippem, hogy ha remuxolod mkv-ba, akkor az mkvmerge fog tenni bele key frame-ket és akkor már tekerhető lesz. (Ezt ki kell próbálni, én már évek óta avi-t sem láttam, halott konténer - nem véletlenül.)
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
VGYke
addikt
válasz tdd587 #19279 üzenetére
Köszönöm válaszod! Az a baj, hogy a Samsung TV belső lejátszója valószínűleg gagyi , és a frimware frissítés a vásárlásom után leállt. (Persze: vegyél új szériát, pedig a lényeges "hardver" az újban kb. ugyan az- na de mindegy)
Tehát az Asus router HDD-re mentett filmek és Samu tévém belső lejátszója WiFi-DLNA kapcsolaton keresztül, az mkv videókba végképp nem tudok beletekerni (megállítani, stb.), csak néhány AVI fájlba....
Nyilván nagyon béna a TV média lejátszója, DLNA ide vagy oda!
Szóval csak néhány AVI-ba tudok tekerni.... De amelyikbe tudok, akkor miért tudok?
(Ok hogy halott az avi, de 500GB-os HDD van a routeren. A jelentéktelebb 1-2-szer megnézős filmeknél nem mindegy a méret... Nem beszélve arról, hogy Samsung B7000 TV-n sokszor alig látok különbséget ugyan azon film avi-cca 2GB és mkv1080p-cca 15GB minősége között. Persze a "különbség" szubjektív érzékelését nagyban befolyásolja a film eredeti képaránya, a 16:9 arányhoz képest, amikor a megjelenítő kevésbé intelligens - szerintem!)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
Tapasztalnék-e különbséget a megjelenítésben aközött, ha a bdt100 lejátszón BD lemezt nézek, vagy a DLNA funkcióján keresztül ugyanezen lemez m2ts tartalmát játszom le?
A megjelenítő egy P50GT50E plazma tévé.
Azt kiböngésztem, hogy 24p-t tud a lejátszó, de vajon ezt tudja hálózatról történő lejátszáskor is?
-
tdd587
őstag
-
balu077
tag
Sziasztok.
Lenne egy ilyen notebook.
Az lenne a kérésem hogy megbirkózik-e az 1080i-s filmek lejátszásával? -
törölt tag
Sziasztok,
Konfig az adataimnál.
CoreAVC-t használok, a videokártyát terheli.
De a FullHD tartalom néha a padlóra küldi a kártyát, és akadozik a film.
Ez miért lehet?
Nem mindegyikkel van problémája, volt, hogy egy demó videó megfektette a gépet, pedig a videokártyának kellene dolgoznia.
Videokártya miatt nem nagyon szeretnék gépet cserélni.
Tippek, ötletek? -
PuMbA
titán
-
törölt tag
Igen, sajnos majdnem az összes RAM-ot lefoglalja.
CUDA-t használ a CoreAVC
Akkor mégiscsak váltanom kellene?
Az alaplapi videokártya még régebbi AMD, de nem tudtam sajnos működésre bírni rendesen. Bár van hozzá HDMI-DVI átalakítóm, valószínű más lehet a baj.Köszi a nagyon gyors választ
-
törölt tag
Oooh, azért használom a CoreAVC-t, mert megvettem anno, és ha már fizettem érte, akkor használjam is...
Közben kipróbáltam egy 1080p samplet, és megy minden gond nélkül. Nem tudom miért emlékeztem arra, hogy nem volt jó, mert az a 10 bites volt.
De köszönöm szépen a gyors választ
-
Cookie90
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam a fontosabb beállítási írásaitokat, ennek ellenére nem bírom akadás nélkül lejátszani a hd filmeket. Azt írja ki, hogy "dxva not using". A tv mellé beraktam egy régebbi asztali gépemet mediaboxnak, paraméterei: abit an8 32x alaplat, amd 939 64 3000+, geforce 7600GT. A kérdésem az lenne, hogy ilyen vason meg lehet egyáltalán oldani az akadásmentes lejátszást? (Oprendszer: win7 32)
Köszi!! -
Cookie90
csendes tag
A laptopomban ATI HD 3400 as van, azon simán elmegy, dxva is használja. Tehát akkor mindenképpen a vassal van a baj, esetleg meg lehet oldani a geforce 7600GT vel is valahogy, vagy vennem kell egy másik videókártyát? Ha igen, melyik az amivel menni fog és a legolcsóbb? Köszi!
-
Locutus
veterán
Ez az mpchc meg coreavc nevű dolgok csak videólejátszásra jók, vagy pl lossless zenéhez is alkalmazhatóak?
Eddig kmplayer-t használtam, ami kiválóan tud mindent, de sajnos összefutottam az utóbbi időben pár filmmel, aminél kékhalálozik a gép a legújabb verzióval... nemtom miért, de kizárólag kmplayer közben fordult eddig elő, ilyenolyan kernel io bla bla-ra hivatkozva.
Szóval elkezdtem nézegetni más lejátszót helyette. Felraktam a vlc-t, de ez egy hányás felületre, a skinek is gagyik, és pl rádobok SACD ISO-t, nem tud vele mit kezdeni... aztán néztem smplayert, az még gagyibb, egy egyszerű flacba nem lehet beletekerni vele...
Szóval a kérdés hogy megéri e mpchc-t felraknom, és mik kellenek még ahhoz?
GTX670-em van, gondolom CUDA-t érdemes lenne kihasználni?, a hangot meg minél jobb minőségen a xonar optikán kéne kiküldeni.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Cookie90
csendes tag
Az első hsz alapján rákerestem a megfelelőnek titulált gpukra, árban ezek a régiek fillérek. Szerintetek melyik a jobb?
MSI Radeon HD 2600 Pro 256Mb 128BitNVDIA GFORCE 8600 GT 512 DDR2
-
törölt tag
válasz Cookie90 #19298 üzenetére
Nekem 8600GT van, 256 mega RAMmal
A 720p-vel semmi gond
1080p-t is viszi 10-12 megabites rátáig, felette már problémás picit, akadozik.A 10 bites filmekkel van gondja, de azt gondolom úgysem nézel.
Most készülök váltani gondolkozom egy 220/430/630gt-n. 10-15 max, annyit sztem megér, mindegyik 128 bites
Amelyik meg 64 bites és Silent, azok még olcsóbbak is, 10 alatt.Én azt mondom ne vegyél 8600GT-t, bár nem tudom az 512 memória mennyi dob rajta (pedig egyébként jó kis kártya)
De majd jönnek a többiek is, és megmondják jól
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs