- TV antenna és jelerősítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #285 üzenetére
TV hangjához nem kell 2000 forintosnál drágább, az is csak a gagyinál jobb csatlakozók és általános minőség miatt.
Ha komolyabb, pár százezer forintos lejátszóról lenne szó, akkor indokolt a drágább, persze a kipróbálás nem maradhat el.
Nem tételeztem fel, hogy tévével hasonlítgatod a kábeleket.(#286) tomyka74
Kiváló! -
tomyka74
senior tag
vélemény HDMI szinten? ez árkategóriájában milyen minőséget képvisel?
-
migabi24
nagyúr
Valaki tapasztalt már különbséget optikai kábelek közt? Én most próbára összehasonlítottam egy 900Ft teskós 5m kábelt, egy 10.000Ft-os 2m-es QED-el, de semmi difit nem hallok
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #281 üzenetére
Mivel én használtan kaptam, nem tudom milyen a nyers kábel hangja, de szerintem nem fogsz csalódni ha bejáródik😉
-
fehér_ember
addikt
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Na erre kivancsi vagyok talaltam egy local hifi boltot ahol el lehet hozni kabeleket tesztelni.
Lefoglaltam egy AQ Carbon-t meg egy Shunyata Venom-ot. -
Dorian
félisten
válasz
alphamooncam #272 üzenetére
VDC Silver Session low-cap.
Asszem 12 körül van egy pár /méter, de messze árán felül teljesít.
Én analóg IC-nek használom, de koax felépítésű kábel, tehát biztos jó digitként is. -
alphamooncam
őstag
Milyen IC és koax kábelt, kábeleket tudnátok ajánlani Kercsoaudio Moment MKII DAC-jához?
Forrás RPI3+Allo Digione, erősítő NAD D3020 ( később cserélem majd vmi. jobbra ), füles AT-AD900X.
Keret max. ( már hogy az is legyen ) koaxra 20k. RCA-ra 35K.
Koaxra, ahogy olvasom 75ohmost illene használni, de pár google keresés után sem tudom, hogy RCA/Cinch stb.-re. mi a szabvány.
Ez már csak azért is érdekes, mert ahogy olvasom koax esetén még a nagy nevek sem feltétlenül tartják a 75ohmos szabványt.
-
Snoop-y
veterán
válasz
fehér_ember #268 üzenetére
Hjam azt nem irtam ,hogy keret az 100 EUR max
-
fehér_ember
addikt
Akkor találd meg légyszi annak a linkeltnek is az USB A-B változatát, mert én is nagyon szeretnék venni belőle.
De semmi gond, ezt mostmár eléggé kitárgyaltuk. A lényeg hogy tudjuk hogy USB A-B-t keresel, nem kell 3.0-ásnak lennie, és remélhetőleg a hossz is szokványos. Így már nincs akadálya hogy ajánlásokat kapj. Főleg mert ez egy nagyon elterjedt változat. Majdnem minden típusból lehet ilyet vásárolni. -
Snoop-y
veterán
válasz
fehér_ember #266 üzenetére
De ertettem azt is.
High res teljesen jol megy USB2-n -
fehér_ember
addikt
Látom nem érted a jelentőségét annak amit írtam. (kiegészítés: sebességnél természetesen 2.0 vs. 3.0-ra gondoltam, és a hosszt még én is kifelejtettem).
De hogy megvilágosodj: Ezt a típust jó usb kábelnek tartom. Eredményes vadászatotÉs majd linkeld nekem is.
-
Snoop-y
veterán
válasz
fehér_ember #264 üzenetére
Tipus ajanlast vartam csak a csatlakozot majd kivalasztom
USB ---> B kabelre vadaszom egyebkent.
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
NAS es DAC koze keresek USB kabelt.
Mielott nekem esnek egyesek ,hogy csak 1 es 0 tovabbitas es tokmindegy:
We all know, digital signal is just 1s and 0s, a voltage range corresponding to high level and low level. This might come as a surprise to some as well, but digital signal is just a sequence of analog square pulses timed at a specific rate. Thus a theory of “conductive wire” still applies to digital signal, except now we have to worry about jitter
-
fehér_ember
addikt
Köszi hogy ezeket elmondod (meg amúgy is jó ilyen dolgokról olvasni), így már az is világosabb számomra, hogy miért is láttam a múltkor egy jónevű gyártó jónevű kábelét olyan állapotban az ebay-re feltéve, hogy a két végén lévő gyári zsugorcsövezett felségjelzései közötti részen, hiányzott róla a kábelharisnya. Ha tippelnem kellett volna, azt mondom, hogy nagyon kíváncsi volt a tulaj
, de így legalább már tudom, hogy valójában mi is lehetett az ok. Amúgy nagyon meglepő volt egy drága hangfalkábelt így, esztétikailag megcsonkítva látni.
-
nebulo5
senior tag
válasz
migabi24 #259 üzenetére
Amennyire visszaemlékszem, az általad linkelt CuAg II kábel már egy kicsit tovább fejlesztett (csinosított?) változat. Meg kellene keresni róla az "irodalmat", mert nem vagyok 100%-ban biztos benne. Csak azért rémlik így, mert akkoriban (mikor megjelent ez a változat) gondolkodtam róla, hogy talán érdemes lenne Ákossal felvenni a kapcsolatot a kábelem "optikai tuningolása" érdekében. De aztán elmaradt ez a szándék... Egyébként sem olyan típus vagyok, akit egy komponens csilli - villi állapota tud meggyőzni róla, hogy az hangügyileg is bizonyára jobb lehet. Valahol megvan a kábellel együtt kapott A4-es "minősítési bizonylat" is, ami szintén teljesen semmitmondó számomra.
Számomra a mindenkori lényeg, hogy ízlésemnek/elvárásomnak megfelelően teljesítsen egy - egy komponens a rendszeremben, az optikai/esztétikai benyomása csupán egy többed-rangú tényező.
Erről egy példa:
Néhány éve sikerült igen - igen baráti áron beszereznem az AQ GO4 2x2,5 m-es hangfalkábel párost! Hiányzott róla a külső borítása (kígyóbőr). Akkoriban gyakran lehetett olvasni róla, hogy az AQ termékeit hamisítják. Remek a kapcsolatom a KáCsa Kft Laci bácsijával, kíváncsiságból bevittem hozzájuk, véleményezni szíveskedjenek már, nem-e egy "hamisítványba" botlottam bele? Összehasonlította a csévén (dobon) lévő méterre vásárolható GO4 kábellel és azt mondta, jó esélyjel eredeti a kábel. (nem mintha meg akartam volna válni a kábeltől, ha esetleg hamisítvány). Azonnal meg is nyugtatott, hogy a náluk méterre mért kábelt, az esetek 40 - 45 %-ban eleve kérik, hogy szerelés előtt távolítsák el róla a kígyóbőrt. Állítólag negatívan hat a kábel tolmácsolta hangminőségre. A kollégámnak is annyira tetszett a GO4 okozta változás, hogy rövid időn belül vett egy szintén 2,5 m-es kábelpárt, ugyanolyan dugókkal felszerelten, mint amilyen az enyémen volt. Nosza! Remek alkalom kínálkozott a tesztelésre! Igen alaposan tudtuk tesztelni őket úgy nálam, mint az ő rendszerében. Igaz, egyáltalán nem volt kardinális különbség a két kábel között, de mindkét rendszernél simán kihallható volt a differencia a "kopasz" kábel javára.
Közben találtam egy régit: [link] -
nebulo5
senior tag
válasz
migabi24 #256 üzenetére
Beismerem, azt a fehér (nagyon mezeinek tűnő) villásdugót sikerült kicserélnem egy aránylag középkategóriásnak mondható Furutech villára, majd később egy Oyaid (eredeti) villára. De semmi olyan definiálhatóan jótékony változást nem okoztak, ami a végleges megtartásukért kiáltott volna. Így, visszakerült az "eredeti" villa a kábelre. Persze, könnyen előfordulhat, jó irányba történik az általam elgondolt "fejlesztés", ha lenne olyan erősítőm, amely érzékenyen reagálna egy ilyen cserére (is).
-
nebulo5
senior tag
válasz
fehér_ember #201 üzenetére
Ugyan, nem most értem haza a "melóból", de csak most sikerült időt szakítani rá, hogy megnézzem a napokkal ezelőtt általam említett WalhallA tápkábel típusát! Egy Valhalla CuAgII 1,2 m-esröl van szó! Elnézést a "kényelmes" hozzáállásomért!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
migabi24 #250 üzenetére
Valahogy úgy
Meg azért ne tudjátok meg mennyi felesleges vásárlásról beszélt le, és még így is volt egy rakás felesleges 'fejlesztésem'.
Van itthon belőle jo néhány maradvány, kezdve a cxu vs cxuhd playerrelMásodik hsz-re: amúgy igaz, ehhez a rendszerhez ami itt van, a tv allvany és zsurkocsi kivételével, mindhez ő segített hozzá, szó szerint
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TV antenna és jelerősítés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hobby elektronika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Epson EH-TW740 Full HD Projektor 1500 óra üzemidővel
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Soundbar 2 év garanciával
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- LG 75QNED87T3B 190cm 4K UHD 120Hz 3ms HDR 10 Pro FreeSync Premium
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest