- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz sanyi0629 #15347 üzenetére
-kicsit offtopic, de PS3-at tervezek venni, ez pótolhat egy sima BR lejátszót? Játék miatt kellene xbox vagy ps3, de ha ps használható BR lemezek (nekem) teljes értékű lejátszásához, amíg nincs pénz rendes playerre, akkor amellett döntenék. Ha mkv-t lejátszik, akkor végképp.-
Én úgy tudom, hogy lejátsza az mkv állományt is, ráadásul alkalmas lesz a hdmi 1.4 szabványra is. Benne van az összes hangformátum kodekje, tökéletes választás egy otthoni szórakoztató központnak.
-
robi0604
őstag
válasz nyurga82 #15333 üzenetére
Csak példának pár álló, de hely szűkében vannak nagyon jó polcsugárzók is:
Proson 62 MK2, Heco Victa 500, Roth Audio OLI 3, JBL Northridge E80, Quadral Quintas 400, Yamaha NS-555 (bár ennek számomra kicsit érces volt a hangja), Clarus CallistoMinek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
BBéci
legenda
válasz nyurga82 #15349 üzenetére
A választék hatalmas, ám nagy csodák nincsenek ennyiért. Ezzel azt akarom mondani, hogy nagyon nem tudsz mellényúlni. Magamnak inkább vennék valami finomabb hangzásvilágú állványos dobozt, mint ugyanannyiért egy pár nyersebb karakterű állót, de én nem hallgatok rockot.
Szedd össze azokat, amik tetszenek, majd véleményezzük!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sanyi0629
csendes tag
Az IQ50 vs KEF C7 vs Quantum hangfalak tudnátok mg esetleg véleményt mondani?
Ennek hiányában, a pio erősítmet és az igényieimet, meg az anyagi lehetőségeimet, illetve a c7 tulajok megelégedettségről árulkodó korábbi hozzászólásokat figyelembe véve (a hiányosságokat nem figyelembe véve), illetve fekete színű raktárkészleteket is szem előtt tartva, azt hiszem, rövidre zárom a sztorit, és megelégszek a c7 5.0 szettel, meg c4 subbal, összesen két kilóért. Biztos jó lesz, még egy kis megerősítés hiányzik, főleg arról, hogy adott esetben lehet-e rajta "bömböltetni" is valami zúzós zenét, mert egy teszt szerint maradni kell a "szobahangerőnél" a c7 esetében. Illetve hogy marad-e dinamika halk zenehallgatásnál is. Ha ezen segít, akkor esetleg c4 láda helyett szóba jöhet polkaudio psw110, 125 vagy valami más, ha esetleg van ötlet, ami best buy a kb 80-90 ezerig tartó kategóriában.
Aztán hadd szóljon(Ja, és így még pénz is marad az említett ps3-hoz. Aztán ha meg kiköltözök egyszer a panbelból egy villába, akkor majd elválik, hogy annak a nappalijához lecserélem-e a rendszert valami komolyabbra
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz sanyi0629 #15356 üzenetére
Az igazán jó minőségű készülékek sajátsága a kis hangerőn is teljesértékű hangzás. Azt ennyiért ne várd el!
Azért kell szobahangerőn maradni, mert a bömböltetést szintén csak a komolyabb cuccok viselik el, torzítás és egyebek nélkül.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sanyi0629
csendes tag
Értem, de én, aki most ismerkedik a házimozi és jó rendszerek világával, és lényegében még nem is hallottam normális hangfalat élőben szólni meg fogom hallani azt a torzítást, olyan hangerőnél, ami egy 50m3 szobában hangosnak nevezhető?
Másik oldalról, az említett jbl e80, es80, iq50 hangfalak a c7-hez képest már halkan is megfelelőbb hangzást produkáló, hangosan kevésbé torzító, jobb minőségű hangfalak kategóriájába tartoznak, vagy sokkal magasabb kategóriákra kell érteni a jó minőség alsó határát?
Tehát a fennt említettek közül torzítás és minőség szempontjból mindegy melyiket választom?
-
sanyi0629
csendes tag
-
-
BBéci
legenda
válasz Dictator^ #15361 üzenetére
Ezzel meg is válaszoltad az előző kérdést, körülbelül ez a kategória szól szépen minden hangerőn. Nyilván nem akármilyen erősítővel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gál István
senior tag
Azt vettem észre hogy gyorsan korrodálódik a rézkábelem. Ezt hogyan lehetne valahogy megelőzni? MIlyen "károkat" okozhat?
-
v.attis
őstag
Lehet valamiféle párhuzamot vonni a komponensek között? Tehát lehet párosítani eszközöket Tudásuk, nevük, áruk, vagy bármi más kategória szerint?
Konkrét példákat is tudok mondani ami segíthet megérteni számomra, hogy miszerint kell keresnem a komponenseket.
Tehát milyen hangfalszettet keressek a következő erősítőhöz:
YAMAHA RX V440 RDS
és milyet mondjuk ehhez:
Denon AVR-1610
A logikát akarom megérteni, hogy mi alapján kell összerakni egy Fasza rendszert...! Persze a fent említett erősítők főként példa jelleggel lettek megemlítve, de azért konkrét párosításokat is nagyon megköszönnék. Pl. Ki mire esküszik és hogyan választotta ki a termékeket? -
BBéci
legenda
válasz Gál István #15363 üzenetére
A csatlakozás, az elektromos vezetőképesség romlik.
Szereltess a végére valamilyen dugót, villát!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Gál István #15363 üzenetére
A felületén keletkező réz-2oxid szigetelőként működik rontva a kontaktust. Ujrablankolás után a szabadon álló részeket grafitos zsírral vagy parafinnal kend be (kérj villanyszerelő ismerősödtől). Vehetsz rá banándugót vagy villát is azt rácrimpeled(nagyon erősen fogóval rászoritod. Végső esetben lágyforrasztás is megteszi (előtte kevés háztartási sósavval tisztísd meg).
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz v.attis #15364 üzenetére
Léteznek városi legendák, némelyiknek valamennyi alapja is van, hogy egy bizonyos márkájú erősítőhöz egy bizonyos hangdoboz illik.
Választani csak hosszas hallgatózás után szabad, ami akár hónapokba is telhet.(#15366) Sanci38
Talán én vagyok tudatlan, de szerintem hifiben, házimoziban nem szokás zsírozni a kábelvégeket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Yamahákra általánosságban jellemző, hogy mozira jobban ajánlottak, nagyon dinamikusak, zenére kevésbé. Denonokra jellemző a kicsit mosott, "jazzes" hang. Én jobban szeretem a Rotel féle tisztább, precíz hangzást, a Marantz-ok is inkább ilyenek, de embere válogatja.
Erősítő-hangfal kérdésben olyan ökölszabály van, hogy az erősítő értékénél 1,5-2 x drágább 5.1-es szett illik össze minőségben.
De ezek mind általánosságok, csak kiindulópontnak jók.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
Ezt igazából hallgatózással illik eldönteni. Egy ökölszabáky: legjobb párositás hangszórók 5.0 az erősitő árának kb.duplája. Nézelődés közben tekintsd szem előtt az iérzékenységet és a teljesitmény-impedancia viszonyát is (6 ohmon 150-170 watt az 8 ohmon 110-120 wattot ad le). Elég sok hangszórót találni ebben a szegmensben nemrég volt egypár belinkelve,nézd meg azokat is..
-
törölt tag
Nem vagy tudatlan. De a grafitos zsír vezet szinte egyedüliként a zsirok között és pl a mikroelektronikában is használják,és ott azért jóval kissebb áramok folynak és jóval érzékenyebbek az érintkezőik.Ja és természetesen nem vastagon kell alkalmazni: nem autó,vagy gépalkatrész.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #15368 üzenetére
Én azt az ökölszabályt inkább 2-3x-nek mondanám. Másfélszeres árú szett kizárt, hogy kiaknázza az erősítő képességeit.
Szerintem.(#15371) Sanci38
OK, de tényleg, soha, senkitől nem hallottam, olvastam kenegetést, zsírozást. Az ellenkezőjéről annál inkább. Egyesek szerint szigorúan tilos![ Szerkesztve ]
-
anakonda
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg van itt olyan aki tulajdonosa ennek a márkának?
http://emotiva.com/shop/cart.php?m=product_detail&p=100
BBéci! Te esetleg teszteltél már ebből a márkábol?
Pár vélemény érdekelne,itthoni tesztelőktől is!
Üdv! -
Dorian
félisten
Lehetséges, Te jobban értesz hozzá. De én úgy gondolom, hogy az alsó kategóriában, amiről az esetek 90%-ban beszélünk talán más az arány: bizonyos árszint alatt nem kapható normális AVR, és ebben a kategóriában inkább a felszereltség növeli az árat, mint a hangminőség, míg alsóközépkat. hangfalakból viszonylag kedvező árért lehet jó minőséghez hozzájutni.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz anakonda #15374 üzenetére
A Streamaudió moziszobájában hasonlítottunk Emotivát, Onkyo elő/végfok pároshoz. Addig tetszett az Onkyo lehengerlő produkciója, míg át nem kapcsoltunk a másikra. Annyi részlet jött elő, hogy egy időre megint leírtam a japcsi márkát.
(#15376) Gál István
KáCsa Audio.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
BaLee
addikt
válasz #09634560 #15381 üzenetére
Jó 1-2 hónap múlva szobaátrendezés miatt szét lesz szedve a rendszer. Kérdésem annyi, hogy ilyen alap kis csatlakozóvillával, mint ez vagy ez esetleg pár 100ft-os banándugóval ártanék vagy használnék a rendszernek?
Jelenleg csatlakozó nélkül vannak kötve mind az erősítőhöz, mind a hangfalakhoz.
Inakustik 2mm2-es kábel.
-
BBéci
legenda
válasz v.attis #15384 üzenetére
Azt reméltem, sosem látom többé ezt a kamu frekvenciamenetet. Évekig nézegettem, (1985-1991-ig) elég volt egy életre.
A földön, padlón állnak ezek a csodadobozok?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gál István #15387 üzenetére
Kérj apukádtóll crimpelhető villát és apukáddal rárakatod a blankolt drót előzetes sósavas tisztitása és előkezelése után.Ő majd tudja miről van szó.
-
v.attis
őstag
válasz #09634560 #15388 üzenetére
Igen, ez most esett le amikor az erősítők teljesítményeit és a leadott hangminőséget a hangerő arányában jellegű beírásokat olvastam. Mert ugye az szép gondolat volt részemről, hogy nem veszem hangosra az erősítőt nehogy szétnyomja a hangfalakat, csakhát akkor nem aknázom ki a benne rejlő lehetőségeket.
Egyre jobban arra hajazok, hogy új cuccok és néhány éves nadrágszíj meghúzás a minőség érdekében. -
törölt tag
Padlóra az ilyet vétek tenni. Szerintem.
Meg eleve házimozira használni.ekkora teljesitményt.
Félre ne érts: nem a véleményem változott meg a videotonról: nekem mindegy mi van ráirva ha 110 wattot lead (mégha soha nem is éri el ezt a teljesitmény,ergó sose hangositod fel) és nem nagyzási hóbortból: csak tudom milyen löketet kap néha, vagy folyamatosan milyen terhelést a centersugárzó és a frontok.. -
Dorian
félisten
Én ezekkel kezdtem a pályafutásomat '98-ban Meg azzal a fajta Videoton rádióserősítővel, ami sztem mindenkinek volt egyszer. Rengeteg kolesz szobabulit kiszolgált Aztán amikor elkezdtem dolgozni, lecseréltem egy Marantz 2216-ra (pedig akkor az is már 20 éves volt) egy pár Tannoy M3-mal. Nem is ecsetelem a különbséget.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz Gál István #15393 üzenetére
Igen. Ezért 45 vagy 60 fokban döntött villát használj mint a piros csatlakozó.
-
törölt tag
válasz v.attis #15391 üzenetére
Néz be a Streamaudio honlapjára: 170-ért van jó teljesen kiépitett 5.1 rendszer erősitővel. És nem használtjaid lesznek hanem újonani modernek.
És áruvásárlási kölcsön helyett inkább személyi vagy egyébb jellegűt válassz igaz még 1 hitel de hamarabb lemegy mint a többi. és majdnem mindeyg 70 vagy 170 után fizetsz mondjuk mésfél 2 évre viszonyitva Tavasszal lenne kicsit aktuálisabb mivel akkorra lemegy a fütésszezon és az árak mérséklődnek is a modellváltás miatt. Igaz az is viszont hogy akkor rengeteg jó élményről lemaradsz. -
törölt tag
válasz Gál István #15397 üzenetére
Azokat is le lehet takaritani sósavval. Lehet nem is kell venned: apukád tuti használ ha villanyszerelő. motorinditó kapcsolókba,,villamos bekötésekre(pl.csillag-delta kapcsolásnál villanymotorba) nélkülözhetetlen.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest