Aktív témák
-
ricsik
őstag
Olvastam, hogy némelyik AV-ben van 1080p képjavítás is és analóg felskálázás is. Azt hiszem az Onkyo 608-ban is vannak ezek. Érdemes ezzel foglalkozni, ha csak fullhd anyagot néz az ember? Vagyis ha nem nézzük, hogy az 508-nál talán kicsivel jobban szól, megéri a különbséget? A csatlakozók száma már a 508-nak is elegendő. Lényeg, hogy a kettő közt vacillálok , ill. az igazi a 708 de az már nekem sok.
-
robi0604
őstag
-
BBéci
legenda
válasz ricsik #15801 üzenetére
A full HD filmeken mit akarsz skálázni???
Menj be egy komolyabb üzletbe, például Streamaudio, és hallgasd meg mindkét erősítőt, aztán dönts! Semmi más megoldás nem elfogadható!!!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Festina86
tag
válasz Vidala #15777 üzenetére
Gondoltam az es30 megéri azt a +15e, biztos, hogy nem ebben a szobában fogom kihasználni, de nem is azt tervezem hogy itt húzom le az egész életem. A rendszerem sem fogom két év múlva lecserélni. Próbálom a szobát teljes mértékben a hangfalakhoz igazítani amennyire lehet, persze a méretein és adottságain nem tudok változtatni. A centerhez felrakok valami szélesebb polcot és akkor már nem lesz akkora különbség a frontokkal. A háttérsugárzók elhelyezésére továbbra is az állványt látom legjobb megoldásnak. Állványok terén viszont továbbra is elvagyok veszve, netdepon nézegettem őket, a mission stancette és stance tetszene is, csak ezeket elvileg ügye mission hangfalakhoz csinálják és nem tudom jó lenne-e az es30-hoz is. Néztem még az atacama nexus 6i-t is ennek tölthető lábazata van, viszont ennek nem tudom az esetemben ezekkel a hangfalakkal lenne-e valami értelme, illetve szintén rárakhatnám-e. Ja és az összes csak 60cm magas, lehet 10-20 centivel magasabb is. Valakinek ha van valami használható ötlete, az tényleg nagyon jól jönne.
-
BBéci
legenda
válasz Festina86 #15806 üzenetére
Az állványok frontsugárzókhoz készülnek, nem surround dobozokhoz, azért akkorák.
Túl magasra nem is készíthetik őket, mert jelentős mértékben csökkenne a stabilitásuk.
Valami szekrénykére, polcra, virágtartóra helyezd a JBL-eket!(#15807) ricsik
Nem javítja, inkább rontja, mint bármi, amit a jel útjába illesztesz. Legjobb az egyenes út, a közvetlen összeköttetés.(#15805) puskas_z
Szerintem kaptál néhány használható tanácsot.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz ricsik #15807 üzenetére
Az 578 is skáláz már 1080p-re.Csak annyira minimális a 2 között az árkülönbség hogy inkább a 608-as a jobb vétel az erősebb tápegységével. De a felskálázást megteszi neked a tévéd is.De egy előnye mégis van a felskálázásnak:elég egyetlen kábel a tévé és az erősitő között,nem kell pluszban komponens,vagy kompozit. És nem csak Faroudja skálázó létezik erősítőkben mint skálázó algoritmus hanem Anchor Bay,Texas Instruments,stb.Külön nem javitja fel a képet hanem ha rossz minőségü jelet kap,egy jó skálázó zajmentesebb képet generál,nem lesz ködös,kockás,stb.és nem csak analóg hanem pl HDMI-n kapottt 480i-t és p-t is felskáláz 1080p-re(és még könnyebb dolga is van).
[ Szerkesztve ]
-
puskas_z
csendes tag
Ha Sanci a DTS surround módra gondol, akkor ez a lehetőség nem működött. Semmit nem reagált arra a gombra, hiába átkapcsoltam a lemez menüben francia dts-re. Magyar DD 5.1 átrakásakor egyedül ezt a dolby vs wide módot találta a dolby pro logic II módokon kívűl.
Ezért írtam hogy még valaki esetleg.
-
BBéci
legenda
válasz puskas_z #15812 üzenetére
Teljesen mindegy, milyen nyelvű a hangsáv, az erősítődnek bitstream adatfolyamot adj, az majd teszi a dolgát, de a bemenetét AUTO állásba tedd!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Festina86
tag
válasz puskas_z #15812 üzenetére
Számítógépről vagy blu-ray lejátszóról nézed a filmet? Nekem lg bd-370 lejátszóm van, és ott a setup menüben az audiónál bekellett állítani, hogy ne csak sztereo jelet küldjön tovább. Az erősítőm onkyo és ott asszem a display gomb megnyomásával ellenőrizheted is hogy milyen jelet kap az erősítő és milyet ad tovább.
-
ricsik
őstag
Köszönöm a válaszokat, valahogy így sejtettem én is a dolgot. Nem kell nekem skálázás semmilyen jelből Szóval a kettő gép közti döntésemben ez nem fog szerepet játszani, marad a hang. Bár valszeg a sony 10 éves AV után az 508 is más világ lesz. Vagyis nagyon remélem.
-
BBéci
legenda
válasz ricsik #15816 üzenetére
Amennyiben a meghallgatás során nem tapasztalsz különbséget, akkor is megéri a 608-ast venni, mert nem vészes az árkülönbség. Szerintem.
-
daytonka1
tag
Marantz erősítőnél, hogy kell a kijelző fényerejét feljebb venni?(sr7300) mert az előlapon ill. a távirányítón nem találok erre lehetőséget.
-
O_L_I
őstag
válasz puskas_z #15822 üzenetére
PCM a gyári beállítás PS3-on, bitstream csak a slim verzóban van ha jól tudom.
Ha a pro logicot dobta fel az erősítőt akkor biztos hogy PCM-ben megy.
A dvd-n ahol DTS hagsávra nem történt semmi gyári volt vagy másolt? Csak mert a másolt DVD-kről általában kiszedik a magyobb heylet foglaló DTS hangsávokat de attól még a menüben megmarad. -
BBéci
legenda
válasz daytonka1 #15821 üzenetére
Elképzelhető, hogy nem halványítható. Erre nem gondoltál?
A kezelési könyve talán segít, nekem nincs időm letölteni és megkeresni benne.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dictator^
veterán
válasz daytonka1 #15821 üzenetére
DISP./RDS button (European model only)
(when TUNER mode is selected)
Selects display mode function in RDS (Radio Data System) by this
button.
(when AMP mode is selected)
( When this button is pressed once, the display is dimmed.
When this button is pressed twice, the display is turned off and
“DISPLAY OFF” indicator lights up.
Press this button again to turn the display ON again.)Disp/Rds gomb lesz az, (eu modelleknél).
Ha rádió (tuner) mód van bent, akkor az rdst tudod vele kapcsolgatni.
Ha az erősitő más modejaiban vagy, akkor a gombbot nyomgatva halványítja. Majd ha kétszer nyomod meg kikapcsolja a kijelzőt.
Nyomd meg megint ha be akarod majd kapcsolni.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
BBéci
legenda
válasz Dictator^ #15828 üzenetére
Tudom, hogy sokan utálni fognak a következő mondataimért.
Olyan kérdésekre nem kellene válaszolni, amit az illető is könnyedén megtalálna, ha nem lenne lusta keresni. Miért mi dolgozzunk mások helyett? RTFM és passz!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
O_L_I
őstag
Ebben mondjuk igazad van csak egy gond van.
A bonyolult de általános technikai kérdéseket össze lehet foglalni kb 2-3 oldalon Lásd 1. hsz.
Ha milyen hangfalat/erősítőt/kábelt/tangóharmonikát kérdésekre a generál hallgasd meg válasz.
A triviális kérdésekre RTFM és vagy facepalm/faceslap a reakció.
A maradék 1%-ra meg kár fórumot fenntartani. -
Warter
addikt
HK255 gyanusan olcsón a vateran 80e-ért.
-
Vidala
senior tag
válasz puskas_z #15822 üzenetére
Most, hogy jobban megnéztem egy-két képet róla a neted, valóban. Sorry. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen funkciót lespórolnak az alsóbb kategóriájú gépeikről.
Csak segítségképpen (ha még nem keresgélted volna), cseles módon a video beállításokban találod meg a bitstream-et. Mondjuk szvsz nem ezzel lesz a gond. LPCM-ben is kiadja az 5.1-et, csak akkor azt írja ki. Valami vagy a műsorforrásnál lehet, vagy nyomogatni kell a távirányítón a sorround modes gombokat.
Mondjuk, ha rég néztél DVD-t (ahol ez felmerült), akkor nehéz minden részletre emlékezni, úgyhogy előbb újra kipróbálnám a helyedben.
CoVboy Forever!
-
O_L_I
őstag
válasz Vidala #15834 üzenetére
Arra lennék kíváncsi h 2008 decemberében honnan szerzett ilyet Mo-n
Nem szoktam vaterázni de most megnézegettem a hangfal felhozatalt...
Mosolyt csalt a szemembe a különbség ahhoz képest hogy egy Ebayen usában olyan dolgoktól szabadulnak meg ár alatt az emberek amiért itt mi (ebben a fórumba legalább is) a fél karunkat odaadnánk itt meg javarészt szemétre való kacatokat próbálnak elsózni[ Szerkesztve ]
-
Vidala
senior tag
Persze nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, hogy kb. akkor váltotta az előző szériát. Én a sajátom tavaly novemberben vettem, de akkor már piacon volt jóideje. Mondhatnám, hogy már vagy egy éve
Nagyon más tőlünk távolabb elég sok minden. Már én is írtam korábban hasonló észrevételt. Mondjuk, ha jól emlékszem példának azt írtam, hogy ott egy 40-50 nm-es nappali az pici ahová ezeket a rendszereket szánják.
[ Szerkesztve ]
CoVboy Forever!
-
palu
tag
Sziasztok,
Mint sokan itt, én is házimozi erősítő vásárlás előtt állok. A szakavatottabbak segítségét kérném a döntésem elősegítésére. Két erősítőt néztem ki végül de bármely más megoldásra is vevő vagyok ha kellő indokkal szolgáltok.
A rengeteg funkció (OSD, bemérő mikrofon, kodekek garmadája) mellett ami mindkét erősítő sajátja a következőek szólnak egyik vagy másik mellett:
ONKYO TX SR508 főleg a 4 digit bemenet (Ahogy számolom kell is mind) BI-Amp (A hangfalam tudja)
MARANTZ NR1501 Video upscale to HDMI, kompakt méret.
Érdekes, hogy ennél az erősítőnél nem találtam a leirásban hogy 7.1 nél kevesebb hagszóróval is üzemeltethető lenne. Remélem nem így van.
Személyes tapasztalatokat várok, ki miért melyiket választotta/választaná. Esetleg mit ajánlana ebben a szegmensben.
Segítségeteket előre is köszönöm
Palu -
Festina86
tag
Nah, köszi mindenkinek a javaslatokat! BBéci tanácsára abbahagytam az állvány nézegetéseket. Veszek egy komódot azon lesz az egyik hangfal a másik oldalra meg ugyan olyan magasra felszerelek egy polcot. Igazából nem akartam ennyire tele polcozni a szobát, de hát mindent a hangfalak érdekében, ezt a barátnőm meg ne hallja.
-
BBéci
legenda
Az összes házimozi erősítő használható akár egy hangdobozzal is, tehát semmi akadálya az 5.1-nek.
Viszont a Biampot felejtsd el, nem lesz érzékelhető előnye, csak feleslegesen veszel egy halom kábelt és bonyolítod az életedet.
Azt vedd, amelyik jobban tetszik!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
(#15841) Thuglife
Azért egy átlagos komódban többszáz DVD el szokott férni.
Inkább két egyforma bútordarabot tennék a két oldalra.[ Szerkesztve ]
-
palu
tag
Nekem a külcsin nem annyira fontos viszont ha pénzt adok érte legyen funkcionális és szóljon jól. Sajna nincs ismerősöm akinél megnézhetném a kiálasztott típusokat, igy némi kapcsolgatás próbálgatás után kialakulhatna valami elsődleges benyomásom.
Ezért is kértem a fórumozók véleményét, hátha abból le tudok szűrni valamit.Palu
-
BBéci
legenda
válasz Dictator^ #15845 üzenetére
Az egyik okát Sanci elmondta, a másikat jól tippeled, belépő osztályban ritkán lesz hallható javulás a hangzásban a biamptól, és ez a hangdobozokra is érvényes.
Egy próbát azért megér, hátha...Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dhcodoki
senior tag
válasz Festina86 #15840 üzenetére
~2 éve nekem is tetőteres szobában volt a rendszer. Tudom milyen macera az alacsony falak miatt elhelyezni a dobozokat. Én házilag készítettem állványokat. Még a center is kapott, amit a hifipolcra helyeztem. Ha betartasz pár követelményt nagyon jó kis állványt lehet összehozni. Gondolom a surround hangfalakat a lenyúló tető miatt nem tudod viszonylag magasan a falra akasztani. Hosszában (a tetőgerinccel párhuzamosan) nem tudod a szobát berendezni?? Nálam ez volt a megoldás. Ha mégis lemondasz az állványról, legalább rakj a dobozok, és a polc közé valami rezgéselnyelő cuccot. Tüskéket, gyurmát, gránitlapot, stb.. Igaz "csak" surroundokról van szó, de javít a hangon, s nem is drága dolog.
-
BBéci
legenda
válasz dhcodoki #15848 üzenetére
"Még a center is kapott, amit a hifipolcra helyeztem"
A képet nézve ennek nem sok értelme volt, bár míves darab, de miatta nem lehet normális magasságba tenni a tévédet, ráadásul a hangzás szempontjából teljesen felesleges. Szerintem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest