Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mexildos

    aktív tag

    válasz vzozo #3571 üzenetére

    Igen, ebben igazad van. Rosszul fogalmaztam meg. Teljesen igazad van hogy csak pár HDD gyártó van. Ez nekem is megvan. Szóval a DELL firmware-s HDD-re gondolok amit pusztán csak DELL HDD-nek hív a márka. Sajnos nem tudom, hogy a DELL mennyire oldotta fel ezt a korlátozást. Én úgy hallottam, hogy elvileg már nincs megkötés az Poweredge R710 esetében de biztos ami biztos rákérdezek van-e tapasztalat.

    ezek a szerverek nagyon baráti áron vannak és nekem megéri egy ilyennel szemezni, főleg amekkora tudás van benne, nekem ez bátran kielégítő lenne. Csak a HDD kezelés a kérdéses.

    De akkor már kiegészítem a kérdést azzal, hogy ha hardveres raid tömböt esetleg nem is lehetne csinálni "idegen" HDD-kkel a szoftveresre van lehetőség? Tehát ha felismeri és kezeli külön-külön az is jó lenne ha esetleg hw raid-ra nem lehetne rávenni rendes HDD-kkel.

    Válaszotokat nagyon köszönöm előre is.

    U.i.:

    Rendes HDD-k alatt pl egy sima WD RED-et értek nem a pro szériából. A DELL által átfirmware-zett lemezek asszem Seagate 15000 RPM-es diskek. Persze létezik 7200 rpm-es is de ahova lesz oda nem kell lefutni senkit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák