Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz xxlongikaxx #28363 üzenetére

    :) Nyilvánvaló, hogy nevetsz rajta, hiszen a fórumos tevékenységedből láható, nagyjából semmit nem tudsz a hangsugárzó/hangváltótervezésről. És nem is zavartatod magad emiatt. :D
    Aki pedig semmit nem tud, annak nyilván nincsenek épkézláb érvei, és mit csinál, hát személyeskedni kezd. xD Ez maradt neked. Ilyen is kell egy fórumra, de azért gondolom tudod, hogy így, a hitelességnek még a látszata sincs meg. :)

    "Roviden szerintem ket lehetoseged van. Vagy kidobalod a kondikat es veszel bele jobb minosegu hangvalto kondikat, a tekercseket meg hagyod ugy ahogy van."

    Ennek természetesen nincs semmi értelme, inkább ronthat, mint javít.

    "Vagy kimered az egeszet es epitesz hozza egy uj valtot ami talan jobb lesz vagy nem. Tanulasnak jo, es ha nem jon ossze a regi meg mindig ott van hogy vissza tedd."

    Ha valaki ért hozzá, és jól csinálja, akkor biztos, hogy jobb lesz. :) Én például ránézésre, fejből is jobbat tudok ajánlani, mint a gyári. :) De aki csak tanulásnak szánja, annak ez a folyamat eltart egy darabig. Kb. végtelen számú lehetőség van egy szűrőpárosra is.

    (#28364) Mikisys
    :) Persze. Ha valaki nem ismeri az öszefüggéseket, vonatkozó szabványokat, az alapvetően nem tud jól mérni, ha véletlenül mégis sikerül, akkor nem tudja helyesen elemezni a kapott eredményeket. :) Egyértelmű.

    (#28362) bkercso
    :) Egy ferrit fazékmagnál persze, ott az Al érték és a menetszám, és majdnem kész is vagy.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák