Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaxSpeed

    csendes tag

    válasz jolti05 #2684 üzenetére

    Az előző kérdésre írom Picit OFF, de...

    Nemtom, hogy mennyire vagy jártas az elektronikában? Mert ha úgy érzed magadról, hogy nem igazán, akkor ezt az erősítőt gyorsan felejsd el.

    1. A leírás ami van róla, az majdnem egyenlő a nullával. Hiányos adatok, stb.
    2. A hsz-ekből kapásból kiderül, hogy nincs hozzá rendes alkatrész se.
    3. Nincs hozzá nyák terv, fotó egyéb, pedig ''gyáriról készült'' lenne.
    + Egy 20 cm-es mélyhez biztos sok a watt, hacsak nem egy kifejezetten sub-bass hangszórót tervezel hajtani, valami jó drága szériából. (Monacor v. Pulse stb.)

    Inkább valami jól bevált BDxxx NPN-PNP páros tranzisztoros erősítőt nézz, kisebb telj. is elég lesz. (Kisebb táp, kisebb fogysztás, kisebb hűtőborda, kisebb méret, szvsz olcsóbb)

    Ha csak mélyet akarsz, egy sima mono végfok a legjobb megoldás.
    Nemtom összvissz mennyit szánnál rá, de végfokot építeni nem kifejezetten olcsó. Drága a trafó (általában kettős tápfesz +/- 30-40V ált.) nagy pufferelkók, diódahíd, hűtőborda, és a teljesítmény tranyók ára is néhány 300-600 Ft/db. A többi alkatrész bagó.

    Ha ezek közül van valami az már jó, érdemes ahhoz keresni kapcsolást. Pl. trafó feszültség adott. Lehet valami IC-s is, a végén megtámogatva egy pár telj. tranzisztorral.

    A lényeg amire figyelj, hogy kipróbált könnyen éleszthető kapcsot válassz. És lehetőleg olyan ember közreműködésével készüljön el, aki ért hozzá, épített már olyat v. hasonlót. A személyes tapasztalatok nagyon fontosak.

    Ezen kívül már csak türelem-szorgalom és elhivatottság kell.

    Üdv!

    Max

Új hozzászólás Aktív témák