- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
LifeSpirit
tag
"pedig látom, hogy mennyire ragaszkodsz hozzám..." igen valószínűleg,eddig nem is tudtam hogy hogyan tudnék élni nélküled -.- ne röhögtess légyszives...
kezdjük ott:
Te már régebben kezdted el fikázni a mi egyesületünket mielőtt még te megalkottad a sajátodat.
Mi már tettünk le valamit az asztalra te viszont még pár edző videón kívül és a két tanítványodon kívül mást nem tudtál felmutatni...
Saját stílusodat nagyra becsülöd plusz mindig az MMAval jössz nekünk.
Rólad hol van fent egy verseny videó a neten?Milyen verseny eredményt tudsz felmutatni?
Mit tett le az egyesületed az asztalra?
Könnyű másokat leszólni mikor te semmit nem tudsz felmutatni.Szerinted ha te kezted el előbb többszörösen is leszólni az egyesületünket,akkor előbb nem neked kéne bocsánatot kérni,mielőtt nekünk javaslod hogy kérjünk bocsánatot "ö felséged előtt"?
Mondtad hogy mennyünk le hozzád bizonyítani,viszont azt a kiszúrtad hogy én kicsit kezdőbb vagyok.
Viszont volt itt régebben egy másik WT-s srác aki bizonyítani akart volna neked.
Akkor miért húztad be füled farkad,bajszod és utasítottad vissza?
Azt ne mond nekem,hogy mert a "hatalmas képességeiddel" csak kitörölted volna őt a tér-idő -kontinuumbólMondtad hogy a Chi Sau teljesen rosszul van értelmezve.
Ha ekkora kora megért mester vagy hogy ezt így megtudod állapítani,akkor bizonyítsad már be nekem....
Úgy írod ezeket a dolgokat mintha te már több évtizede gyakorolnád ezt a stílust,viszont nem tudsz felmutatni magadról semmit,miközben interneten más küzdelmét sikerét fikázod.
Videóidon csak az látszik hogy kipróbáltad egyszer regés rég ...Azt mondtad,hogy régen instruktora is voltál ennek a szervezetnek,viszont rólad semmi maradandó ne maradt fent.
Vagy ha tévednék mutasd meg.
Ha tényleg már tanítottál másokat akkor miért nem maradt fent rólad és a tanítványaidról egy-egy videó,kép,csoportkép?Kérdéseimet kiemeltem,hogy nehogy megint másról kezdjél el teljesen beszélni,ahogyan szoktad.
Ezeket a kérdéseket már régebben is feltettem csak valahogy mindig kikerülted őket hogy ne keljen konkrétan megválaszolnod őket.[ Szerkesztve ]
-
forsTTEch
csendes tag
Igen, arra viszont én is kíváncsi lennék, hogy mikor, hol és melyik egyesületnél voltál te állítólagos "instruktor" mert egyenlőre még semmivel nem támasztottad alá ezt az állításodat, tán csak te hitted el magadról, hogy eljutottál egy instruktori szintig?
Lehetetlen nem létezik
-
LifeSpirit
tag
válasz forsTTEch #3552 üzenetére
Hát igen lehet,hogy csak a kocsmába járt képezni magát aztán behallucinált valamit.
És bamm egy nap alatt megszületett a vingcsunkungfuboksz.
Viszont le kell szögeznem egyre többen vagyunk ezen a véleményen--->http://prohardver.hu/tema/harcmuveszet_topic/hsz_2998-2998.html[ Szerkesztve ]
-
Horka1
tag
Hajdu Fighting System. Csak ennyit mondok. Pillanatnyilag csak nézitek, mint borjú az új kaput.
Mint mikor az öreget körbe vakkantgatják a kölyök kutyák az meg nézi őket és mosolyog... De jó is lenne ilyen gondtalan kölyöknek lenni... De majd egyszer ezek is felnőnek, akkor érteni fogják, miért neveti őket az öreg szépen cammogva a saját tempójában, s a kis ficsúrok hiába kérdezgetik, hogy mi meg hogy, meg miért, és hogyan?Éppen olvasom Tamás evangéliumát, azt írja: Azok akik keresnek, ne hagyják abba, amíg nem találnak. Amikor találnak, zaklatni fogják Őket. Amikor zaklatják Őket, el fognak majd csodálkozni, és uralkodni fognak mindenek felett...
Ajánlott irodalom a fejlődésetek érdekében: Apokrif evangéliumok, Baghavad Gíta, Tao Te King, A Hadviselés művészete, Rigvéda, Enúma Elis, Gilghames eposz, A népek különböző teremtéstörténetei... és még sok más...
Én vagyok a játékmester, ti pedig a játékosok Eddig a banké minden
Annak mindenesetre örülök, hogy a kommunikációs stílus, már ami a szóhasználatot illeti valóban finomodott: Jó tanítványok vagytok )
Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/
-
forsTTEch
csendes tag
Csak azt nem értem, miért kerülgeted azt a kérdést, hogy hol, mikor, és melyik egyesületnél voltál "instruktor"... valószínűleg neked fáj ez a kérdés, vagy téged kellemetlen helyzetbe hoz, csak azt nem értem MIÉRT? Hisz te magad állítottad, hogy "instruktora" voltál a mi "szektánknak"
Erre a kérdésre sose kapjuk meg a választ?Lehetetlen nem létezik
-
Horka1
tag
válasz forsTTEch #3555 üzenetére
A ti szektátok a HWTO, annak voltam instruktora, a 90-es évek legelején. semmiféle dokumentáció nem készült még akkoriban. nem tudtuk, hogy létezik internet és a legmodernebb fényképezőgép a Cmena 8M volt, amivel igen nagy hozzáértés kellett jó képek készítéséhez.
Csak én ezt már többször is elmondtam. Nem gondoltam, hogy ez ennyire fontos a lelki nyugalmad számára
Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/
-
LifeSpirit
tag
Hát igen látom megint nem ismerted fel a kérdőjeleket.
Sebaj,lényeg már tudom hogy milyen ember vagy, és Forstechnek is egyértelműen nyilvánvalóvá vált.
Ezzel a kerülgetéssel nekem mindent megmagyaráztál és többé nem vagyok rád kíváncsi míg ezekre a kérdéseimre rendes választ nem adtál.
A kiskutyás történeteidet hagyd a tanítványaidnak esti mesére engem csak válaszaid érdeklenek.
De látom már nem mersz szembenézni egytől egyik mindegyikkel.
De legalább így kristálytisztává tetted a képet magadról mintha válaszoltál volna inkább rájuk.
Szóval most már mindent értünk.Addig ne is írj vissza nekünk míg ezekre a kérdésekre nem írtál normális konkrét választ.
Soksikert![ Szerkesztve ]
-
Horka1
tag
válasz LifeSpirit #3558 üzenetére
A játékmester dobja a lapokat, nem a játékos.
Kérdéseid vannak?
Tedd fel őket.
Válaszolok.
-
Horka1
tag
válasz LifeSpirit #3558 üzenetére
Nem, hogy elolvasnád a blogomat. minden kérdésedre ott a válasz...
Itt van egy kis részlet belőle
----------------------------------------...Az önmagát figyelő oktató, látszólag hibátlan, oktatása harcias, leuraló a tanítványban sok félelmet épít ki, míg önmagával szemben szinte bálványozó attitűdöt alakít ki a tanítványokban.
Az én módszerembe beleférnek a hibák, nem fontos annyira a hibátlanság látszata. Fontos, hogy lehetőleg a meglévő félelmekből is rehabilitáljam tanítványaimat.
Egy lassabb és nem túl dinamikus mozgás-folyamot alakítok ki a tanítványokban. A HFS olyan mint a víz, folyik és nem töredezik. Lassan kimérten lehetősége van minden tanulónak adott támadásra adekvát hárító reflexeket kiépíteni.
A tanulás szempontjából igen károsnak tartom, ha nem a fokozatosság elve mentén folyik az oktatás.A majdani erőteljes dinamikus mozgást a kezdetek-kori lassú kimért gyakorlás alapozza meg. A mozgástanulások utánzással történnek leginkább. A tanuló utánozza tanítója mozgását. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, megfigyelhetővé kell tenni a tanítvány számára a mozgásokat. Ahogy a mozgás-folyamba egyre több mozdulatot integrálunk a tanítvánnyal, elkezdjük felgyorsítani a gyakorlatot.
A következő lépésben a mozgásfolyam mozdulatait szétszedjük, és mint különálló technikákat gyakoroljuk, precízebbé téve azok kivitelezését, majd újra folyamatként gyakoroljuk, a már precíz mozgás-folyamot.
A egész oktatási-folyamat végén, mikor már precíz, erőteljes technikákban gazdaggá válik a gyakorló, olyan képességek birtokába jut, amelyről addig azt sem gondolta, hogy létezik.
Képessé válik bármely helyzetre adekvát, precíz erőteljes választ adni, anélkül, hogy maga megsérülne közben. Birtokába kerül a harc elveinek, stratégiájának, a harcművészetek avatott mesterévé válik.
-
Integra
titán
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Horka1
tag
válasz forsTTEch #3562 üzenetére
)
Ha egyszer vingcsun alapokra építek, nem lehet más
Ma Jitsu edzésen nézegettem, próbálgattam, hogy majd a dobások miként kerülnek bele a HFS-be.
Nem lesz gond bele aplikálni
Földharc is nagyon jó, csinálunk minden edzés végén pofozkodós sparringot, és jól jön a HFS-ből származó gyakorlat.Ami furcsa, hogy az erősítést edzés elején csináljuk. Ezt még szoknom kell, meg a túlzott liturgikusságot
-
Horka1
tag
válasz LifeSpirit #3567 üzenetére
Ha a blog, és az eddig általam itt leírtak nem adtak választ a kérdéseidre, akkor nem is tudok válaszolni a kérdéseidre.
Egy újabb jó tanáccsal azonban segítelek: Jó válaszok érdekében, jó kérdéseket kell feltenni...
-
LifeSpirit
tag
Az előzetes blog részleted alapján úgy tűnik semmire sem adtál választ.
A blogodat meg nem találtam meg ha tudod linkeld be.
A kérdések megfelelőek egyszerűen csak nem mersz szembe nézni vele,és ezzel elérted,hogy már tudom hogy pontosan milyen ember is vagy.
Ha van merszed néz velük szembe.
Bemásolom neked újra :Te már régebben kezdted el fikázni a mi egyesületünket mielőtt még te megalkottad a sajátodat.
Mi már tettünk le valamit az asztalra te viszont még pár edző videón kívül és a két tanítványodon kívül mást nem tudtál felmutatni...
Saját stílusodat nagyra becsülöd plusz mindig az MMAval jössz nekünk.
Rólad hol van fent egy verseny videó a neten?Milyen verseny eredményt tudsz felmutatni?
Mit tett le az egyesületed az asztalra?
Könnyű másokat leszólni mikor te semmit nem tudsz felmutatni.Szerinted ha te kezted el előbb többszörösen is leszólni az egyesületünket,akkor előbb nem neked kéne bocsánatot kérni,mielőtt nekünk javaslod hogy kérjünk bocsánatot "ö felséged előtt"?
Mondtad hogy mennyünk le hozzád bizonyítani,viszont azt a kiszúrtad hogy én kicsit kezdőbb vagyok.
Viszont volt itt régebben egy másik WT-s srác aki bizonyítani akart volna neked.
Akkor miért húztad be füled farkad,bajszod és utasítottad vissza?
Azt ne mond nekem,hogy mert a "hatalmas képességeiddel" csak kitörölted volna őt a tér-idő -kontinuumbólMondtad hogy a Chi Sau teljesen rosszul van értelmezve.
Ha ekkora kora megért mester vagy hogy ezt így megtudod állapítani,akkor bizonyítsad már be nekem....
Úgy írod ezeket a dolgokat mintha te már több évtizede gyakorolnád ezt a stílust,viszont nem tudsz felmutatni magadról semmit,miközben interneten más küzdelmét sikerét fikázod.
Videóidon csak az látszik hogy kipróbáltad egyszer regés rég ...Azt mondtad,hogy régen instruktora is voltál ennek a szervezetnek,viszont rólad semmi maradandó ne maradt fent.
Vagy ha tévednék mutasd meg.
Ha tényleg már tanítottál másokat akkor miért nem maradt fent rólad és a tanítványaidról egy-egy videó,kép,csoportkép?Kérdéseimet kiemeltem,hogy nehogy megint másról kezdjél el teljesen beszélni,ahogyan szoktad.
Ezeket a kérdéseket már régebben is feltettem csak valahogy mindig kikerülted őket hogy ne keljen konkrétan megválaszolnod őket. -
Horka1
tag
válasz LifeSpirit #3569 üzenetére
A blogom, aminek a címe az aláírásomban is szerepel.
Látom figyelmesen szemléled a dolgokat és azok környezetét.
Nem csodálom, hogy nem találtad meg a válaszokat az írásaimban.Én meg bemásolok neked az egyik válaszomból egy részletet Tamás evangéliumából: Azok akik keresnek, ne hagyják abba, amíg nem találnak. Amikor találnak, zaklatni fogják őket. Amikor zaklatják őket, el fognak majd csodálkozni, és uralkodni fognak mindenek felett. [És mikor uralkodnak, megnyugszanak.]
Ha válaszolnék, nem lenne tiéd a tudás, ha magadtól jössz rá, ura leszel annak...
Nem tudok többet segíteni, mégha úgy vergődsz is mint egy partra vetett hal...Próbálj megértésre törekedni. A felszínen nem találsz csak pillanatokat, mint egy egy hullám taraj az óceán felszínén. Ahogy mondja is a tanítás: Mert mi az élet? Mint egy felhő, mely felszáll, s elszáll...
Te amikor az én dolgaimra nézel, csak a felszínt kapirgálod, de az teljesen lényegtelen, én sokkal mélyebb bölcsességre tanítalak...
-
LifeSpirit
tag
Blogodat már figyelembe vettem,régebben is elolvastam és megint is.
De a te blogod más témával foglalkozik és nem azzal amit én kérdeztem az mindenki számára egyértelmű
Megértem én hogy kényelmetlen neked rájuk válaszolni mert igazából csak rosszul jönnél ki belőle,azért inkább elveket hozol fel ellene hogy hogyan tudod elkerülni a válaszolást."Azok akik keresnek, ne hagyják abba, amíg nem találnak. Amikor találnak, zaklatni fogják őket. Amikor zaklatják őket, el fognak majd csodálkozni, és uralkodni fognak mindenek felett."
Sajnos amit te csinálsz már mások is próbálták érvényesíteni sikertelenül.Nem hiszem hogy neked fog....
Csak nehogy az legyen hogy az legyen 5évmúlva visszanézel ide rájössz nem léptél 1ről a 2re.
De ha fokozatosan éred el a nagyobbnál nagyobb eredményeket akkor csináld nyugodtan.Ezen a sok fórum oldalon belül kifejlődött belőlem egy vélemény rólad amit inkább nem írok le,pusztán fölösleges lenne és nem is akarlak megbántani.
Amit megakartam tudni rólad még jobban azt az elmúlt napban meg is szereztem rólad.
Többet nem akarok veled foglalkozni,bár elhiszem hogy jól érezted magad hogy középpontban voltál talán életedben először,de ez nekem időrabló nagyon.
Az időpazarlás =életpazarlással
Ugye megérted nekem?
Közben majd azért szemmel kísérem fejlődésedet honlapodon és fórumon feltéve ha megosztod.
Szóval remélem utoljára kell sok sikert kívánnom! Ne aggódj majd néha azért írok!
Sok sikert! -
Horka1
tag
válasz LifeSpirit #3573 üzenetére
Lásd mennyit okosodtál, mióta tanulsz tőlem
-
Horka1
tag
válasz LifeSpirit #3577 üzenetére
Jól teszed, hogy befejezed...
-
Hatchet
csendes tag
Ha Erdei szeretne valamit Amerikában, akkor le kell ütnie ezt az ellenfelet, olyan keményen, ahogy tudja. Nem szabad pontozásra mennie.
Remélem, hogy nem csak a kinézete, hanem a kondija is javult:
[link]Kunkli vs. Sapp:
Miért kételkedem, hogy Sapp ott lesz a ringben...?
Előző este Ucarral bunyózik, aki szerintem meg fogja verni. Egyébként ahogy régebben írtam 50% Sapp - 50% Kunkli nálam. (Persze inkább könyökös miatti legyen vége... )Na és az UFC 129:
[trailer]GSP vs Shields, Machida vs Couture (búcsúmeccs úgy néz ki), Aldo vs Hominick: Jó card-ot hozott össze Chuck Lidell:
[link][ Szerkesztve ]
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig
-
Agent T
tag
Üdv!
Azt lehet tudni, hogy a Kunkli vs. Sapp meccset hol fogják közvetíteni ?Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....
-
Horka1
tag
válasz LifeSpirit #3581 üzenetére
Nem. Te befejezted, én meg nem folytatom...
-
hoffman_
nagyúr
Tegnap néztem MMA-t. Nem sűrűn fordul elő, próbáltam elaludni. Viszont egész jó volt, megnéztem a meccset. Lavar Johnson - Lolohea Mahe meccs volt. A meccs után eldöntöttem, hogy abbahagyok mindennemű küzdősportot. Ijesztő, amit csináltak. Nem is értem, hogy bírják ki, ez fizikailag brutális mutatvány. Olyan ütések záporoztak tisztán a fejekre, amiket gyakorlatilag lehetetlen leseggelés/megtorpanás nélkül bírni, azok alapján, amit az elmúlt 14 évben tanultam. Hihetetlen, még ekkora embereknél is.
Az meg érdekes info, hogy Johnson egy év után tért vissza, lőtt sebből épült fel, és újra tolja, hát ezen lehidaltam.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Horka1
tag
-
Nimrod
addikt
Melyik az a harcművészet, amiben nagyon hajlékony pengéjű kard (vagy szablya) van?
Régen egy filmben láttam és azt hittem tai chi kard, de az edzőm szerint nem az. -
hoffman_
nagyúr
Kung-fu?
Horka1:
Hát vannak azért fokozatok a Tai Chi formagyakorlatozás és a profi MMA között.
Hát ezt én tudom is, de ha egyszer az MMA közeli stílusokban vagyok érdekelt Illetve elsődlegesen önvédelem, de ezek láttán azért megáll bennem az ütő. Egy ilyen fajzattal szemben jóeséllyel is csak a szerencse húzna ki a szarból, ha nekem jönne egy szórakozóhelyen.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Nimrod
addikt
Hogy lehetne hozzájutni európa-bajnoki box meccsek felvételeihez még az 1970-es évekből?
-
Hatchet
csendes tag
válasz Kassadin #3585 üzenetére
Ucar vs Sapp:
[link]
(ezt eltaláltam )Sapp a mostani haknizós formájában mindenki ellen plusz tüdőért esedezik elég hamar
Nagy ez a súlykülönbség még mindig, de van esély. És persze a gálán hajrá minden magyar versenyzőnek, sokuknak nagyon kemény ellenfele lesz!!!
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig
-
Hatchet
csendes tag
válasz hoffman_ #3586 üzenetére
Jó meccs volt valóban, végre a Eurosport visszatette az SF gálákat a képernyőre! Haladni kell a korral, ez kell a népnek! (legalábbis nekem)
"A meccs után eldöntöttem, hogy abbahagyok mindennemű küzdősportot."
De miért? Nem Téged vertek meg.
Ez egyedi sajátosság, hogy valaki hogy bírja az ütéseket, gránit vagy üvegálla van-e?
(Ami idővel romolhat, lsd. pl. Lidell, Arlovski...)Spoiler:
a tegnap esti UFC gálán Matyusenko leütötte az ellenfelét, aki miután leállították a meccset egyből értetlenkedve nézett, hogy semmi baja. Iszonyat hamar regenerálódott, de valóban előtte 1-2 másodperccel még seggre ült. Valakin meg seggre ülés nélkül simán átmegy nagyon gyorsan egy-egy hatalmas ütés/rúgás.Ha már spoiler:
GSP szépen verte egy szemmel Shields-et pontozással.
Machida egy nagyon durva egyenes fejrúgással KO-zta Couture-t. Nagyon széééép volt!
Minden esetre Randy becsülettel távozhat a ketrecből, hatalmas harcos még ilyen idősen is![ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
-
Egorov
aktív tag
Interjú Kunkli Tivadarral. Aki nem ismerné az oldalt, annak mondom, hogy ez egy álhír portál, minden szava kitalált.
[ Szerkesztve ]
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
mocsanisi
senior tag
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest