Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shadowbull

    addikt

    erdekes tema hogy vajon hogyan neztek ki az okorban a katonak meg a gladiatorok. Az biztosnak latszik hogy sokkal alacsonyabbak voltak atlagban, viszont a mai atlagemberekhez kepest szerintem sokkal erosebbek es kitartobbak voltak, egyszeruen azert mert a nyeszlettek nem maradtak eletben, elvittek oket a gyerekkori betegsegek, a hianyos taplalkozas, a haboruk. Aki megmaradt es eljutott odaig hogy kikepzett, tobb csatat megjart es tulelt veteran katona legyen, az mai szemmel nezve is erosen atlagon felulinek szamitott.

    Szerintem meglepodnenk ha ma latnank oket, szerintem tuti nem voltak elzsirosodva mert nem volt mibol, izmos, szikar testuk lehetett baromi nagy allokepesseggel es erovel.

    Az okori hadseregek szo szerint tobb ezer kilometereket gyalogoltak, napokat csataztak egyfolytaban, es azt ettek amit eppen utkozben rabolni tudtak. Mai szemmel elkepzelhetetlen fizikai teljesitmenyeket mutattak fel.

    Az pedig csak ugy megy ha izmosak is voltak, persze nem arnoldi ertelemben.

    A rohej az hogy az ide irogatok 99%-a a kozepkorban odaig nem jutott volna el hogy besorozzak katonanak, mert meghalt volna addig. En peldaul meg sem szulettem volna, mert a nyakamra tekeredett a koldokzsinor, ott maradtunk volna anyammal egyutt, de a gyerekkori asztma tuti elvitt volna.

    Pazarol a világ, én meg segítek neki.

Új hozzászólás Aktív témák