- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz Jim-X #187148 üzenetére
Semmi nem indokolja azt a mennyiséget ellenben jó kis gyomor problémákat okozhat. Itt nem a creatin a szűk keresztmetszet.
Azért nem "látszik" vagyis nem annyira látványos a fizikum mert fedett a kolléga. Fogy pár kilót és máris élesebb lesz."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Jim-X
őstag
válasz aelod #187152 üzenetére
2,5-3gr-os adagokban nehogymar fosson tole...
Irtam en is, le kell dobni a malacjelmezt es akkor jobban latszik. De a mellizom akkor is el van maradva, ahogy en latom. Tudom, hogy nem a kreatin a szuk keresztmetszet, de a kollega megkerdezte en meg elmondtam, hogy szerintem keves ekkora testtomeghezA játék az nem játék!
-
Harcipocok84
tag
válasz Jim-X #187148 üzenetére
Én abból indultam ki, hogy a Biotech-es keratinon az van, hogy 3g-ot kell szedni és kész, ne lépjem túl... De ha azt mondjátok biztonságos a 6g-is, akkor rajtam nem múlik.
Egyébként minden alkalommal edzek mellre (heti 3 alkalom) mert látom én is hogy nagyon le van maradva, de csak ennyire futotta. -
Jim-X
őstag
válasz Harcipocok84 #187156 üzenetére
Az egy dolog, hogy mi van rairva a dobozra...De peldaul egy kreatin toltesnel azert ennek az adagnak a tobbszorose is lemegy. Nem kell csodakat varni tole ahogy aelod is irta, de a sportolok nagy resze pozitivan reagal ra.
En is a folyamatos szedest preferalom, pihenonap kb 5-6 grammot (1 kis kupak ) edzesnapon meg meg az edzes utan tolok 2,5-3gr a turmixba. Ha rendesen fel van oldva meleg vizben akkor nem is fosik tole az emberfiaEgyébként minden alkalommal edzek mellre (heti 3 alkalom) mert látom én is hogy nagyon le van maradva, de csak ennyire futotta.
Probalj ki mas gyakorlatot, ahol jobban erzed a cickot, de egy alapgyakorlat kell (fekvenyomas, kezisulyzoval nyomas) hogy legyen rajta hus[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
m3ss
veterán
válasz Harcipocok84 #187156 üzenetére
Sztem nem jo otlet naturalban nem full kezdokent egy izmot heti 3x edzeni 40 evesen. Bedurran a mellizmod edzesen? Lehet technikad nem eleg jo. Nyomo gyakorlatoknal lapockat kozeliteni kell, vall hatra huzva, mellkas ki.
Kreatinbol en mindenhol azt lattam h 5g naponta. Ha jobb eredmenyt hozna a tobb akkor lenne errol kimutatas.
Hany cm vagy? Hany kg-rol indultal 1.5 eve? Irtad h csak kreatint szedsz. Eszel eleg feherjet?
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Gainka
őstag
válasz Harcipocok84 #187144 üzenetére
Milyen magas vagy? Nnaturál hobbi szinten nem edzes napokon vissza állsz, ugy mint mindenki, ezen javitani csak akkor lehet ha még fogysz. Csak akkor fogsz jol kinezni megpihenve is ha minel kevesebb a testzsirszazalekod. Ne az edzesen emelj mert tul fogod edzeni magad ami szinten + tomeghez vezet, es sok más rossz dologhoz vezet, kaját kell visszább venni. Ha 180-185 centi környeken vagy, mint en akkor a 85 kilo mar egész jó.
Szerk.: Semmit ne edz meg heti háromszor, egyszer elég. Gyakorlatokat pedig ugy vegezd ahogy nehezebb es akkor visszabb is lehet venni a súlyokból, igy biztos nem fogod tudni meg ketszer sem megedzeni egy héten.
[ Szerkesztve ]
-
Harcipocok84
tag
Köszönöm a sok tippet mindenkinek.
Egyébként a kreatint meddig szedhetem egyhuzamban?
Szerintem már egy éve szedem folyamatosan napi 3g-os adagokban.
Tartsak szünetet? Ha igen mikor kezdjem újra? -
m3ss
veterán
válasz Gainka #187159 üzenetére
nagyjabol egyetertek amugy, de kicsit kotozkodjek 180 cm-nel azert a 85 kg mar erosen jo sztem, felteve ha 13% alatt van vki. sztem azt sokan el sem tudjak erni naturalban.
5 cm diffi magassagban meg jo sok. szoval nem mind1, hogy 180 vagy 185. steve reeves tablazata szerint idealis testtomegnel 9 kg kulonbseg lehet 5 cm magassag mellett 180 es 185 cm kozott.
de a lenyegen nem valtoztat, en is fogyoznek a helyeben. mindenki sokkal jobban nez ki 15% alatt. nagyobbnak tunsz..de mar 13-14% folott elkezd eltunni az izmok formaja sztem.
ja azon nem kell csodalkozni, hogy edzes utan par nappal fele akkora vagy mint bedurranva, ezzel sztem mindenki igy van.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
bezzeg az oslakosoknak nincs ezzel gondjuk. multkor belefutottam egy videoba, egybol feltunt hogy mindegyikuk 10-12%-on van. es azert izmosak is voltak. persze nem fakenattykkal tomott kozossegi median edzodott szemmel nezve, de nem voltak gyikemberek...
sok mozgas, vadhusok, rost.
nem ulnek egesz nap, zabaljak a feldolgozott cukorral tomott szarokat mint a "civilizalt" emberekhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Fred23
nagyúr
Calculate your genetic muscular potential.
Ha a testmagasságunkból levonunk 100-at, akkor a maradék (kilóban) már egy elég jó forma 10-12% testzsíron. -
Jim-X
őstag
Retyos kep, van csempe is Kell meg reszelni rajta, de igy azert mar mehetek a Soundra, nem?
A játék az nem játék!
-
attiati
veterán
Megjött a válasz gymbeamtől:
Aminosavak összessége ≠ összes fehérje
Mondjuk van olyan gyártó, ahol pontosan kijön. Az mindegy is, hogy %-os formában vagy grammra közlik (mert 100g-ra vetítve adják meg)"A fehérje porok aminosavprofilja sokféleképpen feltüntethető, például 100 g fehérjeporra vagy 100 g fehérjére. A profilt 100 g fehérjére vonatkozóan közöljük. Bár furcsán hangzik, de nem tudjuk feltüntetni úgy, hogy a 100 g fehérje = 100 g aminosav legyen, mivel különbségek vannak az aminosavak molekulatömegében a fehérje egészéhez képest."
Azt se hiszem, hogy minden terméküknél 100g fehérjére adják meg.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz attiati #187169 üzenetére
mivel különbségek vannak az aminosavak molekulatömegében a fehérje egészéhez képest
u wat?
Valószínűleg ő sem figyelt reáltárgyakon, mert úgy volt vele, hogy "hol fogom én azt majd alkalmazni az életben?" Itt pl. kellett volna.
Egyébként rengeteg lehetséges magyarázatot tudnék felsorolni, hogy miért nem jön ki a matek, de amit a gymbeam ki tudott böfögni, az nincs közte.
#187167 Jim-X
Jó a forma! Kokszolsz?[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
Ez szerintetek mennyire használható? Van értelme vagy légből kapott adatokat ad? testösszetétel-elemző mérleg
-
scdlsc
aktív tag
válasz thomasvold #187171 üzenetére
https://raketa.hu/erdemes-e-okosmerleget-venni
"Az elmúlt években készült kutatási eredmények azonban arról tanúskodnak, hogy a BIA-elven működő mérlegek nem csak bizonyos esetekben nem mérnek pontosan, hanem gyakorlatilag soha."
-
Dazsar
aktív tag
válasz thomasvold #187171 üzenetére
Nem érdemes. Itthon reggel felkelés után, 0 víz stb. Tehát friss mérés, 13%. Aznap reggel mentem dexa mérésre, ott 18%
"Akárki lopta el a bankkártyám, kevesebett költ mint a feleségem"
-
attiati
veterán
-
Jim-X
őstag
válasz Woodslave #187176 üzenetére
Igen, heti 2x
Amugy eltort a sipcsontom 3 reszre, van benne egy 25cm-es fem, meg 7db csavar De nemreg volt egy utolso rontgenem es teljesen osszeforrt, lehet vadulni. Ugy volt kiveszik, de ven genyo vagyok, ugyhogy a doki azt javasolta inkabb nem mutene meg megegyszer... Kulonben is vastagabb lett konkreten a csont, ugyhogy ott soha tobbet nem fog eltorni.
Mar 80kg-al guggolok, de csak ovatosan emelem a sulyt.Kreatint tolom meg kiegeszitem a kajat proteinnel, ennyi... De ami egyszer felepult azt azert konnyebb visszahozni
#187170HussarF: Nem mondom, hogy sosem csinaltam, de oreg vagyok en mar ehhez...meghagyom a feltorekvo generacionak
A játék az nem játék!
-
attiati
veterán
Tudtok itthon kapható görög joghurtot?
Aminek magas a fehérje tartalma.
Nem görög stílusú és egyéb fantázianevekre gondolok.Hab a tortán, ha laktózmentes.
-
attiati
veterán
válasz roti86 #187180 üzenetére
Köszi a tippet.
Szóval az a titok, hogy nem görög joghurt néven fut.
Úgy nézem ez a Skyr valójában egy izlandi krémsajt.Itt van a Sparos változat.
Itt az Aldis.
Ugyanennyi pénzért árulják a 4g fehérjetartalmú görög joghurt utánzatokat.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz attiati #187177 üzenetére
Akkor kell, hogy megegyezzen, ha nincs benne más aminosavtartalmú dolog, csak fehérje és annak az összes alkotó aminosavját felsorolták.
- Ha nem fehérjeként kerül bele amino, akkor akár több is lehet az amino, mint az összfehérje
- Ha a fehérjének nem az összes alkotója van felsorolva, akkor meg kevesebb is lehet az össz. aminosav, mint a fehérjetartalom. -
m3ss
veterán
válasz roti86 #187185 üzenetére
en se lattam meg ott. ellenben felult a lidl is a fitness vonatra ugy latom, mindenhol proteines termekeket latok. proteines csoki, joghurt, tejberizs, feherje por tobb soron is...ki tudja meg mi..teszta kinalat java resze is durum.
amugy hallottam valami podcastban, hogy manapsag kb ez a hobbigyuras lett a legnepszerubb sport..gondolom covid ota jobban eloterbe kerult az egezseg, figyelnek az emberek a mozgasra, etkezesre. bar siman rafuznem ezt is a fakenatty & kozossegi medias konteomrahttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Dorian
félisten
Elolvastam az apró betűt azokon a proteindús cuccokon es inkabb megveszem a Müller tejberizst ( ami pont ugyanannyira proteindús) desszertnek mert azok annyi szrral vannak tele hogy ihaj.
Tésztaból meg nagyon érdemes a gagyik helyett vmi minősegit veni, pl Rummo. Ég es föld.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
attiati
veterán
válasz HussarF #187182 üzenetére
Hiányoztam bioszórán én is és csak a wikipédiát kellett volna felcsapni
Szóval 22 fehérjeépítő aminosav van.
A termékeken pedig csak 18-at szoktak felsorolni.
Szóval ez valóban indokolja, hogy a 4 hiányzó aminosav miatt a fehérjetartalom > mint a 18 db aminosav összege.De ez nem világos:
"Ha nem fehérjeként kerül bele amino, akkor akár több is lehet az amino, mint az összfehérje"Fehérje típusú aminosavakat sorolják fel. Az összege nem lehet több, mint a fehérje. Maximum kisebb vagy egyenlő.
Pl itt ez a tojásfehérje.
Össz fehérjeépítő aminosav 100 g termékben (!): 99,5g
Viszont 100g termékben 81g vagy 90-92g fehérje van csak (nem egyértelmű).Szóval nem lehet benne 99,5g fehérjeépítő aminosav.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz HussarF #187182 üzenetére
Wheyprotein is egyértelműen fogalmaz
(és ők legalább mindig egységes megfogalmazást használnak)Leírják egyesével, hogy az adott fehérjeépítő aminosav hány %-a a teljes fehérjének.
Az összegük max 100% lehet.Na most itt is 110,5%.
A listából hiányzó 4 fehérjeépítő aminosav miatt előfordulhat, hogy <100%.
De több nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz HussarF #187170 üzenetére
Úgy jön ki a matek, hogy a fehérjék szintézisekor, amikor két aminosav összekapcsolodik egy vízmolekula távozik kettejükbol. Tehát a két kezdeti aminosav tömege nagyobb, mint a dipeptid (két aminosav alkotta molekula) tömege. És ahogy nő a molekula, amelyet ha elég nagy már fehérjének nevezünk, minden egyes aminosav csatlakozásakor egy újabb vizmolekula távozik.
Emiatt nehéz számolni. -
Manitou
veterán
Vettem most gymbeames akcióban egy ilyen Crea7in cuccost. [link] Nem olyan giga akció, de pont kellett egy shaker is , az meg jött hozzá ajándékba
Valaki próbálta már korábban? Fehérjéjükből nem mertem rendelni. -
Lajmund
őstag
válasz attiati #187191 üzenetére
Régebben felvetettem hogy nàluk a legjobb a fehérje de kaptam itt a hupikék törpikék izek kedvelőitől az ívet. Én az izolâtumot veszem tőlük újra miota elfogyott az ostrovit ami sokkal jobban habzott érzésre is kicsit gyengébb de ez ugye semmit nem jelent de izre biztos szarabb de àr értékben jobbnak bizonyult. De nem olyan jó mint ez. Minden hoki csiricsàré reklàmozott szart ver szerintem. Itt nem fizeted meg a sok ratyi matyi marketingest, infulenszert meg a tököm tudja Pistàt. Tiszta jó minőségű anyag sallang mentesen. Itt 11 màrkásba meg lenne 22 ugyanez a minőség csillogó villogo csomagolàsba puncsos csillàmponi ízzel. Aki szokott böjtölni az biztos tudja milyen amikor utána jó minőségű táplálékot esz és szinte egyből vèrré vàllik. Érzed egyszerűen hogy valami jobb a szerevezetednek vagy rosszabb. Nem tudom jobban definiálni de ez egyszerűen jobb érzésre mint az ostrovites vagy a többi. Most hogy 110 vagy 100% lehet belekötni de maga a cucc nagyon jó.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
addikt
válasz mastodon #187192 üzenetére
+1, ilyesmire gondoltam még, de erre már nem akartam kitérni.
#187191attiati
A listából hiányzó 4 fehérjeépítő aminosav miatt előfordulhat, hogy <100%.
De több nem lehet.De lehet. Ha nem fehérjeként kerül bele az aminosav, írtam már.
Ha csak fehérjét raksz bele, aminek van egy bizonyos aminosav összetétele és ezeket lebontva megadod az aminosav összetételt, akkor nem lehet több, mint a fehérje tömege, legfeljebb, ha a mastodon által leírtakat is figyelembe veszik.
De ha N spiking-olják a terméket, akkor csak amino-t tesznek bele, ami nem fehérje! A fehérje az az aminosavak meghatározott sorrendű láncolata, "kötött" formában. De ha a denaturált aminosavakat rakod bele a gyúrósporba, az még akkor se fehérje, ha amúgy a helyes arányban lennének benne.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Lajmund #187196 üzenetére
azert sztem ez nem igy mukodik, hogy erzed mi jo a szervezetednek..ez olyan mint a hifi topicban aki a ket kabel kozotti kulonbseget meghallja...szep es jol hangzik, csak altalaban a valosagtol tavol all. az ok, hogy mondjuk ugy erzed jobb a gyomrod vagy az emesztesed tole, de egyeb kovetkezteteseket levonni...
szerintem bevizsgalas nelkul ilyeneket kijelenteni meresz. de amugy remelem igazad van, mert en is vettem most toluk, de meg nem bontottam ki.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Fred23
nagyúr
Ha már fehérjék, 3600 Ft-ért vettem fél kiló Bigyótök vegán proteint kipróbálási célból, olyan az íze és az állaga is, mintha kókuszliszt lenne. A második adagot direkt vízzel kevertem csak, hogy jobban tudjak figyelni az ízre. Az oldódása közepes alatti, mintha lisztport is szürcsölnék, de mégse mondanám, hogy abszolút ihatatlan, legalább nem undorítóan édes.
-
addikt
Mindenkinek hinnie kell valamiben, ez ilyen pszichológiai dolog. Mi is elhittük régen, hogy ha nem isszuk meg a fehérjét az "anabolikus ablakban" akkor leesik az izom
A Norbi fanok is elhiszik, hogy attól fogynak, hogy 6 után nem esznek és a hit erőt ad nekik a kitartáshoz.
Ő meg elhiszi, hogy érzi, hogy mi a jó kaja.Végeredményben ez mindenkit hozzásegített ahhoz, hogy pszichológiailag át tudjon lendülni a nehézségeken és elhiggye, hogy megéri belefektetni az energiát... Ami végső soron tényleg eljuttatja az embert oda (vagy a közelébe) ahova el akart jutni. Akkor rossz dolog az, hogy hisz benne, még ha hülyeség is, ha végül tényleg oda jut el, ahova akart? Nem tudom, ez morális kérdés, nincs egzakt válaszom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest