- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter
addikt
-
Madwe
nagyúr
válasz gyuri860213 #165148 üzenetére
Márpedig érdekes diétán lehet emberünk aki soha nem üriti ki a ch-t az izmokból s a májából, tekintve h ameddig ott található, addig a szervezet nem fog zsírt égetni, semmiképp sem, amíg van ch azon pörög, hiszen az az elsődleges üzemanyag, a zsír a biztonsági tartalék. Zsírégetés nélküli fogyásról pedig még nem hallottam
(egyébként csutkára feltöltött ch raktárakat teljesen kiüríti már csak egy sima 8h alvás is, az agy az egyik legnagyobb zabálója.)[ Szerkesztve ]
-
Dreadloord
senior tag
válasz Madwe #165152 üzenetére
1 kommentben ennyi tárgyi tévedést olvasni...
A zsír a kalóriadeficittől használódik el, semmi köze az izmokban, májban tárolt CH mennyiségtől. Persze diétában nincsenek tele a raktárak (általában), de közel sem üresek.
Egy 8 órás alvás pedig kb. semennyit nem ürít a raktárakban, mivel nincs alvás közben szinte semmi izommunka.
Nem tudom honnét veszed a "tudásod", de inkább máshonnan tájékozódj, mert teljes tévúton jársz.
-
stratova
veterán
válasz Dreadloord #165153 üzenetére
Az rendben, hogy izommunka nincs, de edzés uráni regeneráció és agymunka simán lehet.
-
Madwe
nagyúr
válasz Dreadloord #165153 üzenetére
Hogyne lenne. Szerinted a kalóriadeficitben mi történik az ott tárolt chval? Kiürülnek (még low fat high carb esetén is). Ettől függetlenül vitathatatlna tény, s én se állítok mást, h kalóriadeficit kell a zsírbontáshoz, az maga az egyetlen szükséges feltétele.
s igen, nem ennyire fekete és fehér, s nem 100% ürül ki, csak jóformán teljesen (70-80%) de most tényleg ennyire bele kell menni mindenbe, vagy belátjuk h az általános kijelentés az elején elegendő e annak, aki attól tart h egészséges diétán s altív edzés mellet IRes lesz ha edzés után betol 60-120g gyors cht...
igen, alváskor nem az izmokban hanem a májban tárolt ch-t használja el az agy, s nem 100%, csak kb 80%át...
nem, nem fogsz zsírt bontani, ha közel sem üresek a ch tartalékaid, s inzulin van a véredben.
Inzulinnal a véredben semmiképp nem fogsz zsírt bontani, így sokaknak max alváskori időpont marad erre (ami elég lehet a célokhoz)[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Madwe #165155 üzenetére
Csak egy nagyon gyors visszakérdezés még erre: azt ugye elfogadod, mint tényt, hogy ha valaki elkezd egy diétát, akkor az elején hirtelen sokat esik a súlya, de csak azért mert sok vizet veszít, s a súlyveszteség az elején az főleg víz. Azt tudod h ez miért van? A vizet a ch köti meg a szervezetedben, s ahogy ürülnek ki a raktáraid, elkezdesz vizet veszíteni.
[ Szerkesztve ]
-
medica
senior tag
válasz BÁ Nutrition #165126 üzenetére
szívproblémái is vannak?
[ Szerkesztve ]
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
aDtG
tag
Sziasztok!
Egy apró segítséget szeretnék tőletek kérni.
A 20-as éveim második felében járok és gondolkodtam, hogy egy kis tribulus terrestris-el megtuningolnám magam. Van értelme szerintetek? Mit kell tudni róla? Esetleg más testo fokozót érdemesebb használni? -
-
Jim-X
őstag
-
atee_13
őstag
Cukros témához.
Hogy lesz ebből igazság?
Ha húzódzkodó edzéseket csinálok + francia rúd egy fekvő guggolás súllyal. Edzés után iszok turmixot is amiben van 10g kreatin is, ha abba teszek 10 g szőlőcukrot (elvileg a kreatin hasznosulásához kell ch) az rendben van, ha a napi ch bevitelt 200-250 g környékére próbálom belőni? Jelenleg 75 kg vagyok (+ - kicsi). Korábban másik edzésmódszerrel és 350g ch val viszonylag sok volt a zsír rajtam.
-
Madwe
nagyúr
válasz atee_13 #165166 üzenetére
Teljesen rendben van, ha IR s egyebek miatt kérdezed, az a 10g ch nem oszt nem szoroz! Főleg diétán, 200-250g ch az amúgy is közepes, közepesen alacsony mennyiség, semmiféle problémát nem fog okozni. Eleve jobb is ha edzésed elött s után fogyasztod a ch-d javát (edzés elött kb 2-3 órával 30g, utána 2-3 órával 80-120g ha minmaxolni akarsz, akkor valami hasonló lehet)
IR akkor lenne gond, ha sok lenne a ch, nem tudna vele mit kezdeni a szervezeted s folyamatosan inzulinnal terhelnéd + zsírokat, vldl koleszterint csinálnál belőle, h raktározd.
Az, h konkrétan annak van e értelme, h beviszed, már véleményes, itt a topikban is mindenképp, részemről azon a véleményen vagyok, hogy valamennyi értelme van, főleg ha kreatin mellé teszed - ettől függetlenül ha teszem azt edzés után 2 órával fogyasztanál mondjuk egy könnyen felszívódó ch-t fehérjével (fehérrízs natúr csirkemell ) azzal kb ugyanott lennél, szerintem. De azért ha valakinek ez a 40 kcal 10g ch borítja fel az életét, az magára vessen, sztem told nyugodtan
-
gyuri860213
tag
válasz atee_13 #165166 üzenetére
Nem kell 10g kreatin, oszd el 5-5g-ra inkább, emésztést "megvicceli" ha túl nagy dózist nyomsz egyszerre. ha ebéd után megiszod az 5-ot majd edzés után a másik 5g-ot, mondjuk a vacsorával tök jó. Elvileg 30-50g gyors ch-t ajánlatnak a kreatin mellé de szerintem felesleges gyorsnak lennie, legyen ch-s étkezéssel. Ha diétázol szerintem sok a 200-250g ch. Én 78kg vagyok jelenleg és 150g körül eszek.
-
atee_13
őstag
válasz Madwe #165167 üzenetére
14:30 kor kajálok ebéd 2.0 át abban van többnyire 75 g bulgur, rizs/pufirizs vagy valamilyen ch. kb 17:00 kor kezdek neki az bemelegítésnek majd edzek kb 18:00 -18-15 re végzek akkor egy turmix aztán. 20:00 körül egy fehérje adag majd lefekvés előtt egy casein. A 8 as fehérjéhez még kalkuláljak be valami rizscsiposet vagy pufiris ilyesmit?
(#165168) gyuri860213
Még alakulóban van a ch belövése cél az lenne, hogy a has alsó kockái is is úgy nézzenek ki mint a felsők. Rápróbálok majd az 5-5 megosztára[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz gyuri860213 #165168 üzenetére
+1, érdemes szétszedni a kreatint, különben meg tudja viccelni a gyomrot
Én 80kg vagyok épp, enyhe diétán, 190g ch 190g p 50g f, heti 6 edzéssel s 3 kardioval. Abból indultam ki, h itt a fehérje magas valamennyire, s én ketorol jöttem, uh a 200-250es ch nem tűnt soknak, de lehet igazad van...(#165169) atee_13 Szerintem jó az is ahogy most csinálod, ha neked így megfelel s haladsz is célod felé, de alapesetben inkább ajánlják a több ch-t edzés utánra, mintsem elöttre - de ha neked így van energiád edzeni, nincs hasi panaszod közben, estkompozíciód arra halad amerre akarod, akkor nincs értelme változtatni?
[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
válasz Madwe #165170 üzenetére
Alapjában véve most 3 hónapig kb semmit sem csináltam orvosi okokból. Volt pár feltételezés pár vizsgálat jó pár még elmaradt a járvány miatt még majd most pótlódik, de már nem tudtam tovább ülni és a múlthéten elkezdtem edzni.
Eddig annyit volt, hogy tv + TENS rázogatás hasra mellre
Valamin tervezek változtatni a has miatt, de még friss a dolog. Így minden lehetőséget megvizsgálok, minden tanácsot elfogadok
Nyilván jobb lenne nagyobb tónusosabb izomtömeg mindenhová, de idő és lové kérdésben kb ennyi fér bele, de a has alsó részét is be szeretném kockásítani.[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
válasz aelod #165172 üzenetére
Edzettem rá heti 4x otthoni felülős variációkkal amiket a neten találtam. Most állványon edzek rá lábemelgetésekkel. Más az érzés mint a felülésekkel, remélem jobb lesz. Még lábsúlyra gondoltam köv hónaptól, addig hagyom kicsit megszokni a mozdulatokat.
Próbáltam volna fej föle emelve, de sajna a gerincem/derekam pattog így az a mozdulatsor nem opció. -
medica
senior tag
válasz BÁ Nutrition #165164 üzenetére
a szívprobléma nem jött át eddig a kettőből...
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
gyuri860213
tag
válasz atee_13 #165169 üzenetére
"akkor egy turmix aztán. 20:00 körül egy fehérje adag majd lefekvés előtt egy casein"
Ha tudsz szilárdat enni akkor menjen az inkább, edzés után 1 adag fehérje, aztán rá 1 órára bőséges szilárd táplálék. nem kell a kazein meg társai baromság. 3-4 óra leforágas alatt megiszol 3 adat fehérjét? minek? inkább egyél. Estére se túró se tejtermék lehetőleg, inkább állati fehérje, hal. stb, rizzsel, és érdemes a glutént is mellőzni estére. A pufirizs is hülyeség, de ha nincs jobb akkor az még mindig jobb mint a kenyér vagy a szőlőcukor stb. -
atee_13
őstag
válasz gyuri860213 #165177 üzenetére
A topik előtt a shopbuildert olvastam ott az volt az álláspont, hogy esti órákban már ne fogyasszunk szénhidrátot ezért mellőztem. Az esti szilárddal az a problémám, hogy gyakorlatilag nem tudok annyit rágni rendesen megterhelő (tudom hülyén hangzik). Reggel szilárd ebéd 1. 2. szintén. Rengetegszer már nem is ízvilág vagy élmény miatt rágok, hanem csak muszájból mert tudom, hogy meg kell enni.
Cukrokat kerülöm csak edzés után van szőlőcukor máskor soha. Tápérékeket is nézem kajákon, ha néhány % nál több a cukor hanyagolom. -
Lavar
aktív tag
Nutriversumnál szoktak nagyobb akciók lenni, mint ezek a 40%-ok?
Múltkor akartam már venni Whey Prot 4490-ért kilóját, de az visszament, viszont van Iso Pro 4790-ért most, ami még jobb árban van, mint a koncentrátumuk, mert 40 adagos nem 33.
Ha nem igazán, akkor megrendelem.[ Szerkesztve ]
-
-
Lavar
aktív tag
válasz roti86 #165181 üzenetére
Igen, láttam még bb topikban, az több hónapja akciós. Az elején nem mertem berendelni, mert nem is hallottam még róla, plusz pont akkor vettem egy másik fehérjét, ami mostanra lassan elfogy. Viszont az utóbbi időben rengeteg pozitív tapasztalatot olvastam vele kapcsolatban, itt a fórumon is, úgyhogy már kipróbálnám. A belga csokis jó is lenne. Viszont most fillérbaszó leszek, de a nutris jobb árban van, a szállítási költséget is beleszámolom. Akár egy adagra (~145 v 166 Ft), vagy fehérjetartalomra (860 vs 750 gr) nézve.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz BÁ Nutrition #165164 üzenetére
Na erre mit mondasz? [link]
Tavaly még eb ezüstérmes együtt megyünk balatonra stb stb..
a vírus miatt leállt az edzés,és mostanában kezdték nagyobb intenzítással és ugyan ezt kérdeztem tőled , hogy 50 évesen hogy kezdjem el . neki jó volt a szíve rendszeresen ellenőrizve mégis az vitte el . Fehér Miklós focista? Kolonics csepeli kenus? Szóval nem is kell rossz szív egy ilyen tragédiához.
De azért csak gúnyolódjatok csak.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Angel2014 #165184 üzenetére
R.I.P.
Mindenfele emlekgyalazas nelkul:
A Feher Miklosrol azert konkretan lehetett ilyeneket hallani 6-8 speedet szedegetett be neha napi szinten.
A Kolonics eseteben is egyreszt felmerul a gyanu masreszt meg ilyenek elofordulnak nem sportolo emberekkel is.En mondtam multkor is h engem vagy a topicot hiaba kerdezed, szakemberhez kene fordulnod ha egy vagy tobb kockazati faktor aktualis lehet. Ezt minimum 3-4x mondtam mar kb masfel heten belul.
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Madwe
nagyúr
válasz Angel2014 #165184 üzenetére
Most mindentől függetlenül, ebből nem pont h azt kéne leszűrnöd, hogy ha egészséges ember esetében is adódhat probléma, akkor egy pár faktor alapján veszélyeztetett ember kiváltképp körültekintően járjon el? Tudtommal neked is annyit javasoltak itt, h menjél el orvoshoz, ne egy topiktól várd a választ ilyenekre (hangnemtől függetlenül a mondandó ennyi volt)
-
Dinter
addikt
Volt itt szó a Pure Gold-ról korábban, rendeltem tőlük kreatint, és még küldtek ajándékba 3 adag fehérjét Először azt hittem rossz csomagot kaptam
-
LanyUs
senior tag
válasz LanyUs #165109 üzenetére
Nem edzettem soha éhgyomorra reggel, de kitartást növelő az tény.
Kb. az edzés negyedénél már remeg a kezem ( délutáni esetében általában csak edzés végére értem el ezt az állapotot ). A szuper szetteket hatékonyabban kell összeraknom.
Edzés után, nyújtás, majd azonnal beültem fél óra infraszauna. A pulzusom alapból is a max. 80%-án pörgött és a meleg hatására csökkent oxigénfelvétel miatt le sem esett szaunázás végéig. Valaki esetleg infrázik közvetlenül edzés után? Lehet ennek bármilyen negatív hatása?
Ha belegondolunk abba, hogy súlyzós edzés után többen még alapozós kocogást végeznek és csak utána turmixolnak, akkor elviekben nem lehet probléma. -
EXA
aktív tag
Sziasztok!
Leakarok menni olyan 13% körüli testzsírra, úgyhogy most elkezdtem makrókat számolni, napi célnak ezt állítottam be:
sz:250g
f:180g
zs:50gEz kb olyan 2200kcal.
79kg vagyok jelen pillanatban 178cm olyan 18%-os testzsírral, ez így kezdésnek szerintetek oké lesz? Heti 3* végzek súlyzós edzést, kardiózni nem szoktam.
-
EXA
aktív tag
válasz marked one94 #165192 üzenetére
Köszi!
-
aDtG
tag
Sziasztok!
Fehérje választásban szeretnék tőletek kérni tanácsot.
Jelenleg optimum nutrition gold standard whey fehérjét fogyasztok.
Kis probléma vele, hogy eléggé meg tudok tőle puffadni. Nem vagyok tudtommal laktóz érzékeny, de sokszor puffadást érzek.
Kipróbálnék egy olyan terméket, amelyik nem tartalmat laktózt.
Melyiket érdemes szerintetek kipróbálni tejsavókból? Ár egyelőre nem mérvadó. Szeretnék jó minőségű fehérjét.A másik kérdésem, hogy a Weider fehérjék van amiben jobbak mint az átlag tömegcikkek?
Köszönöm szépen
-
t256
őstag
Szia!
Egy jó minőségű tejsavófehérjének laktózmentesnek kell lennie vagy nagyon minimális laktózt kell tartalmaznia.
Próbálj ki egy olyat, ami kifejezetten laktózmentes. Ha attól is puffadsz akkor a tejfehérjére vagy valamelyik édesítőszerre kell gyanakodni.Weidert még nem próbáltam. Mivel táplálék kiegészítőről van szó, ami élelmiszer csak oldódásban és ízben lehet jobb az átlagos tömegcikkeknél.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
LanyUs
senior tag
válasz Angel2014 #165196 üzenetére
14 éves koromban fogtam először a kezembe súlyzót, ami kitartott 30-on túl is. Ennyi idő után már millió kombinációt kipróbáltam hogyan lehet változatossá tenni ezt a mozgásformát. Kiegészítő edzésként indult mellé a kocogás/futás. Kinyílt a tér, tetszett a folyamatosan változó környezet, a friss levegő, a falevelek zörrenése, a szél susogása, az emelkedők megpróbáltatása, a lejtők "combizom égetése", tehát a kitárult világ -> egyre több súlyzós helyett futás lett, majd teljesen felváltotta. A kondit most visszatettem a reggeli órákra, de amikor csinálom már nem adja vissza azt az életérzést, mint 20-as éveimben.
-
LanyUs
senior tag
Amikor számolgattam soha nem tudtam levinni a zsírt 50g-ig ( általában 90-100 között volt ). Szénhidrát, fehérje oké, de a zsír hogyan ilyen kevés? Csirkemell, rizs, light ömlesztett sajt, light trappista, 68%-os csirkemell sonka, sovány túró, kevéske tönköly kenyér stb. Mi a titok az 50g-nál?
-
LanyUs
senior tag
válasz aelod #165199 üzenetére
Akkor lehet ezért nem működött tökéletesen Pedig méricskéltem napi 1 órát legalább annó. A sajtot viszont nagyon szeretem. A light összetevője fehérje szempontból nem rossz:
Tápanyagok 100 g termékben: Energia 931 kJ/222 kca, Zsír 10 g - amelyből telített zsírsavak 6,2 g, Szénhidrát 0,2 g - amelyből cukrok 0,2 g, Fehérje 31,5 g Só 2,0 g.
Csirkemell is finomabb tejszínnel, csak épp az eredeti célját veszti el vele az ember . Akkor maradok kockahas nélküli apuka
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok