Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz aelod #158954 üzenetére

    "Calorie balance is THE MOST important variable in body composition diet success for a very simple reason: it has the greatest impact on how much muscle you can gain and how much fat you can lose over any period of time. It has this powerful impact because of the straightforward fact that calories via fats, proteins, and carbs, literally COMPOSE body tissues. That is, before any muscle can be built, the raw materials (calories from protein, for example) quite literally need to be there, as nothing more than building blocks. On the other end, burning fat requires that not enough calories are shuttled into fat cells to keep them the same size as they lose their fat stores when sending them out into the blood."

    The Renaissance Diet - 12. o.

    Ha kalorigén tápanyagokat számolsz, azzal kalóriabevitelt számolsz. Egy sztenderd sportolói étrend ott kezdődik, hogy testsúlyra és aktivitásra vetítve kalkulálnak egy energiaszükségletet, annak kb 20-25%-a legyen zsírból fedezve, testsúlykilogrammonként ~2g fehérje legyen a fehérjebevitel és a maradék mehet szénhidrátból.

    Ennek a végeredménye persze az lesz, hogy Fiktív Jóska kap egy ajánlást, miszerint a napi bevitele legyen 200 g fehérje, 350 g szénhidrát, 75 g zsír. Meg persze egy táblázatot, hogy reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára mit egyen, mert magától úgyse lesz annyi esze, hogy a 200 g fehérje nem fog összejönni pizzából és sörből.

    (#158960) aelod
    Dehogy hazudnak. Kalóriát számolnak, de ez nem azt jelenti, hogy 2000 kcalt visznek be kristálycukorból és ez lesz a versenydiéta. Aki ilyen ökörséget állítana (szándékosan kisarkított példa), az vagy kamuzik, vagy oltári hülye.

    (#158962) Woodslave
    Egyáltalán nem baromság. A kalóriaegyensúly fogja meghatározni, hogy testsúly gyarapodás vagy testsúly csökkenés fog-e történni.

    (#158963) HussarF
    Pont, hogy a GI meg az ételed "tisztasága" az, ami baromi keveset számít a végeredmény szempontjából. Persze szeretnek az emberek az inzulinnal jönni, de inzulin kiválasztás nem csak a szénhidrátok elfogyasztásakor történik. Illetve a szénhidrát felszívódását jelentősen lelassítja ha zsírt viszel be mellé és általában elég ritka, hogy az ételedben semmi zsír nincs, csak magas GI-s szénhidrát alkotja.

    Egyébként tényleg olvassatok. Az, hogy a kalóriabevitel a legfontosabb és az fogja meghatározni, hogy lesz-e testkompozíció változás, az nem egyenlő azzal, hogy milka csokit kell zabálni vödrös jégkrémmel meg nutellával. Ezt egyik szakember se állította soha. Továbbra sem létezik semmilyen csodamódszer. Ha eredményt akar valaki, akkor bele kell pakolni a melót keményen. Aki mást állít, az kamuzik, hogy eladhassa a szarát. Vagy félnótás.

Új hozzászólás Aktív témák