Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz Qru #48229 üzenetére

    Akkor jól sejtettem. Köszönöm a megerősítést.

    Most van az autóm a szerelőmnél aki 2013-tól ismeri és szereli az autót.

    Rázott a kormány hol jobban hol kevésbé gyorsításkor és lassításkor is. Volt mikor úgy hogy nem csak én éreztem a kormányon keresztül hanem az utasok is. Ha a tempót tartottam akkor nem vagy nem mindig csinálta a jelenséget.

    Emiatt voltam futómű ellenőrzésen egy erre szakosodott cégnél ahol azt adták meg, hogy a jobb, a bal, az alsó és első lengőkarszilentek cserések, plusz jobb első felni javítás és 4 kerék centír. A gumikat is ellenőrizték és jelezték, hogy nincs elfékezve és nincs eldeformálódva a gumi. Akkor azt mondták hogy nincs deformáció.

    A szerelőm már ekkor mondta telefonban a jelenséget felvázolása és a fenti cég hibamegállapítása alapján, hogy az autó futóművével semmi baj nincs és nem az lesz a gond.

    Mindezt megcsinálták a futóműves cégnél és érezhetően javult az autó, de még mindig rázott az említett helyzetekben.

    Visszamentem, hogy nem lett jó és még mindig ráz. Fogták és lekapták a 4 kereket, leszedték a súlyokat és újra centírozták.

    Egy fokkal ismét jobb lett, de nem oldódott meg és a rázás megmaradt.

    Meguntam a történetet és tegnap leadtam a szerelőmnek az autót, hogy akkor most ezzel a helyzettel kapcsolatban ő is vizsgálja meg mi lehet a gond a futómű-kerék környékén.

    Ma küldi a videókat, hogy mind a 4 gumi ovális formájú... az alany pedig 4db Falken ZE310 XL 235/45R17...

    Első körben megfutom a gumisokat ahol vettem, hogy nem sokkal garancia lejárta után vagyok de a használaton kívül gondosan tárolt és óvott gumik alig egy évesen se így néznek ki... aztán második körben vissza megyek a nem kis nevű és elégedettségi indexszel rendelkező futóműves céghez, hogy mit néztek ők ha az autó szerelő kapásból kiszúrta a hibát...?

    A gumik nevében a sima és az XL-es verziók között mi a különbség?

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák