- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
MC Pite
veterán
Nyeee . Legalábbis sztem nagyon nem adja a Quadraxer, És télen 2-3 évesen az SXen nem sokkal volt jobb a 4S²nél, de melegben ***, a szokásos tesztemen is ugyanezt mérték amit az én seggem és fülem: [link] Akkor sokkal inkább Nexen.
De úgy hogy van mindkettő, már csak pici méretbe tennék nexent, ahol nincs más, vagy tényleg sokat várható hó. Környénél a domboknál a jegesre gyúrt részeken is elvoltam vele (kamionok sorra akadtak el, meg a személyautók egy része is). Jobb itt a nexen kicsit (GY meg még eggyel), de a 20⁰ felett nagyobb az előnye. Mindháromkettő használható persze.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor Nexen lesz.
#nincsbennetarcsi
-
Richard!
addikt
Üdv!
Melyik gumiápolót vegyem a kauffer.hu-ról? [link]Ma kezdődik életed háralévő része
-
blakey
titán
válasz Richard! #48411 üzenetére
Szerintem mindegy, ezek közül volt néhány, nem éreztem rosszabbnak az olcsóbbat sem, Prelix és a hozzá hasonló Aldis is nagyon jó, most azt hiszem valamilyen Lidl-st használok. Azt vedd amelyik tetszik és nem túl drága.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Richard!
addikt
Köszi fijúk, Sonax a kosárban
Ma kezdődik életed háralévő része
-
Saccco
nagyúr
válasz Saccco #40909 üzenetére
No belehajtottam 17.000km-t a Continental AllSeasonContact-ba. Azt kell mondjam, hogy minden további nélkül megint megvenném ezt a gumit. Semmilyen komoly hátrányt nem tapasztaltam a korábbi Ventus Prime 3-hoz képest. Illetve annyit, hogy hangosabb. Az autó pontosan és jól irányítható, még nagyon melegben is megfelelően tapad. Nem kerültem olyan szituációba, amit a gumi nem tudott volna megoldani. Kivétel, amikor állatkodós módon jöttem ki körforgalomból és a ASR beledolgozott kicsit. Bár valószínűleg a VP3 is kicsi tapadással bírt volna.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Puma K
nagyúr
Helló,
mennyire érdemes várni az új téli gumik vásárlásával?
Előző héten három helyet felhívtam és szeptember közepétől mondják, hogy jönnek raktárra a téli gumi készletek és akkor érdemes vásárolni.
Az én gondolatom meg azaz, hogy mivel még mindenki elkavirnyál a nyári papucsokkal így nincs még rohamszerű felvásárlás gumik szempontjából és úgy ahogy lehet válogatni elfogadható áron (35.000-40.000Ft/abroncs).
Viszont adott abroncsok adott budapesti üzletekben jelenleg elérhetetlenek (egy helyen akarnám megvenni és felrakatni) és erre fel kaptam azt a választ hogy szeptember közepétől nézelődjek.
Nálam ez lenne a sorrend amit vásárolnék 205/65 R15-ös méretben:
1. Bridgestone Blizzak LM005
2. Continental WinterContact TS 860
3. Michelin Alpin 6
4. Dunlop SP Winter Sport 5"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
ngaba
aktív tag
válasz Saccco #48419 üzenetére
Igen, eddig én is így vagyok vele, hogy szerencsére elég eseménytelen vele az élet. (Nekem is hangosabb, mint a korábbi nyárim, de a többi 4 évszakossal nincs összehasonlítási alapom.) A felhőszakadásokat is jól abszolválta, eddig mindig a rossz látási viszony volt a szűk keresztmetszet, nem a gumi.
-
avl
senior tag
Szentendre környeken, Bp. lll. kerületben ajánlott gumis helyek ?
- szerelési és gumibeszerzési ár
- munkavégzés minösége alapjántovabbra is a valamikor realizalando 175/65 R14-es 4evszakoshoz Jazzre (Nexen, Vredi Quatrac5, GY gen3 esetleg Michelin CrossClimate+ a fö jelöltjeim)
-
veterán
A Centrum Gumi Budakalászon szépen dolgozik, az árakat itt találod. A gumit viheted ha úgy tetszik.
Szokásom itt ríni, hogy a BS Turanza T005 még 225/40R18-ban is peremvédő nélkül készül. Tegnap hazafelé egy szűk utcába fordultam be, közben telefonban voltam, látom 2 autó koccant, szembe jönnek a sávomba, lehúzódok jobbra, hogy elférjenek a szembejövők félig a bal oldali járdán. Persze, hogy nekidörzsöltem a jobb első felnit az kiemelt szegélynek. :/
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez a felni már volt "peremcsiszolva", ami nem a legszebben sikerült, így kevésbé fog fájni az újabb esztergálása.[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
vajúdok rajta, eddig sosem tettem.
az ár - valoszinü [kiszallitasi ar + szerelesi árak + ...] - mellette szól (online rendelésnek), mert talán annyival olcsóbb...bár: azt nem szokás próbálni, hogy gumisnak mondani: ennyiert tudnam megrendelni, Ö mennyiert adna, vegyünk kettö közötti árat és akkor Ö is jobban jár
a kisebbik visszatarto erö, hogy szerelest vegzö gumis "nem örül" (na és ?)
nagyobbik: mi van, ha problémás a gumi, pláne ha ez szereléskor derül csak ki ? az macera + költség; vajon ennek mennyi esélye van ?
ha online rendelem magamhoz: DOT-ot megnézem, szemem átfuttatom a gumikon, de mire figyeljek még ?) -
2ozzmexy
senior tag
Nem igazán értem miért vajúdsz ezen, ez egy rém egyszerű történet:
Ha online rendeled van benne lutri (hidd el nekünk hogy igen csekély, nagyon sokszor rendeltünk már online itt mindannyian), ezt fizeted meg ha hibás a gumi és újra időpont meg egyebek kell a gumishoz, a hibásat visszaküldeni, stb. Ez neked mind idő, energia és pénz.
Amelyik gumis ezen elkezd balhézni hogy nem tőle vettem, annak szólok hogy állj, vissza az egész, és nem fizetem ki. Ő egy szolgáltatást árul, nevesül gumiabroncs szerelési szolgáltatást, én a szerelési szolgáltatást veszem meg tőle. Nem tudom hova jártok gumishoz, de nekem ezen nem szoktak rugózni hogy honnan van, semmi köze hozzá. Annyit szoktak kérdezni hogy online vettem e. Bemegyek (gyakran időpont nélkül) és megmondom hogy "ezeket azoknak a helyére, a régi marad/nem marad, kell a pénzem vagy vigyem máshová?" Nem szokott sok ellenkezés lenni, megcsinálják, szólnak ha valami böki a szemüket, de itt BP-en könnyű ugatni, mert arrébb mész két utcával és ott is van gumis, szóval konkurenciában nincsen hiány... Bemész, megmondod mit akarsz, nálad a lóvé, amelyik gumis nem így működik azzal nem szabad szóba állni. A kereskedő a pénzedre pályázik, te a felkínált termékre (vagy szolgáltatásra), ha ez a két akarat találkozik akkor van biznisz, ha nem akkor nincs. Ott állsz végig, ha olyan történik amit nem értesz vagy bizonytalan vagy hogy jól csinálja e, van szád és kérdezz!"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
avl
senior tag
válasz 2ozzmexy #48430 üzenetére
"Nem tudom hova jártok gumishoz" ...sehova
30+ ev alatt - elöször =fiatalsag bolondsag ill. mas idök jártak a Trabanttal kölcsöngumival mentem müszakira - ha jol szamolom 5ször voltam 4 különbözö "gumisnal"; 15+ éve ujracentrir nelkül (sosem ereztem ebböl gondot !) en cserelgettem itthon a nyari - teli szetteket.
azert es azon vajudok, mi is legyen
ez lesz az elsö 4evszakosom, az utobbi 15+ evben leginkabb premium teli nyari (leginkabb premium: Michelin, GY, ...) külön szettem volt; kevesebbet autozok, ez hajt 4evszakos felé
talan 4evszakosok is javultak, pl. jobbak, mint 10 eve voltak
azaz a 4evszakoson es aztan a tipuson is vajudok:pl.: 4 x Goodyear Vector 4seasons G3 175/65 R14 86H XL, 3PMSF 82384.00 Ft(https://www.maxigumi.hu/) - egy gumishoz, akinel sosem voltam, de 3-4km-re van tölem, honlapja szerint igen olcson (1400 Ft) szerel
vs. Nexen hozzam szallitva 63750-65104 Ft
vs. Vredi Quatrac 5 hozzam szallitva 70284-70920 Ftha atlagos szerelesi dijat veszek, mondjuk 10e a 4 db ez utobbiak eseten (mig GY eseten a fenti olcso szereles ...ha valós !) , akkor:
GY 4seasons Gen3 kb 82.4+1.4*4=88e
Vredi 80.5e
Nexen 74e.hataron nem autozom, fogyi es tartossag nekem szamit (nem anyagilag, hanem a zöld tudatomnak) akar a Nexen is jo lehet, de ha GY nekem (!! ami lathato: fogyi, tartossag, amit senki nem lat: szorulok-e olyan fekezesre ? ...deffenziven vezetek, szerintem a 30+ ev alatt sosem volt gumi miatt pl. necces helyzet, fekezes ...igaz: mivel "premiumjaim" voltak, nem tudom, lehet egy szutykabb gumival necc, söt: góóól lett volna ) tenyleg jobb, akkor nem gond a 14e-rel vagy 19%-kal nagyobb ár
+ : nem tudom, ne varjak-e vele jövöig, mert covid miatt külföldi nyaralas nem volt, teligumim bar 6 eves, de nem kopott, ...
na ezt vajudom ..persze nem stresszesen, hanem inkabb "játék-optimalizálási kísérletként" (nem csak online vs. gumis, hanem 4evszak, tipus, mikor, ...), de inkabb GY-re hajlok.
-
F_Zolee
veterán
Na beléptem a
soherklubba. Quatrac 205 55 R16. 16 és 20. Heti gyártás 2-2db. Holnap megyek még csak vele. -
TommyY2
tag
Írtam korábban, hogy le kell cserélnem az 1 éves Momo téli gumimat.
Most találtam egy hirdetést TS860 gumikra, viszont az is csak "C" tapadású (milyen lehet a "B" tapadású Kleber-hez képest?).80e Ft körül adják a 4db-ot, soha nem volt még felszerelve, de 2017-es gyártású.
Mit gondoltok, szabad lenne megvenni, vagy inkább az új Kleber 120e Ft-ért, vagy az új Goodyear 180e Ft körül?
TommyY
-
MC Pite
veterán
Abban a méretben Quatrac helyett a hasonló 4S²_őt vettem.
Ha lett volna, akkor Vredesteint.
GY és Nexen inkább téliesek.alázógyík: +1
A Lauffen téli alulmúlhatatlan.
TommyY2: Klebertől jobb, de ha belefér, inkább újat vegyél.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
TheMarci
addikt
Sziasztok,
Van egy 7jx16x50-es felnim, ezen van a nyari gumim (225/55 r16), az a kerdesem, hogy erre a felnire fel tudom (lehet/szabad) rakatni a teli gumimat, ami 205/60 r16-os?
Do You Dream?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest