- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimi57
őstag
Most mértem először tempomat 90-es fogyasztást oda vissza egy 25-25 km-es távon mióta felkerültek a Debica Navigátor 3 papucsok egyelőre csak előre. 5,35 lett az átlag. A régi Hankook Optimo 4s-sel 5,5 alá sosem ment.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
Puma K
nagyúr
válasz rbalint88 #47651 üzenetére
Városban dinamikusan, autópályán pedig különböző tényezőket figyelembe véve lehetőség szerint minél gyorsabban megyek.
Viszont a nyári gumik használati idejét tekintve 70-80%-ban város és 30-20%-ban autópálya.
Ilyen használat mellé a Michelin Pilot Sport-ot javasolnád inkább?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
rbalint88
addikt
válasz Puma K #47654 üzenetére
Magyaran szereted kihasznalni az auto kepessegeit. Ehhez inkabb a Pilot Sport illik, mint a Primacy (nekem most az uj ceges auton ez van es focvis v60-jarol jobb tapadasra emlekszem, lehet fos a gyartoi keverek). A hobbiauton (A4 cabrio) Pilot Sport 4 van, sokkal-sokkal jobban tapad. Unokatesom V60-jara tavalyelott Vredi Ultrac Satin kerult, ujonnan nagyon meggyozoen tapadt (kb mint a jobb Primacy), de talan a huliganizmus kevesbe a baratja. Ertsd jol: ha azt veszed, akkor se fogod azt gondolni, hogy nem tapad ez a fos gumi, de sportcelokra csak 80-90%-at tudja a Pilot Sportnak.
-
Biqci
aktív tag
Urak!
Most mi is a szabály? Tengelyenként azonosnak kell lennie az abroncsnak, vagy csak az, hogy diagonál és radiál nem lehet egy tengelyen?"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Gumit keresnek 225/40 R18-as meretben. Ha lehet akkor v.mi turagumit keresnek... Mindenki a Michelin Pilot Sport 4-et ajanlgatja... Biztosan jo (igaz tapasztalatom csak az S verzioval van) de ez nem egy versenyautora lesz igy kisse talan overkill lenne szerintem.
Van olyan ami halk, jo esoben es nem kopik el 20e km alatt?Elore is koszonom!
-
Biqci
aktív tag
válasz Lootolok #47658 üzenetére
Értem. Akkor mi a helyzet, ha pl. Bridgestone Turanza mind a kettő, de az egyik T0005 a másik T0001? Ez mennyire számít?
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Puma K
nagyúr
Jelenleg Falken ZIEX ZE310 Ecorun gumik vannak rajta elől-hátul 235/45 R17-es méretben.
Múltkor átrongyoltam 50-el Budaörs szélén az új építésű lakópark melletti úton egy szintkülönbségen.... ami nem látszik és még csak kitáblázva sincs... azután lett problémám...
Az esemény után menet közben 80-90-től kezdve gyorsításkor olykor remegett a kormány. Ha a tempót tartottam akkor abbamaradt. Fékezéskor 60 feletti tempónál mindig remegett, de úgy mintha rezgőmotor lett volna a kormányban...
Az autó amint ezt elkezdte csinálni bejelentkeztem egy rázópados hibamegállapításra.
Akkor az derült ki, hogy hátul rendben van az autó, de elől a szilentek cserések, a jobb első kereket görgőzni kell, szükséges egy futóműállítás és kelleni fog még 4 kerék centír is.
Továbbá meglehet, hogy szemmel nem láthatóan de tojás formájú lett egy vagy több kerék a nagy meleg és egy vagy több korábbi elfékezés kettőse miatt (amivel nem lőttek mellé)... de ha szerencsém van akkor kitudják úgy súlyozni, hogy semmit nem fogok belőle érezni.
Megtörtént a szerviz és sokkal jobb lett mint volt, de egy kicsit még most sem az igazi... ezért gondolkodom a gumicserén. Bár lehet előbb célszerű lenne a téli papucsokat felrakatni és úgy menni vele...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Qru
MODERÁTOR
Tengelyenkent legyen egyezo. Tehat ha elol/hatul azonos van akkor nem kotnek bele.
Ha nagyon eltero a dot szamuk (az lesz a t001 az 2016-2017 tajan volt meno gumi) akkor kukaznam egy a meglevo t005 melle vennek meg ket t005-ot.
Az igazi 4 friss gumi lenne de lowbudget projekt tudom…Hogy az ujabb vagy reggebbi menjen elore arrol meg eleg sok a pro es a kontra erv. Altalaban a jobb megy hatra
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
addikt
van érdemi (gyakorlati) előnye a Contiseal technológiának?
úgy értem van olyan valós élethelyzet, amikor jól jön?
egy defekt tömítő spray léptétekkel olcsóbb, mint a Contiseal felár egy gumiban, ezért kérdezem“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Qru
MODERÁTOR
válasz f4lcon #47668 üzenetére
Apróbb szögek vagy bármilyen kisebb kiterjedésű sérülés keletkezik a futófelületen azt eltömíti azonnal. Lehet észre sem veszed, hogy volt benne egy kisebb csavar pl. Ha nincs benne a trutyi akkor csak úgy veszed észre ha már lapos a gumi és/vagy szól a tpms. Meg kell állni és belefújni a trutyit, és újra felfújni a gumit. Na most ezt mondjuk egy forgalmas autópályán a leállósávon nem egy életbiztosítás kivitelezni, főleg ha a baloldalon kell életet lehelned valamelyik gumiba. Ha sokat autópályázol sztem érdemes.
#nincsbennetarcsi
-
-
Biqci
aktív tag
válasz Lootolok #47666 üzenetére
Nem tudom istenigazából nem ismerem ezeket az abroncsokat, de szerintem a T001 a régebbi a dot alapján 2016-os, míg a másik 2018-as. Nameg az 5 nagyobb mint az 1
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Biqci
aktív tag
Szóval úgy áll a dolog, hogy van két gyengébb T005 és egy kiváló T005 dot18-asok, valamint egy szintén kiváló T001 dot16-os. Tényleg nem sz.rrágásból, de hogy lenne a legjobb a matek? Az stimm, hogy a két gyengébb előre kerül, ezért kérdeztem, hogy esetleg a két kiváló de mégiscsak más mintázat engedélyezett lenne-e hátra.
-
Biqci
aktív tag
Na ezen gondolkodom én is, de sajnos nem találok 1 darabot. Azaz van, csak nem éri meg a 2-300km távolság. Egyébként is 4 évszakosat akarok majd venni az ősszel, ezért sem akarnák sokat rákölteni feleslegesen
Ez a tapadásvesztés valóban fennállhat, így tényleg nem érdemes kockáztatni...És hamár négyévszakos. Mi az ajánlott a Honda CR-Z-re 195/55x16-os méretben?
-
félisten
-
No.01
őstag
Koszonom, de nekem A Primacy4-el nem voltak jo tapasztalataim (pedig egy Priuson hasznaltam... konkretan a ateli Conti TS860 jobbanak es halkabbnak tunt)
Mas premium (pfujjj!) alternativa? 2 gumis "ismeros" is a Pilot Sport-ot ajanlotta, de ez egy csaladi kombi es sajna nem RS6 igy tovabbra sem erzem a letjogosultsagat, h olyan legyen mint a radir (ragad, de kopik)
-
rbalint88
addikt
Probalj ra a Vredesteinre. Ultrac Satin.
Nekem az utobbi idoben abszolut pozitiv csalodas a marka, foleg az arahoz kepest. Ugy nez ki most piacot akarnak venni. A Hankookot csak azert nem mondom, mert arrol tudom, hogy hangos, ezt leszamitva jo lenne a Ventus Prime 3.
Pilot Sport se a leghalkabb, azert a VP3-hoz kepest erezhetoen csendesebb. -
Biqci
aktív tag
és Qru
Ok, ezeket megnézem. Köszi. Mert bár találtam egy darab T005-öt, persze használt, de így is majdnem 50Euro. És még nincs téli garnitúra. Egy kicsivel több egy négy évszakos vadi új. Úgyhogy nem is kérdés...
Azaz mégis kérdés. Egyáltalán ajánlott még 10-12k km futásra ilyen, vagy a csak tényleg 4-5k-t gurulók gumija a négy évszakos? 12-nél többet amúgy sem mennék, mert annyira lesz megkötve a biztosítás is.szabonagyur
-
szekra
addikt
Sziasztok, 195/45R16 nyári gumit keresek, mit ajánlanátok? Városban szaladgálós autó, szinte 0 pálya, nem versenyzésre kell. Sava Intensa UHP 2 megfelelő lenne? Köszi szépen.
-
hacki87
senior tag
Sziasztok!
1.6 szívó Suzuki vitara-ra évi 15k km-de milyen 4s gumi most az ajánlott?
215 55 r17-és méretben max 35ezer/db. -
do3om
addikt
Csak kérdem, ezek a 4 évszakosak ha ennyire a km alapján ajánljátok akkor bírja havas utat is? Pl 10%os lejtő, 15-20cm-es hó az úton, egy nyom amin mehetsz ha jön valaki a friss hóba térsz le. Ez pedig nem 1-2 napot van évente. Vagy mindenki Budapesten lakik?
Esetleg itt nincs olyan ember aki reggel 4 körül indul dolgozni, ha pedig este havazott garantáltan nem lesz hótoló még az úton, ugyan ez hazafelé 11után. Ha minden ilyen alkalomra szabadság kellene elmenne vagy 10 nap így a semmire, mármint ha az autó az abroncs miatt alkalmatlan lenne az útra.
Nekem már kopott a téli szóval cserés (4mm), az asszonynak volt vagy 2 nap hogy vissza kellet fordulni, de vajon 4 évszakossal hogy menne ez? A másik autó új télivel elment ahol ez enyém ment le az útról.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz kenguru99 #47689 üzenetére
Persze nem is akarok. De rengetegen vannak akik itt azt vesznek, de akkor csak tisztában vannak vele hogy azért ha szar utakon járnak és nincs olyan hogy most akkor nem indulok el akkor em biztos hogy szerencsés megoldás. Városban valóban lehet jó, de ott is vannak komoly emelkedők néhol. Az utak tisztítása meg nem tudom másol hogy megy de felénk amikor nincs hó akkor a tiszta utat naponta 2x lesózzák!! nem vicc, aztán ha esik napokra eltűnnek.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
őstag
válasz kenguru99 #47691 üzenetére
Ma már jobban bírják a gyűrődést, mint 10-15 évvel ezelőtt, illetve a téli minimum 4mm profilmélységet itt is komolyan kell venni. Kb. 15 éves tapasztalatom van négyévszakosokban és már akkor sem volt lehetetlen közlekedni velük pl. a behavazott Bükkben, csak kissé taposott havon.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Qru
MODERÁTOR
-
őstag
Ugye. Minden esetre természetesen megvan a jelentősége a két szezonos gumiknak is, de egyet nem értek meg. Miért közlekedik egész évben téli gumival a magánautósok kb. ötöde? Ráadásul javarészt gyenge minőségű gumikkal.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
nagyúr
Mert ezis valami régi gumis beidegződés... ha nem akarod cserélgetni, keveset mész, csak városban, stb. akkor elég a téli gumi. "Spórolsz" vele, na meg ismerve a magyar közállapotokat, leszarom + jóvanazúgy + lustaság/nemtörődömség.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik