- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
No, meg is jött a Quatrac 5 a kicsire. Bekerül a garázsba pihenni, amíg autó is lesz hozzá. Az Astráról még nem döntöttem el, hogy merre tovább.
-
blakey
titán
válasz d.tiborz #48052 üzenetére
Majd egyszer ellenőrzöm a hitelesített mérőmmel, de pontosnak tűnik a Xiaomi akkus kompresszor. A kutakon lévők esetében meg ember legyen a talpán, aki mind a négy kereket hajszálpontosan ugyanarra az értékre fújja, digitális esetében meg automatikusan a beállított értékre fújja és ha eléri akkor megáll.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dj79
senior tag
válasz stickermajom #48051 üzenetére
Dot száma meg fog egyezni az autó gyártási évével?
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Apósom megkért, hogy az új Corsa F 1.2 turbo 100-as autójára keressek új téligumikat. Általában augusztus vége szeptember elején szoktam Én is megvenni, ilyenkor jönnek az új szállítmányok. Éves szinten nem megy sokat az autóval max 10 ezer km. Ahol lakik (Ajka-Veszprém környéke), az viszont egy dombosabb rész illetve a garázsból is egy elég meredek út vezet ki az utcára. Ezeket néztem ki. Szerintetek melyik lenne a legjobb 195/55 R16 méretben (ár+ szállítási díj)?
- NEXEN WINGSNOWG3 WH21 21.600 Ft
- FALKEN HS01 24.200 Ft
- FULDA Kristall Control HP 2 24.312 Ft
- UNIROYAL WINTEREXPERT 24.990 Ft
- Firestone WinterHawk 4 25.387 Ft
- Semperit Speed-grip 5 25.881 FtMivel nem megy sokat, így Én a legújabb mintázatok közül választanék Uniroyal vagy Semperit. Ti mit mondtok? Firestone fene tudja néha jó néha elég rossz mintát készít, Nekem Fulda van nem rossz, de az nem annyira télies minta szerintem, Falken nyáriban volt ott jól viselkedett téliben nem tudom nem kopik-e elég gyorsan. Nexenről több negatív kritikát is olvastam. Kb ennyi az Én tapasztalatom, ezért is szeretnélek megkérdezni Titeket is.
-
rbalint88
addikt
válasz SPeti1984 #48056 üzenetére
Szerintem egy teliesebb top negyevszakossal beljebb lenne, mint egy kozepkategorias telivel pl Goodyear vector 4seasons gen 3 nagyon jol szerepelt a teszteken, siman hozza azt a szintet, mint az altalad felsorolt gumik, ha nem jobbat. Plusz ha eladjatok a nyari gumit es nem kell plusz garnitura felnit es tpms-t venni vagy szezononkent gumishoz jarni, akkor foleg kijon nala a negyevszakos elonye.
Hozzateszem nekem Budan a takaritatlan utcakban, lejegesedeseken se volt problemam kevesbe telies negyevszakossal, szoval nem vaktaban mondom, hogy teljesen hasznalhato a negyevszakos -
SPeti1984
senior tag
válasz rbalint88 #48058 üzenetére
Van hozzá másik acélfeni már, illetve ezekben ABS alapján működik a nyomásérzékelés, így szerencsére azt nem kellett venni bele. Én annyira nem vagyok 4 évszakos párti, mert véletlen 1x csússzon meg az ember és legyen valakinek komolyabb baja, utána hiába mondogatom, hogy bárcsak adtam volna többet a két szett miatt, az nem hozza vissza. Nekem pl. 2 autóm van az egyikkel nagyon keveset megyek (bő 2 éves az autó most van benne 5.600km), mégis vettem hozzá új gyári alufelnit télre, TPMS szenzorokkal téligumival. Nekem így tiszta a lelkiismeretem. Gumiból meg általában a jobb közép kategóriástól felfelé szoktam választani. Após is inkább a 2 szettet preferálja. Illetve egyik gyereke tervezi, hogy kiköltöznek Tirolba, így sose lehet tudni mikor jön jól a téli szett.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz SPeti1984 #48059 üzenetére
de azt vágod, hogy a Bálint pont azt mondta, hogy elképzelhető, hogy a felsorolt középkategóriás téliknél a prémium 4 évszakos jobb, igaz?
meglepő, de az új 4 évszakosak a téliekhez nagyon közeli eredményeket tudnak
https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Auto-Bild-All-Season-Tyre-Test.htm
az AutoBild 2020-as tesztjében volt olyan 4 évszakos gumi, ami mindkét mért diszciplínában jobbnak bizonyult a referencia téli guminál (és ott nem az alsó polcról választanak referenciát)
ezek tudatában nehezen áll meg a gondolatmeneted a véletlen megcsúszással - vagy ha megcsúszol, ott nem a gumi lesz a limit, hanem valami más.[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
SPeti1984
senior tag
válasz f4lcon #48061 üzenetére
Persze értem Én, de akkor semmi értelme nem lenne téligumit gyártani. Pl a GoodYear vagy a Michelin ami 4 évszakosok között a legjobb miért gyárt télit, ha a 4 évszakos jobb a télinél. Eleinte új korában még el is hiszem hogy kb hasonlót nyújtanak, de szerintem 3 évesen már nem hiszem. Mondjuk a telek sem az igaziak már, de azért mikor felénk esik, akkor nem kicsi szokott lenni. Volt olyan is, hogy Hankook új télivel alig tudtam elindulni, ezért nem is gondolkodtunk 4 évszakosban.
-
rbalint88
addikt
válasz SPeti1984 #48062 üzenetére
A hankook telit azt nem mondanam referencianak az eddigi tapasztalatok alapjan egy-ket mintajuk volt tenyleg jo, a tobbi eros kozepszer. Volt olyan kleber telim (krisalp hp), aminel szerintem egy nyari gumival is elorebb lettem volna, semmilyen korulmenyek kozott nem tapadt.
Ket kulon szett azoknak javasolt, akik elkoptatjak, nem pedig lerohad a kocsi a gumitol kozel gyari mintamelyseggel az evi 10k km az utobbi kategoria, azert javasoltam egy jo negyevszakost. A ket szett szezongumiban az az “atveres”, hogy mivel nem kopik, nem cserelik le, mert a minta jo, csak mivel ki van kemenyedve, ezert nem tapad. Van a csaladban egy splash, 11 eves, 55e km, 6-7mm-es gumikat dobtunk le rola 8 evesen, miutan majdnem rommatortem az autot, ugyanis egy sima vizes korforgoban 20-szal keresztbeallt. Kb hasonlora keszulj apos corsajan is -
do3om
addikt
Nincs még semmi hogy mire érdemes lecsapni majd télire?
[link] Ez volt ajánlott, itt a legolcsóbb, nem tudom milyen bolt lehet.
20-25 körül keresek télit (205/55/16, Golf 6, nem tudom hány lóerős, talán van lassan már 135 körül)
Olvasom tovább amíg akad valami nekem tetszőHa érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok.
Ford Rangerre keresek téli-nyári, vagy négyévszakos gumikat. Méret 265/60 R18. Mivel folyamatosan megyek vele, ha esik ha fúj, ezért bizonytalan voltam a négyévszakosban, elegendő lesz-e a pár havas, téli napon? De, most jött velem szembe ez a teszt.
Sokkal kisebb méret és autó, de a Misi Alpin 6 és a CC egymás alatt, pont ugyanazokkal az értékekkel? Ez most komoly, hihető? Azonnal venném akkor a MS CC SUV-ot ami az én méretemben van...Sometimes you win, sometimes you learn.
-
-
wiggen123
senior tag
Van teszt róla. Átlagba benne van. Rolling resistance magas. Évi 15.000km-nél mennyire észrevehető ez fogyasztásban szerintetek?
Vredestein sajnos nem gyártja ezt a méretet, nem is értem miért? Egyébként az ajánlások alapján az tetszene.
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
-
SPeti1984
senior tag
Szia. Olvastam hogy Te nemrég a Semperit speed grip 5 téligumiját vetted meg. Ha esetleg megnézted megkérdezhetem hogy ezek mekkora profillal rendelkeznek újonnan? Azért kérdezem mert az utóbbi években sok új téli mintának már nem 8.5mm körüli hanem inkább csak 7mm a profilmélysége újonnan is. Amúgy hol gyártják ezt a mintát?
-
őstag
válasz SPeti1984 #48076 üzenetére
Szia! Nem mértem meg sajnos, de a 7mm-től szemre biztosan több. Elég contis profil, és profilblokkok között ún. hókampókat alakították ki a mintázatban. Ezt az infót a technikai információknál találod. Kíváncsi leszek rá.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
titán
A bhp gumitól ha rendelek 4 gumit, azt becsomagolva szállítják ki, vagy csak úgy simán feladják a 4 gumit a futárnak?
Az is érdekes, hogy az ászf-ben ingyenes házhozszállítást írnak, azonban a weboldaluk 990ft/gumi áron számol kiszállítási költséget.
Itt cikkben is írnak róla: sajnos a kiszállítási díjak emelkedése hazavágta a minden esetben ingyenes kiszállítást, nem tudják már minden márkánál megengedni maguknak
[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
Egy alufelnire egy kis benzin illetve matricatisztító folyadék került így a fényezésen egy kis megfolyás látszik! A felni elejét állítólag újrafényezték! Ez akkor hanyag munka miatt lett látható vagy ilyen a tulajdonsága a felniknek? Vagy nem lakkozták? Ha sz@r munka érdemes fölszerelni a verdára? Lehet lekopik a fényezés róla? Mert ha igen marad a lemezfelni/ dísztárcsa duó. Kösz!
-
Monyos
aktív tag
sziasztok!
Nemrég lettem a tulaja egy E90 325i-nek. Hátul új gumik vannak, az elsők viszont már nagyon cserére szorulnak.
Jelenleg 225/45 R18-as gumik vannak elöl-hátul, viszont a gyári specifikáció szerint 225/40 kellene rá 18"-as mérethez. A váltóméret [kalkulátor] alapján ez már a nem ajánlott kategóriába esik. Így ha jól értem már nagyobb az eltérés kilóméterórában, fogyasztási adatok mérésében is.
Érdemes lenne kompletten cserélni mind a négyet ebben az esetben és visszatérni a gyári ajánlásra? -
rbalint88
addikt
válasz Monyos #48088 üzenetére
Altalanossagban elmondhato, hogy erdemes egyfele, minosegi, gyari meretu gumit felrakni.
Nem irtad, milyen uj gumi van hatul, de biztos eladhato az uj ara 70-80%-a kornyeken.
Arra erdemes meg ranezni, hogy az elso es hatso felni szelessege egyforma-e, mert a BMW-nel nem ritka, hogy hatul szelesebb van. Gumibol legalabb egy eros kozepkategoria a javasolt (Hankook, Vredestein peldaul), de a premium minoseg se kidobott penz (Bridgestone, Continental, Michelin). -
Qru
MODERÁTOR
-
hemaka
nagyúr
Kérdéseim lennének.
Mivel a sport suzukin igen retardált gumi méret van 17-es kerekeken(195/45 R17), konkrétan téli gumiból egy féle van, amit viszont nem nagyon szeretnék, a tesztek szerint elég szar(conti ts860). Szóval váltóméretben inkább 205/45-öt lőném meg (abban van normális Bridgestone blizzak pl.).
A 6.5Jx17 ET50-es felnire rá megy az is ugye ha jól látom?Másik... Műszakiztatni majd novemberben kell mennem, de nyílván ott ha nem a B oszlopos matricán szereplő méret van, akkor bukóváré. Szóval nyári gumival el lehet vinni vizsgáztatni a kocsit (mert azon a gumi a rendes gyári méret) azért nerm húznak meg?!
és az utolsó
Goodyear Eagle F1 GS-D3 már láthatóan kezd elfogyni az első kerekekről, viszont már elég kevés helyen kapható, szóval elengedném(pedig egyébként meg voltam vele elégedve). Gondolom ebben a méretben(195/45 R17) kapható legjobb a Michelin PS4?!Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Megérkeztek a michelinek a bhpgumi-tól. Szerda este rendeltem, péntek délelőtt átvettem. Mindent rendben találtam, úgy nézem megfelelő körülmények között tárolt gumik, DOT 4020, made in poland. Köszönöm az ajánlásokat!
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Garazsmesterre-l kapcsolatban van itt barkinek tapasztalata? Alapbol mashl vennem a gumit, de nala gyorsan es konnyen beszerezheto lenne a felni amit kineztem igy lehet osszekotnem a kettot... de annyi rosszat olvastam mar a mindenhol, mindenhogyan tarol regi DOt szamu gumikrol, h sajna meg sem fordul a fejemben, h csak ugy random megrendeljem valahonnan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest