- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #47400 üzenetére
Nem rotation fajta, inside (más gyártóknál outside) van.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #47402 üzenetére
A Quatrac 5 nem az.
-
blakey
titán
válasz j.bravo #47399 üzenetére
Enyémek még Hollandiában készültek. :)
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
Sziasztok!
170 lovas kompresszoros Mini Cooper-re négyévszakos gumit szeretnék. A méret 205/45/R17.
Tudom hülye méret. A Kleber Quadraxer 2-t, a Hankook Kinergy 4S2 XL-t illetve a Vredestein Quatrac 5-t néztem. Tudom vannak "jobbak" is, de 50000 körül, annyit nem akarok költeni. A 40 és az alatti legjobb ár-érték arányú gumit keresem.
A 140 lovas Hondán a Nexen Nblue 225/45/R17-ben nagyon bevált, téli és nyári körülmények között is. Szuper gumi ár-érték arányban, de ez nincs a Mini méretében sajnos.
Szóval várom a javaslatokat. Előre is köszönöm a reakciókat! -
South Velen
addikt
Hali,
UFO Civic alá milyen négyévszakost tennétek 205/55 16-os méretből?
Nexen NBlue 4 Seasons vagy Kleber Quadraxer2 ?
Ezek 20 alatt megállnak és jókat hallottam róluk.. Ha van ennyiért jobb a fenti 2-nél az is szóba jöhet!
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz South Velen #47413 üzenetére
Kleber Quadraxer2, a futóműnek és a kemény rugózásnak jobb az R16, de egyébként a gyári R17-es felni vagányabb.
Nekem 215/55 R17-ben volt Quadraxer2, összességében 8/10, a nyári teljesítménye miatt, 30-35 fok felett újan hajlamos "nyúlni", viszont kopással ez szépen eltűnik, 4 mm-es korára már nyárias 4S lesz belőle 85.000 km után
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Kléber teljesen jó. A Nexen inkább keskeny méretekben működik jól.
#nincsbennetarcsi
-
veterán
Én Nexent használok az Ufón szeptember óta, igaz 225/45/R17-es méretben. Most vizsgázott kánikulában is. Egy szavam sem lehet rá. Egyelőre azt mondom, ha úgy van, ismét megvenném.
-
2ozzmexy
senior tag
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #47418 üzenetére
A sima CC pedig pont a standard meretekben kezdett anno. De ezek szerint mas az uzeltpolitika a CC2 eseten.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Egy új Opel Corsa F 1.2 turbo-ra szeretnénk alufelnit vásárolni mivel gyárilag acélfelnivel szerelték. Mivel amúgy is lenne télre külön felni, így gondoltuk inkább alut vennénk és átgumiznánk a nyárit arra a téli pedig mehetne az acélra. Amúgy is ahogy keresgéltem nagyon ritka ami erre kell és az acélfelni új ára is 18nál kezdődik. Találtam két féle alufelnit, ami minden paraméterben megegyezik a gyári értékekkel. Szerintetek melyik márka a jobb minőségű illetve melyik lenne jobb?
-Dezent TY 27 ezer/db
[kép]-CMS C24 26 ezer/db
[kép] -
félisten
-
SPeti1984
senior tag
válasz MasterMark #47422 üzenetére
Sajnos nem találtam egyik oldalon sem még használtan sem gyárit. Sőt megnéztem, mert az új Peugeot 208 felni is jó lenne rá, de abból sincsen eladó sehol.
Amúgy nekünk is a 2. CMS tetszene inkább. -
veterán
válasz SPeti1984 #47421 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz, a második jobban passzol dizájnban, az első kevésbé illik hozzá (nem modern és nem is eléggé örökzöld).
A Dezent ugyanakkor vállalható minőség, a másikról hallottam már, de semmi további infóm.
Az ET lehet egy kicsit kisebb, a szélesség lehet +0,5". Így talán bővebb lesz a választék.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok.
Kleber Quadraxer 2 vagy Falken Euroallseason?
A méret 205/45/R17. -
tiop
tag
Üdv.
Renault megane 2002.1,6 16V re keresek használt jó állapotú nyárigumit lemezfelnin.Méret 185/60 R15
köszönöm. -
MC Pite
veterán
Soha nem megyek el azon, hogy a nyáron
pocsékgyenge Quadraxer2 miért ajánlott. Télinek sztem tök jó, nem vitatom (sajáton is télies 4S az októbertől májusig fent lévő abroncs), de az itthoni 1-3 havas időjárásra biztos hogy nem olyat választanék ami 25°os aszfalt hőmérséklettől olyan mint egy téli.
Az utóbb kérdezett sportos és erős autókra (és ami egyik sem, de feszes rugózása van, és ha már úgyis kényelmetlen, legalább tapadjon) meg végképp nem.rothfb: Miért csak ezek játszanak? itt vannak egymás ellen, hasonló méretben: [link]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
kenguru99
senior tag
-
veterán
válasz MC Pite #47435 üzenetére
Ebben a méretben alig van választék. Vagy huszonpárezres Nankang, vagy a 30 párezres Kleber és Hankook, esetleg Falken. Vagy az 50-es kategória, ami már sok. Maradt a Kleber.
Ha lett volna Nexen (Hondán nagyon bevált hidegben melegben, széles, nagy méretben is), azt választottam volna, de ebben a méretben nincs. -
do3om
addikt
4db téli gumi kellesz nekem.
Van már valahol akciózva? Nem kell hogy idei legyen, úgy is lejárom. De jó árban érdekelhet talaji is. Úgy sem 5+évre veszem.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Kornel
veterán
válasz MC Pite #47435 üzenetére
Azért, mert próba nélkül fikázod.
Egy 1.4T S-crosson és 1.6 Swift Sporton is bizonyította, hogy ár érték arányban verhetetlen, egy okból nem ez lesz a következő:
méretet váltottam, így tényleg 18k helyett 24-26k-ert van Vredestein vagy Goodyear, amik a legjobbak között vannak. Itt egy szettnél 30k pluszt jelent csak, ellenben ritkább méretekben 80-100k is lehet már a szettenkénti különbség, ahogy a 205/45 R17 sem egy olcsó méret. -
MC Pite
veterán
válasz kenguru99 #47436 üzenetére
Szabályos polgári stílusban vezettem 2 és 3 évesen SX4en, és fékproblémák miatt a féket is teszteltem (30-40ról pár vegyes lassítás) és a tulajdonos rám szólt hogy ne gyilkoljam a gumijait, amik hangosan adták a tudtunkra hogy nem nagyon szeretik melegben a csesztetést.
De 90/130ról egy intenzív/vészfékezés/ kikerülő manőver az nem mindig tud sztem elég polgári lenni.rothfb: A Hankook jóval potensebb (főleg melegben), ellenben gyorsabban kopik (polgári használatban, mert a nyári fékezések trancsírozzák a Klebert).. Bár nem tudom nálad ez mennyire szempont, általában 4S gumit kisebb futásteljesítmény mellé választanak.
Mondjuk 170 paci alá CC+-t raknék, inkább téliesből (mint a Kleber vagy a Nexen is szerintem) meg Goodyeart.
Ha sok az 50K (az utóbbi 3ra), 33ért van Quatrac Pro ebben a méretben, ami nem olyan jó mint a sima, de mindenképp jobb mint a Quadraxer2. [link]
2nd: Michelin CrossClimate+ 225/45 R17
Dry Braking 3rd +0.4 M 99%
Wet Braking 4th +2.3 M 95.27%3rd: Vredestein Quatrac Pro 225/45 R17
Dry Braking 8th +3.4 M 92.07%
Wet Braking 2nd +0.2 M 99.57%7th: Nexen N Blue 4 Season 225/45 R17
Dry Braking 6th +2.8 M 93.38%
Wet Braking 9th +4.1 M 91.87%8th: Hankook Kinergy 4S2 225/45 R17
Dry Braking 5th +2.5 M 94.05%
Wet Braking 11th +4.5 M 91.14%19th: Kleber Quadraxer 2 225/45 R17
Dry Braking 16th +5 M 88.76%
Wet Braking 19th +6.3 M 88.02%Kornel: 5-6 alkalommal kb 4-500Km-t vezettem, ami messze nem annyi int amit te mentél vele, de elég ahhoz, hogy eléggé megutáljam.
Nem nyárihoz hasonlítom, de a sajátjaimon is próbáltam melegebb időben a a Goodyeart, Nexent, és a 208on most is 4S2-van.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Kornel
veterán
válasz MC Pite #47440 üzenetére
Ahogy írtam is, első nyáron nyúlósabb volt, de messze nem téli gumi szinten, második nyáron simán hozta egy Apollo / Vredestein szintjét nyáron, harmadik nyarán pedig abszolút nyárigumi szintű lett 4-5-6 mm körül.
Ahogy korábban beszámoltam róla, bármikor jobb volt nyáron szárazon és esőben is, mint a gyári új Continental EcoContact5. Ugyanazon az autón, egymás utáni összehasonlításban.
-
MC Pite
veterán
válasz Kornel #47441 üzenetére
Értem, de az Apollót se szeretem (nem tenném fel sajátra), anyámnak volt Quatrac 5, nem rossz (de nem is jó), de 2 másik autóból az egyik úgy volt vele hogy elmegy, a másik egy év után lecserélte. Mutter Agilájára Nexen került, az mindenütt jobb volt (165ös méret).
A közúton nem arra akarok számolni hogy ki megy Apollóval, hanem van egy bizonyos szint, amit még biztonságosnak érzek, meg van amit már nem. Utóbbi esetben már cserélem. Nem csak a 4S, más gumiknál is (jellemzően olcsóbbak). Az a 3 ami sajátjainkon van az még elmegy szerintem, hankuki egész évre, másik kettő inkább a télen bizonytalanoknak jó egész évre.
-
Kornel
veterán
válasz MC Pite #47442 üzenetére
Értem, tehát almát a körtével
Többen írták korábban, hogy kis méretben jó a Nexen, nagy méretben tobbeknek nem jött be.
A 205/45 R17 sem kis méret, és pont ebben a méretben van tapasztalat a családban, illetve másik R17-es méretben is.
Ugyanúgy az Apollo-val és a Quatrac 5-el.A Hankook-rol nem mondok semmit, mert nincs vele tapasztalatom, tőled már meghallgattuk az ódákat róla
Ha a Hankook árát rászánja valaki, akkor már van Quatrac szám nélkül, az biztosan mindenben jobb.
Aki meg keret nélkül nézelődik, annak ott a Goodyear / Michelin / Vredestein Quatrac (ez már középkategória árban), ezekkel biztosan nem lő mellé.
-
MC Pite
veterán
válasz Kornel #47443 üzenetére
Tesztek alapján a Quatrac jobb(vagy nyáriasabb) mint a Hankook(ami gyorsan kopik), de előbbi kevesebb méretben van.
Almáknak és körtéknek nincs külön sáv az utakon .
Nem tudom amúgy ebben mi volt az alma és körte... A fentebbi teszt(ebben van a Pro és a Quadraxer is, azért ezt linkeltem) is azt mutatja, hogy nem ajánlanám a 170 lovas Minire; főleg úgy, hogy kb egy árban is vannak.
Sőt, még a Nexen is (ami szerintem is jobban működik kis méretben, S-Crosson 215ös és a C3-on 175ös méretben is így éreztem) 225ös méretben is jobb (biztonsági szempontból) mint a Quadraxer2.[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Egyébként a legnagyobb kérdés négyévszakos fronton a CC2 érkezése mellett a Goodyear C márkáinak teljesítménye: Sava AllWeather és Debica Navigator3 mintái.
Látom CC2+? Már van extrém méretekben, várható polgári méretben is? (205/55 R16)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok! Michelin Primacy 4 gumikat szeretnék venni. Hogyan tudok megbizonyosodni arról, hogy webshopból 2021-es gumit rendelek? Amikor átveszem, a rajta lévő kódról kiolvasható, de ezt már a rendelés előtt tisztázni szeretném.
-
Ilyen melegben, akik 4évszakos gumit használnak, azoknak mik a tapasztalataik ma, vagy e héten? Főleg autópályán 50 fokos volt az aszfalt.
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
tboldi
nagyúr
válasz FireFox1996 #47449 üzenetére
A 3 éves CC+-okkal nincs semmi különös, de nyilván elég nyáriasak alapból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest