- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
Lehet csak photoshop, de azzal dolgozunk ami van:
-
Tuninger
addikt
Túl hamar postoltam, jönnek még infok, valszeg még így is lehetne várni további képekre:
Ezek alapján itt sincs nagy változás, kb mint a Hero 11-12 között, ez egy szoftverfrissítés illetve egy nagyobb aksi. Csakhogy itt alapból sem volt gond az üzemidővel. -
Khaosz55
addikt
válasz Tuninger #5752 üzenetére
Meglátjuk majd mindegyiket a tesztekben. Ha így van idén nem kell semmit venni, vagyis én értelmetlennek tartom a váltást a saját részemről. Gonodolom egy action4-ről 5-re váltást sem releváns éppen úgy mint Gopro 11-ről 12 vagy 13-ra váltani, de várjuk meg a teszteket...
-
Tuninger
addikt
A kisebbik GoPro:
Gyanúsan nagyon pici az optika. Ahhoz pici szenzor dukál.
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #5755 üzenetére
szerintem is
ez annak való aki nem akar sokat fizetni, mégis azt akarja mondani ha megkérdezik, hogy ő biza goprot használEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
Ezeket azért csinálták, hogy akinek könnyű kamera kell, legyen. Pl- a drónosoknak. De ez még így is túl nagy és nehéz. Az Action 2-t nem tudják überelni.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5757 üzenetére
igen. ismerem ezt a célkozonseget is, van mobius minim es hawkeye thumb 4k-m. ezek ilyen 20-30 grammok.
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5759 üzenetére
Tudom, első kopterem egy Gaui 330x volt. Úgy 13 éve
Aztán jöttek az építettek gépek: quadro, hexa.. jaj de imádtam.
És megjelent a DJI, de főleg a brushless gimbal, azóta kb. plug&play a dolog.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
addikt
Na, official:
a hivatalos oldalrol -
veterán
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5762 üzenetére
Nem ugyanaz, mert valamelyik évben pl. elhagyták a gps-t
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
addikt
válasz SeniorTilla #5762 üzenetére
Ha nem is minden évben, de egy 2 éves ciklus azért belefér, pláne hogy majd' mindegyik gopromat cserélnem kellett mert elkoptak, pedig nem extrém sportolok.
Meg elvárnám hogy kapjak valami upgradet 11-ről váltva, akkor is ha nem veszek kiegészítőt. A Hero 12 onnantól hogy vettél Max Lens Mod 2.0-át, egész izgalmas kamera lett, csak csúnya a felár.
Egy apróság van itt még ami izgalmas lehet, DJI vonalon, amit egy youtuber emelt ki én elsiklottam felette pedig postoltam: lehet ugyanakkora méretű de új szenzort kap? talán lesz hótfeleslegesen 8K? (nekem van amikor jó lenne)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tuninger #5764 üzenetére
Instában van most is. Minek. 25fps a 8k max. Akciókamerát 60-nal használunk. 25-tel melyik akciójelenet lesz flow?
Azért megnéztem. 24fps, nem 25
Fel fogom vinni az FPV-vel így 8k-ra állítva az instát, valami nagy ND-vel és felteszem a felvételt.
Az Insta X4-el amúgy végig 8k-ban vettem, de az a teljes gömbre érvényes. Ami kijön belőle jó, ha 4k lesz
Az Action 4 egyébként jó kamera, attól függetlenül, hogy nem figyeltek oda a normál mód színeire, és a 3-asé szebb volt. Kisebb, könnyebb, megbízhatóbb és többet megy akkuról. Nekem a menü és a bekapcs is gyorsabbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Tuninger
addikt
válasz SeniorTilla #5765 üzenetére
Én úgy gondolom hogy advanced colorgrading skillel rendelkezem, mégsem tudtam tavaly az Action 4 színeit olyanra gyurmázni mint a GoProé, pedig sok melót beletettem.
Az ACE Pro nekem a 8 bit és a LOG profil hiánya miatt kiesik.
A mostani nyaraláson LOG-ban mentem a Hero 11-el, és HDR PQ-ban lesz masterelve az egész felvétel. És ledobom a láncot hogy néz ki.
Minek a 8K: Esküvőkön videózom, amolyan B (C) kameraként kirakom a goprot is, 5.3K 8:7-ben, amibe aztán utólag zoomolok bele hogy a lényeget mutassa. Ettől még nem kéne 8K, de pl az Action 4nek a Quad Bayer szenzora nem ad olyan tiszta képet 4Kban pixel szinten, ezt mutattam is az összehasonlító videóban, ergo totálban nézve jól néz ki, belezoomolva gyenge. Ezért is maradtam a GoPronál tavaly. Ha viszont megkapnánk a full mintavételezett felbontást, nem lenne ilyen gond.
-
veterán
válasz Tuninger #5766 üzenetére
Megértelek. Valahogy senki nem akar tökéletes kamerát csinálni
Az Action4-es véleményeddel egyetértek. Nekem a drónon használva sokkal pixelesebb, részletszegényebb a felvétele, mint a Hero 11-nek. Víz alatt is szebb a GoPro sztem, bár ott már jól jön a nagyobb fényérzékenység, emiatt nem tudok egyértelműen választani a kettő között.
Siralmas, ahogy hájpolják a magnetic mountot. Tudom, az ember lusta lény, és a legkényelmesebb megoldás tetszik neki. De az minden jutúber okoskodásából kimarad, hogy a magnetic mounthoz kell még az adapter is, adapter nélkül hogy rögzíted a kamerát? Az az 1,5-2 cm pedig túl sok, amivel így magasabban van mint a hagyományos gopro csavaros rögzítéssel.
A plusz súlyról nem is beszélve.Drónon, barlangász sisakon, síelésnél amikor rádhajtják a felvonó biztonsági rúdját és leverik vele a kamerát, stb nagyon gáz ez. Biciklin is könnyebben elmozdul, mert magasan van a súlypont. És nincs más megoldás. Nincs a kamera aljába integrálva egy qrva menet, hogy ne kelljen ezt a borzalmas adaptert használod.
-
veterán
A sós víz nyomainak takarítása után szárítottam a kamerákat (javaslom mindenkinek! Elég sok só be tud száradni az obivédők alá. Az instánál is volt nyoma, szóval érdekes ez a nevegyükle hozáállás). Akkor már legyen 1-2 kép, ki milyen színvonalon oldja meg a rögzítést.
Van különbség. Ne temessük még a GoProt. Van, amiben még ők az ászok.
-
Márton
nagyúr
nem értelek. minek a 8k? mert az a 360ra vonatkozik és hogy reframe után is legyen emészthető felbontás. nekem jól jött x3 5.7k után.. természetesen nem csak 24, hanem 25 sőt 30 fps-ben is tudja.
drónos videók bitang jól néznek ki 30-cal ha van motion blur, vagyis nd filter.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Én 30-ban használom a kamerát, vagyis 4K120-ban de végtermék mindig 30fps. Korábban a 60-al használtam, de nem tudok lemondani a 4K 4X lassításról. 30fps-el is jónak tatom a képet, interpoláció és a "remegő" kép a megjelenítőn múlik.
-
veterán
válasz Khaosz55 #5770 üzenetére
Tehát a kamerát nem 30-ban használod. Ez a lényeg. Én sem, mert úgy nem lehet. A youtube-on rengeteg sz*r felvétel van drónnal, ahol a kép alja, ahol a sebesség látszik, szaggatott... pont ezért gáz. Van egy gyönyörű hely, szép repülés, de a szemed az alsó csíkot nézi, mert oda vonzza az agyadat a hiba. Ordas hiba, szerintem. Van aki a Mount Everstre megy fel így és én a helyében tökön szúrnám magam, amikor visszanézem a felvételt
Minden drónomra van ND és NDPL szettem vagy sima CPL is. Használom őket. De nagyon komolyan változnak ám a fényviszonyok repülés közben, a filtert meg nem lehet cserélni. Úgyhogy ez sajnos csak félmegoldás. A PL-t sem lehet irányba állítani mindig, ahogy kellene. Ez van.
Ezért a 30 fps nekem halott dolog. Sokszor próbáltam már, mindig sz*r lett a végeredmény. És még nem is FPV-n, ott meg sem próbáltam. Sima cinematic drónokon. A 30-cal készült felvételek egytől egyig a kukában kötöttek ki.
Egy alkalom van, amikor jó a 30. Naplemente, éjszaka. Őőőőőő ez már kettő
-
veterán
Az eleje Mavic 3 Pro 3x optika 25fps hyperlapse filter nélkül, mert vihar előtti szürkület volt, a többi Hero 11 60fps, ND16/PL szűrővel.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5771 üzenetére
de akkor te nem jársz moziba ugye? ott 24..
sokak szerint ez is hozzájárul a filmes hatáshoz.
az 50/60p már híradó, szappanopera.
én műfajtól függően mindkettőt tudom nêzni.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
De az már a végtermék, mint ahogy Tuninger is írja. A rögzítés 60fps vagy gyorsabb.
Van olyan összehasonlító videó, ahol 24,ben és magasabb fps-ben is megvan az anyag és össze lehet nézni? Kíváncsi lennék.
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5774 üzenetére
dehogy rogzitenek 60-on.
egy filmes stáb??
.max 48on ha lassitani akar majd..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5774 üzenetére
Motoros videók is jobban tetszenek, 30-as végterméken. Illeteve akár alacsonyabb stabilizációval. Ha túl ki van vasalva a kép akkor pont az akció mivoltát veszi el. Megnézi egy laikus aztán azt látja, hogy sétamotorozok közben meg a saját határomon küzdök...
Értem én, hogy drónon jó 60 az interpoláció miatt, mert nagyrészt nagy terület van felvéve alig mozog a dron, vagy csak forog körbe egy motoros sebességhez viszonyítva. Ott fontos a folyós kép.
-
veterán
válasz Khaosz55 #5776 üzenetére
Márton: nem a filmesekre értettem, a saját rögzítésemre gondoltam, csak most visszaolvasva látom, félreérthető volt.
Khaosz: megyünk olyan gyorsan mint egy motoros. Tudunk olyan gyorsan menni, de fordulni, pörögni, stb sokkal gyorsabban. 0-100 2mp az FPV-nek. 140-150 a vége ha nincs hátszél, szélben megvolt már a 185 is. Pár méterre a föld felett. Ez már inkább a pályamotorosok sebessége. A fordulások, bukfencek nagyon gyorsak. Sokszor a fákhoz, tárgyakhoz pár 10 cm-re közel.
A 30 fps-sel rögzített anyag nekem sosem adott jó eredményt. Exportálni persze lehet 30-ban, a feldolgozott anyag jó lesz. De ha 30-ban rögzítek, akkor könnyen kuka lehet a felvétel, feljebb tenni már nem lehet. Azért 60, vagy felette.
Ki fogom vinni az X4-et az FPV aljára rögzítve, és kipróbálom a tájvideózást 8k-ban, az Aceproval is megnézem majd. Erről dobok majd fel képeket, mert érdekes látvány lesz a drón az X4-el, az biztos. Van is egy video ITT. Na így nem szabad. Érdekes ahogy szegény FPV küzd a 20 centivel feljebb helyezett súlypontjával. Azért libeg szinte folyamatosan ide-oda, elég gáz...
Addig is egy ízelítő a fiam tegnapi repkedéséből.
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5777 üzenetére
Jó a felvételed, tény a gyors bukfencek nagyképernyőn 60-al jobban mutatnak.
Az első felvétel amit linkeltél az nem tetszik én nem értettem sosem az ilyen fossá torzított felvételeket...
-
veterán
válasz Khaosz55 #5778 üzenetére
A hegygerinces, Hero 11-el? Azt Hyperview-ban csináltam, ebben is exportáltam a videót. Azért így, mert innen lefelé bármelyik szűkebb látószögre át tudja állítani a Quik a felvételt pár másodperc alatt, konvertálás nélkül. Szűk látószögből nem tud szélesíteni, de fordítva igen. Mindig így rögzítek, és visszaveszem ha kell.
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5779 üzenetére
Azt a felvételt amikor olyan torz mintha csak egy földgömb lenne az egész. Na nekem azok nem tetszenek.
-
veterán
-
Tuninger
addikt
válasz SeniorTilla #5772 üzenetére
Na ez nagyon vagány, nem is láttam még FPVt repülni a felhőkben, de az elején a hyperlapse is nagyon jó
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
Most néztem én is napokba az új 13 as verziót, hát ez kiabránditó. Régu akksik és töltő is kuka lesz, igy akar elöző verziókról akar költözni annak ismét akksi és töltő vásárlás, illetve tok.
A 2025 es ujdonság vajon mi lesz?[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
veterán
-
veterán
válasz SeniorTilla #5767 üzenetére
Nekem bejön a mágneses mount, könnyű rárakni-levenni a kamerát.
Nekem van olyan mágneses rögzítőm is, amiben belül van a szabványos menet, ezzel csak kb. 9-10 mm-el van magasabban a kamera, mintha a kameratesten belül lenne a menet.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz Donki Hóte #5786 üzenetére
Az enyémen is van menet, plusz a kihajtható fülecskék is. Tehettek volna a kamerába is egy menetet. Sok az az 1 cm a kamera méretéhez képest
-
olivera88
veterán
Egy pár mp es videó a GoPro 13 rol. [link] Nem lesz kék pöttyös mint a 12? Pedig olyan jól nézett ki sztem.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Tündike25
tag
Sziasztok,
Kipróbáltam élesben is az X4et. MAX után vannak azért különbségek, jó és rossz egyaráránt, de a legjobban a torzítások kezelése tetszik, sokkal kevesebb a "halszem".
Viszont színeket tényleg nem lehet módosítani utána sehol a videón??? A "Color Adjust"-ot miért nem lehet kiválasztani? Vagy csak a HDR videóknál van ilyen opció? Ok, hogy vannak filterek, de hogy miért nem állítható manuálisan később a szín sehol ezt nem értem...
Illetve Pc-re can valami mód amivel át tudom egyből vinni?
Ez alapján elég szar a helyzet:
[link]
(Ha kiexportálom az APPból a Telóra akkor dupla helyet foglal) -
Márton
nagyúr
válasz Tündike25 #5789 üzenetére
a pc-s studio appba epp par hete kerult be a sokretu szinkorrekcio. azt hasznalod? tud szaturaciot vibrancet kontasztot kulon highlight shadow csuszkak. stb.
vegre valaharaEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
válasz Tündike25 #5789 üzenetére
SD-kártyáról hibátlanul kezeli a PC-s app a videókat. És igen, van benne színkorrekciós lehetőség. Talán pont tegnap töltötte le az app a frissítését.
Nekem a víz alatti felvételek sz*rok az X4-el ... már bánom, hogy a GoPro Maxot nem próbáltam ki a víz alatt. Meglesz az még a horvátoknál szeptemberben, remélem Nem szeretem őket, de csak hajókázni megyünk a szigetekre, nem a partra a néplavórba.
[ Szerkesztve ]
-
Tündike25
tag
Hogy legyen elég helyem ezért már letöltöttem a videókat az SD kártyáról a telóra... de akkor majd megoldom valahogy.
Köszönöm, majd kipróbálom a Stúdiót és a színkezelést. Viszont ezek mikor elérhetőek és mikor nem az Android App-ban? (olyan mintha csak 4K-t engedné, a 8K-t nem)
[kép][ Szerkesztve ]
-
dro0py
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Action kamerát szeretnék venni két célra: kerékpározáshoz és tengeri sznorkelezéshez.
A tengert azért emelem ki, mert egy kb. 200 ezres márkás kamerát már "lehúztam a wc-n", azt hirdették hogy vízálló, a tengerben elromlott, aztán mondták a szervizben, hogy vízálló, de nem sós víz álló :-O Lehet hogy az én hibám, nem olvastam el az apróbetűst :-) (A sós víz után természetesen kiszárítottam és kitakarítottam, de már mindegy volt neki.)
A SÓS víz állóság mellett ami fontos, hogy létezzen hozzá olyan adapter, amivel széles (lapos, nem a kerek fajta) koskormányra szerelhető.
Előre is köszönöm az ajánlásokat!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Milyen volt az a kamera?
Amúgy a sós vizet is állják a kamerák, mindegy hogy édes vagy sós, a vízállóság nem ezen múlik. Az a baj, hogy az emberek lusták nyaralás után elmosni és lekezelni a kamerákat és tartozékokat. Beleszárad a só, emiatt megy tönkre minden. Én minden este leöblítettem és letöröltem mindent, kamerákat, szelfibotokat, tokokat, stb. csapvízzel. Egysöridőt kellett rászánni és nem ment tönkre semmi. Itthon pedig objektívvédőket le, takarítás, törölgetés édesvízzel. Még egysöridő elment rá a fotókkal együtt, amiket fent látsz.
4 kamera volt aktív használatban szinte minden nap a nyaralás alatt. Hero 11, Action 4, Ace Pro, X4.
Ha félsz a sós víztől, akkor használd vízálló tokban a kamerát. Biciklin amúgy is javasolt az ütés- és porállósága miatt. Gallyak jönnek szembe, stb.
A GoPronak van különböző méretű csőrögzítője, abból válassz ki egy megfelelőt.
-
Tündike25
tag
Az mitől lehet, hogy X4 a Timelapse videót ha a Studióból exportálom akkor nem játsza le a (LG OLED) tévém (ismeretlen formátum)? Más videókkal nem csinálta, csak ezzel az eggyel. H264, H265 is volt próbálva, különböző bitrátákkal, egyikkel sem jó.
PC-n teljesen jó, de a tévén nem. Codec-re gyanakodtam, de ha felgyorsítom sokkal gyorsabbra a videót, akkor pedig jól exportálja. Ez mi a frásztól van? Sérült lehet? De akkor az APP-ból exportálás miért nem csinálja? Az jól működik a tévén is. Barom sok időt elszúrtam ma ezzel...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest