- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
gixxergabi
senior tag
válasz Khaosz55 #5550 üzenetére
Sztem sokan átesnek a ló túloldalára és a legsötétebbet használják, 50-nél úgy folyik a kép azt hiszed 150-el megy és sztem még a színeket is elcseszi...
De egy minimálisat én is kipróbálnék, csak ugye pont a gopro8-a "zabigyerek"
Próbálgattam motion blurt davinciben, de az felejtős...
Várom a tesztvideókat... -
senior tag
válasz gixxergabi #5551 üzenetére
Nekem a 9-esen volt egy 16-os ND, de én nem a motion blur miatt tettem fel. Egyébként a széleket így is elmosta, de nem volt meg az a száguldozás érzés, szimplán csak olyan lett tőle a kép, mintha életlen lenne a széle, szét lenne esve. Mondjuk ez engem nem zavart (mert a yt feltöltésnél úgy is rengeteget ront a minőségen), de legalább nappal szembe nem égett ki a kép. Nagyobbat nem raktam rá, mert azt már túl sötétnek ítéltem.
Amúgy, nem tudom a 8-as pontosan milyen kialakítású, de én az 5-ösre (2018 igazából) simán rá tudtam húzni a 9-esét (ez ugye olyan amit a lencse elé raksz fel), ugyan látszott hogy nem rávaló (pl a szélén elállt), de a kamerába ez nem látszódott. -
gixxergabi
senior tag
válasz Zsírkrétamen #5552 üzenetére
Akkor lehet a 16 a tökéletes kompromisszum, nem tudom én nem próbáltam, láttam youtube videókat ahol 32-est raktak, sztem az sok.
A 8 igazából a méretben lóg ki úgy tudom, 5-6-7 aztán 9-10-11-12 ami egyforma, de lehet nem jól tudom...(nincs lecsavarható lencse)
Motion blur davinciben nem tökéletes, de ha nem állítom meg és vizsgálom a képet, akkor a 30fps kicsit darabosságát elég jól "elmossa" de sajnos nálam olyan hiba is előjött, hogy árnyékos részbe érve (mozgásnak vette) a tükröt is elmosta- elnyújtotta. -
veterán
válasz Khaosz55 #5550 üzenetére
Az Action 4 a legkisebb és legkönnyebb a trió közül. A fenti képen is látszik.
Én a gyors mozgások miatt használok ND-t a drónokon főleg, de a kamerán is ha arról van szó. Az ND/PL jön be a legjobban, mert a polarizálás miatt szebb a kép, szebbek a színek és csökken a tükröződés. Sőt, belelátni a vízbe is. Még a Mura sötétbarna vizébe is A Balaton viszonylag tiszta vizénél nagyon látványos, tengeren még inkább.
A CPL a polárszűrő, ez nem irányított, hanem "körkörös" ha jól tudom (Circular Polar Filter). A GoProhoz állítható szögű ND/PL-eim vannak, és a drónokhoz is. Itt be kell állítani az átengedett fénysugarak szögét, irányát, hogy jó legyen az eredmény. Ezért van rajtuk tekerő.
Gyors, vagy viszonylag gyors mozgásnál a kép alja bekockásodik, még 60fps-nél is. Ezen lehet csökkenteni az ND sötétítéssel.
Az Insta lencsevédője sztem gyárilag oda van ragasztva:
Ez reccsen amikor először letekered.HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Tuninger
addikt
válasz gixxergabi #5553 üzenetére
Minél több a forrás fps, annál pontosabb a motion blur. Én 60 fps-el rögzítek, 24 fps a timeline, és a 60-as forrásból már tényleg nehéz észrevenni a hibát.
-
veterán
-
Tuninger
addikt
válasz SeniorTilla #5556 üzenetére
Borzadályos mennyiségű számolással optical flowval a resolve kiszámolja az előtte-utána képkockákból a megfelelőt a megfelelő helyre, így jó. Az 50-25 sokkal egyszerűbb, de egy kicsit visszalépés motion blur pontosságban
-
jilian
addikt
🙋🏻
Szeretnék venni egy ilyet, hogy a kamerát feljebb tudjam állítani mell pánton.
Mivel ugyan ez van kicsiben ami eléggé lötyög, itt is írják hogy ez ugyan olyan "fos".
Tudtok olyat ami passzentos? -
Khaosz55
addikt
válasz gixxergabi #5551 üzenetére
Belenéztem a motoros videókba, és az aszfaltot elnézve úgy valósághű ahogy a kamera felvette. Bukóban én is ilyennek látom az aszfaltot, ahogy nézem az ND filter ezt elmossa az az érzésem ha használnám, nem azt kapnám amit én is látok valójában. Jól bedöntve a motort visszafordítóknál minden részletét látom a bukóban az aszfaltnak.
Kipróbáltam a 360 horizont lock-ot, ami elég jó viszont közelebb hozza a képet és felbontás minősége is romlik. Gondolom csak így tud megvalósulni a horizont lock, de pár snittre jó hogy a kép vízszintes, a motor kormány meg jobbra ballra mozog mint a motoGP-ben. -
Khaosz55
addikt
válasz gixxergabi #5561 üzenetére
EV-1 akkor jön be amikor tényleg szikrázó napsütés van. Ha felhős akkor sötétnek találom a képet. Szóval EV -0,5 lesz szerintem, vagy teljes napsütésben EV -1. Küldök privátba egy linket feltöltöttem egy videót az EV-1-ről.
-
veterán
Csináltam a hegy körül egy hyperlapse-t, de túl gyorsan ment a drón és darabos lett a mozgás miatt. Lehet ezen javítani?
LINK - videó
Megvannak a fényképek is jpg-ben, amiből a gép összerakta a videót
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
jlaci74
aktív tag
válasz SeniorTilla #5563 üzenetére
Ez hol van pontosan?
-
veterán
-
veterán
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5554 üzenetére
természetesen a cirkulárt is be kell forgatni a kívànt szögbe..
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
jilian
addikt
válasz Donki Hóte #5566 üzenetére
Igen van a mellkaspánton helye, most is abba van a sima kicsi.
Azért kell ez a nagy, hogy ne a lábamat vegye állva ereszkedésnél.
Igen stabilnak stabil de azért neked is "lötyög" benne nem?
Tehát nem tutira passzentos....vagy? -
veterán
-
jilian
addikt
Mint ahogy itt mutatja az alján az értékelésnél.
Melyik márka a tiéd?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
jilian
addikt
válasz Donki Hóte #5571 üzenetére
Ok.
-
veterán
-
Sleek
senior tag
válasz SeniorTilla #5573 üzenetére
Nekem van eredeti meg utángyártott pánt is. Az eredeti ezerszer kényelmesebb valamint sokkal stabilabb mint ahogy írod is
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Khaosz55
addikt
Ez az interpoláció. Ami a 25 Fps miatt van. Magasabb 50-60FPS esetén kevésbé jelentkezik.
Következő módokon lehet kiküszöbölni :
1. Olyan TV-n vagy megjelenítőn nézed ahol van jó mozgásmegjelenítés és állítani lehet a "mozgás közbeni vibrálást", ezt Tv válogatja hogyan nevezik. Én TV-men is lehet állítani és a 30FPS-es felvételeket szépen kisimítja. Viszont nem lehet túltolni, mert akkor arfifactol az objektunok körül, és ilye elmosódást visza a képbe.
2. Gondolom motion blur-rel is lehet kezelni, de az az élesség rovására megy. ebben nincs tapasztalatom én nem használom, személy szerint nekem nem tetszik.
3. 120FPS-el veszed fel a felvétel és szerkesztéskor 4X-es lassítással szép folyós képet kapsz a végén meg 30Fps-re rendeled így . Én ezt használom legtöbb esetben, mert 120FPS anyaggal azt csinálok amit akarok. Vagy 100Fps a felvétel és 25Fps rendelés esetén ugyan csak 4X lassítást alkalmazhatsz.
A linket felvétel iszonyat jól nézne ki a belassítva szép lassan fordul körbe minden apró részletet lehetne látni. Szokottam úgy motoros videót vágni, hogy kanyar közepéig normál a sebesség aztán csinálok egy 4X-es lassítást a kanyar folytatására. Szerintem marhajól néz ki.
UI: Ha monitoron nézed a videót az nem tudja a képfrissítést 25Hz-re levenni. TV, projektor le tudja, ez a kadenciahelyes lejátszás. Ami videókat csinálok rendszerint a TV-n vagy projektorom nézem mert tudják a 30Fps lejátszást. Ennek ellenére a megjelenítő elektronikának még dolgozni kell hogy a 24,25,30 FPS felvétel ne legyen kocsonyásan remegő olyan jeleneteknél a amiket linkeltél, azok hozzák legjobban elő. Majd vágok egy példát. -
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5573 üzenetére
Acepro esetén fejjel lefelé érdemes rögzíteni, akkor a nagy súly miatt nem bólint be a kamera legalábbis motoron fékezés gyorsítás esetén. Igaz így is mozog motoron előre-hátra jobbra balra a mocizás miatt....
-
Khaosz55
addikt
Itt egy példa. [link] (most tekintsünk el a YT minőségtől)
Alapanyag 4K 120Fps. Renderelve 30 Fps-re. A videó elején normál sebesség aztán 4X lassított.
PC-n monitoron remeg, a lassított rész már jobb, mobilon valamivel jobb. Jó TV-n projektoron semmi remegés. Persze feltétele a kadenciahelyes lejátszás és hogy megjelenítőben be van állítva a mozgásmegjelenítés kisimítása (nem túltolva).
Tv-n nekem ez a felvétel olyan mintha ki lenne vasalva a kép, semmi kocsonya, normál és lassított felvétel esetében is...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Khaosz55 #5575 üzenetére
Ez hyperlapse felvétel, ahol fényképekből rakja össze a drón a 25 fps videót. Sajnos a videó fix 25fps-es, nem lehet állítani. 2 mpenként exponál egyet, közben mozog, itt körbe. Kicsit gyors volt a mozgás, nagy volt a sebesség, nagy volt a kör átmérője amit be kellett repülnie és ezért lett ilyen. Lassabban kellett volna mennem, de akkor nem tart ki az akksi, mindig ez a dilemma
Vagy sima 60 fps videót csinálni és azt begyorsítani hyperlapse-nek. Ezt ki fogom próbálni. Igazából fix sebességes hyperlapse-eket szoktam csinálni, naplemente, felhők, ilyesmi. Nem tudom megadja-e ugyanazt az élményt mint egy szép hyperlapse felvétel.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5578 üzenetére
Emeled az FPS-t akkor folyósabb simább lesz a körbe fordulás, de ahogy írtam a megjelenítő képességei is rengeteg segítenek.
Nekem a TV-n ez az opció segít a sima mozgás megjenítésben, de túltolni nem szabad mert artifactol kép tőle.
-
veterán
Sziasztok,
Felfújható SUP-ra és kajakra van valamilyen bevált rögzítési megoldás? Láttam, hogy vannak olyanok amin vannak elökészítések, a mienken sajnos nincs. -
Khaosz55
addikt
Lehet érdemi különbség képminőségben a normál és a high bitrate között 4k120fps esetén? Majd kipróbálom, de lényegesen több adatot zabál a high bitrate.
-
veterán
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5584 üzenetére
Ennyiért én is kipróbálom.
-
bardi
aktív tag
válasz SeniorTilla #5584 üzenetére
Ezt is néztem, de ha jól látom ez nem az eredeti lencsére pattan rá, hanem azt le kell cserélni. Itt lentebb meg pont arról van szó, hogy ragasztva is van az eredeti, azt nem szeretném megbontani.
'92 Honda VFR 750
-
senior tag
-
Tuninger
addikt
válasz Khaosz55 #5587 üzenetére
Nincs értelme az ND-nek víz alatt, egyetlen funkciója hogy fényt vesz el, és víz alatt élből kevesebb fény van. Ha abból még elveszel, elkezdi emelni az érzékenységet a kamera, vagyis egyre erősebb a zajszűrés = egyre kevesebb a részlet. A polár hatása is erősen kérdéses.
-
veterán
válasz Tuninger #5589 üzenetére
Van ott szűrés rendesen, igazad van. A víz maga komolyat szűr. Ide inkább a pirosáteresztő szűrőket kell használni, vagy magentát, stb, van többféle. A piros fény hullámhossza a legnagyobb a látható tartományban, ezt nyeli el legjobban a mi kedves H2O-nk, ezért kékeszöldes minden víz alatti felvétel. Szoftveresen is lehet rajta javítani, az instának van ilyen funkciója. Talán a DJI-nak is, de erre most nem vennék mérget.
A plusz szűrővel az a baj, hogy még egy üvegréteg, még egy levegőréteg. Ezek rontanak a felvételen, mert torzítják a fényt. Ezért én nem tartom jó megoldásnak, inkább cserélem a szűrőt. Mi értelme, hogy az eredeti objektívvédő is fent legyen?
-
bardi
aktív tag
válasz SeniorTilla #5590 üzenetére
Én egy kicsit fázok attól, hogy elkezd majd beázni, párásodni, ha megbontom. A gyári szett is csak rárakós az eredetire. Persze lehet túlaggódom.
'92 Honda VFR 750
-
veterán
A lencsevédőben lévő levegő párásodhat, ha nedves helyen cseréled. De a kamerában lévő levegőből is kicsapódik könnyen. 35 fokos nedves levegő a parton vagy az apartmanban, 25 fokos víz a tengerben lent. Ezért párásodik, és az insta ezt azzal akadályozta meg, hogy ne cseréld az objektívvédőt.
-
veterán
Van egy Anamorhic lencsém:
Kíváncsi leszek, ma kipróbálom...
-
Tuninger
addikt
válasz SeniorTilla #5593 üzenetére
Sajnos nem való goprora, linearban működik csak, lágy a képszél, ráadásul a stabi sem jó vele... De azért megnéznék vele példafelvételeket.
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Van egy Gopro Hero 8-as kamerám. Legutóbb karácsonykor használtam, akkor még a (IOS) Quik appal simán tudtam tallózni a készített képeket/videókat. A napokban készítettem pár felvételt és a megszokott módszerrel, (View media files) azt írja, hogy no media files, yet. A kamerán természetesen le tudom játszani, de a kameráról letölteni nem. Auto upload-ot próbáltam már, azzal sem működik, a manual upload hibát dob.Kártyaolvasó sajna nem áll rendelkezésre, ezért kérnék egy kis segítséget, miként tudnám letölteni a készült videókt.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Kicsit off a kamera miatt, de nem találok jobb topikok
Insta x4-hez milyen memória kártyát vegyek? -
veterán
-
veterán
Köszi srácok
Méretben mi lehet a normális? 256? Vagy mennyek fölé? Egy normál sebességűböl 32est találtam hirtelen, de az semmire se elég[ Szerkesztve ]
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest