- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
Face8814
őstag
Zsuuuulbooooy!!!!!
Mi újság már az SLI-s tesztekkel?
Hoool vagy?Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
Calogero
addikt
Nekem volt alkalmam összehasonlitani 128 és 256 megás kártyát. 3Dmarkokban kemény 2x-3x pont volt a 256megás kártya javára.
Játékokban semmi különbség nem volt, mindakettő ugyanazon a játékbeállításoknál adta meg magát.
256Mega kihasználásához kell sávszélesség, valamint a 6600GT GPUja sem tudja kiszolgálni.
Tunning (bár erre nem voltál kíváncsi):
128: 900->1250
256: 1000->1080
Ha 256os kártya kell neked akkor minimum egy 6800GT vagy X800GT -
Razor18
tag
válasz Bobbacsi #1335 üzenetére
OK Bobbácsi, köszi, ez ugye akkor azt jelenti, hogy a húzásnál ne hagyjam magam meghatni a kártya sírásától, azt higgyem el, amit a szememmel látok (fagy v. nem fagy).
Egyébként van-e bármi kölönbség ha driverben vagy Tunerben húzom, nem fog-e a két ''felület'' összeveszeni? A GPU húzásról valami kezdőknek szóló bevezető anyagot tudsz valahol? Ajánlott sorrend (óra aztán memória, vagy fordítva, stb.)?
Minden infot köszi... -
KWP4
csendes tag
Helló!
Elolvasgattam a hozzászólásokat amiket írtatok, köszönöm. Tehát legtöbben azt javasoljátok, tápot kellene cserélni. Ez furcsa mondjuk, hogy a 400W-os táp nem bírja el a kártyát, de mondjuk láttam már extrémebb dolgokat is. Viszont: milyen tápot javasoltok akkor, milyen típust esetleg teljesítményűt kellene vegyek, hogy vigye ezt a kártyát rendesen?
Köszönöm!
Tamás -
max-pain
senior tag
válasz Calogero #1354 üzenetére
A 3DMark-ot el kellene mar ilyen szempontbol szamitani, mert egyaltalan nem az szamit.
F.E.A.R., CoD2, BF2 stb. Ha AGP-s rendszered van probald meg kicsire allitani az AGP Aperture Size-ot es meglatod, hogy pl BF2 alatt mennyivel rosszabb az egesz. Meg mindig jobb a videokartya memojabol szedni a texturakat mint a rendszermemobol. A F.E.A.R. erezhetoen folyamatosabb amikor haladsz vegig a palyan 256 mega videorammal.
[Szerkesztve] -
Face8814
őstag
-
-
Bobbacsi
veterán
válasz Razor18 #1355 üzenetére
Én arra írtam a választ hogy nem ment a húzás a driverböl ( én is jártam igy az Inno kártyámmal coolbits2-vel nem tudtam húzni Teszt után mindíg visszadobott alapra .A mai napig nem tudom ,miért ? ) Feltettem a Riva Tunert és azzal sikerült húzni a kártyát A max 547 /1100 volt. Ha e főlé mentem akkor szintén visszadobott a Riva is ( ekkor olvastam valamelyik fórumban hogyan lehet kikapcsolni a Teszt funkciót a Rivában !.A két ''felület '' nem veszik össze egymssal beáll a driverben is az az érték amit a Rivában beállitasz .
Tananyag az nincs a húzásról azt mindenkinek magának kell megtanulnia
Kis lépésekben kell kezdeni ,és tesztelni Emeled a GPU/ Mem órajeleket 10 MHz-es lépésekben ,és tesztelsz. ha zöld pixelhibák jönnek elö a teszt alatt akkor ott van a GPU vége ,ha fekete hasábok jelennek meg az a Memória vége ( Innonál igy volt ) ekkor visszaveszel az órajelekból kb 5MHz-et ,és tesztesz,ha lefut hiba nélkül a 3DMark 2003,2005 többször ,és a kártya hömérséklete sem lesz max 70-75 foknál több akkor ennyit tud a kártyád -
popey37
addikt
válasz AMD!4ever #1315 üzenetére
A voltmod nem megy a karimon, mivel PCI-E-s a drága. ha nem huzom nagyon a memót a gpu 595-ig tiszta képet ad. ebből következtetek arra, hogy csak melegedési gondok miatt nem tudom egyszerre fullra huzni mindkettőt. ha készen lesz a vizem, letesztelem.
Ja és a procim is csak 240 fsb-n szalad, de tud többet is.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
parvus
tag
Megjavult a Far Cry a patchek-től!
Kössz szépen!menjünk inkább kapálni!
-
petygrinder
tag
Sziasztok, biztos kérdezték már, de nem volt időm elolvasni az összes hozzászólást....
a FEAR-ben tele van zöld pöttyökketl az egész játkék, teljesen élvezhetetlen, pedig egyébként teljesen ok, megy minden maxon, 1024x768-ban, azt mondják kártya memória hiba és hogy vigyem el szervizbe, mit tudtok segyteni ebben?
és ugyanez van hl2-ben, de ott csak az emberek arcai pöttyösödnek zöldre, és csak akkor, ha fény világít rájuk......
ha már volt erről sző légyszi linkeljétek be nekem azt a hozzászólást!!
Köszi előre is!condom is the devil's instrument
-
Rover623
félisten
válasz petygrinder #1368 üzenetére
Zöld pötty: GPU probléma, nem pedig memória!
Tipikus túlhúzási jelenség...alapon akkor fordul elő, ha nem megfelelő a GPU hűtése és/vagy gyenge a táp, nem kap elég kraftot a kártya, leesik a GPU tápfeszültsége vagyis ''relatív túlhúzás'' lép fel...primus inter pares
-
Robaj
addikt
-
max-pain
senior tag
Mar miert ne tudna kiszolgalni? Nem az egesz palya texturajat kell egyszerre elerni, hanem egy reszet (amit az adott resz/jelenet hasznal). Egy reszhez/jelenethez kell mondjuk 50-80 mega textura. Viszont ha mas texturakat kell elerni (ami egy egesz palyan ahogy halad elore az ember siman elofordulhat), akkor sokkal gyorsabb onnan eloszedni (nem torpan meg ugy a jatek). Ezert nem jok sokszor ilyen szempontbol kulonbozo jatekbencsmarkok se, mert altalaban csak egy palya kis reszet hasznaljak es ebbol nem feltetlenul lehet rendes kovetkezteteseket levonni.
A 128 bitet pedig ilyen formaban felejtsuk mar el legyszi, a tenyleges memoatvitelt kell nezni (mennyi GB/s).
A tuning egy masik dolog, most nem errol van szo... -
max-pain
senior tag
[link]
Keep in mind that we tested a 256MB GeForce 6800 today, the 128MB GeForce 6800 SKUs can be found for about $20-$30 less in general, but we’d recommend spending the extra money and getting the 256MB card as F.E.A.R. becomes pretty choppy on 128MB cards, especially once you crank up the texture resolution setting in the game. This is probably one of the first settings you should adjust when you’re tweaking F.E.A.R for more performance.
19,2 GB/s-es memoatvitele van ennek a karinak, tehat egy 600MHz-re huzott GT-nek felel meg (ezt csak a viszonyitas miatt mondom).
Plusz, ez egy olyan benchmark, ahol kijon a 128 es 256 mega difije:
[link]
Itt az X700Pro ertekeit erdemes nezni...
[Szerkesztve] -
Steve05
csendes tag
bocs hogy offolom kicsit a topicot de hol lehet itt a prohardveren eladni?
laptopot szeretnék eladni -
Robaj
addikt
válasz max-pain #1384 üzenetére
Kötözködj, ennyi erővel 6600-ot írtam 6600GT helyett
Sima 6800 is TALÁN már ki tudja használni a 256-ot, mivel 12 pipás és 256 bites, de még ez sem biztos. A 6800GT már 1000%, hogy ki tudja használni a 256 ramot.
A linket amit adtál FEAR-est. 1024x768, 256/512 megás x800XL, mind2 57 FPS, szal nem hozott +-t a + 256 ram, az igaz, hogy 1600x1200-banis uaz az FPS
[Szerkesztve] -
-
mcbobo
tag
Sima codegen 400 w tápom van 2 éve és mellette 2 dvd író 2db 120 gb winyo 6600 gt 3 ghz p4 1 g ram dual, tv tuner audigy hangkártya és semmi fagyás simán adja a wattokat a cuccosnak pedig itt mindenki lehüzza a codegent meg az innot. Nekem pont ezek vannak és mindkettő tökéletes
-
-
Robaj
addikt
válasz max-pain #1389 üzenetére
500x8 = 4000 (6600GT)
vagy
325x12 = 3900 (6800)
Ha 6600Gt nem tudja...
Te órajeleket akartál, megkaptad
Bár igaz, hogy a 6800 256 bites, ezé nem mondom tutira, hogy ki tudja/nem tudja használni a 256 ramot.
mcbobo: Csak nem 1 árban vannak, és ha nem tudod kihasználni a +10 K-s 128 ramot? Pénzkidobás SZTEM 6600GT-ből 256-osat venni!
[Szerkesztve] -
Face8814
őstag
Ilyet senki sem mondott hogy minden Inno sz@r. Csak több belőlük a hibás, mivel hogy többet is adnak el belőle. Természetes hogy van belőlük normálisan működő darab. Ha nem lenne, már rég becsődöltek volna. Ugyanez igaz a Kodgányra is. Olcsóbb, ezért nagyobb számban fordul elő a usereknél, mint más márka. Ezzel természetesen egyenes arányban nő a hibás darabok száma is. Ez így logikus.
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
czombacs
tag
HI!
Tudom, hogy nem ide tartozik, de mégis 6600GT-s kérdés.
Nem akartam nyitni egy újabb beárazós topic-ot.
Szerintetek mennyit érhet egy ilyen kártya:
Gigabyte GV-N66T128VP
[link]
Ezév áprilisában vettem, és 3 év garanciás, dobozos, EMELT ÓRAJELES, passzív hűtéses, VIVO-s.
Alapórajele: 520/560Mhz (nálam bírta az 580/600-at), 3Dmark03-ban 9600 pontot teljesít!
Olyan 53k újonnan itthon: [link]
Szerintetek most mennyit érhet az enyém?
thx.
Amúgy már ha itt vagyok, leírom a tapasztalatom vele:
NAGYON ÁLLAT. Passzív hűtése nem gyenge! 96xx pontot csináltam ma vele húzva 3DMark03-ban.
Jó választás volt annak idején!;) -
max-pain
senior tag
Igen, szerintem nem felesleges (foleg ha jovore nem akar videokarit cserelni valaki).
Az, hogy kinek mennyit er meg ez a plusz egy mas kerdes (plusz 10 ezet en sem adnek erte, de plusz 3 ezerert szerintem jo).
Az a baj, hogy nem is nagyon csinalnak olyan tesztet ami ennek a kulonbsegnek a kimutatasara torekedne, mert altalaban a kulonbozo timedemok nem eletszeruek, csak a palya kis reszet hasznaljak.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- LEGO klub
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest