- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- BIOS frissítés
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
No de nem lesz gáz a fogyasztással? Emlékeim szerint már az 1070-eshez is kellett az előző lapodon cserélni alkatrészeket, amik többet is elbírtak. Ezzel mi lesz, valaki megtudja és meg fogja csinálni ezt neked Attison kívül?
Illetve azt nézem, ez még csak egy snassz driver a win által, raksz fel rendes drivert is majd?******
-
addikt
válasz echterion #51051 üzenetére
Az a furcsa hogy ezzel a lappal az 1070 simán megy. A laptopszerelő barátom összeszerelte az új alaplappal és minden csodás. Nincs halál, semmi baj.....na most hogy ezzel így mi lesz nem tudom. Tény hogy drivert kell írnom, a quadro driver nem megy fel, a geforce most nem rég felment, de nem volt tökéletes.....minden nagyon belassúlt. Geforce driverrel fogok játszani.
Bele kell mélyednem hogyan tovább.
(#51050) k-adi:
Nem tudsz semmit, és engem sem ismersz. Nem szartam sehová,talán inkább fordítva, én így gondolom. Nekem ez kell, ne fájjon senkinek. Mindig a pénz beszél, és az hogy vállalod vagy sem ha laptopszerelő vagy, nem kötelező......itt ne legyen Mónika só![ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
Talán nem kellene ide ilyet írnom, mert semmi reklám meg hasonló. Ha valaki segítene, írna nekem egy működő drivert nagyon megköszönném, természetesen nem ingyen!
Persze privátban folyt.köv.
Ma már nincs ehhez erőm.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Dhampir
félisten
-
MaxxDamage
félisten
Új TGK Extreme [link]
TGC-hez képest kivi leszek milyen is lesz...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
őstag
-
Dhampir
félisten
válasz Bluesummers #51057 üzenetére
S annak az egyik, a Hullócsillag nevű modja.
-
MaxxDamage
félisten
Gondoltam futtatok egy 3DMark teszt sorozatot, mert épp viszem ki cleanelni a gépet.
Eredmény (újra pasztázás még nem kell) a ventik, minden gyári beáll.-on futottak. (semmi extra)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Patrick76496
őstag
Sziasztok!
Szeretném megosztani veletek a legújabb laptop DIY upgrademet (tudom, már jól hangzik.. 😄), amit [ezen videó] alapján készítettem. A legtöbb régi gamer laptopban csak egy hűtő venti van, és az én G551-emmel is ez volt a gond. Sokan javasolják anno, hogy tegyünk a laptop alá hűtőpadot, de hiába használom 9 éve a CM Notepal E1-emet (még a régi laptopomhoz vettem), úgy érzem a placebon kívül nem ér sokat.
Amikor az újrapasztázás után is melegedett a laptopom, az undervolting mellett ezt a megoldást találtam. Mi lenne, ha nem a laptopba fújnánk be a "hideg" levegőt (a G551 alján alig van nyílás..), hanem a meleget szívnánk ki belőle? Poénból betettem a kifújó rész mellé az ebay kisventimet, és igaz csak 1-2 fokot, de az is ért valamit.
Ezért vettem egy 12V-os beépíthető 80mm-es ventit mellé egy táppal, és tákoltunk hozzá egy nagyon basic házat (jégkrémes dobozból, mert azzal +15%-kal jobban hűt ) és ez lett az eredmény:
[kép]
[kép]
[kép]Nyertem 4°C-ot a CPU idle hőmérsékletből, játék közben meg pontosat nem tudok mondani, de WarThunderben feljebb tudtam tenni 2-3 beállítást GPU throttling nélkül úgy, hogy a kiszívó venti előtt volt throttling. Még erősíteni kell a házon, hogy ne csak a cellux tartsa, plusz kicsit magasabb is lett, mint gondoltam, de én elégedett vagyok az eredménnyel. Javaslom mindenkinek, akinek szintén gondjai vannak a melegedéssel, oldalt fújja ki a laptopja a levegőt és van ~3000 forintja, egy kis türelme vágni+ragasztani. És egy türelmes barátnő sem árt hozzá, aki szépen tud vágni Ahogy mondani szokták: "If it's stupid but it works, it ain't stupid."
Szép napot mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
nagyúr
válasz Patrick76496 #51060 üzenetére
Nem állsz véletlenül valami rokoni kapcsolatban RM007-el?
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Szia!
Nem semmi na...
Van ennek jobb módja is és lehet többet értél volna el, mint ezzel a + doboz/ventis megoldással◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Patrick76496
őstag
válasz Mikulásbá #51061 üzenetére
Csak azért tudom nagyjából, hogy miről beszélsz, mert épp ezelőtt olvastam vissza, hogy írtam, de nem. Én csak magamnak tákolok, de a laptopon csak ez a "tuning" van.
Egyetem vége előtt nincs pénzem és egyelőre túl nagy szükségem se asztalira, úgyhogy inkább ezt a szerencsétlen laptopot kínzom még 6-7 éves koráig.(#51062) MaxxDamage: Köszi Szívesen elfogadok építő jellegű kritikát, te hogy csináltad volna jobban? Egyelőre nagyon kezdetleges dolog, de a filippínó srác videója után muszáj volt nekem is kipróbálnom. 😀
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
MaxxDamage
félisten
válasz Patrick76496 #51063 üzenetére
Igazán nincs mit.
Az is jó megoldás (lehet) amit te kiviteleztél, de hosszútávra biztos nem alkalmaznám (csak "próba" erejéig)
pl. lehet próbálkozni TGK vagy TGC -vel és a gyári hűtésen is lehet javítani/átkonfigolni teljes egészében. (Thermal Pad csere, vagy mással való helyettesítés pl.) egyéb más is van, lehetőségek végtelenek (kezdetben) és költségesek is lehetnek (akár)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz Patrick76496 #51063 üzenetére
Talán mivel nem sok lyuk van a laposon a cpu/gpu hátlap közötti rést egy vastag hővezetővel(gap pad vagy valami sokkal jobb) ki lehetne bélelni, hogy a hőt átvegye a hátlap, ami ugye kapja a hűtést. Egy próbát talán megérne, mi lesz.
Persze én biztosan megfúrnám.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
echterion
nagyúr
válasz MaxxDamage #51059 üzenetére
Hogy pakoltad így szépen össze az eredményeket? A legutóbbi akcióban végre sikerült nekem js vennem egy kulcsot, így az nem akadály nálam sem (addig meg köszi gago a kulcsodat, amit eddig használhattam ).
-
MaxxDamage
félisten
válasz echterion #51066 üzenetére
Kezdőképernyőn toltam egy "all run test" -t és így tolta le
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Lehet, hogy asztali gépről váltanom kell notebookra, szeretném megtalálni az ideális eszközt hozzá a segítségetekkel.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A következő fél évben.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
~300k (+50k indokolt esetben)
(3) Felhasználás?
Játék, talán egy kis AutoCad.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Full HD felbontás, játszható részletességgel, WoW, régebbi single játékok, majd szeretném az összes Cod és BF single részét kivinni, talán PubG multi.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17.3", mert nem lesz tv, így a sorozatokat/filmeket is erről fogom nézni. Full HD felbontás, IPS panelt favorizálok.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Túl sokat nem lesz hordozva, nem lesz használva utazás közben.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD(1 tb)+HDD(2 tb, de ezen még gondolkozom) jó lenne. Ma már alap 16 GB RAM, optika nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Jó hűtése a laptopnak, hdmi-nek örülnék.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is lehet. -
nagyúr
Ezt azonnal a gányolós topicomba!
Nagyon király lett!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
blue_23
senior tag
G551 billentyűzet felől szívja a levegőt, így a hűtőpad felesleges.
[ Szerkesztve ]
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
-
KISDUCK
addikt
Nekem tetszik a mod. Amúgy ja sok laptopnál a hűtőpad csak placebó és inkább az a fontos, hogy legyen kicsit megemelve a gép, hogy jobban tudjon levegőt szívni alulról.
-
KISDUCK
addikt
válasz grizlisandor #51068 üzenetére
Hát ez új gépnél kicsit túl sok minden 350k-ért. Új gépnél csak a win liszensz 40k huf, 1tb ssd is szépen tornássza fel az árakat. 400k körül vannak újan most használható gépek, de ha windowst is akarsz akkor a gép megáll i5 körül 1650ti-al 8gb rammal és 128gb ssd+1tb hdd vagy 256gb ssd és nincs hdd felépítésnél, ha az előtelepített windowst elengeded akkor processzor és vga terén kicsivel lehet feljebb lépni. 400k körül ha elengedsz pár dolgot amit utólag is lehet pótolni akkor egy 1660ti belefér.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz MaxxDamage #50915 üzenetére
Sajnos nem jön össze, nem tudom mit bénázok el, de a videó felvételen nem marad ott az fps kijelzés...
-
MaxxDamage
félisten
Pedig ott kéne maradnia
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
őstag
válasz MaxxDamage #51078 üzenetére
Most jó, nem tudom mit csináltam, de jó lett
Köszi még 1x -
Gaberiellb
senior tag
válasz MaxxDamage #51078 üzenetére
Szia
És azt hogy tudom megcsinálni, hogy látszódjanak az értékek, viszont felvételnél ne legyen rajta?Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
KISDUCK
addikt
válasz grizlisandor #51081 üzenetére
Úhh bocs a képátló felett elsiklottam, amiket néztem mind 15"-os volt. A dell g5 nem rossz de ott proci terén lehet hogy jobb megállni i5 környékén. Csak hazai kereskedő játszik nálad?
-
MaxxDamage
félisten
válasz Gaberiellb #51080 üzenetére
Elvileg a segédprogi résznél (RivaTuner) tudod a "mutatást" ki/be (is) kapcsolni.
Sajna most nem tudom megnézni, mert rég nem használom már...de biztosan meg fogod találni (ON/Off kapcsoló)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Gaberiellb
senior tag
válasz MaxxDamage #51083 üzenetére
Igen igen azt tudom, csak arra gondoltam hogy nekem mutassa a kijelzőn játék közben, viszont a felvett tartalmon ne látszódjon már ha van ilyen
Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
Ubul86
őstag
válasz KISDUCK #51076 üzenetére
a kibekkelés ok, csak ugye mennyire hivatalos, nekem is most egy 3000 ft-os licenszem van, még se aktivátor és elfogadja a win is.
Tehát én alapból már nem szoktam számolni ezzel, vagy ha más nem, marad linux, munka miatt úgy is azt használok , csak az átlagfelhasználónak kell még a win (meg jó, tudom, játékok miatt is) -
addikt
Én az Ebay-ról vásároltam kb 1 éve új licensz kulcsot fillérekért, azóta volt már több nagy Win frissítés is, még állja a sarat. Jogtiszta vagy sem, ha behall nem gond veszek új kulcsot ugyanott.
-
Dhampir
félisten
válasz KISDUCK #51086 üzenetére
Például a software-codes-ről még annak idején a Windows-os topikban olvastam. Retail kulcsokat árulnak, a vásárlásról PDF-formátumban is küldenek számlát. Megkérdeztem írásban a Microsoftot a számlál és mi egyebek bemutatásával, de nem mondtak rá semmit, azt sem, hogy ez így nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
Patrick76496
őstag
válasz MaxxDamage #51064 üzenetére
Jobbat igazából nem tudok ártani neki, de azóta kicsit megerősítettem és azóta ragasztó nélkül is megmarad. Egyébként pont az utóbbi hónapban néztem LTT videókban, hogy létezik ilyen grafit hővezető lapocska, meg fém alapú hővezető folyadék. Csak ugye elég risky dolog mindkettő, mert nem csak a hőt vezetik..
Egyébként a TGC/TGK alatt mit értesz? Csak mert próbáltam mindenféle kiegészítő kulcsszóval rákeresni, de a legjobb találat a tehergépkocsi volt.
(#51065) RM007: Hogy őszinte legyek ennyire jól összerakott dologhoz nem szívesen nyúlok (eddig is csak az optibayt és a +1 RAM modult raktam bele), nem vagyok olyan bátor, mint az asztalival. De baráti segítséggel lehet megpróbálok majd ilyen is, ő saját magának cserélte 2 hónapja a ventit, miután traktor hangja lett.
Egyébként nekem is megfordult a fejemben, hogy kivágjam az alját, mert ROG fórumon 1 srác megcsinálta és nagyon hatásos volt neki. De inkább nem, mert jobban porosodik, meg eladni nehezebb lenne így. Ha eladom valaha egyáltalán.
(#51069) KillHates: Köszi szépen, örülök, hogy az egyszerű kivitelezés ellennére is tetszik. Azt a bizonyos gányolós topicot meg tudád osztani velem?
(#51070) blue_23: Őszintén 5 éve van meg ez a laptop, de ezzel most nagyon újat mondtál. Pedig olvasgattam is utána anno, de ezen átfutottam valahogy. Ez megmagyarázza, hogy miért nem kritikán aluli a hűtése még ilyen indokolatlanul kis nyílással sem, plusz hogy miért annyival hűvösebb a billenytűk között. Anno írták is egy tesztben, hogy a felhasználónak kedves a hűtés (a külső hőmérsékletek többnyire OK-k, bár nem mindenhol), a gépnek viszont nem. Még a régi N5110-emhez lett véve a hűtőpad, de a megemelt pozíciót nem tudtam elengedni.
(#51072) KISDUCK: Köszi szépen. Ezek szerint sajnos igen, pedig az enyém még erősnek is számít CFM értékben (89.8). Ami nem tudom gyakorlatban mennyit számít, de amikor elkezdtem újakat nézni, alig találtam olyat, ami ennél jobbat tud."I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
nagyúr
válasz Patrick76496 #51095 üzenetére
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
őstag
válasz MaxxDamage #51083 üzenetére
Szerinted ez miért lehet? Csak a doom eternal, töltő képernyőnél mutatja, a játék közben nem, amikor kilépek szintén jó. Nem birok rájönni mi lehet a baj, többi játéknál jó, csak az eternal nem, ami a lényeg lenne..csináltam egy videót a jelenségről. [link]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Patrick76496 #51095 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest