- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Muerte #15649 üzenetére
Az sem mindegy milyen vga-t használsz. Az egyik jobban, a másik kevésbé melegszik. Próbálj ki egy 980-ast, és már jóval magasabb fokaid lesznek. Emlékszel még pár hónapja mikor azzal jöttetek páran, hogy nem fogja tudni lehűteni a lapos a 880-at, a 980-ról meg ne is álmodjak. Hát persze.....
Lesz egy kis időm utánanézek a gt72 átlag hogyan teljesít. Egyébként azért remélem lejött a linkelt fotóidról, hogy más a borda anyaga, mérete, nálam szellősebb minden, tud hova távozni a hő. Venti profil ha lenne, kellene, de nekem nem kell, így egyszerűbb.Sajnos ez még bennem maradt. És nem akarok semmit sem bizonyítani főleg mert te hoztad szóba a témát, viszont látom mostanság hűtésileg hogy teljesít sok gamer laptop.
(#15650) KillHates : Most komolyan, mondjuk 1 óra használat után mennyin áll az semmit nem mond. Igaz fent a füles, és nem hallanám mikor lassít vagy gyorsít a venti, de erre minek szükség. A bios-om is régi, van újabb, és a vga.n is gyári van, és nem értek hozzá eléggé hogy tudjam, merjem frissíteni. Jó nekem ez is.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
nagyúr
én csak annyit mernék megjegyezni, hogy az én gépem kb 2 centi "vastag" és a kacagva hűti le a 1070-et a 6820HQ mellett a két kicsi ványadt ventilátor. Tehát nem mindig a "méret a lényeg" (bár erősen befolyásoló tényező!) hanem a technológiai kialakítás is azért tud a latba nyomni...
szerk:
a Te helyedben én lehet, hogy megejtenék egy olyan manővert, hogy rendelnék az ebay-ről egy alsó deklit az MSI gépemre és arra szerelnék egy rácsot oda ahová az MXM kártya és a CPU esik és úgy tenném hűtőpadra. Nem hiába ilyen az AW alja:
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
válasz KillHates #15652 üzenetére
Kisebb csíkszélesség(CPU, GPU), jobb hűtési esély aminek semmi köze a ventihez, vagyis jobban hűthetőek az új modellek. Igaz ott van még esetleg a magasabb órajel is....meg a többi amiről nem tudok. Szerintem, de javíts ki ha nem így van. Nem egyszerű téma.
(#15652) KillHates: Jó ötlet, de egyenlőre nem érzem hogy veszélyben lenne a vga-m. Főleg amennyit használom átlag. Nálam is van elég lyuk alul, és a hdd-t jó hűti, de a kialakítás miatt nem nagyon tud beleszól ni az alulról jövő légáram, csak keveset.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Muerte
Topikgazda
Ahoz tartom magam most is,amit akkor is írtam/írtunk sem 880M sem 980M nem való abba a gépbe.Az hogy kb.1 hónapja üzemel a géped meghibásodás nélkül még nem jelenti azt hogy tartósan is bírni fogja a terhelést.Ha még kihúz 2 olyan meleg nyarat,mint ami idén volt és hibátlanul üzemel,akkor fejet fogok hajtani
-
addikt
-
Muerte
Topikgazda
De pontosan tudta hogy mit csinál,tovább növelte cége profitját,azzal hogy alulméretezett hűtéssel adta ki a gépét Kismillió másik cég,Asus,Acer,Lenovo stb. is ezt csinálja már vagy 15 éve,az az ujdonság és ritkaság mikor valamelyik cég normális hűtést csinál,nem a fentebbi példa...
-
addikt
válasz echterion #15657 üzenetére
Szép eredmény. Én azért kértem tőled hogy összehasonlíthassam a 980-al.
Akkor én is beteszem a medium mérést. Láthatóan van különbség a kettő között ebben a mérésben.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
-
Darth_Revan
veterán
válasz echterion #15616 üzenetére
Gratula, használd egészséggel !
Sajnos az Acer az ördög 3 ágú vasvilláját használja a CPU hűtéssel és 3 csavaros rogzitesnel folyékony fém sokszor nem hozza a maximális teljesítményt.
Ezért Thernal Grizzly Condoctunaut-ot nem javaslom (nem igazán javasolt sokat kiserletezgetni vele mert a hovezetorol kínlódás letakaritani), de egy TG Kryounaut ujrapasztazas javasolt neki, javítana a hőmérsékleten.Az LG panel pedig ami benne van gyárilag 60 hz, de G-Sync miatt szoftveresen az EDID-ben 75hz-re van tuningolva.
Jó hír viszont hogy ez a panel bír ennél többet is, így NVCP-ben custom resolution-t készítve 100hz-re fel tudod húzni.
Régebbi játéknál ami képes 75 fps fölött menni látványos javulást hozna 100 hz+G-Sync (már amelyik játék támogat custom resolution-t és nem közvetlen az edid-bol olvas, de szerencsére előbbi több mint az utobbi).100 hz fölé ne nagyon menj, tapasztalatom alapján kb 103 hz-ig bírja, utánna csikozodik és szerintem kereken 100 bőven elég.
(A beállítás után ufo test-el ellenőrizd hogy nem-e gyenge minőségű panelt kaptál és kizard a frame drop-ot). -
nagyúr
A TDP az TDP, tehát a téma végtelenül egyszerű azaz tök mindegy, hogy egy 22 nm-es Ivy vagy egy 14 nm-es Skylake böfög el a levegőbe 45W meleget karöltve egy GTX880-al (100W) vagy egy GTX1070-el (115W) a meleg elvezetését meg kell oldani valahogy.
Én a mellett tenném le a voksomat, hogy nagyon sokat fejlődött a komponensek energiagazdálkodása mind hardveresen mind szoftveresen. A 10-es sorozattal az nVidia hatalmasat ugrott előre a rendelkezésre álló erőforrások felhasználásának az optimalizációjában ami annyira jól sikerült, hogy meg is szüntették a külön M-es GPU-k gyártását, csupán az órajeleket veszik vissza és ugyanaz a DIE kerül mindenbe.
Elég jól megmutatkozik, ha szoftveresen erőszakot teszünk a hardveren azaz nyomjuk a PRIME-ot a FurMark mellett akkor a mai vasak közül elég soknak ledobja a láncot a hűtése. De ez abszolút nem életszerű teszt azaz olyan mintha a kedvenc téglánkkal mennénk autót venni és amíg az alkudozunk a kocsira a gázpedálra tennénk, hadd ugasson a motor tiltásig üresben. Aztán ha kibírja úgy egy órát akkor f@sza a vas! Valószínű, hogy az eladó vagy az autónepper hamar kivágna minket.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #15660 üzenetére
Ha "húzod" az LCD panelt akkor ott gondoskodni kell az dekóder hűtéséről!!! Tapogasd meg a kijelző körül a műanyagot és érezni, hogy ha növeled a képfrissítési frekvenciát akkor mennyivel jobban melegszik a káva körüli rész!!
Egyre több gépet hoznak "elfeketedett" kijelzővel, berakom az új kijelzőt, BIOS oké, boot, majd az oprendszer alatt meg szétesik a kép. Már rutinosan húzom újra a VGA drivert
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
echterion
nagyúr
válasz Darth_Revan #15660 üzenetére
Köszi, igyekszem.
Ez a TG hol a legolcsóbb, postát is beszámolva (Szombathely messze van Budapesttől)? A fém cuccal nem is terveztem kísérletezni, maradnék a szokásos masszáknál, elég lesz nekem, ha lemegyek 80 fok környékére.Ezt a panel tuningot még sose csináltam, érdekes lesz majd. A g-sync működését miben fogom észrevenni? Csak mert pl. WoT-ban hiába nyomom be a vsync-et, akkor is 110-120 fps között mozog a játék.
-
Mike...
tag
Üdv mindenkinek!
A gépemen (AW17 R1) jelenleg A10-es Bios van, a gyártó holnapjáról letölthető az A14-es, ajánlott frissiteni rá? -
nagyúr
válasz Mikulásbá #15663 üzenetére
Hibátlan technológia! Az Asus egy vagyont fizetett a liszenszért az ACT-nek.
A hőkamrás hűtés jelenleg a legjobb technológia a termelődő hő felvételére;
1 cm2 képes felvenni 700W hőt optimális esetben! A hátulütője, hogy a méret növelésével nem arányosan nő a hőszállító képessége, tehát olyan 4 cm2 már "csak" 2000W hő elszállítására alkalmas.
A működése:Mivel ez így túl szép lenne van egy gond: ha nem tudja az emitter oldal a keletkező hőt "eldiszipálni" akkor a hőkamrában gyűlni kezd a termelődő hő és az egy idő után komoly mechanikai gondot okozhat. Azaz, ha "elkoszolódik" a gép:
és a hőkamrában felgyűlik a meleg, akkor az hajlamos sértődötten felfújni magát:
Komoly problémákat vetett fel anno az AMD 7970-es és az R290 tulajok körében, főleg akkor, ha bányászatra használták. A VTX gyártó ki is vonult a kelet európai piacról mert nem tudták garanciáztatni a kártyákat.
Tehát felvetődik, hogy ez az Asus öngyilkossága, hogy berakja a hőkamrát a notebook-ba, aztán lesz majd benne AMO szappan, meg zárlat rendesen, és tűz is! De bizonyára emlékeztek, hogy egy gyártó pár éve előállt a porgyűjtő ventilátor technológiájával, még itt a PH-n is volt cikk róla, amiről most nem találok linket, de itt egy videó róla az Acer-től: Acer dustproof technology
Szóval a nagy Asus-ban is ez van, így már jóval kisebb az esélye annak, hogy elkoszolódik a ventilátor, sőt már a második generációs PWM vezérlésű ventilátorok vannak benne, tehát ha valamelyik ventilátor nem tud a kivezérelt fordulatszámon forogni, akkor a rendszer automatikusan jelzi és ha kell le is kapcsolja a gépet! (nem az órajeleket veszi vissza, mert itt kritikusabb a dolog)Tehát ami a G752-est illeti nem csak a hőkamrás hűtés, hanem a porgyűjtő ventilátorok és a visszacsatolt PWM technológiája is bele került a masinába! Nem hiába előzte meg technológiai újítások terén körökkel az Asus a többi gyártót, beleértve az olyan öreg motorosokat is mint az Alienware (Dell) vagy a Lenovo.
-
nagyúr
válasz echterion #15664 üzenetére
Mielőtt megrendeled egy vagyonért a spéci folyékony fém pasztát első körben csinálj egy tesztet arról, hogy rendben párhuzamosan álljon a hűtőfelület a chipet tetejével, nehogy úgy járj mint én:
szerk:
Közben most olvasom, hogy nem is vágysz a folyékony fém pasztázásra. Igazad van, mert ha nincsen benne rutinod, akkor könnyű vele bajt csinálni. Le kell kapton szalaggal maszkolni a GPU és a CPU vastagréteg hordozójának a tetején a kondikat, különben könnyen alaplap csere lehet!
Ha ajánlhatok jó hagyományos (nem vezető) pasztát, akkor az a Noctua NTH-2-es vagy az örök sláger: az IC Diamond 9 vagy 24!! Azokkal nincsen ez a macera, csak fel kell kenni egyenletesen.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz echterion #15664 üzenetére
Én be szoktam állítani a G-Syncet hogy full screen és windowed módban is uzemeljen.
Mostani modern driverekben akkor aktív a G-Sync ha NVCP-ben be van kapcsolva GSync+ játékban bekapcsolod a v-syncet.
Sajnos vannak esetek amikor bugos a driver/játék mivel ha aktív a G-Sync+jatekban vsync akkor nem szabad a monitor képfrissítés fölé menni az fps-nek (alap gyári beállítások mellett 75 fps fölé nálad), de egyes esetekben mégis fölé megy.Amikor ilyennel találkoztam akkor úgy kellett megoldani hogy NVCP-ben kivetelt adtam hozzá ahol ahhoz az 1 játékhoz NVCP-ben v-syncet raeroszakoltam.
Gsync is azért aktív nálam full+windowed módban is mert láttam már régebbi játékot ahol windowed módban jobban ment a G-Sync.
Sajnos ilyen ez a pc gaming, elég lutri....ahány játék és driver annyi féle beállítás és viselkedés.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #15669 üzenetére
+ha csak full screen-re engedélyezed a G-Syncet akkor a játékot is full screen-re kell állítani.
-
nagyúr
válasz KillHates #15666 üzenetére
Köszi,ennyire nem jártam utána,ma is tanultam valamit.
A porhoz és a géphez egy kis plusz-tapasztalat!Szóval a G751JY után egy csoda a gép,szerintem az anyaga a kulcs.A G751 porosodott mindenhol,szinte vonzotta,még oldalt is,a kijelzőjét naponta többször törölgettem.
A G752-nek még a billentyűzete és annak széle sem poros soha!Nem tudom hogyan,pedig az ugye vízszintes,de én még nem láttam port ott még nagyítóval sem!Tehát nem félek,hogy a ventik-azaz a háza-telemenne porral.
A hőfokokhoz:Még 76 foknál magasabbat nem láttam,pedig állandóan monitorozom.Általában az Experience-re hagyom a beállításokat,de a COD : AW-ban feltoltam mindent a legmaxabbra,akkor láttam a 76 fokot!Amúgy 72-74 szokott lenni,persze játéktól is függ. -
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Medocsabi #15676 üzenetére
Most mondjam azt, hogy ennyi is elég a boldogsághoz?
Már le is vettem a tápját a 1070-esnek, így csak az Intel HD530-ast használom.
Netezni, filmet nézni bőven elég az is...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Medocsabi
addikt
válasz Darth_Revan #15678 üzenetére
Ahhoz az intel is,de ez az a játék,amit sosem unok meg. De amúgy BF3 és Starcraft 2 amivel sokat játszom,azokhoz pont jó. (meg most a dying lightba vagyok belebuzulva,királyság hogy van magyar felirat)
minden másra ott azxboxmastercad. -
Sordoran
addikt
válasz Medocsabi #15676 üzenetére
Köszi, így én is megmerem mutatni az enyém.
Mondjuk mint minden benchmark, ez is csak egy szám, és nem feltétlen mérvadó a hétköznapokra. Első körben mondjuk az az 5 fps-es döcögés nekem, kicsit húztam a számat, majd végén megláttam, hogy az integrálttal tolta végig 550 ponttal.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
spanglee001
addikt
válasz Balázzs #15692 üzenetére
a linkelt oldalról lehet magyarországra rendelni? és ha igen a gari hogy működik?
ha 3024dollárért összerakok egy lapost ott arra áfa és vám után, kb mennyibe jönne ki?
láttam ott egy 1080as wqhd 120tn panelest ami megtetszett, persze a chimera ~1m és a gt75vr ~1.2m van a mérleg másik nyelvein
mert jelenleg csak ennyim van ami qhdra kevés főleg meg 120/144hz re[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Balázzs
senior tag
válasz spanglee001 #15697 üzenetére
Nem lehet itthonra rendelni, arra ott a www.dell.hu Gari világ gari van, csak miután megvettem honosítani kellett, de megvolt pár hét alatt.
Kösz Pocok, egy darabig elleszek ezzel a vassal.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
válasz Sordoran #15683 üzenetére
Szép! hónap végén kapom meg a negyedéves jutalékomat,erősen gondolkodom hogy eladom a 7559-est,és veszek egy 7567-et! No nem mintha nem lenne elég a mostani,csak hát na.Nektek magyarázzam,hogy minél újabb/jobb a gép annál inkább vágyik rá az emberfia?
szerk: Nálad az átlag hőfokok hogy alakulnak egy-egy hosszabb játék során? a 7559 megáll 70 fok küröl ölben is,a Tiedben 1-gyel kevesebb heatpipe van ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs