Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • archie17

    tag

    Valaki kérdezte nemrég, hogy el lehet-e futni a Rákos-patak mentén XIII-ból Zuglóba vagy tovább.
    Ma megnéztem a Kerepesi út - Duna szakaszt oda-vissza, és gond nélkül, szinte közvetlenül a patak mentén járható az út. Pár dolgot azért megjegyeznék:
    - Az útvonal nagyon vegyes, a rekortántól a tükörsima kerékpárúton át a macskakőig, földútig. Van, ahol több opció is van, én ahol nem volt kerékpárút, az árokparti ösvényt preferáltam.
    - A Rákosrendező felüljáró és környéke elég lepukkant, sötétben csak óvatosan.
    - Az alsó részen (XIII) sokszor kell forgalmas utat keresztezni
    - Az útvonal pár szakasztól eltekintve nem szép. Vagy kifejezetten csernobili (a vasúti részek), vagy óriás épülő lakóparkok csontvázai merednek rád mindkét oldalról. A Mogyoródi úttól kezd normalizálódni a helyzet. Ez azért is érdekes, mert pont a futott rész végétől, a Kerepesi úttól viszont Pest egyik legszebb része a Rákos-patak mente. Ott mintha elvágták volna a várost, hirtelen lovastanyák és fás ligetek közt kanyarog a meder.

    Összességében "közlekedni" vagy kilométert gyűjteni jó, tempózni, terv szerint edzeni vagy nézelődni nem a legjobb szakasz.
    Két hete elmentem ugyanígy a Szilas-patak partján kicsit hosszabban a torkolatig, az sokkal-sokkal kirándulósabb környék szinte végig, azt jobban ajánlom.

Új hozzászólás Aktív témák