- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
Rendelt már valaki DAC-ot Aliról EU raktárból? Mennyi idő alatt ér ide a csomag?
-
törölt tag
Mindegy, pont ma jelent meg a Hidizs S8 ami még olcsóbb és még jobb mérésű.
Itt is megkérdezem: a mérésekből (még, ha fel is tesszük, hogy az emberi hallás által észlelt hangminőséggel teljes összhangban vannak) hogyan állapítható meg, mennyire illeszkedik jól a láncba? Csak azért érdekel, hogy van-e értelme ennyi időt rájuk szánni, ha aztán élesben nem jön be, nincs meg a szinergia?
Már, ha ez feltűnik egyáltalán, nem részegül meg az ember a technikai előrelépéstől. Hosszabb távon azonban mindig kiugrik a nyúl a bokorból, nem megy az együttélés. Csak akkorra már bukjuk a pénzünk egy részét.
Nem kötekedésképp, jó tanácsként írom ezeket, mert irtózatos mennyiségű időt és pénzt bele lehet így ölni a hifizésbe, hogy
1) mérési eredmények böngészésére szánjuk az időt, amik simán félrevihetnek már csak a szinergia kérdése miatt is, a valóság pedig ennél még rosszabb
2) nincs meg az irány: a remélt technikai előrelépés mellett mintha háttérbe szorulni látszana a szinergia kérdése, pedig utóbbiból indult az egész, ha jól rémlik.[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz #56474624 #76154 üzenetére
Másfél éve kezdtem olvasni ezt a fórumot,és sokkal több információt kaptam innen Tőletek, mint az avx-ről.
Ahhoz azonban, hogy tapasztalatot is szerezz (ne csak infót), elkerülhetetlen az anyagi bukás valamilyen mértékben.
Én soha nem foglalkoztam a mérésekkel, hiszen lehet király papíron, ha nem tetszik.
Sok mindent kipróbáltam, és ha nem tetszett, adtam is el. Másképp iszonyat nehéz (vagy talán képtelenség is) megtalálni a számodra tetszőt. Még ha ki is tudod próbálni/meghallgatni vétel előtt, az sem pótolja az otthoni, nyugodt környezetben, napokig/hetekig tartó ismerkedést. Legalábbis szerintem. -
ktommy91
addikt
Sziasztok! Plafon 20-30k-ig milyen USB, esetleg spdif csatlakozós DAC-ot érdemes venni? Ugreen kábellel egy Pioneer A203-hoz csatlakozna, ami két szélessávú isophon hangfalat hajt meg. Rendeltem egy SA9226+ES9028Q2M DAC-ot aliról 40 dodóért, de a kínai megpróbált átbaxni és PCM 2706-os került a csomagba. Szóval ha érdemes, akkor most egy kicsit nagyobbra nyitnám a bukszát.(vagy rendelek máshonnan egy ugyanolyat) Látom, hogy a menő Loxjie D10-ről lemaradtam.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
törölt tag
válasz Zoliee #76156 üzenetére
Nekem egyetlen olyan eset volt, amikor úgy éreztem, nem léptem előre: a SAP-8.
Az is gyorsan kiderült meghallgatva, az első 5 perc alatt.
Anyagi bukás azon nem volt, sőt valójában még hasznos is volt, mert amiatt próbáltam ki a vintage Beyerrel az asztali erősítőm, utána meg már nem is éreztem szükségét fejhallgató erősítő vételének, és ez azóta sem változott, a teljesség érzését képes adni számomra a fejhallgatós láncom.
Az erősítő a második asztali erősítőm (első egy belépő sztereó NAD volt újonnan), a szentkirályi utcai használt hifi boltban egy 5-10 perces meghallgatás, összevetés után már tudtam, hogy arra van szükségem. Az idő pedig igazolta a választásom. Én meghallgatást követően mindig gyorsan döntöttem, ösztönösen, és az még nem vitt félre. Húzhatnám hetekig-hónapokig, hátha csak placebo áldozata lettem, hogy valamit jónak hallottam, aztán valahogy mégiscsak leragadok hosszú időre ugyanannál a cuccnál.[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz #56474624 #76158 üzenetére
Nekem sajnos idő kell, mivel már mindkét esetet produkáltam: kezdetben általam jónak hitt/hallott eszköztől idővel megváltam. Illetve az elején nem bejövős berendezést hosszan megtartottam, mivel mégis bizonyított.
Azért szerencse, meg jó fül is kell a Te esetedhez. -
törölt tag
válasz Zoliee #76159 üzenetére
A szerencse tényleg kellett, mert ha anno nem tévedek be abba a használt hifi boltba, rengeteg jó tapasztalattól, lehetőségtől elestem volna. Új cuccoknál meg olyan magas árúak között kellett (volna) nézelődnöm az igényeim alapján, amit az anyagi lehetőségeim eleve kizártak.
Manapság webáruházból rendelgetve szerintem sokkal nehezebb tapasztalatokat gyűjteni, mint elmenni egy helyre, ahol sokmindent ki lehet próbálni. Főleg egy kezdőnek nehéz így.
A fülem az nem hiszem, hogy jelentősen jobb lenne, ha jobb egyáltalán a hifis átlagnál, itt inkább azon van a hangsúly szerintem, hogy volt/van egy elképzelésem, vízióm, mit szeretnék, ami a tapasztalattal egyre jobban körvonalazódott.[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
válasz #56474624 #76154 üzenetére
Mérésekből a hangminőséget nem lehet megállapítani.
A legnagyobb baj hogy a mérésekből még a mérési értékeket se lehet megállapítani biztosan
Például SINAD mérés 1 kHz:
1. Chord Mojo 0dBFS bemenő szignállal etetve. Kimenő feszültség 2 V RMS. SINAD = 100dB
2. Chord Mojo 0dBFS bemenő szignállal etetve. Kimenő feszültség 5 V RMS. SINAD = 106.6dB
Szegény Kingwa is ezt mutogatta ékes kínai nyelven hogy az Audio-gd NFB28.38 is tud SINAD=108dB értéket ha olyan a feszültségszint.
Na jó én részemről befejezem a mérés szélmalomharcot. Téma lezárva részemről, már biztos unalmas. -
törölt tag
válasz Dorian #76166 üzenetére
Csak kérdés, az emberi hallásnak egész pontosan mit jelent az, hogy mérés alapján szar.
(#76165) p76 :
Akkor nem értem, mit akarsz a legjobb mérési eredményű cuccokkal.
Ha technikailag tudja ugyanazt, mint a mostani DAC-od, de sokkal jobban illik a láncodba, már az nagy előrelépés.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz #56474624 #76167 üzenetére
Van két szett, az egyiken a gyenge minőségben felvett zene szépen szól a másikon reálisan gyengén. Sok embernek a szépen szóló püfögő tetszik majd hallás után.
Mérés eredmények alapján összerakni egy láncot ami lapos, steril hangzást ad az sem szerencsés.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Én amikor elkezdtem hifizni, azt gondoltam, olyan lánc kell, ami pontosan azt adja vissza, ami a felvételen van. Ha csak 1 esetleg 2 stílust hallgatnék, ahol sok jó minőségű felvétel van, lehet hogy működne.
Mivel ez nem így van és a klasszikusoktól kezdve rock zenén át mindent hallgatok, olyan láncot állítottam össze hosszú kisérlezetéssel, amin kompromisszummal minden nekem tetsző zene élvezhető. Ezen a ponton hagytam el a hifi topikot is."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
válasz Dorian #76172 üzenetére
Bár így lenne.
A rock daloknál sok úgy van keverve, hogy ha 1:1-ben visszaadod a felvételt, az nem lesz valami acélos.
És akkor az ízlésem még bele se vettük.
Inkább színezze egy kicsit a hangot és szeressem hallgatni, mint hogy sok pénzért szóljon valami, ami már nem tetszik.csƵ
Én is ezt tenném.[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-
ktommy91
addikt
-
ktommy91
addikt
Bajom nincs csak papíron már egy ES9028Q2M is jobb annál(tudom hogy a körítés lényegesebb, mint a DAC chip) Meg mostmár minden normál áron megy és lehet hogy várok valami jó deal-re, nézegetem az aprókat is.(illetve még egy normális hangkártya vételét sem vetettem el) Vagy veszek egy SK10-et.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
HUNNIA1920
őstag
A héten Bertalannál van a MomentDAC némi módosítás miatt, így addig rákötöttem az asztali láncra az AK4452 chip-es CTH+SDAC-ot. Egész elfogadható hangja van, pedig egy gyári Jack to RCA kábelt használok. Nyilván nem egy MomentDAC, de elég kultúrált tere és mély szekciója van.
Ami plusz jó, hogy csak a DAC-ot használva nem kell külön táp neki (a csöves fejeserősítőhöz kell külön táp), elég neki amit USB-ről kap, igaz az USB kártya is Core Audio-s illetve a gép is egy Bodor PC lineáris táppal. Ennél jobbat nem is kívánhat egy USB-s DAC.Már csak azt várom, hogy egyszer Bertalan összedobjon egy XMOS-os MomentDAC alapú DAC-ot beépített Composite Amp fejes erősítővel.
Majd talán a MomentDAC Mk3."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
törölt tag
az egyiken a gyenge minőségben felvett zene szépen szól
Az a baj az ilyenekkel, hogy mindig kétélű. És lehet hallani. Egyszer talán Akusztikában mutogattak nekem nagyon valami olasz hifi csodája hangfalakat, hogy azok milyen "szépen hazudnak", ezt persze már csak azután mondta így ki, hogy a sokadik hangfal-próba után is látta rajtam a közönyt. Utána már Dynaudio dobozokat kötött be. Annak már volt lendülete, nem b@szta agyon a zenét (mondjuk nem először találkoztam a márkával). Abszolút kétélű dolog volt mindig is számomra ez a "zenecsinálás, szépítés". Egy adott felvétel "zeneiségéhez" valójában szerintem sokkal nehezebb hozzáadni, mint elvenni belőle. -
Sinesol
veterán
Most nem tesztelhet minden szintet tizedvoltonként, leméri a standard/alap szintnél és kész, nem lesz olyan óriási különbség. Amugy meg is emlitette, hogy 101 és 106 közt random jelleggel ugrált a sinad, nem volt stabil, szal nemigazán sérült semmi.
Plusz azt is emlitette, hogy nem volt külön line out, aminek a szintjét lemérhette volna, ezért lőtte be 2 volt standard szintre. Line out mód lett volna elvileg, ami elvileg 3V volt, de igazából rosszabb minőséget adott, annyi haszna lehet csak, hogy az egyszeri vásárló a nagyobb hangerő miatt azt hiszi jobban szól a random vetálytársnál, ami standard 2 volton megy.Amugyis szerintem elég gáz, ha egy dacnál még külön jelszinteket kell keresgélni, hogy hol szól jól, alapesetben csak összekötöd az erősítővel és aztán az erősítőn intézed a hangerőállítást. Egyébként sok dac tényleg jobban teljesit alacsonyabb jelszintnél, csak hát egy idő után nem hallasz semmit, mert annyira halk lesz minden, mivel az erősítők pl. standard 2 vagy 4V-ra-ra vannak felkészítve, többnél emlitik is, hogy legalább 2V bemenő jelerősség kell az optimális működéshez. Szal biztos igaza van KingWa-nak, lehet 0,86 V -os jelszintnél nagyon jó a Sinad, csak ugye lehet az erősítő nem érzi jól magát vele, vagy ha igen, akkor is koppra tekerheted az erősítőt, ha hallani akarsz valamit, aztán lehet az erősítő kezd el ott már klippelni.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Kicsit az egészről az autók fogyasztása jut eszembe, azok is tudják a gyár ajánlását, csak ki kell kísérletezni mennyire lehet simogatni a gázpedált, hogy optimalisan tartsd a 40-es tempót hatosban a kihalt utakon hajnali 3-kor, amikor nem zavar be a lámpa, vagy a forgalom.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
-
Frogged
aktív tag
Sziasztok
Tervben van a Teac UD 503-as Dacom cseréje.
Nagyjából arra jutottam hogy ha nem oldalra akarok lépkedni akkor ujonnan fél milla fölé kéne mennem ami már a fájdalom küszöbömön túlmegy.
A külföldi használt piac viszont nekem teljesen idegen terep.
A távirányítás és szimetrikus kimenet ami mindenkép szempont.Jelenleg Holo Spring 2 Lvl2-re és Parasound P6-ra vadászok az elöbbit nem is látok használtan utobbi meg szinte csak amcsi oldalakon.
Ha E-bayen vásárolok jól értelmezem hogy automatikusan le von mindent és már azon felül nem kell fizetnem vámot, Áfát?
Mert látok most egy P6-ot 442Kért szállításal együtt, bár nem egy nagy deal de még sem 650 mint ujonan ithon, lehet be kockáztatnám.
Illetve ilyenkor ha véletlen balulsülne el mindenkép fizesek Paypal-al hogy vissza kapjam a pénzem vagy elég simán visával ? -
gianni85
veterán
válasz Frogged #76187 üzenetére
Mindenképp kell fizetned, csak ha global shipping program keretében küldik, akkor többnyire előre fizeted, és nem kell az itthoni vámeljárással vacakolni. De ez nincs benne a vételárban, külön fizetendő... szóval amit találtál ott az ~1500 ár és a ~125 posta felett még tuti fizetni kell.
-
Frogged
aktív tag
válasz gianni85 #76188 üzenetére
O Bakker akkor ez elég durva átverés mert amcsiban az újonnan láttam 1450 Dollár-ért.
De akkor ugynézki ez a használt cucokkal kereskedőcég elégé hülyének nézi az embereket.Lehet az lesz a vége hogy sporolok még párhónapot és veszek ujjat elég kiábrándító a használt piac.
-
robi-k
őstag
válasz Frogged #76187 üzenetére
Meghallgatás nélkül nem vennék helyedben új DAC-ot.
És esetleg fontolóra veheted egy DIY DAC beszerzését is (természetesen először meghallgatva a saját rendszeredben).
DAC kiválászitásnál mik a szempontjaid (pl. kell-e DSD, I2S bemenet, teljes értékű HDMi bemenet, stb.)? -
Frogged
aktív tag
válasz robi-k #76190 üzenetére
Igazából a Teac-el semmi bajom az áráért jó Dac de mindig van feljebb.
Amit szeretnék hogy a durvább zenéknél kicsit harapósabb legyen a hang de ne felkeményedjen, életelenedjen el.
Koscsof Ferivel beszélgettem múlthéten ő javasolta hogy ha erre vágyon hallgasam meg Pesten a P6-ot vagy esetleg Holo Spring 2-őt.
De ha ujat veszek ithonról úgy is van 2hét elállási gari ha mégsem passzolna rendszerembe.
A hazai DIY dacokal 2 bajom van hogy se szimetrikus kimenet se távirányító nem játszik egyiknél sem.
Van pár DSD zeném ezért az is szempont és az USb bemenet mert PC a forrás.
Utobbi hetekben lestem a hazai használt oldalakat de nekem úgy tünik hogy ebben az árkategóriában ahol nézegetek csak a már garinélküli több éves dacok fordulnak elő azok közül amik árértékben jók és tudják is azt ami nekem kéne. -
robi-k
őstag
válasz Frogged #76191 üzenetére
Én most várok egy hazai fejlesztésű és készítésű DIY DAC elkészülésére, amely DAC az új AK4499EQ chipekre fog épülni (2 db, monó üzemmódban, szimmetrikus kimenetekkel, USB XMOS bemenettel, stb.). A DAC-ot egy hazai ismert elektronikai mérnök építi magának (ez a hobbija), de megrendelésre is készít.
-
robi-k
őstag
-
matyi94
senior tag
-
robi-k
őstag
válasz bkercso #76197 üzenetére
Az Audio-gd honlapon fent van a HDMI-I2S modul ára (bár egyszerűbb megvenni a francia kereskedőnél):
USD18 (HDMI model input kit)
USD20 (HDMI model output kit)DE: ezek nem HDMI-I2S átalakítók, hanem csak jelszínt átalakítók.
Amennyiben valódi HDMI->I2S modul lenne érdekes (amelyik HDMI-n tudja fogadni a DSD-t is), akkor egy ilyen HDMI EXTRACTOR TO I2S modul lehet alkalmas a feladatra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest