Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    válasz nLali #65871 üzenetére

    Egy szóval: az elhelyezés, helyhiány,( szoba keresztben 220cm), és a szűkös keret.

    Közeltéri hallgatási pozíció diy 3"-os hangsugárzókkal, kiegészítve diy "mélynyomóval" 2.1

    NAD D3020-am rendelkezik sub kimenetettel, és nem láttam még olyan csöves erősítőt, amin lenne ilyen kimenet, ill. nagyobb hangsugárzókat sincs lehetőségem elhelyezni.

    A mostani hangsugárzók elhelyezése, a lehetőségekhez képest egész jó, annak ellenére hogy szokatlan. Mély szekció a hátam mögött van és felettem. ( 80Hz-től dolgozik ) és fázishelyzet sem végletesen rossz, mert a sweetpointtól a fő hangsugárzók ugyanolyan távolságra vannak, mint a mélyszekció a hátam mögött.

    NAD, annak ellenére hogy full digital, csöves előfokkal hozta azt a szintet, amit szeretnék hallani pl. gazdag páros harmonikusokat, (amit a tranzisztoros nem tud), testet a hangszereknek.

    NAD így analóg forrásból működhetne erősítőként. Viszont így megmár kéne elé egy olyan DAC, ami mentes a digitalis felkonvertálástól ( és a konvertálásból adódó kényszerűen keletkező hibákból), digitális íztől, ezért gondolkodom NOS dacban.

    Starndard, sztg.-es, USB-s forrásban csalódtam (hideg, sprőd), ezért fordultam dedikált sztg.-es forráshoz, egy RPI3-DigiOne kombóhoz, IFitáppal. (Full analógot, lemezjátszót, hozzá tartozó tartalmat, kiszolgálást nem tudnám megfizetni )

    Ja, és mindezt, úgy, hogy azért ne kerüljön milliókba a rendszer.

    Egyszóval kellenek a páros felharmónikusok, de kb. mindegy, hogy az a lánc melyik részén kerül be a rendszerbe.

    [ Szerkesztve ]

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák