Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tumisz95

    csendes tag

    Sziasztok!

    Néhány éve már annak, hogy egy Xonar DX hangkártyát használok. Erre van kötve a hangfalam (Microlab B73), valamint a fejhallgatóm (Maxell Retro DJ, ez utóbbi a gépház előlapi csatlakozójának segítségével). A hangzással meg vagyok elégedve, viszont egy ideje már problémás a hangkártya: egyrészt időnként rettentően hangos, fülsüketítő fehér zajt produkál (ez nem csak nálam van így, fórumokon gyakori téma). Másrészt pedig naponta akár többször is elnémul a jobb csatorna a fejhallgatón (hangfallal ez a probléma még nem jött elő, és a fehér zaj sem). A gép újraindítása orvosolja a problémát, de ez naponta többször már idegesítő tud lenni. Ez driveres gond, amire nincs biztos megoldás. Ezért gondoltam arra, hogy érdemes lenne beszereznem egy USB DAC-ot.

    Kétféle megoldási lehetőség jutott eszembe:

    1. Megtartom a Xonar-t a hangfalhoz, és veszek egy USB DAC-ot a fejhallgatónak. Így Windows-ban tudnék váltani a kimenetek között. Ennél a megoldásnál a Sound BlasterX G1 tűnik szimpatikusnak.

    2. Lecserélem a Xonar-t egy olyan USB DAC-ra, ami tud váltani a kimenetek között. Itt talán a Xonar U5 jöhetne szóba (vagy talán a Fiio E10K).

    Ebben kérném a segítségeteket: mi lenne a lehető legjobb megoldás? 15-20e Ft-ból szeretném megoldani a problémát. A kikötésem annyi lenne, hogy a hangzás elérje a mostani szintet, valamint hogy itthoni boltokban is megvásárolható legyen az adott készülék.

    Megjegyzés:
    (X-Fi HD nem játszik, mivel fontos lenne a natív 44.1 kHz-es mintavételezés. Tudom, vannak jó resampler-ek, de nem szeretnék ilyenekkel foglalkozni.)

    Előre is köszönöm a segítséget :)

Új hozzászólás Aktív témák