Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz emiki6 #49892 üzenetére

    Egyelőre Presenter3 (=a táptuningos P2-vel), CompositeAmp alu dobozban, crossfeeddel, és utóbbi esetleg kiegészíthető DAC-kártyával (ha beválik a DAC hangja).

    jacint78: talán a HiFi-topik. De szerintem kapcsolódik lazán annyira a témához, hogy OFF-ban elmegy...
    Bár szerintem nem tudunk kilépni a filozófia/pszichológia körből, mert a hallásról keveset tudunk ahhoz, hogy zenével nyújtott minőséget mérhessünk. Így csak arról beszélgethetünk, helyes-e az a hozzáállás, ha mindenféle nehezen mérhető hatást visszautasítunk. Persze kérdés nélkül elfogadni helytelen.

    Ehhez egy újabb input: azt a hiedelmet is észreveszem Nálad, hogy ha Te nem hallasz valamit, és elméleted van rá, hogy szerinted az miért nem hallható, akkor azt más sem hallhatja. Persze, vannak sarlatánok, de a táp-kérdésben azért eléggé egyetértés van az audiofilek között.

    "Amúgy lehet különbség a kapcsolóüzemű táp és az analóg között, de csak akkor, ha rossz a táp."
    Szerinted egy eBay-es táp milyen?
    A kapcsüzeműek egyébként visszacsatoltak, ugyanakkor semmit nem tudunk a kimenőimpedanciájuk frekvenciafüggéséről... Meg arról sem, hogy a hálózat felől jövő zajt mennyire nyomják el. És vannak lakások/területek, ahol annyira zajos a hálózat, hogy nagyon. De egy LED-lámpa is tetemes zajt tud a hálózatra pakolni. Szóval lehet nagy a hatása egyik tápnak a másikkal szemben.

    [ Szerkesztve ]

    Oh yeah!

Új hozzászólás Aktív témák