Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz Acheron #39361 üzenetére

    Ha nem haragszol, lobbiznék a Denon mellett én is. Nincs túl nagy tapasztalatom DAC témában, viszont van egyéb "hangkeltőkkel" több évtizedes tapasztalatom, CD, LP, Integrált és HM szinten. Azt kell mondjam a Denon DA300 olyat tesz, amit eddig egyetlen, hasonlóan árazott készüléktől sem kaptam meg.

    Árát meghazudtolóan jó hangminősége van, mindez természetesen szerintem. Ennyi pénzért még soha nem hallottam ilyen tiszta, semleges, vaskos, meleg hangot, nem beszélve a sokoldalúságáról. Nem csak a DAC része remek, hanem a füles erősítő része sem "dísznek" került bele. Természetesen, biztosan létezik nála jobb DAC, de nem ennyiért, inkább x2.
    Azt is elmondom, (halkan) az AKG K530-amat úgy "megtekeri", hogy a NAD T758/Triangle Antal 202 duóm hangját közelíti, sőt el is éri bizonyos zenéken. Ez azért már valami, az én olvasatomban legalábbis, mert fent nevezett duó értéke kb. 800e Ft és nem a házimozi képességük miatt vettem pont Őket. De tesztelgettem Project II / Roksan Chorus Black-el (LP). Nagyon hasonló, vagy éppen jobb hangot képes "előállítani" a Denon, de azt hiszem, általában véve jobb, mint az LP játszóm, ami ugyan nem tartozik a felső osztályba, de mindenképpen egy muzikális és szeretető analóg eszköz. Lehetséges, hogy ez csak nekem számít, de hallom, amit hallok. :K

    Azért írtam le ezeket, hogy tudd, kb. mire számíthatsz és pici támpontot adjak. Simán lehet, hogy a Teac 301 még jobb, mint a Denon. Az ára mindenesetre arra enged következtetni, ezt esetleg megerősítik, vagy cáfolják azok, akik hallották mindkettőt egymás mellett. Mindazonáltal úgy gondolom, egy Teac 301 mögé már "szükséges" egy milliós nagyságrendű integrált rendszer, ami megfelelően ki is tudja szolgálni azt. Részemről ennyit tudnék hozzátenni az előttem szólók véleményéhez. Bocs, ha OFF voltam.

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák