- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Audison
senior tag
válasz bkercso #11800 üzenetére
Köszönöm a helyesbítést, igazad van.
Igen végülis a másolásnál sem vehető észre semmiféle veszteség...vagy csak nem halljuk, nem tudom.Bodz: Ebben van valami.
baluka26: Igazat adok egy jobb rendszer megérdemel(ne) ennyit, csak ha tényleg minimális a különbség, ha van egyáltalán, akkor nem biztos, hogy megéri. Persze ez csak én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
válasz Audison #11798 üzenetére
Ez komoly? Jól értem, hogy digitális jelátviteli kábelek analóg hatását méri egy digitális mérőrendszerrel? Hol a mérési összeállítás? Honnan derül ki, hogy amit mér, az az USB kábeltől függ? Egyébként is ezek a számok bármilyen mérési pontatlanságba beleférnek. A sztereó áthallásnál már kínomban röhögtem. Ha nem januárt hagytuk volna magunk mögött, hanem márciust, akkor még érteném.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Audison
senior tag
válasz szakibá... #11805 üzenetére
Hát, ha Te mondod. Én nem értek a mérések technikai dolgaihoz én csupán csak a szememre hagyatkoztam.
-
bkercso
nagyúr
válasz Audison #11804 üzenetére
Addig kérdez újra, amíg nem kap hibátlan adatot az USB-vevő. A múltkor koszos lehetett a winchesterem USB-kábele, mert 32 óra alatt akart valami pár száz MB-os dolgot átmásolni. Kábelt kihúz-bedug, és mindjárt megjavult.
Amiből sok készül, az olcsó, amiből kevés, az drága; nem csak a minőségtől függ az ár.
Az olcsó USB-kábelek is nagyon jók, mert magas követelményeknek felelnek meg. A számítástechnika fejlődik a leggyorsabban!Amúgy valószínűleg mérési hiba lehetett az eltérés.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Slownz
senior tag
válasz Audison #11798 üzenetére
Van ez a narancs-szürke Belkin USB kábel, amikor anno én kerestem, nekem ezt ajánlgatták több helyről is. Olcsó, megbízható, célnak tökéletes, elégedetten használom 1 éve köbö.
-
Ákos97
aktív tag
Lőttem egy pár képet a tegnap este folyamán, amiket itt csodálhattok meg.
Tudom, nem lettek valami művészi alkotások, de a célnak megfelel.
Majd igyekszem beiratkozni valamilyen fényképész tanfolyamra.[ Szerkesztve ]
-
-
DEJVID
őstag
Az ebay-en kaphatók közül ez nálam a befutó, de nem bánnám, ha olcsóbb lenne. Találkozott esetleg valaki ezzel, vagy valamelyik testvérével?
-
MC Pite
veterán
Valaki árulja már el, hogy az X-Fi HD
-Mitől ad olyan brutális szintet vonalkimeneten is, meg füles kimeneten is; erősítőknek mennyire egészséges?
-Hogy a 'csába van hogy hallgatózok, wasapin meghajtva néha furcsa kis sercegést hallok, mondom nézzük meg asio-val. Nem megy, vissza wasapira. Na, azóta sem megy azon újra. (nem égető, asztalira dugtam most, de furcsa...)Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
krichd1
addikt
válasz MC Pite #11818 üzenetére
Helo!
Nekem eddig a vonalkimenetre volt kötve hosszabb ideig Logitech Z-2300, Genius SP-HF3000A, Genius SP-HF-2000X egyiknek sem lett tőle semmi baja. Elvileg végfokokat is meg lehet vele tisztességesen hajtani, de még sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni egyel sem. Fejhallgató kimeneten az ATH-M50 fejhallgatót elég hallgatni 30-40%-on.
A Wasapi, Asio, Kernel nekem sem jött be teljesen foobar2000-hez, most J.River Media Jukebox 14-et használok, nekem most ennek tetszik legjobban a hangja.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
MC Pite
veterán
válasz krichd1 #11821 üzenetére
Megnézem a Jukeboxot. Általában amúgy vagy asioval vagy wasapival jól megy.
2V-os kimenettel megpróbálhatom rögtön a végerősítőre dugni az X-Fi HD-t? Bár nem hiszem hogy nagyon sokat nyernék vele, de kipróbálnám ha nincs baja...
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
krichd1
addikt
válasz MC Pite #11822 üzenetére
Helo!
Jukeboxal annyi gond van, hogy nem támogatja a Wasapit, (bár a Media Center igen, de nekem az nagyon nem tetszik), de Direct Sound kimenettel is jobban tetszik most az X-fi HD ezzel, mint foobar2000+wasapi, tisztább a hangja. Tudom elvileg a foobar2000+wasapi áll közelebb a bitperfect lejátszóhoz, de mégis szerintem a jukeboxal tisztább a hangja az X-fi HD-nak, bár ez lehet csak user error. Igaz a jukeboxot csak pár hete használom, még én is csak tesztelem, de eddig nekem jobbnak tűnik.
Azért csak óvatosan, legtöbb végfok már 1,5V-al is képes leadni maximális teljesítményét, bár ez típustól eltérő, nézd meg a használati utasításban, mekkora a max bemeneti feszültség amit elvisel. Én a helyedben úgy próbálkoznék a helyedben, ha nagyon félteném az erősítőmet, hogy először csak 50% hangerővel kötném az erősítőre az X-Fi HD-t, aztán tekerném fentebb max 90%-ra, felette szerintem már hallhatóan torzít, vagy csak az erősítőm nem bírja.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
imibogyo
veterán
Kicsit haldoklik a topik...
(#11825) fi:zi'k: de most komolyan. Ennél azért sokkal jobban pörgött. Bár az látszik, hogy nagyon hiányzik innen pótolhatatlan személyiségem, mióta átköltöztem a vízhűtés és a barkács topikba okosodni.[ Szerkesztve ]
-
Seep
senior tag
Adjatok tanacsot mit vegyek 40k forintbol vagy 130 Eurobol egy Shure 840 hez? Dac+amp. Vagy vegyek a behringerhez UCA202-hoz csak egy erositot? Vagy valami egybe? a DIY projectek kilove
-
dudika10
veterán
A 840-et nem ismerem igazán, de miért nem próbálsz ki egy Presentert a Behringerrel?
Vagy ez már DIY projektnek számít?Picit megtoldva a keretet vehetsz egy Audins HUD-MX1-et akár.
De ismétlem, nem ismerem igazából az említett, fejhallgatót, lehet, hogy nagyon rossz irányba indultam.
Olcsóbban ott van a Fiio, esetleg a Creative Xfi HD USB.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
imibogyo
veterán
válasz fi:zi'k #11835 üzenetére
Ha sikerül az eladás és a vétel ígérem te leszel az első akinek odaadom, természetesen miután én meghallgattam.
Nem tudom, hogy ennyi volt-e a vizezés, de ha sikerül eladni akkor egy darabig igen. Amúgy megfogott és tök jó csendes lett a gép, de lassan agyfrászt kapok az alaplapi hangkeltővel, nagyon hiányzik a minőségi forrás. Ha meg nem megy el, annyi baj legyen, max pár hónapot csúszik a DAC, annyit még kibírok (persze ez nem igaz ).
-
laolaj
aktív tag
Hali mindenki...
Nagyon új nekem ez a téma kör kicsit olvasgattam már ez után de még sok nem tiszta.. tervben van egy kiváló füles vétele.. tudom, azt is hogy lapos mellé kell még egy ilyen DAC vagy valami ilyen..
van amit figyelembe kell venni a vásárlás előtt vagy amire érdemes oda figyelni?
ötleteket, tippeket, és hasonló hasznos írásokat szeretnék kérni a jártasabb kollégáktól!
Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
Audison
senior tag
válasz laolaj #11841 üzenetére
A kiváló füles alatt mit értesz? A "kiváló" az elég szubjektív kifejezés fejhallgató témában. Mindenkinek más hangzás világ a favorit. Van, aki a mélyeket részesíti előnyben van, aki meg az énekhangokat akarja jobban hallani vagy netalán a cincegő cintányérokat. Ez attól is függ, hogy milyen műfajú zenéket hallgatsz. Ha már kiváló fülesen gondolkodsz, akkor abból azt következtetem, hogy nem kevés pénzt szeretnél rászánni. Javíts ki, ha nem így van! Jó lett volna, ha írtál volna egy összeget, amennyit hajlandó lennél kifizetni a fülesre. Jól tudod a noti mellé kell neked valami jobb forrás is, mert ezek a laposok nem kifejezetten erre lettek kitalálva. Egy árkeretet ide is írhatsz.
"van amit figyelembe kell venni a vásárlás előtt vagy amire érdemes oda figyelni?"
Ha sok pénzt szánsz rá, akkor mindenképp menj el hallgatózni! Ha pesti vagy, akkor erre több esélyed lesz! Itt a fórumon sokan tudnak ebben segíteni.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Hello!
Sztereó erősítőt szeretnék számítógépre kötni.
Milyen DAC-ot ajánlanátok mondjuk ~10e Ft körül?
Vagy esetleg Behringer U-CONTROL UCA202 került még szóba.
Szerintetek mi lehet a legjobb megoldás?
Esetleg nem tudja valaki, hogy az uca202 működik-e ubuntu alatt? -
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Céges notebook-ot hallgatok fejhallgatóval, és egy olyan gondom van vele, hogy a notiban lévő hangkártya hát finoman szólva nem túl jó minőségű. Olvastam ezt a cikket a Bravo V2 fejhallgató erősítőről, és az volna a kérdésem hogy ez, vagy valami hasonló kütyü tudná jelentősen javítani a hangminőséget?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
laolaj
aktív tag
válasz Audison #11842 üzenetére
Mivel ebbe a topicba írtam így elsőnek egy ilyen kütyü van a soron.
Majd jöhet a füles..
Igen igazad van, hogy van összeg amiért venni akarok. Hisz 1x kell megvenni és majdnem h örök élet.
Sokat olvastam és akár egy HD 25 II is sóba jöhet ez olyan 48k körül van.
Hallgatózni nem tudom hova tudok elmenni mert Németben vagyok.fülest a másik topicban keresem meg itt a DAC a lényeg hogy milyen legyen.
de ha szeretnéd akkor a füles olyan 20-30-40ezer... ez a kinézettől is függ.
Olyat nem akarok venni amit nem tudok kihasználni ezért is akarok venni egy DAcet mellé.Később ezt a kis kütyüt lehetséges, hogy a Logi z5500az mellé is kötném ezért az optikai kimenet vagy a koax igen is előnyös néző pont.
Olvastam, vannak külön márkák amcsi, Kína illetve vannak ázilag is ahogy itt a PHn az apróban.... sok van sok árban, csak lövésem sincs melyik ami megfelelne.
Tudom, hogy súlyban sem nyomnak nagyot. Kb még egy évig fontos lenne a mobilitás mivel egy Hotelben fogok ápr.tól dolgozni így olykor a szobában olykor a teraszról élvezném a zenét. Csak minőségi lossless anyagokat hallgatok első körben majd mp3 illetve van egy SONY csak CD lejátszóm is ( nem a kis kategóriából) és ahhoz is majd használni akarom.Jelenleg, elsőnek a lapos mellé szánom. Zene műfaj akár a klaszikustól, avicci, egy kis chill out, vagy Ákos is jöhet. így már sokszínű a kép.
Ezen eszközöm ára 10-35ig is terjednek.. ezért kérem az itt járó szakikat ötleteikkel lepjenek meg!
Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
DEJVID
őstag
válasz NeoExDeath #11844 üzenetére
A laptopból kijövő jelet szerintem kár lenne erősíteni, jobban járrnál egy DAC+erősítő kombóval.
-
imibogyo
veterán
válasz NeoExDeath #11848 üzenetére
Illetve, milyen forrást hallgatnak vele?
Normálisat. -
DEJVID
őstag
válasz NeoExDeath #11848 üzenetére
Nem feltétlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest