- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
csokislecso
csendes tag
Sziasztok!
szerintetek olyan képet milyen beállításokkal lehet lőni amin mondjuk megy egy kocsi amit élesen látunk a háttér pedig elmosódik.
Mint például ez:[link]Üdv: csokislecso
Soha ne add fel.......... csak ha van rajta elég bélyeg//// Minden szinten szinte semmi
-
acstati
csendes tag
Sziasztok,
végre kipróbáltam, hogy működik a gép video funkcióban. Összedugtam a számgéppel és lementettem. A Windows Media Player kapásból kiakadt, mikor meg akarta nyitni az .avi file-t. Átkonvertáltam DVD formátumba és akkor szépen lejátssza, semmi probléma. Ez normális dolog, hogy az .avi-t nem szereti?
Bár, nekem így is jó, mert a végeredmény úgy is DVD lesz, csak......
Köszi: K -
Haris1
tag
válasz csokislecso #3201 üzenetére
A pontos beállítás: egy kis gyakorlás után leköveted a témát és közben exponálsz, ennyi
Ha jól emlékszem olyan 1/60-1/80-as idővel próbáltam sikerrel régebben. És nem volt egyszerű (megfelelően "svenkelni").
A zoomolással "elvesztett fénymennyiség", meg a rekeszérték is belejátszhat a téma különböző pontjainak élességébe és a háttérmosásba. (Pl. rally fotózáskor ha viszonylag közel van a téma az eleje-háta közti táv miatt nagy rekesznél lehet, hogy csak az eleje lesz éles. De ilyesmi a nem tökéletes lekövetés eredménye is lehet, mert picit elfordult a gép exponálás közben.)
A háttérmosás is különböző a téma/lekövetésének sebességének és a záridő függvényében...
Amúgy én nem vagyok ez ügyben elég tapasztalt; a "kimerevített" képekkel és álló autók fotózásával is elégedett vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Kerengő
tag
A BSPlayer-t megerősítem, nálam is simán viszi a videofile-okat, tehát érdemes azt használni.
Az asztali gépen nekem eddig nem volt gondom velük, a notebookomon viszont a MP nem szereti őket... pedig ugyanazok a kodekek vannak mindkettőn.
A túravezető soha nem téved el, csak útvonalat módosít.
-
Kerengő
tag
Szia!
Én eddig soha nem vesződtem beállításokkal ha ilyen témát lőttem. Vagy P módban, vagy gyors AF módban fogtam a gépet, becéloztam a főtémát, félig lenyomtam az expo gombot, és követtem, majd kattintottam. A zoomgyűrűvel hamar lehet zoomolni, és az AF is elég gyors hozzá, hogy jó képeket lőjön komolyabb beállítások nélkül is, persze biztosan lehetne még jobbakat is, ha az ember kicsit belemélyed a témába.
Itt van pár kép, amelyeket még augusztusban lőttem, amikor néhány napja volt meg a gép... akkoriban már belinkeltem őket, de elég nehéz visszaemlékezni, hogy mikor
Amúgy az utak mellett - biztonságos távolságból és vaku nélkül - simán lehet gyakorolni.
[ Szerkesztve ]
-
Haris1
tag
Kerengő kolléga képei nagyszerűek, csak ugye 1/500-as zársebességgel nem lehet olyan szépen, dinamikát sugallóan mosni a hátteret, mint a példaképen látható.
Márpedig ezeknél a képeknél a zársebesség a kulcs. (Plusz az adott fényviszonyok, az objektum sebessége és a szubjektum kameramozgatása .)
A Porsche fotózása Shutter priority módban, 1/60-as záridővel, F22, ISO 100, -2/3 fé korrekcióval lett lőve.
Exif-ekből igen sokat lehet tanulni, ajánlom figyelmedbe... (Persze nekünk picit korlátozottabb lehetőségeink vannak mint ennek az 1DsMarkII-nek.)
-
csokislecso
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat Majd kimegyek gyakorolni egy kicsit ha ráérk
Soha ne add fel.......... csak ha van rajta elég bélyeg//// Minden szinten szinte semmi
-
Kerengő
tag
Abban az időben örültem, hogy egyáltalán a motoros rajta volt a képen, annyira még nem sikerült belemélyednem a dolgokba. (a készült kb 90 kép közül van legalább 30 amiről lemaradt a motoros fele ) talán ha 4-5 napja volt meg a gép
Az volt vele a fő gond, hogy a Fő-tér a városunkban meglehetősen kicsi. kb 5 autósávnyi széles. És a motoros elég gyorsan közlekedett, szerettem volna közeli képeket csinálni, ugyanakkor a mozgást is elkapni.
Igazad van, hogy az exif sokat segít, itt is mindig figyelem ha valaki felrak egy-egy képet, hogy hogyan, milyen beállításokkal dolgozott.
-
CollectoR
aktív tag
Ez igen erősen retusált kép. Ilyen hatás eléréséhez nagyon sok gyakorlás kell, már ha az ember 10 képből 9et nem a semmibe akarja lőni.
-
Szoles
senior tag
válasz acstati #3202 üzenetére
A Windóz Média Pléjer szerintem egy kaki. ( Tele felesleges szolgáltatásokkal, viszont állandóan nyafog valamiért, például az ilyen AVI fájlokért is.)
Vagy az a jó, amit a többiek ajánlottak (BS Player), vagy használd a Winamp-ot. Én szeretem, gyönyörűen lejátssza többek közt ezt is. -
Szoles
senior tag
CollectoR! Jól sejtem, hogy Te otthon vagy az elektrónyikában? tpeter úgy tűnik, mostanában nem jár erre. A # 3161 hsz.-emhez te nem tudsz hozzászólni?
Jó lenne olcsón megoldani a gép tápellátását, azért próbálok okosodni. -
rauschie
senior tag
nah, felhívtam a fuji szervizt, angyon segítőkészek voltak és sikerült kihúznom belőlük a következőket: az s6000esben lehet hogy van angol menü de lehet hogy nincs, lehet hogy tudnak bele szoftvert tenni de igazából őksem tudják, a tipus munkadíja tipikusan 8e ft körül van de szoftvernél valószínülegolcsóbb....okosabb nemlettem de ha ezenmúlik megtanulok japánul, nekem manuális zoomgyűrű kell
Haris:igazából nem tartok tőle hogy első körben nem én leszek a szűk keresztmetszet, de bringával ugráló haverjaimat szeretném(igencsaktöbbekközött) fotózni és szeretem elkapni azt a "bizonyos" pillanatot amit én látok a képekben.
[ Szerkesztve ]
-
Szoles
senior tag
Bocs, ez azért hozzá tartozik!
-
Kerengő
tag
-
Szoles
senior tag
válasz Kerengő #3218 üzenetére
De igen, jól tudtad! Fuji 6500fd japán verzió
-
Desmond99
csendes tag
Hello. Szeretnék egy ilyen gépet(most egy 5600 om van és nincs fél éves .).Viszont nagyon bejött nekem ez a gép és most szeretném lecserélni.erre. Sajna csak használtra telik de viszont arra nincs gari.
Kérdés:
Mit nézzek meg rajta hogy tuti nem gáz?
Miaz ami hibás lehet?
Érdemes e váltani erre a gépre még ha használt is?Válaszotokat előre is köszi.
-
Szoles
senior tag
válasz Desmond99 #3220 üzenetére
Biztosan találsz garanciával is használtat, ugyanis ha a magyar Fujifilmtől van a gép,akkor 2 év teljes gari van rá. És mivel alig több, mint egy éve kapható, kell lennie rá még garanciának.
Persze ha nem a Fujifilmen keresztül vette anno valaki, akkor csak egy év a gari.
Tehát olyat keress, amelyikre még van garancia! Időnként ki lehet fogni nagyon jókat, alig használtan, korrekt áron.A cseréhez nem tudok hozzászólni, hogy érdemes-e. Életemben nem volt még a kezemben sem 5600-as. Jó gép, azt tudom. Olyat próbálj felkutatni, aki váltott. Talán itt is jelentkezik valaki.
Ui: Én barom!!! Hogy miért csak egyet vettem, amikor 55-ért lehett kapni??? Vettem volna ötöt-hatot, most mindenki hogy örülne mondjuk 65-70-ért egy zsír új masinának. Nekem meg lenne ingyé egy f***a fényképezőgépem. Egyébként gondoltam rá akkor, de ki gondolta, hogy ilyen gyorsan tűnik el a boltokból? Marha vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
Desmond99
csendes tag
-
CollectoR
aktív tag
válasz Desmond99 #3222 üzenetére
Én 60 ért vettem még a nyáron használtan, eredeti fuji 1,5 éves garival. 70 ezret ne is adjál ki érte, max 60-at, persze függ ez az esetleges kiegészítőktől is. Az objektív ki-be tolásának hangját érdemes meghallgatni, nem-e ad fucsa hangot ki, képen pixelhiba keresés, akksi vagy elem nincs-e kifolyva, lencsén karcok, stb. Szóval jobb, ha mindent megnézel türelmesen, nem kell kapkodni vele, az eladónak is jobb, ha látja, hogy mindenről meggyőződsz, és azt tudja mondani, hogy akkor a gép jól működik.
-
Szoles
senior tag
válasz Desmond99 #3222 üzenetére
Az enyém nagyon új, másfél hónapos. Szerencsére semmi baja.
De ahogy olvasgattam, a szokásos vizsgálatokon kívül (karcok, odaütődés nyomok, kopások ) érdemes alaposan megvizsgálgatni az összes tekerentyűs és nyomkodós gombot. Mindnek szépen kell járnia, és átkapcsolásra persze működnie is. más típusoknál (9500) a módválasztóval voltak gondok, de a 6500-nál erről nem olvastam.
Zoomnak szépen, közepesen könnyen kell járnia, amikor tekered. Ha nagyon könnyen jár, vagy nehezen, akkor valami gáz van. A kicsit műanyagos érzés és hang tekeréskor normális jelenség. Tele állásban nagyon pici lógása is van, de ez egy alig érezhető kotyogás, ahogy megfogod az obi elejét.
Nézd meg még alaposan mindkét kijelzőt, és természetesen pár próbaképet (ezeket monitoron, ne az LCD-n!). Két-három pixelhiba az LCD-n (általában más színű, vagy világító) ahogy olvasgatom, általában belefér. Ezek úgysem látszanak normál körülmények között, csak ha nagyon sötét a kép.
A kész képen természetesen nem lehet pixelhiba. (mondom, monitoron nézve, teljes méretben, és persze jó sötét képet csinálj ehhez)Ügyelj még arra, hogy minden tartozékot megkapj, ami jár hozzá. (Kez. könyv, CD, vállszíj, obisapka, napellenző, asszem ennyi)
Hirtelen ez jutott eszembe. Egyébként 55-60 ezerért még legyen rá jópár hónap garancia, azt mondom. Biztosan találsz ilyet, csak legfeljebb kicsit várni kell és vadászni.
Sajnos a 70 ezer is reális ár, ha a gép csak pár hónapos, és újszerű. ( Ez van, a gép elég népszerű. )CollectoR már megint beelőzött! Hát ezért dolgoztam?? Még egy ilyen, és kitiltom a fórumról!
[ Szerkesztve ]
-
Desmond99
csendes tag
Nagyon szépen köszi.Valahogy ezekre gondoltam én is.Az ár is ekörül mozog.Csak sajna mindenütt 60 felett van jóval.várok remélem hamar tudok venni ilye gépet.Ha esetleg valaki tud ilyen árban gépet az azonnal írjon vagy szóljon.sok helyen hülyének néznek amikor ebben az árban keresem a gépet.
---Üdv---
ui:hol érdemes nézni használt gépeket?
vetera,tesz vesz-t már néztem.valami más?
Előre is köszike. -
Szoles
senior tag
válasz Desmond99 #3228 üzenetére
Külföldrő hogyan? Gugli. Jobbat én sem tudok, de szerintem ha rászánsz egy-két órát, akkor talán találsz. Közelebbi ország ( Szlovákia, Ausztria például) jobb gari szempontból. Persze ez nem biztos, de én megnézném. Igaz, ez nem fér bele a 60-ba, az tuti.
Az 5600-at fél évesen szerintem a Vaterán jól el tudnád adni így Karácsony előtt. ( Sok, jó kép a gépről és a géppel, meggyőző "píár" szöveg! )
-
Desmond99
csendes tag
-
CollectoR
aktív tag
A vatera elég nyomott lett, ebayon körül lehet nézni esetleg. De csakis paypallal ajánlott ennyi pénzt kiadni. De itthon is biztos van még eladó, pl expressz.hu apronet, szóval gógle. Illetve én feladtam hirdetést, hogy 6500-at vennék, és jelentkeztek rá.
-
Kerengő
tag
Tud arról valaki, hogy az eladási statisztikákban hogyan szerepelt a gép? (Itthon, vagy külföldön)
-
Desmond99
csendes tag
hu.találtam egy jó gépet szinte uj,garis stb. 65 ért.de ez az ár tartozékokkal együtt szóval az még alkudható.ÁÁÁÁ már csak az én gépemet kéne eladni.de az sosoe fog elmenni....
-
Szoles
senior tag
válasz Desmond99 #3233 üzenetére
Na, ez jó!
A gépedet pedig tedd fel mindenhová, ahová csak lehet. CollectoRnak igaza van, de azért rakd fel a Vaterára is. (Gőzöm sincs hogyan, regisztrálj, azután kiderül.)
Mindenhová jó képeket a gépről, és jó képeket, amit csináltál vele. Szépen illeszd be a gép gyári adatlapját is, és írd le, hogy mik az előnyei. (Hátrányokat -nem hibákra gondolok- értelemszerűen ne. :-) ) Emeld ki, hogy még x hónapig teljes garanciás. És linkeket (természetesen, ahol csak lehet, "klikkelhetőt"!), ahol jó képek vannak a géppel. Teszteket is linkelj be. Jó, ha adsz hozzá egy kártyát is. Szóval csinálj kedvet olyannak is,aki esetleg tök másik gépet keresett.A gép nem fogja eladni magát, azt neked kell. Ha ügyesebben árulod,akkor a tiédet veszik meg. Nemrég, egy-két hete, emlékszem nagyon jól adott el valaki egy ilyet.(árra már nem emlékszem, bocs)
Ha értesz hozzá, csinálhatsz egy egyszerű, de pofás oldalt is a gépnek. (extra például) Képekkel, linkekkel, leírásokkal, miegymással. Ha valaki odamegy, már "meg tudod fogni", nézelődik, talán kedvet kap.
[ Szerkesztve ]
-
DreiNN
tag
HElló MIndenki!
Ma jutottam el odáig,hogy hosszú záridős képeket csináljak este.
Az eredmény katasztrofális. Mi lehet a baj? M módben készült:6M F
ISO:100
6,5" F2.9http://kepfeltoltes.hu/071205/DSCF5352_bazddeszar_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szervíz,és CCD csere? Vagy mi?
Köszi!
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
-
CollectoR
aktív tag
Hotpixelnek nevezik őket, és semmi probléma nincs a ccd-vel. Teljesen normális a jelenség. Komolyabb gépekben van hotpixel-szűrés, de ez a pár pixel még elfogadató. A gammát kihúztam egy kicsit, így mindjárt 'fény derült' a dolgokra. A csíkok valójában kis tükröződések, a hotpixelnek vélt pixelek meg csillagok!
[link][ Szerkesztve ]
-
Haris1
tag
Hello DreiNN!
Remélem kiheverted már a megrázkódtatást...
Sajnos egy ilyen kategóriájú géppel (de még ennél jobbakkal is) nehézkes rendes hosszú záridős képeket készíteni.
Ügyeskedni, próbálgatni persze érdemes: lehűlt gépben kevésbé melegszik a CCD, picit rövidebb záridő használata (utólagos korrekció), RAW formátumban nincs csúnyácska Fuji-zajszűrés, kis PC-s utómunka és jó minőségű JPEG-be méretezni át, hogy ne emelje ki a zajokat és ne blokkosodjon...A mellékelt képednek 3 MB körülinek kellene lennie, nem 350KB-nak. Én a csíkokat és blokkosodást ennek a számlájára tudom be.
Pontosabban:
Pár másodperc után, vagy nagy érzékenységen már nagyon melegszik a CCD, ami zajt okoz (fehér, fekete info nélküli pöttyök). Ezt megpróbálja zajszűréssel kompenzálni a gép JPEG-ben, amitől jóval csúnyább lesz sok helyütt. Erre még rátesz pár lapáttal az erős tömörítés használata (lásd csíkosodás, kockásodás).Képernyő méretben (és papírképre) jó eséllyel lehet kompromisszumos megoldást találni.
Szerintem. Ja, és fel a fejjel! Gyakorlat teszi a mestert...
-
Haris1
tag
Egy lényeges dolgot elfelejtettem: ahogy a többiek is írták, ez a kép így korrekt.
Szemben van egy erős fényforrás, (gamma emeléssel jól láthatóan) lejjebb még be is csillan, körötte nagy sötétség, mindez hosszú záridővel exponálva...
Amúgy azt sem tudjuk mit szerettél volna viszontlátni, láttatni. Pl:
[link] -
CollectoR
aktív tag
Szerintem csinálj valami értelmesebb dologról egy hosszú expós felvételt, ahol látni is valamit, és akkor valóban véleményt tudunk mondani a képről. Mert így gammával kihúzva sokféle zavaró hatás kiemelkedik, pl a blokkosodás, zaj.
Én meg erősen gondolkodom azon, hogy karácsonyra ne-e lepjem meg magam egy DCR-250-el. De most úgy néz ki, hogy lesz[ Szerkesztve ]
-
Szoles
senior tag
DreiNN lehet, hogy már kirakta a vasúti sínre a gépét mérgében?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest