Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda

    válasz krizmo_ #7494 üzenetére

    Édes-savanyú csirkemell

    Ez a recept egy kicsit fel van turbózva, de elég hasonló az eredeti ízvilágához, kicsit olyan, mint a szecsuani és az édes - savanyú keverve. :)

    Hozzávalók:
    - 600 g felkockázott csirkemell
    - 1 fej hagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 3 db sárgarépa
    - 1 db piros és 1 db zöld kaliforniai paprika
    - 500 g paradicsomlé
    - 1 üveg bambuszrügy
    - Egy közepes ananász (felkockázva)
    - 3 tk currypor
    - kb. 1dl szójaszósz
    - Só, bors ízlés szerint
    - 1 chili paprika felkarikázva (opcionális)
    - 1 üveg mungóbabcsíra aprítva (opcionális)
    Általában mézet és balzsamecetet is szoktam hozzátenni, de most annyira édes és savas volt az ananász, hogy nem kellett.

    A csirkemellet kockákra vágom, és olajon lepirítom, közben sózom, borsozom, majd mehet bele a Julienne-re szeletelt répa, paprikák, (chili, ez elhagyható), nagy kockákra vágott hagyma, felkockázott ananász, bambuszrügy, ha lepirultak hozzáadom a fokhagymát, és leöntöm szójaszósszal. Amikor felrottyan beleteszem a paradicsomot, és curryport, sót(ha szükséges, én Kikkoman szójaszót használok, ami sós), valamint a mungóbabcsírát, ami elhagyható. ~ 15 - 20 perc alatt készre főzöm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák